Muhammad Binghatti ile Soru-Cevap

Gayrimenkul geliştirme şirketi Binghatti'nin CEO'su Muhammad Binghatti ile kariyerinden hobilerine uzanan keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

YAZAR: Kübra BIÇAK
ABONE OL
14 Ağustos 2023 Pazartesi 15:06 | Son Güncellenme:
15 dakika okunma süresi
Muhammad Binghatti ile Soru-Cevap

Gayrimenkul geliştirme şirketi Binghatti, Mandarin Oriental, Bodrum'da özel bir roadshow hayata geçiriyor. Dünya pazarına ve Türkiye'deki potansiyel müşterilerine projelerini sergileyecek olan Binghatti'nin CEO'su Muhammad Binghatti, sanatsal vizyonunu ve tasarımlarını "Çığır açan mimari tasarıma sahip geniş gayrimenkul projeleri portföyümüzle, Orta Doğu'da yeni bir mimari çağın yolunu açtı" sözleriyle anlatıyor. Merkezi Dubai'de bulunan Burj Binghatti Jacob & Co. Residences ve Bugatti Residences by Binghatti projeleri ile öne çıkan iş adamından kariyer yolculuğunu dinledik.

Genç bir iş insanı olarak kariyeriniz nasıl şekillendi?

Binghatti'nin CEO'su olarak liderlik rolünü üstlendiğimde mesleğim mimarlıktı. Kendimi her zaman bir CEO'dan çok, bir girişimci olarak tarif ettim. Ben de farklı şapkalar takarak, gerektiğinde ellerimi kirleterek ve onlarla sürekli iş birliği yaparak ekibin bir parçası oldum. Bu nitelikler benim şirkete liderlik etmeme olanak sağlarken, Binghatti'nin bugün sahip olduğu başarıya ulaşmasına vesile oldu.

Aile şirketinde çalışmanın artıları ve eksileri neler sizce?

Her aile şirketi farklıdır. Kişinin içinde bulunduğu koşullara ve ailenin işi nasıl yönettiğine bağlı olarak büyük ölçüde artılar ve eksiler değişebilir. Aile üyeleri genellikle iş için ortak değerleri paylaşır ve bu da birleşik bir yöne götürür. Ama bence, bir aile şirketi yürütmenin en büyük zorluklarından biri, işleyişi gelecek nesiller için sürdürebilmektir. Bu nedenle, mevcut liderlerin genç nesillere, gelecekteki liderlik rolleri için donanımlı olmaları adına fırsatlar sağlaması önemli diye düşünüyorum.

Kariyer yolculuğunuzda size ilham veren isimler oldu mu?

Hayatta başarı için nihai ilham kaynağım her zaman, BAE Başkan Yardımcısı ve Başbakanı ve Dubai Hükümdarı Şeyh Muhammed bin Rashid Al Maktoum olmuştur. Yaptığım işte her zaman en iyisi için çabalayan bir girişimci olarak, benim için gerçekten dikkate değer bir isim. Ayrıca moda ve otomotiv endüstrisindeki dünyaca ünlü markaların yaratıcılığından da ilham aldım. Bu sektörlerin sürekli olarak sınırları zorlaması, en son teknolojiyi mükemmel tasarımla harmanlaması ve benzersiz müşteri deneyimleri yaratması, gayrimenkule yaklaşımımda derin bir etki bıraktı. Otomotiv endüstrisinde bana her zaman ilham veren isimlerden biri de Ettore Bugatti idi.

Sektörde sizi diğer CEO'lardan ayıran farklar neler?

