Yaz Rotaları, Gezilecek Yerler - 2021 Yaz Tatili İçin Gidilecek Yerler

Değişik zamanlardan geçiyoruz. Normal hayata dönmemiz belki biraz sürecek olsa da bizi mutlu eden konulardan biri tahmin edeceğiniz gibi seyahat etmek, yeni yerler keşfetmek. Bugünlerin geçeceğine olan inancımızla içimizi ısıtacak birbirinden farklı destinasyonları hatırlayalım. Yurt dışında en güzel yaz tatili adresleri nereler? İşte Dünyanın dört bir yanından popüler en keyifli yaz rotaları.

YAZAR: İlker TOPDEMİR
ABONE OL
29 Ekim 2020 Perşembe 18:05 | Son Güncellenme:
16 dakika okunma süresi
Bu Yaz Mutlaka Gitmeniz Gereken 7 Seyahat Rotası

2021 Yaz Tatili İçin Gidilecek Yerler

Phuket VE ChIang RaI, Tayland

Tayland’ın popüler ve lüks balayı cenneti. Banyan Tree Phuket’in bu kadar özel olmasının sebebi lüksü ve romantizmi aynı anda sunması. Geleneksel Tay tarzında tasarlanmış villaları, Bang Tao Bay’in bozulmamış plajları, inanılmaz sakin ve huzurlu ortamı, geniş villaları ve onların kendine özel bahçesi ve açık banyoları, size özel havuzlu villaları ile zevkinize ve bütçenize uygun seçenekler sunuyor. Villanızdan hiç çıkmak istemiyorsunuz. Değişiklik olsun diye çıktığınızda ise uzun kulvarlı yüzme havuzu, su parkı, scuba dalış, yelken, kano, rüzgar sörfü ve diğer su sporları ile uğraşabiliyor, ruh sağlığınız için ise meditasyon ve tai chi yapabiliyorsunuz. Geleneksel ve çağdaş Tay ve füzyon mutfağı dışında tahmin edeceğiniz üzere deniz ürünlerinin yoğun olduğu restoranlarda sizin için pişirilen ve villanızda size özel olarak servis edilen yemekleri yiyebilirsiniz. Dünya çapındaki spası, egzotik geleneksel doğal Uzak Doğu ilaçlarından esinlenerek yapılan masajları ve vücut bakımları o kadar rahatlatıcı ki masaj odasından ayrılmak istemeyeceksiniz. Bu arada balayınızı Tayland’ın en kuzeydeki eyaleti, Chiang Rai’yi ziyaret ederek uzatabilir ve yeşil, dağlık, gür ormanlar arasında kalan Sirinath Milli Parkı kenarında bulunan Anantara Golden Triangle da kalabilir, Asya fillerini, çevredeki orman ve tepeleri keşfetmek için yerel fil sürücüsü ile tura çıkabilirsiniz.

Costa NavarIno, Yunanistan

Navarin Dunes Costa Navarin, yeni bir lüks. Yunanistan’in Messinia bölgesinde çevre dostu olarak hedeflenmiş, batıya bakan çarpıcı bir konumda yer alıyor. 130 hektar içinde muhteşem kumsallar ve kristal berraklığında İyon Denizi’ne bakıyor ve yemyeşil zeytin ağaçlarının içinde bulunuyor. Luxury Collection grubuna bağlı olup Resort “The Romanos”lar tarafından açıldı. Güzel döşenmiş odaları, deniz manzaralı veya golf sahası manzaralı olarak seçebilirsiniz. Biz özellikle sahile sıfır konumda ve özel 23 metrekarelik havuz keyfi yapabileceğiniz Premium Infinity Suites’i öneririz. Yüzme sonrası veya yemek öncesi içeceğinizi yudumladığınız terasınız İyon Denizi manzarasının tadını çıkarmak için mükemmel bir seçenek. Anazoe Spa Antik Yunan’ın geleneksel uygulamalarına dayalı tedaviler sunuyor ve Bernhard Langer tarafından tasarlanan 18 delikli par golf sahası sizleri karşılıyor. Yemek için otelin kendi mekanları size fazlasıyla seçenek sunuyor. Dokuz farklı restoran ve barı ile damak zevkinize hizmet edecektir. Niokastro ve Nestor Sarayı veya Olympia, Mystras, Apollo Sarayı’na araba ile rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Anse Chastanet

