Seyahat Yasağı Kalkan Ülkeler - Yeni keşiflere hazır mısınız?

Hangi ülkelere seyahat yasağı kalktı? Pandemi seyahatlerimize ara vermiş olsa da bazı ülkeler sınırlarını açmaya başladı. Turist amaçlı vize ile veya vizesiz olarak ziyaret edebileceğiniz seyahat yasağı kalkan ülkeleri sizler için derledik.

YAZAR: Zeynep BABACAN
ABONE OL
2 Aralık 2020 Çarşamba 15:55 | Son Güncellenme:
15 dakika okunma süresi
Seyahat Yasağı Kalkan Ülkeler - Yeni keşiflere hazır mısınız?

Hangi Ülkelere Seyahat Yasağı Kalktı?

İrlanda’da Yaşam

Yemyeşil bitki örtüsü, ılıman deniz iklimi ve Atlas Okyanusu manzarası Büyük Britanya’nın batısında yer alan İrlanda Adası’nın büyük kısmını kaplıyor. 1990’lardan itibaren Avrupa’nın en zengin ülkelerinden biri olan İrlanda’nın nüfusu 5 milyona yakın. Sanatı ve eğlenmeyi sevenlerin yaşadığı bir ülke. “Irish’’ dokusunu her an hissedebileceğiniz ülkenin başkenti ve en çok ziyaretçi alanı ise Dublin. Tarihi yapıları, mimarisi ve dünyaca ünlü pubları ile seyahatseverler için cennet sayılır. Dublin Liffey Nehri’nin etrafında kurulan şehir Kuzey ve Güney Dublin olarak ikiye ayrılıyor. Dublin Avrupa’da yaşanacak en iyi başkent olarak da seçilmiş. Geçmişi milattan önce birinci yüzyıla kadar dayanan şehirde yaşam Vikinglerin keşfiyle başlıyor. Günümüze kadar birçok millet tarafından yönetilmiş olması Dublin’i tarihi açıdan oldukça zenginleştirmiş.

İrlanda Ziyaretinde Gezilecek En Popüler Yerler

O’Connel Caddesi ana caddelerden biri, pek çok önemli yapı bu caddede bulunuyor. İrlanda ile bütünleşmiş bir yazar olan James Joyce adına yapılan anıt edebiyat aşıklarının duraklarından. Dublin’in en eski yapısı olarak kabul edilen Christ Church Katedrali ülkenin tarihini merak edenler için özel bir rota. Dublin’in kuzeydoğusundaki sahil kasabası Howth, İrlandalıların yazlık evlerinin olduğu bir yer. Yürüyerek gezebileceğiniz bu şirin kasabada National Transport Müzesi’ni ziyaret edebilirsiniz. İrlanda’nın doğal güzelliklerini yansıtan Glendalough bölgesinde, Wicklow National Park yer alıyor. Bölgenin doğal güzelliklerini ve altıncı yüzyıldan kalan manastırı görmek için pek çok turist burayı ziyaret ediyor. Hilary Swank ve Gerard Butler’ın başrolü paylaştığı “P.S I Love You” filminin de bir kısmı burada çekilmiş.