Kariyerimdeki tasarım ve mimarlık geçmişinin, beni bugün sektördeki diğer yöneticilerden ayırdığını söyleyebilirim. Binghatti'nin CEO'su olduğumda amacım her zaman tüm sektörü dönüştürecek gerçekten radikal bir şey yaratmaktı. Gayrimenkul geliştirme geleneksel olarak tamamen kazanç odaklı olarak görülse de, tasarım ve mimarlık alanındaki geçmişim, onu ilk bakışta bile kolayca tanınabilen devrim niteliğinde bir marka inşa etmeye yönelik sanatsal bir çaba olarak görmeme yol açtı. Bu benzersiz bakış açısı, yalnızca kuruluşumuz içinde değil; aynı zamanda sektör ortaklarımızın ve müşterilerimizin bizi geliştiriciler olarak algılamasında derin bir etkiye sahip oldu. Çığır açan mimari tasarıma sahip geniş gayrimenkul projeleri portföyümüzle, Orta Doğu'da yeni bir mimari çağın yolunu açtı.

Dubai'nin önde gelen gayrimenkul markalarından Binghatti olarak neler yapıyorsunuz, biraz bahsedebilir misiniz?

Binghatti'nin başarısının merkezinde, güçlü bir marka kimliği sergileyen geniş gayrimenkul projeleri portföyümüz yer alıyor. Öne çıkan ve kalıcı bir izlenim bırakan mekanlar yaratmak için titiz tasarıma, yüksek kaliteli malzemelere ve sürdürülebilir uygulamalara öncelik veriyoruz. Vizyon sahibi mimarlar, tasarımcılar ve mühendislerden oluşan ekibimiz, yalnızca estetik açıdan büyüleyici değil; aynı zamanda işlevsel olarak da istisnai alanlar tasarlamak için yorulmadan çalışıyor. Yenilikçi teknolojilerin ve çağdaş tasarım trendlerinin entegrasyonu, mülklerimizin bir geliştirici olarak önceliklerimizin ön saflarında yer almasını sağlıyor. Marka kimliğimiz, sınırları aşma taahhüdümüzü yansıtıyor. Gayrimenkulde Binghatti adı güvenilirlik ve farklılıkla eşanlamlı hale geldi. Bu itibar; mükemmellik arayışımız, şeffaf anlaşmalarımız ve projelerin zamanında teslimi üzerine kurulu. Sadece mülkler değil, aynı zamanda müşterilerimizin mutlu olacakları ve zamana karşı koyabilecekleri evler yaratmaktan gurur duyuyoruz.

Ayrıca lüks markalarla iş birlikleri yapıyorsunuz. Bu iş birlikleri nasıl ortaya çıkıyor? Yeni projeleriniz arasında neler var?

Başlangıcımızdan bu yana hedefimiz, ikonik mimari tarzımızla tutarlı ve özgün bir marka kimliği oluşturmak. Bunun belki de dünya çapında gayrimenkul endüstrisinde daha önce hiç düşünülmemiş bir fikir olduğuna inanıyoruz. Moda, otomotiv endüstrilerinden tasarım ürünlerine tutarlı bir marka kimliğinin uygulandığını görmek alışılmadık bir durum değil. Bu tasarım odaklı kültürle emlak dünyasında normları yeniden tanımladık. Efsanevi bir otomotiv markası olan Bugatti ve seçkin bir mücevher ve saat markası olan Jacob & Co. ile yaptığımız son iş birlikleri, bu hedefin küresel düzeyde en saf şekilde gerçekleştirilmesi olarak gösterilebilir. Her iki proje de Binghatti'nin, Bugatti ve Jacob & Co.'nun tasarım felsefesi ve marka değerleri ile birleşmesi; gayrimenkul manzarasını benzeri görülmemiş bir ölçekte yeniden şekillendiriyor.

Binghatti'nin motto'su nedir?

"Binghatti yalnızca Binghatti ile rekabet eder."

Bodrum'da neler yapacaksınız?