Resort, St. Lucia

600 dönümlük arazi üzerinde St Lucia‘nın ünlü Pitons ve Anse Chasnet Resort’unun romantik odaları ve şaşırtıcı manzarası, rengarenk bahçelerin arasına gizlenmiş iki muhteşem plajı ve yemyeşil yamaçları sizi büyüleyecek. Anse Chastanet hakkında söyleyebilecek tek şey tropikal kuşların sesleri dışında sizi rahatsız edebilecek bir gürültünün olmaması, doğayla iç içe, huzurlu ve romantik bir yer olması. 49 suit plaj’a yakın veya yamaçta yer alıyor. St. Lucia ağaçları kullanılarak otelin ahşap mobilyaları tasarlanmış. Otelin mutfaklarında kendi çiftliklerinden gelen organik ürünler kullanılarak Karayipler yemekleri ve vejetaryen mutfağı, ızgara ve Doğu Hindistan-St Lucia füzyon menüleri sunuyorlar. Balayı çiftleri için sahilde mum ışığında romantik bir akşam yemeği sağlayabilirler. Burası kesinlikle hiçbir şey yapmamak, sadece huzur ve dinlenme için mükemmel bir yer ama siz güneşlenmek, balık tutmak, yelken ve rüzgar sörfü ile kano yapmak dışında farklı bir şey isterseniz 12 kilometre boyunca ormanda bisiklet turu yapabilir ya da deniz taksi ile Anse Mamin adasına gidebilirsiniz. Kai Belte Spa‘sı çiftler için masaj dersleri veriyor ve aynı zamanda her isteğe uygun terapiler sunuyor.

ABAMA Golf & Spa Resort, Tenerife

ABAMA Golf & Spa Resort Ritz Carlton tarafından işletiliyor ve eşsiz bir lüks sahil beldesinde yer alıyor. İspanya’nın en yüksek noktası olan Pico del Teide volkanik dağ eteklerinde yer alır. Muz bahçeleri ile çevrili bu çağdaş vaha, dokuz yüzme havuzu, on restoran, üç bar ve gece kulübü gözlerden uzak altın kum plajı ve tenis akademisi, golf alanı dahil olmak üzere sayısız imkanlar sunuyor. Tenerife şehrinde bulunan tek Michelin yıldızına sahip restoran M.B de bu resort’un içinde yer alıyor. Spa hidroterapi havuzu, çiftler için özel tedavi süiti, wellness programları, muhteşem ritüelleri ve tedavileri buraya gelmek için başlı başına bir neden. Oda ve süitler ferah ve aydınlık. Imperial Penthouse dedikleri oda tümüyle size özel olup kendi havuzu bulunuyor. Otel ayrıca balayı çiftleri için özel paketler sunuyor.

Toskana, İtalya

Toskana bölgesi tepeler ve üzüm bağları, zeytin ve selvi ağaçları, alabildiğine uzanan ufku, sis kaplı tepeler üzerine yerleşmiş zengin kahverengi taş evleri ve tepeüstü kasabaları ile romantik bir seçenek. Tartışmasız İtalya’nın en zengin kültürel bölgesi olup Floransa, Siena, Chianti, Montalcino ve Montecatini en bilinen şehirleridir.

JamaIca Inn, Jamaika

1950 yılında açılan Jamaica Inn, zarif, küçük bir otel olup Jamaika’nın en güzel bölgelerinden biri olan Ocho Rios da bulunuyor. Otelin muhteşem bir Karayipler manzarası ve 60 metre uzunluğunda özel bir plajı var. 44 süitten oluşan ve Jamaika’nın en iyisi diye bilinen bu resort Karayipler’in gözdesi olarak adlandırılıyor. Birbirinden güzel odaları, beyaz mimarisi ve bembeyaz kumsalları ile cenneti andırıyor. Oteldeki tüm süitler zarif dekore edilmiş olup birkaç seçenek sunuyorlar. Deniz manzaralı balkonlu veya verandalı olarak seçebileceğiniz odalar dışında dilerseniz bahçelere bakan kendi yarımadasında bulunan ve özel havuzu olan beyaz süitelerde de kalabilirsiniz. Eğer yıldızların altında unutulmayacak akşam yemekleri deneyimlemek isterseniz gurme menüler, kendi terasınızda size sunulabilir ya da kumsalda sizin için özel masa kurulabilir. Jamaica inn’in Kiyara Spa’sında denize bakan tropik bir bahçe içinde saz çatılı kulübelerde masajınızı alabilirsiniz.

