Fotoğraf Kalitesini Artırmanın 6 Basit Yöntemi

Fotoğrafçılığın temellerini biliyor ancak yine de çekimlerinizin harika olmadığını düşünüyorsanız, bu basit ipuçları fotoğraflarınızın kalitesini artırmanıza yardımcı olacaktır. Telefon kamerası için en iyi ayar nedir? Nasıl yüksek kaliteli fotoğraflar çekerim? Fotoğrafın netliğini nasıl artırabilirim? Gelin, birlikte inceleyelim.

ABONE OL
24 Ekim 2022 Pazartesi 14:44 | Son Güncellenme:
13 dakika okunma süresi
Fotoğraf Çözünürlüğünü Yükseltme: 6 Önemli İpucu

Daha iyi fotoğraflar için fotoğrafçılığın temellerini öğrendiyseniz, ancak yine de görüntü kalitenizden memnun değilseniz, o zaman kameranızın neler yapabileceğini ve en iyi görüntü kalitesini elde etmek için değiştirmeniz gereken ayarları öğrenmenin zamanı geldi.

Tüm kameraların bir "tatlı noktası" vardır. Bunlar, marka, model veya spesifikasyondan bağımsız olarak kameranın en yüksek kalitede görüntü üreteceği ayarlardır. Burada, kameranızdan kalitenin her son damlasını almanıza yardımcı olabilecek yararlı ipuçları;

Kamera Odak Ayarı Nasıl Yapılır?

Kimse bulanık bir fotoğrafı sevmez. Konunuzun odağını netleştirmek en önemli öncelik olmalıdır. Mükemmel odak elde etmek, pratik yapmak ve kameranızı tanımaktan geçer. Çoğu kameranın çeşitli odak modları vardır. Statik nesneler için tek odak modu uygundur. Özneniz hareket ediyorsa, düğmeyi basılı tuttuğunuz sürece kameranızı neye yönelttiğinize odaklanmak için sürekli odak modunu kullanın.

Ayrıca, kameranızın odak özelliklerini öğrenin. Kameranız düşük ışıkta ne kadar iyi odaklanıyor? Çerçeveye yabancı bir cisim girdiğinde zorlanıyor mu? Fotoğraf makinenizin neler yapabileceğini öğrenmenin en iyi yolu dışarı çıkıp çekim yapmaktır. Düşük ışıkta olduğunuzda ne olduğunu görün. Görüntünün tamamı tek tondaysa, kameranız odak bulmakta zorlanabilir. Bu durumda, istediğiniz netleme noktasının yakınında keskin kontrastlı veya belirli bir kenarı olan başka bir nesne arayın ve kameranın ona odaklanmasını sağlayın.

Hangi Diyaframı Kullanmalıyım?

Daha fazla fotoğrafa odaklanmak için daha küçük bir diyafram kullanın; f/8 veya f/11 iyi bir tatlı nokta olabilir. Görüntünün olabildiğince çoğunu odaklamak için (manzaralar için iyidir) f/14 veya üstü gibi daha yüksek bir sayı kullanın. Ancak merceğin izin verdiği en yüksek sayıya "durmamaya" dikkat edin. Lenslerin mekanik tasarımı nedeniyle, diyaframın en uç noktasında fiziksel kusurlar görünebilir.

Birinci sınıf lensler, aşırı diyafram açıklıklarında daha keskin görüntüler sunabilse de, daha ucuz lenslerle aynı sorunları yaşamaya devam eder.

Tripod Kullanırken Hangi Kamera Ayarlarını Kullanmalısınız?

