Cannes Film Festivali: Öne Çıkan 14 Film

Cannes Film Festivali'nde Öne Çıkan 14 Film ve 2021 Cannes Film Festivali adayları. Wes Anderson, François Ozon, Leos Carax, Sean Penn, Asghar Farhadi... Birçok ünlü yönetmenin filmi Cannes 2021 seçkisinde bir araya geliyor. Yılın en çok merak edilen film festivalini masaya yatırıyoruz. Cannes Film Festivali nedir? Cannes Film Festivali Adayları ve Cannes Film Festivali Türk filmleri.

YAZAR: Kübra BIÇAK
ABONE OL
8 Temmuz 2021 Perşembe 14:43 | Son Güncellenme:
17 dakika okunma süresi
Cannes Film Festivali: Öne Çıkan 14 Film

2021 Cannes Film Festivali - Cannes Film Festivali nedir?

Geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle iptal edilen Cannes Film Festivali'nin 74.'sü, gerekli önlemler alınarak 6-17 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek. Cannes Film Festivalin açılış filmi uzun zamandır merakla beklenen, başrollerinde Adam Driver ve Marion Cotillard'ın yer aldığı, Leos Carax'ın romantik müzikal filmi "Annette".

Cannes Film Festivali Jürileri 2021

Cannes Film Festivali'nin Ana Yarışma bölümünde Altın Palmiye için yarışacak yapımları Spike Lee'nin başkanlık yaptığı jüri değerlendirecek. Jodie Foster ise bu yılki festivalde Onursal Altın Palmiye Ödülü'nü teslim alacak.

2021 Cannes Film Festivali Adayları

Cannes Film Festivali, Ana Yarışma, Belirli Bir Bakış, Özel Gösterim, Cannes Prömiyer, Gece Yarısı Gösterimleri ve Yarışma Dışı başlıkları altında birçok seçkin film izleyici ile buluşacak. Geçen yıl festivalde gösterilmesi beklenen Aghar Farhadi'nin "Hero", Paul Verhoeven'in "Benedetta" ve Wes Anderson'ın "The French Dispatch" filmleri bu yılki seçkide yer alacak yapımlardan birkaçı.

2021 Cannes Film Festivali Yönetmenleri

Cannes Film Festivalinde Geçtiğimiz yıl beyaz perdeye ve film festivallerine kadın yönetmenler damga vururken, Cannes Film Festivalinin yarışma bölümünde dört kadın yönetmenin bulunması dikkat çeken detaylardan biri. Bu yılki seçkiyle sinamaseverler uzun bir aradan sonra beyaz perde ile buluşmanın büyüsünü yaşayacak. Sinema dünyasının ünlü oyuncularını ve dahi yönetmenlerini sinemaseverlerle bir araya getiren Cannes Film Festivali'nin bu yılki seçkisini keşfetmeye ne dersiniz?

Cannes Film Festivali Filmleri ve Adayları Detaylı Analiz

The French Dispatch Konusu

Wes Anderson, son filmi "The French Dispatch" ile 2021 Cannes Film Festivali'nde dünya prömiyerini yapacak. Aslında "The French Dispatch"in dünya prömiyerinin, geçen sene Cannes Film Festivali'nde yapılması ve ardından 2020 yazında sinemalarda gösterime girmesi planlanıyordu. Ancak bu planlar pandemi nedeniyle rafa kaldırılmıştı. Filmin kadrosunda Timothée Chalamet, Benicio Del Toro, Tilda Swinton, Bill Murray, Frances McDormand, Saoirse Ronan, Léa Seydoux, Adrien Brody, Owen Wilson gibi dikkat çekici isimler yer alıyor. Hayali bir 20. yüzyıl Fransız şehrinde bir Amerikan gazetesinin karakolunda geçen film, The French Dispatch isimli bir dergide yaşananları anlatıyor. "The French Dispatch", Anderson'ın Cannes Film Festivali'nde yarışmada gösterilen ikinci filmi olacak. Anderson, 2012'de "Moonrise Kingdom" filmi ile Cannes'da yer almıştı.


