Midilli Adası'nda Görülmesi Gereken Mekanlar ve Restoranlar

Midilli Adası'nın tarihi mekanları ve plajları, adanın zengin kültürel mirası ve doğal güzellikleriyle ziyaretçileri büyüsü altına alıyor. Yunan mutfağı ve ada yemeklerinin en akılda kalıcılarını bulabileceğiniz restoran ve tavernalar da keşfetmeye değer. Adada yapılabilecek aktivitelerden görülmesi gereken mekanlara dek Midilli Adası seyahat rehberi.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
29 Mart 2024 Cuma 15:45 | Son Güncellenme:
18 dakika okunma süresi
Seyahat Rehberi: Midilli Adası

Midilli Adası'na Nasıl Gidilir?

Lesvos adıyla da bilinen Midilli Adası, Ege Denizi'nin kuzeydoğusunda yer alıyor. Yemyeşil ormanları, geniş limanları, hareketli sahilleri ve eğlenceli akşamlarıyla bilinen adaya, Ayvalık'tan hareket eden feribotlarla ulaşabilirsiniz. Üstelik Midilli, Türk vatandaşları için kapıda vize uygulamasının geçerli olduğu 10 Yunan adasından biri.


Midilli Adası'nda Yapılabilecek Aktiviteler Neler?

Yunanistan'ın en büyük adalarından biri olan Midilli'de, yapabileceğiniz pek çok aktivite ve gezebileceğiniz birçok yer bulabilirsiniz. Ayrıca, Midilli'nin tarihi ve kültürel mirası da dikkat çekiyor. Adada bulunan antik kalıntılar, manastırlar ve şirin köyler, ziyaretçilere adanın zengin geçmişini keşfetme fırsatı sunuyor.


Midilli Adası'nda Alışveriş:

Zeytin ağaçlarıyla kaplı tepeleri, masmavi denizi ve tarihi köyleriyle ünlü Midilli'nin en büyük özelliklerinden biri zeytin ve zeytinyağı üretimi. Tatilinizin sonunda adanın leziz zeytin ve zeytinyağlarından kendinize ve sevdiklerinize hediyelik olarak götürebilirsiniz. Ayrıca Antik çağlardan beri şarap üretilen Midilli'nin ve komşu ada Lemnos'un şarabından Homeros'un "Heliad" şiirinde bile atıfta bulunuluyor. Bu nedenle tahmin edersiniz ki Midilli'de pek çok şarap imalathanesi bulunuyor. İlgisi olanlar, buralarda tadım ve alışveriş yapabilir.


Midilli Adası'nda Su Sporları:

Dört tarafınızın denizle çevrili olmasının en büyük yararlarından biri, adada su sporlarına istediğiniz kadar yönelebilmeniz olabilir. Scuba dalışı, sörf, rüzgar sörfü ve yelken başta olmak üzere Ege Denizi'nin tadını pek çok farklı şekilde çıkarabilirsiniz.


Midilli Adası'nda Görülmesi Gereken Tarihi Mekanlar Hangileri?

1. Molyvos Kalesi:

Midilli Adası'nın en önemli tarihi yapılarından biri olan Molyvos Kalesi, adanın kuzeybatısında yer alıyor. Bizans döneminden kalma bir yapı olan kale, adanın tarihi ve kültürel mirasını yansıtıyor. Kaleyi ziyaret ederek, etkileyici manzarayı ve antik surları keşfedebilirsiniz.


2. Orta Çağ Kalesi:

İlk olarak Orta Çağ'da inşa edilmiş olması nedeniyle Orta Çağ Kalesi olarak anılan yapı, Midilli Kalesi olarak da biliniyor. Sonralarda Cenevizliler ve Türkler tarafından birçok kez değişikliğe uğramış olan kale, Doğu Akdeniz'deki en güçlü kalelerden biri.


3. The World of Ouzo Museum:

Tabii ki Yunanistan'ın en ünlü adalarında biri olan Midilli'de Yunanistan'ın en ünlü içkisinin öne çıkarılmaması mümkün olmazdı. Isidoros Arvanitis'in Uzo Dünyası Müzesi (The World of Ouzo Museum), Plomari Köyü'nden sadece birkaç dakika uzaklıkta harika bir zeytin bahçesinde yer alıyor. Bu fabrika, 120 yılı aşkın süredir faaliyet gösteriyor, uzo üretiminde uzun bir geleneğe sahip ve uzosunu dünya çapında 30 ülkeye ihraç ediyor.


4. Midilli Arkeoloji Müzesi:

Midilli Arkeoloji Müzesi, birbirine yakın iki binada yer alıyor. Adanın dört bir yanında yapılan kazılardan elde edilen heykeller, Prehistorik eşyalar, antik tapınak parçaları, sikkeler, mücevherler ve benzeri objeler gibi buluntulara ev sahipliği yapıyor.


