Bodrum'da Mekan Önerisi: MYK Denizden Restoran

Şef Mehmet Yalçınkaya, Bodrum'da hizmete açtığı MYK Denizden Restoran ile tüm dünyada öne çıkan “Sessiz Lüks” kavramını Ege'ye taşıdı. Mekanının yeni tadım menüsü ise düzenlenen bir basın davetiyle tanıtıldı.

YAZAR: Nazlı Sancaklı
ABONE OL
13 Mayıs 2024 Pazartesi 10:57 | Son Güncellenme:
4 dakika okunma süresi
Şef Mehmet Yalçınkaya'dan “Sessiz Lüks” Trendi

Masterchef moderatörü Şef Mehmet Yalçınkaya, Bodrum Merkez Marina'da Kocadon Museum Hotel içinde, geçen yıl hizmete açtığı "Denizden Restoran" ile tüm dünyada öne çıkan "Sessiz Lüks" kavramını Ege'ye taşıyor. Değişen dünya düzeninden etkilenen gastronomide, restoranların kimlikleri daha minimalist, sunum tabakları daha sade ve ürünün önüne çıkmayacak reçeteler ile daha farklı bir dönem başlıyor. Restoranlarda paylaşım tabakları ile fiyat fayda endeksi daha makul bütçeli menüler planlanırken, diğer yandan tadım menüleri de aşırı lüks ve atık içeren yemeklerden sıyrılarak daha sade bir hale bürünüyor. Yemek yorumlarının dekorasyon fikirleri ile eşleşerek sadeleştiği bu yeni yaklaşımla yoğun girdi içeren günlük hayatımızdan farklı kaçış alanları yaratıyor.

Menüyü Lokal Ürünler Belirliyor

"Sürdürülebilir bir dünya düzeni" için çalışmalar yürütmeye özen gösteren Mehmet Şef imzalı Denizden Restoran; var olduğu Ege coğrafyasına ait ürünlere ve yerele de sahip çıkıyor. Restoranın menüsünü ise; bölgenin deniz mahsulleri, balıkları, yerel üreticiden gelen doğal ürünler oluşturuyor. Şef Mehmet Yalçınkaya Bodrum Denizden Restoran ile ilgili; "Itır otu, Lavanta, Gambilya, Mandalina Kabuksuz Yengeç, Ahtapot gibi ürünlerle bölgesel değerleri menümüze yansıtıyoruz. Taze, doğal, leziz ve sürdürülebilir menümüz bu yıl yepyeni bir dekorasyon ile taçlandı. Tabak tasarımlarımız sanatçıların desteği ile yemeklerimiz için hikayelendirildi" diyor.

Kadın Kooperatifleri ve Yerel Üreticiye Tam Destek

Azalan toprak ve verimlilik; sıfır atığın mutfaktaki yerini artırmanın yanı sıra yerel üreticinin de desteklenmesi gerçeğinin bir kez daha altını çiziyor. Bu noktada yerele sahip çıkan Şef Mehmet Yalçınkaya "Gittiğim her bölgede altını çizdiğim konu yerel kooperatiflerin önemi ve desteklenmesi gerektiği gerçeği. Bu biz şefler için çok önemli. Reçeteniz ne kadar iyi olursa olsun, ürünsüz bir mutfak damsız eve benzer. Norveç'te tohum depolarına baktığınızda, geleceğin nasıl akacağını tahmin etmek hiç de zor değil. Bu nedenle üreten kooperatifler bizim ilk tedarik zincirimizdir. Denizden Restoran, Ege bölgesinde ki tüm kooperatiflere sahip çıkıyor ve öncü oluyor. Elbette bir yandan kadın üretimi bizim en hassas noktamız. Bu noktada kadın kooperatifleri, listemizde en ön sırada yer alıyor" diyor.

Balıkta "Dry Aged" Devrimi

Özellikle etler için kullanılan "Dry Aged" yöntemi Bodrum Denizden Restoran'da ilk kez balık için uygulanıyor. Bu yöntemle bekletilen ve dinlendirilen balık; çok daha leziz ve aromalı oluyor. Türkiye'de nadir bir uygulama olan "Dry Aged" ile özel dolaplarda bekletilen balıklar, yeni bir balık lezzeti deneyimi yaşatıyor.