Yönetmen: Wes Anderson

Oyuncular: Timothée Chalamet, Saoirse Ronan, Cécile de France

Paris, 13th District Konusu

Fransız yönetmen Jacques Audiard'ın son filmi olan "Paris, 13th District", dostluk ve aşk arasında gidip gelen üç kadın ve bir erkeğin birbirleriyle olan ilişkisine odaklanıyor. Audiard'ın filmi eleştirmenler tarafından Cannes Film Festivali'nin en iyilerinden biri olarak gösteriliyor. Yarışmada beşinci kez yer alan Audiard'ın ilk uzun metrajlı filmi "See How They Fall", 1994 yılında Uluslararası Eleştirmenler Haftası'nda gösterildi. Festivalde 1996 yılında "A Self-Made Hero" ile En İyi Senaryo ödülünü, 2009'da ise "A Prophet" filmiyle Grand Prix'yi kazanan Audiard, 2015 yılında ise "Dheepan" yapımıyla Altın Palmiye'yi evine götürdü.


Yönetmen: Jacques Audiard

Oyuncular: Noémie Merlant, Stephen Manas,

Geneviève Doang

Compartment No. 6 Konusu

"The Happiest Day in the Life of Olli Maki" ile 2016 Cannes Film Festivali'nde Belirli Bir Bakış Ödülü'nü kazanan yönetmen Juho Kuosmanen, "Compartment No. 6" ile sinemaseverlerle buluşuyor. Kuosmanen'in yeni filmi, yaşadığı bir kalp kırıklığından sonra Moskova'yı terk eden Finlandiyalı bir öğrenci olan Laura'yı odak noktasına alıyor. Murmansk'a trenle gidip 10.000 yıllık kaya resimlerini görmeye karar veren Laura'nın trendeki yolculuğunu konu eden filmin başrollerinde Seidi Haarla ve Yurij Borisov yer alıyor.


Yönetmen: Juho Kuosmanen

Oyuncular: Yuriy Borisov, Dinara Drukarova, Seidi Haarla

Three Floors Konusu

Cannes Film Festivali'nde ile uzun bir geçmişe sahip olan İtalyan yönetmen Nanni Moretti, yeni bir film ile karşımıza çıkıyor. Film, aynı üst düzey toplulukta yer alan üç farklı dairede yaşayan aileleri konu alıyor. İtalyan Moretti, 1978'de "Ecco Bombo" ile festivalde ödül alırken, 1998'de "Aprile" ve 2001'de "The Son's Room" filmleriyle Altın Palmiye kazandı.


Yönetmen: Nanni Moretti

Oyuncular: Anna Bonaiuto, Riccardo Scamarcio, Alba Rohrwacher

Casablanca Beats Konusu

2021 Cannes Film Festivali'nde yarışacak bir diğer film ise "Casablanca Beats". Fas'ta Kazablanka'nın Sidi Moumen gecekondu mahallesinde geçen film, kendilerini hip-hop müziği ile ifade etmeye çalışan gençlerin hikayesini sinemaseverlerle buluşturacak. Filmde, yeni öğretmenleri tarafından cesaretlendirilen öğrenciler, geleneklerin ağırlığından kurtulmaya çalışarak tutkularını yaşamaya ve hip-hop kültürüyle kendilerini ifade etmeye çalışıyor. Faslı yönetmen Ayouch, 2012'de "Horses of God", 2015'te "Much Loved" filmleri ile Cannes resmi seçkisinde yer almıştı.