Daha düşük deklanşör hızlarında kameranızı sabit tutmak zor olabilir ve bu da bulanık bir fotoğrafa neden olur. Saniyenin 1/80'inin veya 1/60'ının altında, deklanşör daha uzun bir süre açık kalır, bu da muhtemelen kamerayı hareket ettireceğiniz anlamına gelir. Kalp atışınız veya nefesiniz bulanıklaşmaya neden olabilir. Yavaş bir deklanşör hızı kullanmak istiyorsanız kameranızı bir tripoda koyun. Büyük bir tripodun maliyetini veya ağırlığını istemiyorsanız, cebinize sığacak kadar küçük katlanan mini tripodlara bir göz atın.

Spektrumun diğer ucunda, bir nesne hızlı hareket ediyorsa ve deklanşör hızınız çok yavaşsa bulanıklaşabilir. Hareketli bir nesneyi çekiyorsanız daha yüksek bir deklanşör hızı kullanın. 1/500'lük bir deklanşör hızı, yürüyen veya yavaş hareket eden biri için uygundur. Yarış arabaları ve dalış kuşları için 1/3000'de çekim yapmayı deneyin ve iyi ışıkta olduğundan emin olun.

Fotoğrafta Mükemmel Pozlama Nasıl Elde Edilir?

Birçok kamera HDR (Yüksek Dinamik Aralık) sunar. Dinamik aralık, bir fotoğrafın en karanlık ve en parlak alanlarında ne kadar ayrıntı görebildiğinizle ilgilidir. Tipik olarak, gölgelerde iyi pozlama elde ederseniz, vurgular "açılır" ve en parlak alanlardaki ayrıntıları göremezsiniz ve bunun tersi de geçerlidir. HDR özelliğini açtığınızda, bir kamera üç fotoğraf çeker. Bir fotoğraf, kameranızda ayarladığınız orta pozda olacak, bir sonraki, vurgu ayrıntılarını gösteren daha koyu bir fotoğraf olacak ve üçüncü fotoğraf, gölgelerdeki ayrıntıları ortaya çıkarmak için pozlandığından daha açık olacak. Üç fotoğraf, kamera içinde birleştirilir ve karanlıktan aydınlığa kadar tüm alanlarda ayrıntılar içeren bir fotoğraf elde edilir. Farklı pozlama ayarları kullanarak aynı sahnenin birden fazla fotoğrafını çekimde kullanabilirsiniz.

RAW'da Çekim Yapmak Daha Mı İyi?

Kameranızın birkaç fotoğraf kalitesi ayarı vardır. Birçoğu JPEG ayarlarıdır, ancak bir de RAW ayarı vardır. RAW nedir ve neden bu kadar iyi?

Bir kamera sensörü kullanarak bir görüntü kaydettiğinde, dosya hafıza kartına kaydedilir. JPEG olarak ayarlandıysa, kamera fotoğrafı değiştirmeye, renk doygunluğunu, pozlamayı vb. değiştirmeye karar verir. Ayrıca fotoğraf bilgilerini sıkıştırır. Öte yandan, RAW formatında kayıt yaparken, görüntü 1s ve 0s dijital dosya olarak kaydedilir. Tüm bilgiler orada. Photoshop, Lightroom gibi dosyayı okuyan uygulama fotoğrafı yorumlayacak ve görüntüyü gösterecektir.

RAW Dosyasındaki Fazladan Pikseller Neden Önemlidir?

Bir RAW dosyasını düzenlediğinizde, pozlamayı, ayrıntıları, renkleri ve daha fazlasını ne kadar değiştirebildiğinize şaşıracaksınız. RAW dosyalarıyla, fotoğrafı çektikten sonra beyaz dengesini değiştirebilirsiniz. JPEG formatını kullanıyorsanız çekim yaparken beyaz dengesinin doğru olmasına dikkat etmelisiniz.

ISO'yu Artırdıkça Kalite de Artar Mı?