Positano

Napoli Havalimanı’ndan Positano’ya yaklaştığınızda “Positano’ya Hoşgeldiniz” yazısını gördükten tam bir dakika sonra muhteşem manzarayı birebir kuş bakışı seyrediyorsunuz. Bence dünyanın en şirin ve en romantik köyü. Yemek için Positano klasiği olan Chez Black ve içecek için son iki sezonun en keyifli barı La Brezza’yı tavsiye ederim. Chez Black’in özelliği her Positano’ya yolu düşenin uğradığı, klasiği olmuş restoranıdır. Chez Black’ı Chez Black yapan en büyük özelliği de yan masanızda George Clooney veya Brad Pitt ile her an karşılaşabilme olasılığınızdır. Aksam içeceklerimizi bu sefer Li Galli ‘de yudumluyoruz. Bence dünyanın en küçük tatlı mekanı ve Positano’nun en iyi manzarasına sahip. Toplam üç masaları var, ilk gelen masayı kapıyor.

Nerede kalalım?

Borgo San FelIce

➜ 30 odadan oluşan, üzüm bağlarının ortasında bulunan bir yer. Sienna şehrine çok yakın. Gündüzleri otelde dinlenip akşam canlı cıvıl cıvıl İtalyan şehrine gidebilirsiniz. Otelin içerisinde Poggio Rosso adında şık bir a la carte restoran ve Osteria del Grigo adında daha bölge yemeklerinin yapıldığı minik bir restoran var. Osteria del Grigoda’da şansınızı denemenizi ve mutfak bölgesinin içinde yer alan beş oturma alanından birinde rezervasyon yaptırmanızı tavsiye ederım. Bu farklı deneyime hayran kalacaksınız.

VIlla CampestrI

➜ Mugello Vadisi’nin üzerine kurulmuş olan ve 25 odadan oluşan büyüleyici Villa Campestri Olive Oil Resort’un 800 yıllık bir tarihi bulunuyor. Otel isteğe bağlı 28 farklı deneyim imkanı sunuyor. L’Olivia restoran gün boyu hem otel müşterilerine hem de otel dışından gelmek isteyenlere servis veriyor. Toskana bölgesine ait tatları deneyebilirsiniz. Otel ayrıca Floransa şehrine bir saat mesafede. Gün içerisinde şehrin sokaklarında kaybolabilirsiniz.

Rosewood CastIglIon

Del Bosco

➜ Montalcino bölgesinde bulunan Rosewood Castiglion Del Bosco oteli inanılmaz geniş bir alan içerisinde tarihi bir taş binada hizmet veriyor. 23 süit ve dokuz villadan oluşan bu muhteşem otel üzüm bağlarının tam ortasında bulunuyor. İki restoranı, spa‘sı ve diğer aktiviteleri ile belki de Toskana bölgesinin en iyi oteli. Otel bünyesinde bulunan restoranlardan Campo del Drago daha şık ve romantik, Osteria Canonica ise daha rahat ve gün boyu aileniz ile zaman geçirebileceğiniz bir yer. Otelin farkı çocuklar için özel bir kulübü olması.

Hotel Santa

CaterIna AmalfI

➜ Amalfi bölgesinin en iyi manzarasına sahip ve Positano’ya 30 dakika mesafede. Her şeyi ile 10 üstünden 10 olan otel kendine ait kayalar arasında gizli plajı, ısıtıcılı deniz suyu havuzu ve parmak ısırtacak kadar lezzetli restoranı ile benim favorim. 66 odası ve odaların masmavi denize bakan terası ile size büyüleyecek, hiç ayrılmak istemeyeceğiniz bir otel.