Yönetmen: Nebil Ayouch

Oyuncular: İsmail Adouab, Nouhaila Arif, Samah Baricou

Annette Konusu

"Holy Motors", "Pola X", "The Lovers on the Bridge" gibi kült yapımların yönetmeni olan Leos Carax'ın "Annette"i Cannes Film Festivali'nin açılış filmi olacak. Los Angeles'ta geçen film, opera sanatçısı eşinin ölümünün ardından iki yaşındaki bir çocuğa bakmak zorunda kalan bir stand-up komedyeninin hikayesini anlatıyor. Leos Carax'ın ilk İngilizce filmi olan, müzikal dalındaki yapımda Oscar ödüllü Marion Cotillard, Oscar adayı Adam Driver ve Altın Küre adayı Simon Helberg yer alıyor. 2021 Cannes Film Festivali'nin ses getirecek yapımlarından biri olan "Annette" filminin müzikleri Ron ve Russell Mael tarafından 1971 yılında kurulan art-rock band Sparks tarafından hazırlandı.


Yönetmen: Leos Carax

Oyuncular: Marion Cotillard, Adam Driver, Simon Helberg

Flag Day Konusu

Bir babanın kızını büyütmek için yaşadığı iki hayatı konu alan filmde Sean Penn hem yönetmen hem de oyuncu olarak yer alıyor. Uzun süredir Cannes'ın gözdesi olan Penn, ilk olarak 1997 yılında festivalde "She's So Lovely" filmi ile En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandı. Penn, yönetmen olarak ilk çıkışını 2001'de Jack Nicholson'ın başrolde oynadığı "The Pledge" filmiyle, ikincisini ise 2016'da "The Last Face" ile yaptı.


Yönetmen: Sean Penn

Oyuncular: Katheryn Winnick, Josh Brolin, Eddie Marsan

Bergman Island Konusu

Cannes Film Festivali'nde "Goodbye First Love", "Eden" ve "Things to Come" filmleriyle dikkatleri çeken Mia Hansen-Løve'ın yönettiği "Bergman Island"; film yapımcısı olan bir çiftin, bir sonraki filmlerinin senaryosunu yazmak için yaz aylarını Ingmar Bergman'ın esin kaynağı olan adada geçirmeye karar vermesiyle yaşanan olayları konu alıyor. Film, sinema tarihinin ünlü yönetmeni Ingmar Bergman'ın dört film çektiği, yaşadığı ve öldüğü İsveç'in Fårö Adası'nda geçiyor. Hansen-Løve'nin ilk İngilizce filminde Mia Wasikowska ve Tim Roth rol alıyor .


Yönetmen: Mia Hansen-Løve

Oyuncular: Mia Wasikowska, Tim Roth, Vicky Krieps

Everything Went Fine Konusu

Cannes Film Festivali'nde Geçtiğimiz yıl son filmi "Été 85" ile izleyicilerin büyük beğenisini toplayan, günümüzün en saygıdeğer yönetmenlerinden François Ozon, uzun bir aradan sonra "Everything Went Fine" ile Cannes'a geri dönüyor. Oyuncu kadrosunda Sophie Marceau, Charlotte Rampling, Géraldine Pailhas, Hanna Schygulla ve André Dussolier'nin yer aldığı yapım ilk gösterimini Cannes Film Festivali'nde yapacak. Ozon'un, Emmanuèle Bernheim'ın aynı isme sahip romanından sinemaya uyarladığı film 85 yaşındaki babası Andre'nin felç geçirdiğini öğrenen Emmanuelle'in hikayesini izleyiciyle paylaşıyor. Ozon "Swimming Pool", "Time to Leave", "Young and Beautiful ve "Double Lover" filmleri ile geçtiğimiz yıllarda Cannes'da yer almıştı.


Yönetmen: François Ozon

Oyuncular: Sophie Marceau, Charlotte Rampling, Hanna Schygulla

Benedetta Konusu

Cannes Film Festivalinin Paul Verhoeven'ın heyecanla beklenen yeni filmi "Benedetta" tarihçi Judith C. Brown'un 1986 yılında yayımlanan kitabından uyarlandı. 17. yüzyılda geçen hikayede, sinemaseverler Toskana bölgesindeki manastıra yeni katılan acemi rahibe Benedetta Carlini'nin hikayesine ortak oluyor.