Bir JPEG'deki aydınlatmayı bir RAW dosyasında istediğiniz kadar değiştiremeyeceğiniz için, iyi bir pozlama elde ettiğinizden emin olmanız gerekir. Bu, ISO'nuzu yükseltmeyi gerektirebilir. ISO, sensörünüzün ışığa duyarlılığıdır. Ancak ISO'yu artırdığınızda daha fazla grenlilik olur ve görüntü bulanık olabilir. Yüksek ISO, RAW dosyalarını da etkiler, ancak düzenleme sırasında karanlık bir RAW dosyasını düzeltmek için daha fazla alana sahipsiniz. Ayrıca, kameranız için kullanmaya hazır olduğunuz en büyük ISO değerini bilmenize yardımcı olur. Farklı ISO'lardaki parazit miktarı kameradan kameraya değişir. Canon 5D Mark IV, ISO 6400'e kadar iyidir. Bazı Sony aynasız modeller, ISO 12.800'ü tatmin edici sonuçlarla işleyebilir. Sizin için en iyi olanı belirlemek için bir dizi deneme çekimi yapın.

Fotoğrafın Çözünürlüğünü Yüksek Yapan Nedir?

Daha yüksek çözünürlükler, inç başına daha fazla piksel (PPI) olduğu anlamına gelir, bu da daha fazla piksel bilgisi ile sonuçlanır ve yüksek kaliteli, net bir görüntü oluşturur.

Çözünürlüğü Artırmak Görüntü Kalitesini Artırır Mı?

Dijital bir görüntü dosyasının çözünürlüğünü artırabilirsiniz, ancak bunu yaparak görüntü kalitesini kaybedersiniz. Ancak, görsel kaliteyi korurken çözünürlüğü artırmanıza yardımcı olmak için Adobe Photoshop'ta alabileceğiniz bazı önlemler vardır.

Yüksek Çözünürlüklü Fotoğraf Nedir?

İnç başına 300 pikselde (bir baskı makinesinde kabaca 300 DPI veya inç başına nokta anlamına gelir), bir görüntü keskin ve net görünecektir. Bunlar yüksek kaliteli görüntüler olarak kabul edilir.

Çözünürlük ve Kalite Arasındaki Fark Nedir?

Çözünürlük, piksel cinsinden ölçülen bir medya dosyasının boyutunu temsil ederken kalite, renkler, gölgeler, aydınlatma vb. ayrıntılara atıfta bulunur. Çoğu zaman, daha yüksek çözünürlük daha yüksek kalite anlamına gelir ve çözünürlüğün önemli olmasının nedeni budur.

Telefon Kamerası İçin En İyi Ayar Nedir?

Daha iyi akıllı telefon fotoğrafları çekmenize yardımcı olacak ipuçları ve püf noktaları;

1. Odak ve pozlamayı ayarlayın.

2. HDR modunu kullanın.

3. Mümkünse doğal ışık kullanın.

4. Üçte bir kuralını uygulayın.

5. Seri çekim ayarında fotoğraf çekin.

Telefonumun Kamera Kalitesini Nasıl Yükseltebilirim?

Telefonunuzun fotoğraf kalitesini iyileştirmenin en hızlı yolu, fotoğraf çekmeden önce kamera camını temizlemektir . Ve bunun için özel bir çözüme ihtiyacınız yok. Sadece temiz bir bezle lensleri silin. Camdaki lekeleri temizlemek yeterli olacaktır.

Kameradaki HDR Modu Ne İşe Yarar?

HDR, Yüksek Dinamik Aralık anlamına gelir, fotoğrafçılıkta Dinamik Aralık, bir görüntünün en açık ve en karanlık öğeleri arasındaki farktır. HDR, bu dinamik aralığı normalde bir akıllı telefon merceği tarafından yakalananın ötesinde artırmaya yardımcı olan bir işlemdir.

Fotoğrafın Netliğini Nasıl Artırabilirim?

1. En Keskin Diyaframı kullanın. Kamera lensleri en keskin fotoğraflarını yalnızca belirli bir diyafram açıklığında elde edebilir.