Belmond Hotel Caruso

➜ 11. yüzyıldan kalan bir sarayın otele çevrilmiş hali gözünüzün önüne gelsin. Tepede yer alan muhteşem mimarisi, servisi ve dünyaca konuşulan sonsuzluk havuzu ile Ravello‘nun tam ortasında bulunuyor. 50 oda ve süitten oluşan, kendine ait özel terası bulunan odalar, mermer banyolar romantik ve bir o kadar büyüleyici. Akşam gün batımında uçsuz bucaksız denizi, mavi gökyüzü ve arkadan gelen kuş seslerini dinlemek… İnsan başka ne ister ki!

Şehir Hayatından Bunalanlar İçin Türkiye'de Yeşilin Maviyi Kucakladığı Yerler

Turizm Sektöründe Neler Değişiyor? Koronavirüs Turizm Sektörünü Nasıl Etkiledi?

Seyahat Konulu En İyi 20 Kitap Önerisi

EN ÇOK OKUNANLAR

2024 İlkbahar/Yaz Çanta Trendleri
2024 İlkbahar/Yaz Çanta Trendleri

2024 İlkbahar/Yaz Çanta Trendleri

1 dakika okunma süresi
Boyner İstinyePark İstanbul Mağaza Daveti
Boyner İstinyePark İstanbul Mağaza Daveti

Boyner İstinyePark İstanbul Mağaza Daveti

1 dakika okunma süresi
En İyi Polo Kazak Stilleri
En İyi Polo Kazak Stilleri

En İyi Polo Kazak Stilleri

1 dakika okunma süresi
Nisan Ayı Burç Yorumları
Nisan Ayı Burç Yorumları

Nisan Ayı Burç Yorumları

34 dakika okunma süresi
Kapıda Vize ile Ziyaret Edebileceğiniz Yunan Adaları
Kapıda Vize ile Ziyaret Edebileceğiniz Yunan Adaları

Kapıda Vize ile Ziyaret Edebileceğiniz Yunan Adaları

12 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

“The Crown” Dizisi Villalarında Akdeniz Tatili
“The Crown” Dizisi Villalarında Akdeniz Tatili

“The Crown” Dizisi Villalarında Akdeniz Tatili

Kapıda Vize ile Ziyaret Edebileceğiniz Yunan Adaları
Kapıda Vize ile Ziyaret Edebileceğiniz Yunan Adaları

Kapıda Vize ile Ziyaret Edebileceğiniz Yunan Adaları

Seyahat Rehberi: Leros Adası
Seyahat Rehberi: Leros Adası

Seyahat Rehberi: Leros Adası

Seyahat Rehberi: Kos Adası
Seyahat Rehberi: Kos Adası

Seyahat Rehberi: Kos Adası

En İyi Kayak Otelleri
En İyi Kayak Otelleri

En İyi Kayak Otelleri

Seyahat Rehberi: Boracay Adası
Seyahat Rehberi: Boracay Adası

Seyahat Rehberi: Boracay Adası

Maldivler'in En Lüks Otelleri
Maldivler'in En Lüks Otelleri

Maldivler'in En Lüks Otelleri

Ruhunuza İyi Gelecek Tatil Fikirleri
Ruhunuza İyi Gelecek Tatil Fikirleri

Ruhunuza İyi Gelecek Tatil Fikirleri

Disney Filmlerinin İlham Aldığı Şato ve Kaleler
Disney Filmlerinin İlham Aldığı Şato ve Kaleler

Disney Filmlerinin İlham Aldığı Şato ve Kaleler

2024 Yılında Dünyada Açılan En Yeni Oteller
2024 Yılında Dünyada Açılan En Yeni Oteller

2024 Yılında Dünyada Açılan En Yeni Oteller

İstanbul'un En İyi Noel Pazarları
İstanbul'un En İyi Noel Pazarları

İstanbul'un En İyi Noel Pazarları

Seyahat Rehberi: San Francisco
Seyahat Rehberi: San Francisco

Seyahat Rehberi: San Francisco