Dubai'deki portföyümüzden en son ve en seçkin projelerimizi tanıtmak için buradayız. Dünyanın ilk markalı Bugatti konutları olan Bugatti Residences by Binghatti'yi ve en yüksek konut kulesi, dünya rekorunu kıracak bir hiper kule seti olan Burj Binghatti Jacob & Co. Residences'ı öne çıkaracağız. Bugatti'nin ikonik süper arabalarından ilham alan Binghatti'nin, Bugatti Rezidansları, mimari hünerin simgesi olmaya hazırlanıyor. Hiper-form, hareketli bir metropolün ortasında; L' Art de Vivre'i betimleyen, Fransız Rivierası'nın büyüsüne kapılmış ince konturlar ve akıcı çizgilerle karakterize ediliyor. Burj Binghatti Jacob & Co. Konutları, Binghatti ve Jacob & Co.'nun yaratıcılığının ve zarafetinin bir karışımı. Hiper kule, Jacob & Co.'nun hem son derece estetik hem de yapıcı olan titiz saat yapım sürecinde bulunan stilize ögelere ve boyutlara sahip. Eşsiz öncü teknolojik çözümlerle dolu ve Jacob & Co.'nun horoloji ve tasarım felsefesinden ilham alan benzersiz bitirme teknikleriyle süslenmiş hiper kule, dikkate değer mimari ve horolojik başarıların ötesine geçmiş durumda.

Mandarin Oriental, Bodrum gibi bir marka ile çalışmak nasıl bir deneyim?

Mandarin Oriental gibi prestijli bir marka ile iş birliği yapmak, Bodrum'u zenginleştiren, olağanüstü bir deneyim oldu. Lüksü, zarafeti ve kusursuz hizmetiyle tanınan Mandarin Oriental, Bodrum, Binghatti'nin değerleri ve vizyonuyla mükemmel bir uyum içinde. Böylesine saygın bir markanın yanında çalışmak, hem yerel hem de uluslararası pazardaki varlığımızı genişleterek, seçici bir müşteri kitlesine ve daha geniş bir hedef kitleye ulaşmamızı sağladı.

Binghatti'nin CEO'su olarak şirketin geleceği için vizyonunuz nedir? Gelecek projeleriniz veya büyüme planlarınız neler?

Binghatti'nin CEO'su olarak şirketin geleceğine ilişkin vizyonunu, küresel ölçekte öncü bir lüks geliştirici olmaya odaklıyorum. 2023'te, çeşitli sektörlerden dünya çapında lider markalarla iş birliğimizi genişleterek konumumuzu sağlamlaştırmayı hedefliyoruz. Saygın markalarla ortaklık yaparak, kendi sektörlerinde onlarca yıllık faaliyetlerinden elde ettikleri uzmanlık ve bilgileri emlak sektörüne taşımayı amaçlıyoruz. Bu yıl ve yakında yapacağımız ortaklıklar hakkında daha fazla ayrıntı duyuracak olmaktan heyecan duyuyoruz. 2023 yılı için en önemli hedeflerimizden biri, ürün gamımızı; en son teknolojiyi bünyemize katarak yepyeni bir seviyeye taşımak. Amacımız, inovasyonun sınırlarını aşan ve zamanının çok ilerisinde olan bir gayrimenkul projesi tasarlamak. Bunu başarmak için mimarlar, tasarımcılar ve mühendislerden oluşan ekibimiz; ses tanıma, mutfak dolapları gibi iç ögeler için otomatik geri dönüş mekanizmaları ve diğer birçok yenilikçi fikir gibi gelişmiş teknolojileri içeren çoklu prototipleme alıştırmalarına aktif olarak katılmıştır. Bu yeniliklerle tüm emlak sektöründe devrim yapmayı ve benzersiz bir yaşam deneyimi sunan evler yaratmayı amaçlıyoruz. Son olarak, ticari açıdan bakıldığında, 2023'te önemli bir büyüme hedefledik. Hedefimiz, yıllık ciromuzu üçe katlamak ve olağanüstü finansal performans elde etmek. Bu iddialı hedef; projelerimize, ortaklıklarımıza olan güvenimizi ve ekibimizin başarıya ulaşma konusundaki kararlılığını yansıtıyor.