İrlanda’nın En Popüler Restoran ve Otelleri

Otel - The Westin Dublin

Adres : At, College Green, Westmoreland St, Dublin, İrlanda

Otel - The Shelbourne, Autograph Collection

Adres: 27 St Stephen’s Green, Dublin, İrlanda

Restoran - Elephant and Castle

Adres: 18-19 Temple Bar, Dublin, İrlanda

Restoran - Trinity Pub

Adres: 46-49 Dama Street, Dublin, İrlanda

Fas’ta Yaşam

Kuzey Afrika’nın büyülü ülkesi Fas… Batısı Atlas Okyanusu, kuzeyi Akdeniz ile çevrili olan ülke Avrupa’ya 13 kilometre uzaklıkta. Bu özelliği ile hem Avrupa’ya hem Afrika’ya açılan bir kapı konumunda. Ana dil Arapça fakat ülkenin geçmişte Fransız sömürgesi altında olması halkın akıcı bir şekilde Fransızca konuşabilmesini sağlamış. Arap ve Fransız kültürlerinin harmanlandığı ülkede keşfedilecek çok yer var. Marakeş, Kazablanka, Atlas Dağları, Sahra Çölü…. Ülkenin başkenti Rabat’ta, Kraliyet Sarayı ve Hassan Kulesi görülmesi gereken yerlerin başında. Habous şehri ise egzotik havası, baharat yüklü pazarları ile Fas’ın cazibesini yansıtıyor. Kazablanka Atlantik kıyısında kozmopolit bir liman, geleneksel ve modern unsurları bir araya getiriyor.

Fas Ziyaretinde Gezilecek En Popüler Yerler

“Kızıl Şehir’’ olarak anılan Marakeş’te Jamaa El-Fnaa Meydanı kesinlikle görmeniz gereken bir yer. Zamanda yolculuk yapmaya ne dersiniz? Bu meydan sizi adeta Orta Çağ’a götürüyor. Geleneksel Fas kıyafetleri içinde dolaşan insanlar, el arabaları, açık yemek pazarları, dans edenler… Fas kültürüne dair her şey burada. Son olarak rotamızı Chefchaouen şehrine çeviriyoruz. Burası masmavi bir şehir! Evler, araçlar, sokaklar aklınıza gelen her şey maviye boyanmış. Labirent gibi sokaklarında kaybolmak, ardından limanda dolaşmak... Rengarenk, otantik ve gizemli. Hafızalardan silinmeyecek bir tatil deneyimi için mutlaka gidip görün!

Fas’ta En Popüler Restoran ve Otelleri

Otel - Agadir Club Med

Adres: Route de L’Oued Soys, Agadir 80000, Fas

Otel - Royal Mansour

Adres: Rue Abou Abbas El Sebti, 40000, Fas

Restoran - La Maison Arabe

Adres: Derb Assehbi, Marakeş 40000, Fas

Restoran - Dar Zellij

Adres: 1, Kaa Ssour, Marakeş 40000, Fas

Lübnan’da Yaşam

Doğu Akdeniz kıyısında yer alan, başkenti Beyrut olan Lübnan’ın tarihi Antik Çağ’a kadar dayanıyor. Birçok kültürün ve dinin iç içe uyum içinde yaşadığı ülke bu özelliği ile diğer Orta Doğu ülkelerinden ayrılıyor. Doğu kültürünün izlerini en gerçekçi şekilde misafirlerine deneyimleme imkanı sağlıyor. Kapalı değil tam aksine oldukça canlı, zenginliği ve yoksulluğu birlikte yaşayan, tezatlığın içinde çiçek gibi açan bir ülke. Beyrut, müzeleriyle nam salmış ve ülkenin kültürel merkezi olarak biliniyor.

Lübnan Ziyaretinde Gezilecek En Popüler Yerler

Bir Akdeniz kentinin tüm özelliklerini taşıyan şehirde, Corniche Bölgesi uzun yürüyüşler için ideal. Solider Meydanı, Yıldızlar Caddesi ve Eski Saat Kulesi Beyrut’un ruhunu en iyi yansıtan yerler. Güvercin Kayaları ve UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan 7000 yıllık Baalbek Antik Kenti görmeniz gereken diğer yerler. 1942 yılında açılan Beyrut Ulusal Müzesi’nde arkeolojik gezilerden elde edilen 100 bin parçadan fazla eser yer alıyor. Şehrin ana arkeoloji müzesinde Helenistik Dönem, Roma Dönemi, Bizans Dönemi ve Arap Devrine ait koleksiyonlar bulunuyor. Enfes yemekler tadabileceğiniz Lübnan mutfağından humus ve tabule’yi denemeden dönmeyin!

