Bodrum'da Mekan Önerisi: MYK Denizden Restoran

Şef Mehmet Yalçınkaya, Bodrum'da hizmete açtığı MYK Denizden Restoran ile tüm dünyada öne çıkan “Sessiz Lüks” kavramını Ege'ye taşıdı. Mekanının yeni tadım menüsü ise düzenlenen bir basın davetiyle tanıtıldı.

YAZAR: Nazlı Sancaklı
ABONE OL
13 Mayıs 2024 Pazartesi 10:57 | Son Güncellenme:
4 dakika okunma süresi
Şef Mehmet Yalçınkaya'dan “Sessiz Lüks” Trendi

Masterchef moderatörü Şef Mehmet Yalçınkaya, Bodrum Merkez Marina'da Kocadon Museum Hotel içinde, geçen yıl hizmete açtığı "Denizden Restoran" ile tüm dünyada öne çıkan "Sessiz Lüks" kavramını Ege'ye taşıyor. Değişen dünya düzeninden etkilenen gastronomide, restoranların kimlikleri daha minimalist, sunum tabakları daha sade ve ürünün önüne çıkmayacak reçeteler ile daha farklı bir dönem başlıyor. Restoranlarda paylaşım tabakları ile fiyat fayda endeksi daha makul bütçeli menüler planlanırken, diğer yandan tadım menüleri de aşırı lüks ve atık içeren yemeklerden sıyrılarak daha sade bir hale bürünüyor. Yemek yorumlarının dekorasyon fikirleri ile eşleşerek sadeleştiği bu yeni yaklaşımla yoğun girdi içeren günlük hayatımızdan farklı kaçış alanları yaratıyor.

Menüyü Lokal Ürünler Belirliyor

"Sürdürülebilir bir dünya düzeni" için çalışmalar yürütmeye özen gösteren Mehmet Şef imzalı Denizden Restoran; var olduğu Ege coğrafyasına ait ürünlere ve yerele de sahip çıkıyor. Restoranın menüsünü ise; bölgenin deniz mahsulleri, balıkları, yerel üreticiden gelen doğal ürünler oluşturuyor. Şef Mehmet Yalçınkaya Bodrum Denizden Restoran ile ilgili; "Itır otu, Lavanta, Gambilya, Mandalina Kabuksuz Yengeç, Ahtapot gibi ürünlerle bölgesel değerleri menümüze yansıtıyoruz. Taze, doğal, leziz ve sürdürülebilir menümüz bu yıl yepyeni bir dekorasyon ile taçlandı. Tabak tasarımlarımız sanatçıların desteği ile yemeklerimiz için hikayelendirildi" diyor.

Kadın Kooperatifleri ve Yerel Üreticiye Tam Destek

Azalan toprak ve verimlilik; sıfır atığın mutfaktaki yerini artırmanın yanı sıra yerel üreticinin de desteklenmesi gerçeğinin bir kez daha altını çiziyor. Bu noktada yerele sahip çıkan Şef Mehmet Yalçınkaya "Gittiğim her bölgede altını çizdiğim konu yerel kooperatiflerin önemi ve desteklenmesi gerektiği gerçeği. Bu biz şefler için çok önemli. Reçeteniz ne kadar iyi olursa olsun, ürünsüz bir mutfak damsız eve benzer. Norveç'te tohum depolarına baktığınızda, geleceğin nasıl akacağını tahmin etmek hiç de zor değil. Bu nedenle üreten kooperatifler bizim ilk tedarik zincirimizdir. Denizden Restoran, Ege bölgesinde ki tüm kooperatiflere sahip çıkıyor ve öncü oluyor. Elbette bir yandan kadın üretimi bizim en hassas noktamız. Bu noktada kadın kooperatifleri, listemizde en ön sırada yer alıyor" diyor.

Balıkta "Dry Aged" Devrimi

Özellikle etler için kullanılan "Dry Aged" yöntemi Bodrum Denizden Restoran'da ilk kez balık için uygulanıyor. Bu yöntemle bekletilen ve dinlendirilen balık; çok daha leziz ve aromalı oluyor. Türkiye'de nadir bir uygulama olan "Dry Aged" ile özel dolaplarda bekletilen balıklar, yeni bir balık lezzeti deneyimi yaşatıyor.

