Bodrum'da Mekan Önerisi: MYK Denizden Restoran

Şef Mehmet Yalçınkaya, Bodrum'da hizmete açtığı MYK Denizden Restoran ile tüm dünyada öne çıkan “Sessiz Lüks” kavramını Ege'ye taşıdı. Mekanının yeni tadım menüsü ise düzenlenen bir basın davetiyle tanıtıldı.

YAZAR: Nazlı Sancaklı
ABONE OL
13 Mayıs 2024 Pazartesi 10:57 | Son Güncellenme:
4 dakika okunma süresi
Şef Mehmet Yalçınkaya'dan “Sessiz Lüks” Trendi

Masterchef moderatörü Şef Mehmet Yalçınkaya, Bodrum Merkez Marina'da Kocadon Museum Hotel içinde, geçen yıl hizmete açtığı "Denizden Restoran" ile tüm dünyada öne çıkan "Sessiz Lüks" kavramını Ege'ye taşıyor. Değişen dünya düzeninden etkilenen gastronomide, restoranların kimlikleri daha minimalist, sunum tabakları daha sade ve ürünün önüne çıkmayacak reçeteler ile daha farklı bir dönem başlıyor. Restoranlarda paylaşım tabakları ile fiyat fayda endeksi daha makul bütçeli menüler planlanırken, diğer yandan tadım menüleri de aşırı lüks ve atık içeren yemeklerden sıyrılarak daha sade bir hale bürünüyor. Yemek yorumlarının dekorasyon fikirleri ile eşleşerek sadeleştiği bu yeni yaklaşımla yoğun girdi içeren günlük hayatımızdan farklı kaçış alanları yaratıyor.

Menüyü Lokal Ürünler Belirliyor

"Sürdürülebilir bir dünya düzeni" için çalışmalar yürütmeye özen gösteren Mehmet Şef imzalı Denizden Restoran; var olduğu Ege coğrafyasına ait ürünlere ve yerele de sahip çıkıyor. Restoranın menüsünü ise; bölgenin deniz mahsulleri, balıkları, yerel üreticiden gelen doğal ürünler oluşturuyor. Şef Mehmet Yalçınkaya Bodrum Denizden Restoran ile ilgili; "Itır otu, Lavanta, Gambilya, Mandalina Kabuksuz Yengeç, Ahtapot gibi ürünlerle bölgesel değerleri menümüze yansıtıyoruz. Taze, doğal, leziz ve sürdürülebilir menümüz bu yıl yepyeni bir dekorasyon ile taçlandı. Tabak tasarımlarımız sanatçıların desteği ile yemeklerimiz için hikayelendirildi" diyor.

Kadın Kooperatifleri ve Yerel Üreticiye Tam Destek

Azalan toprak ve verimlilik; sıfır atığın mutfaktaki yerini artırmanın yanı sıra yerel üreticinin de desteklenmesi gerçeğinin bir kez daha altını çiziyor. Bu noktada yerele sahip çıkan Şef Mehmet Yalçınkaya "Gittiğim her bölgede altını çizdiğim konu yerel kooperatiflerin önemi ve desteklenmesi gerektiği gerçeği. Bu biz şefler için çok önemli. Reçeteniz ne kadar iyi olursa olsun, ürünsüz bir mutfak damsız eve benzer. Norveç'te tohum depolarına baktığınızda, geleceğin nasıl akacağını tahmin etmek hiç de zor değil. Bu nedenle üreten kooperatifler bizim ilk tedarik zincirimizdir. Denizden Restoran, Ege bölgesinde ki tüm kooperatiflere sahip çıkıyor ve öncü oluyor. Elbette bir yandan kadın üretimi bizim en hassas noktamız. Bu noktada kadın kooperatifleri, listemizde en ön sırada yer alıyor" diyor.