Boş zamanlarınızda neler yapmaktan hoşlanırsınız?

Bir CEO olarak, Binghatti'yi yeni zirvelere taşımaya odaklanarak, hayatım genellikle kurumsal dünyanın koşuşturmacasıyla geçiyor. Ancak herkes gibi ben de sağlıklı bir iş ve yaşam dengesi kurmanın önemine inanıyorum. Boş zamanlarımda, iki farklı ama eşit derecede ödüllendirici arayışta teselli ve tatmin buluyorum. Bunlar fitness ve şiir yazmak. Rekabetçi iş ortamında yüksek fiziksel ve zihinsel performansı sürdürmek çok önemli. Düzenli egzersiz, yalnızca enerji seviyelerimi yükseltmekle ve çalışma saatlerinde odaklanmamı iyileştirmekle kalmıyor, aynı zamanda bir tür stres atma işlevi görerek, zorluklara net ve dengeli bir zihinle yaklaşmamı sağlıyor. Yapılandırılmış ve veri odaklı iş dünyasının aksine, şiir yazarak kendimi yaratıcı bir şekilde ifade etmekten büyük keyif alıyorum. Şiir, kendini yansıtma ve iç gözlem için farklı bir yol. Dünya hakkındaki düşüncelerimi, duygularımı ve gözlemlerimi, iş dilinin sınırlarını aşan bir şekilde keşfetmeme izin veriyor. Fitness yolculuğum beni fiziksel ve zihinsel olarak güçlü tutarken, şiir yazmak ruhumu zenginleştiriyor ve iş dünyasının zorluklarından bir kaçış sunuyor.

EN ÇOK OKUNANLAR

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

3 dakika okunma süresi
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

1 dakika okunma süresi
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Mercedes-Benz'in G Serisi İncelemesi
Mercedes-Benz'in G Serisi İncelemesi

Mercedes-Benz'in G Serisi İncelemesi

Elie Saab ve Tor Holding İş Birliği
Elie Saab ve Tor Holding İş Birliği

Elie Saab ve Tor Holding İş Birliği

Mavi x Kıvanç Tatlıtuğ'dan Mavi Edition Koleksiyonu
Mavi x Kıvanç Tatlıtuğ'dan Mavi Edition Koleksiyonu

Mavi x Kıvanç Tatlıtuğ'dan Mavi Edition Koleksiyonu

Bütünsel Cilt Bakım Serisi: Caudalie
Bütünsel Cilt Bakım Serisi: Caudalie

Bütünsel Cilt Bakım Serisi: Caudalie

Sürüş Deneyimi: Audi e-tron GT
Sürüş Deneyimi: Audi e-tron GT

Sürüş Deneyimi: Audi e-tron GT

Sürüş Deneyimi: BYD ATTO 3
Sürüş Deneyimi: BYD ATTO 3

Sürüş Deneyimi: BYD ATTO 3

Orkestra Şefi Nisan Ak ile Soru-Cevap
Orkestra Şefi Nisan Ak ile Soru-Cevap

Orkestra Şefi Nisan Ak ile Soru-Cevap

Tudor Ailesinin Yeni Üyeleri
Tudor Ailesinin Yeni Üyeleri

Tudor Ailesinin Yeni Üyeleri

Eğitim Maratonu
Eğitim Maratonu

Eğitim Maratonu

Nishane'nin X Koleksiyonu
Nishane'nin X Koleksiyonu

Nishane'nin X Koleksiyonu

Yazın Nereye Gitmeli? Hillside Beach Club'ın Yaz Programı
Yazın Nereye Gitmeli? Hillside Beach Club'ın Yaz Programı

Yazın Nereye Gitmeli? Hillside Beach Club'ın Yaz Programı

Titanic Deluxe Golf Belek'te Eğlenceli Bayram
Titanic Deluxe Golf Belek'te Eğlenceli Bayram

Titanic Deluxe Golf Belek'te Eğlenceli Bayram