Lübnan’ın En Popüler Restoran ve Otelleri

Otel - Al Bustan

Adres: Beit Mery, Lübnan

Otel - Sofitel Le Gabriel

Adres: Avenue de L’independence, Beyrut, Lübnan

Restoran - Le Chef

Adres: Gouraud Gemmayze, Beyrut, Lübnan

Restoran - Abdel Wahab

Adres: El Inglizi Sodeco, Ashrafieh, Lübnan

Brezilya’da Yaşam

Resmi ismi ile Brezilya Federal Cumhuriyeti, dünyanın en büyük beşinci, Güney Amerika’nın en büyük ve kalabalık ülkesi. Brezilya, Pedra Alvera Cabral adındaki denizcinin Hindistan’ı arayışı sırasında pusulanın şaşması sonucuyla bulunuyor. Federal bir devlet olan Brezilya’da 26 eyalet var, başkent Brasilia. En büyük şehirleri Sao Paulo ve Rio de Janeiro olan ülkenin Atlas Okyanusu’na uzun bir kıyısı var. Bu durum tropikal iklimi de beraberinde getiriyor. Dört milyona yakın bitki ve hayvan çeşidine sahip olan Brezilya biyoçeşitliliği ve akıl almaz tabiatı ile öne çıkıyor.

Brezilya Ziyaretinde Gezilecek En Popüler Yerler

Amazon Ormanları yıl boyunca binlerce turist çekiyor. Rio Karnavalı, futbol tutkusu, gece hayatı, sokak dansları, dünyanın en büyük şelalesi olan Iguazu, Favela denen gecekondu mahalleleri… Çok büyük bir yüz ölçümü, bambaşka hayatlar ve sınırsız aktivite. Sao Paulo’da hayat, Paulista Caddesi ve çevresinde konumlanmış. Latin dünyasının New York’u olarak anılan San Paulo şehrinde kozmopolit bir hayat sürülüyor. Cadde üzerindeki Sao Paulo Sanat Müzesi’nde Güney Amerika’nın en önemli tablo ve heykel koleksiyonları sergileniyor. Müze aynı zamanda ülkenin en büyük sanat kütüphanesine de ev sahipliği yapıyor. Tomie Ohtake Enstitüsü çağdaş sanat eserleri ile şehrin ilgi çekici külterel alanlarından bir diğeri. Dünyanın en büyük beş gotik yapısından biri olan Sao Paulo Katedrali’nin geçmişi 16. yüzyıla dayanıyor ve ülkenin tarihine dair fikir veriyor. Bu şehir aklınıza gelebilecek her şeyi önünüze seriyor! Jardins, Villa Madlelena ve Higienopolis bölgelerinde şehrin en deneysel lezzetlerini tadabileceğiniz İtalyan, Portekiz ve Japon mutfakları yer alıyor. İpanema Sahili, Cristo Redentor heykeli, Maracana Stadyumu gibi rotaların merkezi, karnavalların başkenti Rio de Janeiro şehri ülkenin en eğlencelisi! Ekolojik parkları, kanyonları, yağmur ormanları ile tam bir doğa harikası. Rio’nun simgelerinden olan 32 kilometrelik alana yayılan Tijuca National Park’ı da gidilecek yerler listenize ekleyebilirsiniz.

Brazilya’nın En Popüler Restoran ve Otelleri

Otel - La Suite by Dussol

Adres: Rua Jackson De Figueiredo 501, Rio de Janeiro, Brezilya

Otel - Caesar Park Rio de Janeiro

Adres: Vieira Souto 460, Ipanema, Brezilya

Restoran - Dom

Adres: R. Barao de Capanema 549, Sao Paulo, Brezilya

Restoran - CT Boucherie

Adres: Rua Dias Ferreira 636, Rio de Janeiro, Brezilya

Belarus’ta Yaşam

Beyaz Rusya, resmi adıyla Belarus Cumhuriyeti, bir Doğu Avrupa ülkesi. 1991 yılında Sovyetler Birliği’nin dağılmasıyla bağımsızlığını ilan etmiş. Turizmin pek gelişmediği ancak gerçek seyahat tutkunlarının çok sevdiği bir ülke. Yemyeşil ormanları, ahşap köy evleri, Sovyet mimarisinin büyüleyiciliği, Slav müzik festivalleri ile keşfedilmeyi bekliyor.