2. Tek Nokta Otomatik Odaklamaya geçin.

3. ISO'nuzu düşürün.

4. Daha İyi Bir Lens Kullanın. Lens Filtrelerini Çıkarın.

5. LCD Ekranınızda Keskinliği Kontrol Edin.

Flaş Keskinliği Artırır Mı?

Bazı durumlarda, kısa flaş süresi bir görüntünün daha keskin görünmesini sağlayabilir , ancak optikler, sensör çözünürlüğü, deklanşör hızı ve kamera/nesne hareketi görüntü netliğini daha iyi belirler.

Hangi ISO Ayarını Kullanmalıyım?

ISO 100-200: Parlak gün ışığı için en iyisi.

ISO 200-400: Gündüzleri iç mekanlarda veya gölgede dış mekanlarda olduğu gibi biraz daha az ortam ışığı.

ISO 400-800: İç mekan, flaşlı.

ISO 800-1600: İç mekanlarda veya gece flaş kullanamadığınızda düşük ışık.

Analog Fotoğraflar Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Kışın Fotoğraf Çekmek İçin En Güzel Rotalar

Ücretsiz instagram Profil Fotoğrafı Büyütme Siteleri 2022

EN ÇOK OKUNANLAR

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi
Mayıs Ayı Burç Yorumları
Mayıs Ayı Burç Yorumları

Mayıs Ayı Burç Yorumları

20 dakika okunma süresi
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

3 dakika okunma süresi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Mavi x Kıvanç Tatlıtuğ'dan Mavi Edition Koleksiyonu
Mavi x Kıvanç Tatlıtuğ'dan Mavi Edition Koleksiyonu

Mavi x Kıvanç Tatlıtuğ'dan Mavi Edition Koleksiyonu

Abtira'dan Yenilikçi Yaklaşım
Abtira'dan Yenilikçi Yaklaşım

Abtira'dan Yenilikçi Yaklaşım

Titanic Deluxe Golf Belek'te Eğlenceli Bayram
Titanic Deluxe Golf Belek'te Eğlenceli Bayram

Titanic Deluxe Golf Belek'te Eğlenceli Bayram

Sunset Grill&Bar 30. Yılını Dany Brillant ile Kutluyor
Sunset Grill&Bar 30. Yılını Dany Brillant ile Kutluyor

Sunset Grill&Bar 30. Yılını Dany Brillant ile Kutluyor

Yazın Nereye Gitmeli? Hillside Beach Club'ın Yaz Programı
Yazın Nereye Gitmeli? Hillside Beach Club'ın Yaz Programı

Yazın Nereye Gitmeli? Hillside Beach Club'ın Yaz Programı

Sürdürülebilir Kozmetik İçin Başvurular Başladı
Sürdürülebilir Kozmetik İçin Başvurular Başladı

Sürdürülebilir Kozmetik İçin Başvurular Başladı

Bütünsel Cilt Bakım Serisi: Caudalie
Bütünsel Cilt Bakım Serisi: Caudalie

Bütünsel Cilt Bakım Serisi: Caudalie

Sürüş Deneyimi: Audi e-tron GT
Sürüş Deneyimi: Audi e-tron GT

Sürüş Deneyimi: Audi e-tron GT

Nishane'nin X Koleksiyonu
Nishane'nin X Koleksiyonu

Nishane'nin X Koleksiyonu

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı ve BCA Global, Çocuklar İçin Bir Arada
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı ve BCA Global, Çocuklar İçin Bir Arada

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı ve BCA Global, Çocuklar İçin Bir Arada

Elie Saab ve Tor Holding İş Birliği
Elie Saab ve Tor Holding İş Birliği

Elie Saab ve Tor Holding İş Birliği

Saçların Güzellik Rutini: Tangle Teezer ve Everclaw
Saçların Güzellik Rutini: Tangle Teezer ve Everclaw

Saçların Güzellik Rutini: Tangle Teezer ve Everclaw