EN ÇOK OKUNANLAR

Boğaz'da Bir Yaz Rüyası: Grace Brands Summer Lounge
Boğaz'da Bir Yaz Rüyası: Grace Brands Summer Lounge

Boğaz'da Bir Yaz Rüyası: Grace Brands Summer Lounge

1 dakika okunma süresi
Modada Düğüm Oyunu: Eşarp Etek Trendi
Modada Düğüm Oyunu: Eşarp Etek Trendi

Modada Düğüm Oyunu: Eşarp Etek Trendi

3 dakika okunma süresi
Ekran Işığı Uyku Düşmanı Mı?
Ekran Işığı Uyku Düşmanı Mı?

Ekran Işığı Uyku Düşmanı Mı?

10 dakika okunma süresi
Anim'in Renkli Dünyası Bodrum'da
Anim'in Renkli Dünyası Bodrum'da

Anim'in Renkli Dünyası Bodrum'da

1 dakika okunma süresi
2025 Yazının Sürpriz Çiftleri
2025 Yazının Sürpriz Çiftleri

2025 Yazının Sürpriz Çiftleri

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Danimarka'nın Mutluluk Sırrı: Hygge
Danimarka'nın Mutluluk Sırrı: Hygge

Danimarka'nın Mutluluk Sırrı: Hygge

Evde Mini Spa Keyfi: Sakinlik ve Yenilenme Rehberi
Evde Mini Spa Keyfi: Sakinlik ve Yenilenme Rehberi

Evde Mini Spa Keyfi: Sakinlik ve Yenilenme Rehberi

Haftanın İlham Rehberi: 16 Haziran – 22 Haziran
Haftanın İlham Rehberi: 16 Haziran – 22 Haziran

Haftanın İlham Rehberi: 16 Haziran – 22 Haziran

Zeynep Sönmez Wimbledon'da Üçüncü Turda!
Zeynep Sönmez Wimbledon'da Üçüncü Turda!

Zeynep Sönmez Wimbledon'da Üçüncü Turda!

Wimbledon 2025 Şampiyonları
Wimbledon 2025 Şampiyonları

Wimbledon 2025 Şampiyonları

Özel Gününüzü Taçlandıran En Güzel Düğün Pastaları
Özel Gününüzü Taçlandıran En Güzel Düğün Pastaları

Özel Gününüzü Taçlandıran En Güzel Düğün Pastaları

Haftanın İlham Rehberi: 9 Haziran - 15 Haziran
Haftanın İlham Rehberi: 9 Haziran - 15 Haziran

Haftanın İlham Rehberi: 9 Haziran - 15 Haziran

Doğanın Mor Mucizesi: Lavanta Bahçeleri
Doğanın Mor Mucizesi: Lavanta Bahçeleri

Doğanın Mor Mucizesi: Lavanta Bahçeleri

Japandi: İskandinav ve Japon Estetiğinin Buluşması
Japandi: İskandinav ve Japon Estetiğinin Buluşması

Japandi: İskandinav ve Japon Estetiğinin Buluşması

Taylor Swift'in 20 Yıllık Müzikal Yolculuğu Belgesel Oluyor!
Taylor Swift'in 20 Yıllık Müzikal Yolculuğu Belgesel Oluyor!

Taylor Swift'in 20 Yıllık Müzikal Yolculuğu Belgesel Oluyor!

iOS 26'ya Dair Her Şey: Tüm Apple Platformlarında Yepyeni Bir Dönüşüm
iOS 26'ya Dair Her Şey: Tüm Apple Platformlarında Yepyeni Bir Dönüşüm

iOS 26'ya Dair Her Şey: Tüm Apple Platformlarında Yepyeni Bir Dönüşüm

Yazın Enerjisi Bosphorus Garden'a Taşındı
Yazın Enerjisi Bosphorus Garden'a Taşındı

Yazın Enerjisi Bosphorus Garden'a Taşındı