Belarus Ziyaretinde Gezilecek En Popüler Yerler

Başkent Minsk, ülkenin tam kalbinde yer alıyor. Eğitim, sanat, ticaret merkezleri, mağazalar her şey Minsk’te. Bağımsızlık Meydanı’nın ortasında Lenin heykeli ve arkasında Helene Kilisesi bulunuyor. Svisloch Nehri kıyısında rengarenk evlerin, tatlı kahvecilerin bulunduğu Trinity banliyösü en çok ziyaret edilen yerlerden. Holly Spirit Katedrali halk için oldukça önem taşıyor. İsmini meşhur Rus yazar Maxim Gorky’den alan Gorky Park 1800’lü yıllarda yapılmış. Park, bahar ve yaz aylarında popüler bir buluşma noktası. Ülkenin ikinci büyük şehri Gomel’de ise, Rumyantsev Sarayı ve Zhlobin bölgesi ziyaret edilecek yerler arasında. Sozh Nehri’nde yapılan gezilere mutlaka katılmalısınız! Belarus’a özgü Solianka çorbası ve Kolduny denilen etli ve mantar soslu pankekler denenmesi gereken yemeklerden.

Belarus’un En Popüler Restoran ve Otelleri

Otel - Minsk Marriott

Adres: 20 Pobediteley Avenue Minsk, Belarus

Otel - Beijing

Adres: Vulica Cyrvonaarmiejskaja 36 Minsk, Belarus

Restoran - Vasilki

Adres: Praspiekt Niezalieznasci 16 Minsk, Belarus

Restoran - Brutto

Adres: Brovki Petrusya 3-2 Minsk, Belarus

İzlanda Gezilecek Yerler – Bilmeniz Gerekenler – Lezzet Durakları

Bakü Gezi Rehberi - Bilmeniz Gerekenler

Endülüs Gezi Rehberi - Gezilecek Yerler Listesi

EN ÇOK OKUNANLAR

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

3 dakika okunma süresi
Lancome x Hazal Kaya Daveti
Lancome x Hazal Kaya Daveti

Lancome x Hazal Kaya Daveti

1 dakika okunma süresi
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi
Seyahat Rehberi: Sakız Adası
Seyahat Rehberi: Sakız Adası

Seyahat Rehberi: Sakız Adası

9 dakika okunma süresi
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Kapıda Vize ile Ziyaret Edebileceğiniz Yunan Adaları
Kapıda Vize ile Ziyaret Edebileceğiniz Yunan Adaları

Kapıda Vize ile Ziyaret Edebileceğiniz Yunan Adaları

Ruhunuza İyi Gelecek Tatil Fikirleri
Ruhunuza İyi Gelecek Tatil Fikirleri

Ruhunuza İyi Gelecek Tatil Fikirleri

Seyahat Rehberi: Rodos Adası
Seyahat Rehberi: Rodos Adası

Seyahat Rehberi: Rodos Adası

Seyahat Rehberi: Kopenhag
Seyahat Rehberi: Kopenhag

Seyahat Rehberi: Kopenhag

AlUla Seyahat Rehberi
AlUla Seyahat Rehberi

AlUla Seyahat Rehberi

Seyahat Rehberi: Kos Adası
Seyahat Rehberi: Kos Adası

Seyahat Rehberi: Kos Adası

Seyahat Rehberi: Samos Adası
Seyahat Rehberi: Samos Adası

Seyahat Rehberi: Samos Adası

Maldivler'in En Lüks Otelleri
Maldivler'in En Lüks Otelleri

Maldivler'in En Lüks Otelleri

Seyahat Rehberi: Simi Adası
Seyahat Rehberi: Simi Adası

Seyahat Rehberi: Simi Adası

2024 Yılında Dünyada Açılan En Yeni Oteller
2024 Yılında Dünyada Açılan En Yeni Oteller

2024 Yılında Dünyada Açılan En Yeni Oteller

Seyahat Rehberi: Meis Adası
Seyahat Rehberi: Meis Adası

Seyahat Rehberi: Meis Adası

Seyahat Rehberi: Midilli Adası
Seyahat Rehberi: Midilli Adası

Seyahat Rehberi: Midilli Adası