Balıkta "Dry Aged" Devrimi

Özellikle etler için kullanılan "Dry Aged" yöntemi Bodrum Denizden Restoran'da ilk kez balık için uygulanıyor. Bu yöntemle bekletilen ve dinlendirilen balık; çok daha leziz ve aromalı oluyor. Türkiye'de nadir bir uygulama olan "Dry Aged" ile özel dolaplarda bekletilen balıklar, yeni bir balık lezzeti deneyimi yaşatıyor.

EN ÇOK OKUNANLAR

Napoli Kraliçesi'nin Mirası
Napoli Kraliçesi'nin Mirası

Napoli Kraliçesi'nin Mirası

3 dakika okunma süresi
2025 Gotham Ödülleri: En İyi Kırmızı Halı Görünümleri
2025 Gotham Ödülleri: En İyi Kırmızı Halı Görünümleri

2025 Gotham Ödülleri: En İyi Kırmızı Halı Görünümleri

1 dakika okunma süresi
Aralık 2025'te Kaçırılmaması Gereken Sergiler
Aralık 2025'te Kaçırılmaması Gereken Sergiler

Aralık 2025'te Kaçırılmaması Gereken Sergiler

14 dakika okunma süresi
İstanbul'un En Yeni Mekanları
İstanbul'un En Yeni Mekanları

İstanbul'un En Yeni Mekanları

48 dakika okunma süresi
070 Shake, Stili ve Müzikal Evrimiyle Dior'a Yeni Bir Soluk Getiriyor
070 Shake, Stili ve Müzikal Evrimiyle Dior'a Yeni Bir Soluk Getiriyor

070 Shake, Stili ve Müzikal Evrimiyle Dior'a Yeni Bir Soluk Getiriyor

2 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Tatil Başlasın! Çocuklar İçin Ara Tatil Etkinlikleri
Tatil Başlasın! Çocuklar İçin Ara Tatil Etkinlikleri

Tatil Başlasın! Çocuklar İçin Ara Tatil Etkinlikleri

Renklerin Gücüyle Stilinizi Keşfedin
Renklerin Gücüyle Stilinizi Keşfedin

Renklerin Gücüyle Stilinizi Keşfedin

İstanbul'da İki Gecelik Lezzet Aşkı: Emre Şen Robatayaki Mutfağına Dokunuyor
İstanbul'da İki Gecelik Lezzet Aşkı: Emre Şen Robatayaki Mutfağına Dokunuyor

İstanbul'da İki Gecelik Lezzet Aşkı: Emre Şen Robatayaki Mutfağına Dokunuyor

Kışın Şehre Eklenen Yeni Bir Hikaye
Kışın Şehre Eklenen Yeni Bir Hikaye

Kışın Şehre Eklenen Yeni Bir Hikaye

Ekim Ayında Pembe Işıklar Farkındalık İçin Parlıyor
Ekim Ayında Pembe Işıklar Farkındalık İçin Parlıyor

Ekim Ayında Pembe Işıklar Farkındalık İçin Parlıyor

Dünya Türk Kahvesi Günü: 500 Yıllık Gelenek
Dünya Türk Kahvesi Günü: 500 Yıllık Gelenek

Dünya Türk Kahvesi Günü: 500 Yıllık Gelenek

Evde Kahve Keyfi
Evde Kahve Keyfi

Evde Kahve Keyfi

Ekim Ayında Çocuklarla Sanat Dolu Keşifler
Ekim Ayında Çocuklarla Sanat Dolu Keşifler

Ekim Ayında Çocuklarla Sanat Dolu Keşifler

Güzellikte Yeni Bir Sayfa
Güzellikte Yeni Bir Sayfa

Güzellikte Yeni Bir Sayfa

Teknoloji ve Konfor Arasında
Teknoloji ve Konfor Arasında

Teknoloji ve Konfor Arasında

Beymen 600 Yıllık Mirasın Işığında Görkemli Açılış
Beymen 600 Yıllık Mirasın Işığında Görkemli Açılış

Beymen 600 Yıllık Mirasın Işığında Görkemli Açılış

Cumhuriyetin 102. Yılı Coşkusu
Cumhuriyetin 102. Yılı Coşkusu

Cumhuriyetin 102. Yılı Coşkusu