Yönetmen: Paul Verhoeven

Oyuncular: Charlotte Rampling, Lambert Wilson, Virginie Efira

La Fracture Konusu

Filmde, ayrılığın eşiğinde olan bir çift Raf ve Julie, Paris'te düzenlenen bir gösterinin akşamında kendilerini acil serviste bulurlar. Bunalmış personel, yaralı ve öfkeli göstericiler Raf ve Julie'nin önyargılarını paramparça eder. Catherine Corsini'nin kendi sahasında yarışan filmi, ikili bir ilişkinin dinamiklerini gözler önüne seriyor. Corsini, Cannes Film Festivalinde ilk olarak 2001 yılında "La Répétition" filmiyle yer almıştı. Eleştirmenler "La Fracture"ün 2022 yılında Oscar'a aday gösterileceğini tahmin ediyor.


Yönetmen: Catherine Corsini

Oyuncular: Valeria Bruni Tedeschi, Jean-Louis Coulloc'h, Marina Foïs

Titane Konusu

Julia Ducournau 2011 yılında Cannes'da, kısa filmi "Junior" ile Uluslararası Eleştirmenler Haftası'nın bir parçası olmuştu. 2021 Cannes Film Festivali'nde yarışacak olan Ducournau'nun "Titane" filminin konusu ise şöyle; özel müfettişler havaalanında yüzü morarmış bir adam bulur. Adam, kendisinin 10 yıl önce kaybolan Adrien Legrand olduğunu iddia eder. Adrien'in babası Vincent, yıllar boyunca yaşadığı kabusun artık sona erdiğini düşünerek genç adamı evine götürür. Bu süreçte bir dizi korkunç cinayet bölgeyi etkisi altına alır.


Yönetmen: Julia Ducournau

Oyuncular: Garance Marillier, Vincent Lindon, Nathalie Boyer

A Hero Konusu

"Darbareye Elly", "Jodaeiye Nader az Simin" ve "Forushande" gibi filmleri sinema dünyasına kazandıran, yakın dönem İran sinemasının en önemli isimlerinden Asghar Farhadi imzalı "A Hero" Cannes'da yarışacak filmler arasında yer alıyor. Farhadi'nin 2016 yapımı "Forushande"den sonra İran'a dönüp Farsça çektiği ilk film olan "A Hero"nun konusu gizli tutuluyor. Farhadi'nin yönettiği, Javier Bardem ve Penelope Cruz'un rol aldığı "Everybody Knows" 2018'de Cannes Film Festivali'nin açılış filmiydi.


Yönetmen: Asghar Farhadi

Oyuncular: Amir Jadidi, Mohsen Tanabandeh, Fereshteh Sadre Orafaee

Memoria Konusu

2010 yapımı "Loong Boonmee raleuk chat" filmiyle Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye kazanan Taylandlı yönetmen Apichatpong Weerasethakul yeni filmi "Memoria" ile Cannes'da izleyici ile buluşuyor. Filmin başrolünde Apichatpong Weerasethakul ile daha önce 2012 yılında Tayland'ta düzenlenen Rocks Yao Noi Film Festivali'nde küratörlük yapan usta oyuncu Tilda Swinton yer alıyor. 2002'de "Blissfully Yours" ve 2004'te "Tropical Malady" filmleriyle Ana Yarışmada Jüri Ödülü'nü kazanan Weerasethakul, 2010 yılında "Uncle Boonmee "Who Can Recall His Past Lives" ile Altın Palmiye aldı.


