Bodrum'da Mekan Önerisi: MYK Denizden Restoran

Şef Mehmet Yalçınkaya, Bodrum'da hizmete açtığı MYK Denizden Restoran ile tüm dünyada öne çıkan “Sessiz Lüks” kavramını Ege'ye taşıdı. Mekanının yeni tadım menüsü ise düzenlenen bir basın davetiyle tanıtıldı.

YAZAR: Nazlı Sancaklı
ABONE OL
13 Mayıs 2024 Pazartesi 10:57 | Son Güncellenme:
4 dakika okunma süresi
Şef Mehmet Yalçınkaya'dan “Sessiz Lüks” Trendi

Masterchef moderatörü Şef Mehmet Yalçınkaya, Bodrum Merkez Marina'da Kocadon Museum Hotel içinde, geçen yıl hizmete açtığı "Denizden Restoran" ile tüm dünyada öne çıkan "Sessiz Lüks" kavramını Ege'ye taşıyor. Değişen dünya düzeninden etkilenen gastronomide, restoranların kimlikleri daha minimalist, sunum tabakları daha sade ve ürünün önüne çıkmayacak reçeteler ile daha farklı bir dönem başlıyor. Restoranlarda paylaşım tabakları ile fiyat fayda endeksi daha makul bütçeli menüler planlanırken, diğer yandan tadım menüleri de aşırı lüks ve atık içeren yemeklerden sıyrılarak daha sade bir hale bürünüyor. Yemek yorumlarının dekorasyon fikirleri ile eşleşerek sadeleştiği bu yeni yaklaşımla yoğun girdi içeren günlük hayatımızdan farklı kaçış alanları yaratıyor.

Menüyü Lokal Ürünler Belirliyor

"Sürdürülebilir bir dünya düzeni" için çalışmalar yürütmeye özen gösteren Mehmet Şef imzalı Denizden Restoran; var olduğu Ege coğrafyasına ait ürünlere ve yerele de sahip çıkıyor. Restoranın menüsünü ise; bölgenin deniz mahsulleri, balıkları, yerel üreticiden gelen doğal ürünler oluşturuyor. Şef Mehmet Yalçınkaya Bodrum Denizden Restoran ile ilgili; "Itır otu, Lavanta, Gambilya, Mandalina Kabuksuz Yengeç, Ahtapot gibi ürünlerle bölgesel değerleri menümüze yansıtıyoruz. Taze, doğal, leziz ve sürdürülebilir menümüz bu yıl yepyeni bir dekorasyon ile taçlandı. Tabak tasarımlarımız sanatçıların desteği ile yemeklerimiz için hikayelendirildi" diyor.

Kadın Kooperatifleri ve Yerel Üreticiye Tam Destek

Azalan toprak ve verimlilik; sıfır atığın mutfaktaki yerini artırmanın yanı sıra yerel üreticinin de desteklenmesi gerçeğinin bir kez daha altını çiziyor. Bu noktada yerele sahip çıkan Şef Mehmet Yalçınkaya "Gittiğim her bölgede altını çizdiğim konu yerel kooperatiflerin önemi ve desteklenmesi gerektiği gerçeği. Bu biz şefler için çok önemli. Reçeteniz ne kadar iyi olursa olsun, ürünsüz bir mutfak damsız eve benzer. Norveç'te tohum depolarına baktığınızda, geleceğin nasıl akacağını tahmin etmek hiç de zor değil. Bu nedenle üreten kooperatifler bizim ilk tedarik zincirimizdir. Denizden Restoran, Ege bölgesinde ki tüm kooperatiflere sahip çıkıyor ve öncü oluyor. Elbette bir yandan kadın üretimi bizim en hassas noktamız. Bu noktada kadın kooperatifleri, listemizde en ön sırada yer alıyor" diyor.

Balıkta "Dry Aged" Devrimi

Özellikle etler için kullanılan "Dry Aged" yöntemi Bodrum Denizden Restoran'da ilk kez balık için uygulanıyor. Bu yöntemle bekletilen ve dinlendirilen balık; çok daha leziz ve aromalı oluyor. Türkiye'de nadir bir uygulama olan "Dry Aged" ile özel dolaplarda bekletilen balıklar, yeni bir balık lezzeti deneyimi yaşatıyor.

EN ÇOK OKUNANLAR

Yaz Sezonunun Üniforması: Keten Pantolonlar
Yaz Sezonunun Üniforması: Keten Pantolonlar

Yaz Sezonunun Üniforması: Keten Pantolonlar

1 dakika okunma süresi
Jennifer Lopez ve Ben Affleck Arasında Neler Oluyor?
Jennifer Lopez ve Ben Affleck Arasında Neler Oluyor?

Jennifer Lopez ve Ben Affleck Arasında Neler Oluyor?

5 dakika okunma süresi
Talya Oran Çapar ile Mücevherler Üzerine
Talya Oran Çapar ile Mücevherler Üzerine

Talya Oran Çapar ile Mücevherler Üzerine

9 dakika okunma süresi
Niş Lezzet Üssü: La Plage No: 14
Niş Lezzet Üssü: La Plage No: 14

Niş Lezzet Üssü: La Plage No: 14

9 dakika okunma süresi
Başak Dizer Tatlıtuğ & Atasay Daveti
Başak Dizer Tatlıtuğ & Atasay Daveti

Başak Dizer Tatlıtuğ & Atasay Daveti

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Hogan İlkbahar/Yaz 2024 Koleksiyonu
Hogan İlkbahar/Yaz 2024 Koleksiyonu

Hogan İlkbahar/Yaz 2024 Koleksiyonu

Ray-Ban'den Zamansız Koleksiyon
Ray-Ban'den Zamansız Koleksiyon

Ray-Ban'den Zamansız Koleksiyon

Shangri-La Bosphorus Istanbul'da Gastronomi Deneyimi
Shangri-La Bosphorus Istanbul'da Gastronomi Deneyimi

Shangri-La Bosphorus Istanbul'da Gastronomi Deneyimi

Dyson ile Yaz Sezonunda Hijyen
Dyson ile Yaz Sezonunda Hijyen

Dyson ile Yaz Sezonunda Hijyen

Tissot'dan Yaz Koleksiyonu
Tissot'dan Yaz Koleksiyonu

Tissot'dan Yaz Koleksiyonu

Danilo Zanna ile Filo D'olio Üzerine
Danilo Zanna ile Filo D'olio Üzerine

Danilo Zanna ile Filo D'olio Üzerine

Kiko Milano'dan Yaz Işıltısı
Kiko Milano'dan Yaz Işıltısı

Kiko Milano'dan Yaz Işıltısı

Lingual Ortodontik Tedavi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
Lingual Ortodontik Tedavi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Lingual Ortodontik Tedavi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Ariş Pırlanta'dan Yaz Sezonu Açılış Daveti
Ariş Pırlanta'dan Yaz Sezonu Açılış Daveti

Ariş Pırlanta'dan Yaz Sezonu Açılış Daveti

Bee Goddess'ın Yaz Rotası: Yalıkavak Marina
Bee Goddess'ın Yaz Rotası: Yalıkavak Marina

Bee Goddess'ın Yaz Rotası: Yalıkavak Marina

Can Özbilgen ile Diş Sağlığı Üzerine
Can Özbilgen ile Diş Sağlığı Üzerine

Can Özbilgen ile Diş Sağlığı Üzerine

Mirela Cerica Planet M Koleksiyon Daveti
Mirela Cerica Planet M Koleksiyon Daveti

Mirela Cerica Planet M Koleksiyon Daveti