EN ÇOK OKUNANLAR

Türk Beachwear Tasarımcılarından İlhamla: OYE
Türk Beachwear Tasarımcılarından İlhamla: OYE

Türk Beachwear Tasarımcılarından İlhamla: OYE

11 dakika okunma süresi
Louis Vuitton'un Yeni Yüzü Jeremy Allen White Oldu
Louis Vuitton'un Yeni Yüzü Jeremy Allen White Oldu

Louis Vuitton'un Yeni Yüzü Jeremy Allen White Oldu

1 dakika okunma süresi
Robbie Williams, İstanbul'da Hayranlarıyla Buluşuyor
Robbie Williams, İstanbul'da Hayranlarıyla Buluşuyor

Robbie Williams, İstanbul'da Hayranlarıyla Buluşuyor

1 dakika okunma süresi
İlker Topdemir ile Özgürlük ve Keşif Üzerine
İlker Topdemir ile Özgürlük ve Keşif Üzerine

İlker Topdemir ile Özgürlük ve Keşif Üzerine

15 dakika okunma süresi
SPF'li Makyaj Ürünleri Güneşten Korunmak İçin Yeterli Mi?
SPF'li Makyaj Ürünleri Güneşten Korunmak İçin Yeterli Mi?

SPF'li Makyaj Ürünleri Güneşten Korunmak İçin Yeterli Mi?

6 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Babalar Günü Hediye Rehberi
Babalar Günü Hediye Rehberi

Babalar Günü Hediye Rehberi

Aytaç Şaşmaz'dan Yeni Bir Yorum: Gücün Kaynağı Bağ
Aytaç Şaşmaz'dan Yeni Bir Yorum: Gücün Kaynağı Bağ

Aytaç Şaşmaz'dan Yeni Bir Yorum: Gücün Kaynağı Bağ

Berlin'de Tarkan Rüzgarı Esti
Berlin'de Tarkan Rüzgarı Esti

Berlin'de Tarkan Rüzgarı Esti

Haftanın İlham Rehberi: 9 Haziran - 15 Haziran
Haftanın İlham Rehberi: 9 Haziran - 15 Haziran

Haftanın İlham Rehberi: 9 Haziran - 15 Haziran

"Microlino" ile Şehirde Yepyeni Bir Hareket Başlıyor
"Microlino" ile Şehirde Yepyeni Bir Hareket Başlıyor

"Microlino" ile Şehirde Yepyeni Bir Hareket Başlıyor

Saç Rutinleri Analizi
Saç Rutinleri Analizi

Saç Rutinleri Analizi

Roland Garros 2025 Şampiyonu Carlos Alcaraz!
Roland Garros 2025 Şampiyonu Carlos Alcaraz!

Roland Garros 2025 Şampiyonu Carlos Alcaraz!

Haftanın İlham Rehberi: 16 Haziran – 22 Haziran
Haftanın İlham Rehberi: 16 Haziran – 22 Haziran

Haftanın İlham Rehberi: 16 Haziran – 22 Haziran

Ada Esintileriyle Şehri Geride Bırakan Bir Yaz Hikâyesi
Ada Esintileriyle Şehri Geride Bırakan Bir Yaz Hikâyesi

Ada Esintileriyle Şehri Geride Bırakan Bir Yaz Hikâyesi

Fransa Açık Tenis Turnuvası Başlıyor
Fransa Açık Tenis Turnuvası Başlıyor

Fransa Açık Tenis Turnuvası Başlıyor

Haftanın İlham Rehberi: 23 Haziran – 29 Haziran
Haftanın İlham Rehberi: 23 Haziran – 29 Haziran

Haftanın İlham Rehberi: 23 Haziran – 29 Haziran

Evinize Sade Bir Dokunuş: Yeni Nesil Ev Bitkileri
Evinize Sade Bir Dokunuş: Yeni Nesil Ev Bitkileri

Evinize Sade Bir Dokunuş: Yeni Nesil Ev Bitkileri