Yönetmen: Apichatpong Weerasethakul

Oyuncular: Tilda Swinton, Daniel Giménez Cacho, Jeanne Balibar

IMDB Puanı En Yüksek Filmler

2021 Cannes Film Festivali Hakkında Bilmeniz Gerekenler

İstanbul Film Festivali 40 Yaşında

40. Yılında Şehrin Film Festivali

İstanbul Film Festivali'nin Öne Çıkan Filmleri

Sundance Film Festivali'nden Seçkiler

74. Cannes Film Festivali'nin Öne Çıkan Kırmızı Halı Görünümleri

EN ÇOK OKUNANLAR

Trend Önerisi: Çizgiler Yükselişte
Trend Önerisi: Çizgiler Yükselişte

Trend Önerisi: Çizgiler Yükselişte

1 dakika okunma süresi
Serenay Sarıkaya'nın Unutulmaz 10 Stili
Serenay Sarıkaya'nın Unutulmaz 10 Stili

Serenay Sarıkaya'nın Unutulmaz 10 Stili

1 dakika okunma süresi
Seyahat Rehberi: Samos Adası
Seyahat Rehberi: Samos Adası

Seyahat Rehberi: Samos Adası

14 dakika okunma süresi
İstanbul'un En İyi Japon Restoranları
İstanbul'un En İyi Japon Restoranları

İstanbul'un En İyi Japon Restoranları

16 dakika okunma süresi
8 Nisan Koç Burcundaki Güneş Tutulmasında Burçları Neler Bekliyor?
8 Nisan Koç Burcundaki Güneş Tutulmasında Burçları Neler Bekliyor?

8 Nisan Koç Burcundaki Güneş Tutulmasında Burçları Neler Bekliyor?

14 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Orkestra Şefi Nisan Ak ile Soru-Cevap
Orkestra Şefi Nisan Ak ile Soru-Cevap

Orkestra Şefi Nisan Ak ile Soru-Cevap

Yazın Nereye Gitmeli? Hillside Beach Club'ın Yaz Programı
Yazın Nereye Gitmeli? Hillside Beach Club'ın Yaz Programı

Yazın Nereye Gitmeli? Hillside Beach Club'ın Yaz Programı

Mango Man x Antoine Griezmann İş Birliği
Mango Man x Antoine Griezmann İş Birliği

Mango Man x Antoine Griezmann İş Birliği

Talip Keser'in “Surc-i Lisan” Sergisi New Jersey'de
Talip Keser'in “Surc-i Lisan” Sergisi New Jersey'de

Talip Keser'in “Surc-i Lisan” Sergisi New Jersey'de

Dünyaca Ünlü Şefler, Four Seasons Hotel Bosphorus'a Konuk Oluyor
Dünyaca Ünlü Şefler, Four Seasons Hotel Bosphorus'a Konuk Oluyor

Dünyaca Ünlü Şefler, Four Seasons Hotel Bosphorus'a Konuk Oluyor

Hamak Yogası Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Hamak Yogası Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Hamak Yogası Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Esteé Lauder ile “Peach Make Up” Trendi
Esteé Lauder ile “Peach Make Up” Trendi

Esteé Lauder ile “Peach Make Up” Trendi

Zamansız Koleksiyon: HiVa Atelier
Zamansız Koleksiyon: HiVa Atelier

Zamansız Koleksiyon: HiVa Atelier

Pınar Tınç ile Çini Mürekkebi Resmi
Pınar Tınç ile Çini Mürekkebi Resmi

Pınar Tınç ile Çini Mürekkebi Resmi

Sürüş Deneyimi: Audi e-tron GT
Sürüş Deneyimi: Audi e-tron GT

Sürüş Deneyimi: Audi e-tron GT

Titanic Deluxe Golf Belek'te Eğlenceli Bayram
Titanic Deluxe Golf Belek'te Eğlenceli Bayram

Titanic Deluxe Golf Belek'te Eğlenceli Bayram

Urart x Bekir Kıraç Sergi Daveti
Urart x Bekir Kıraç Sergi Daveti

Urart x Bekir Kıraç Sergi Daveti