5. Midilli Mağaraları:

Biraz macera için Midilli'de bulunan yaklaşık 200 mağaranın bir kısmını ziyaret edebilirsiniz. Tabii bunların birçoğu hala keşfedilmemiş durumda olduğu için turistlere açık olanlara ve rehber eşliğinde gitmenizi öneririz. Bu mağaralar, Neolotik dönemle ilişkilendirilirken, bir kısmının ibadet yeri olarak kullanıldığı da biliniyor.


6. Limonas Manastırı:

Limonas Manastırı, 1523 yılında kurulmuş ve Osmanlı işgali sırasında ruhani bir merkez olarak kullanılmış. Manastırın büyük salonları, çeşitli hazineler ve harikalar barındıran ilginç bir müzeye dönüştürülmüş. Manastır, ayrıca 9. ve 19. yüzyıllara ait 15.000'den fazla belge ve 450 el yazması içeren zengin bir kütüphaneye ev sahipliği yapıyor. Kadınların ana manastıra girmesine izin verilmiyor ancak geri kalan alanları gezebilirler.


7. Endüstriyel Zeytinyağı Üretim Müzesi:

Midilli'nin merkezindeki Agia Paraskevi Köyü'nde yer alan Endüstriyel Zeytinyağı Üretim Müzesi, eski bir ortak zeytin presinde yer alıyor. Müze, yüzyıllar boyunca zeytinyağı üretimindeki teknolojik gelişmeyi ziyaretçilerine sergiliyor.


8. Agios Therapon:

Şifacı Aziz John'a adanmış bir kilise olan Agios Therapon, Midilli'nin merkezinde yer alıyor. Kilise, Neoklasik ve Rönesans unsurlarından oluşan etkileyici bir mimariye sahip üç nefli bir bazilika. Agios Therapon, 19. yüzyılda inşa edilmiş ve güzel ikonalara sahip.


9. Doğa Tarihi Müzesi:

Museum of the Petrified Forest olarak da bilinen Doğa Tarihi Müzesi, 1994 yılında kuruldu. Çevresinde eşsiz Petrified Forest olarak anılan ormanın araştırılması, tanıtılması, sergilenmesi, korunması ve diğer tüm uygun kullanımları amacıyla hizmet veriyor.


Midilli Adası'nın En Güzel Plajları Hangileri?

1. Petra Plajı:

Midilli Adası'nın en ünlü plajlarından biri olan Petra Plajı, adanın kuzeybatısında yer alıyor. Bu kumsal, altın rengi kumu ve turkuaz renkli sularıyla ziyaretçilerin radarında. Petra Plajı, güneşlenmek, denize girmek ve su sporları yapmak için mükemmel bir yer.


2. Molyvos Plajı:

Molyvos Plajı, çakıllı bir kıyıya ve kumlu bir deniz tabanına sahip. Ayrıca sularının temizliğini gösteren AB Mavi Bayrağı ile ödüllendirilmiş. Güzel bir doğal çevreye sahip ve çok çeşitli su sporları sunarak iyi organize edilmiş bir sahil. Şnorkelle yüzmeyi seviyorsanız, kayalık sahil boyunca yürüyebilir ve ideal alanı bulabilirsiniz, sadece denizkestanelerine dikkat edin.


3. Eftalou Plajı:

Eftalou Plajı, Molyvos Kasabası'na üç kilometre mesafede bulunan çakıllı ve kumlu bir plaj. Eftalou, tam sahilde görülebilen doğal kaynaklarıyla ünlü. Ayrıca restoranlar, tavernalar, oteller ve daha birçok olanak gibi çeşitli tesislere sahip. Berrak suları yüzmek için ideal ve üstelik burada ortak ve özel küvetleri olan yenilenmiş hamamlar bulunuyor.


4. Skala Kallonis Plajı:

Skala Kallonis Plajı, şemsiye ve şezlong gibi organize tesisleriyle turistler arasında oldukça popüler. Yakınlarda lezzetli yemekler sunan bazı restoranlar da bulunuyor. Kumu yumuşak ve suları sığ. Ayrıca Kalloni Körfezi'nin etrafına dağılmış daha fazla plaj bulabilirsiniz.


5. Sigri Plajı:

Küçük çocuklar ve yaşlılar için bile yüzmek için ideal olan Sigri Plajı, şezlong ve şemsiyelerle oldukça iyi bir şekilde donatılmış ve Sigri'nin eteklerinde yer alıyor. Sahilde bir tavernanın yanı sıra atıştırmalıklar ve içecekler satan bir kantin ile burada yiyecek, sorun değil. Plajda, sakin sularda mükemmel bir şekilde yüzdükten sonra tuzlu sudan arınmanızı sağlayan bir duş da bulabilirsiniz.


6. Skala Sikamias Plajı:

Skala Sikamias Plajı, Midilli'nin en kuzeyinde yer alıyor. Berrak sulara, kum ve çakıl taşlarına sahip. Yakındaki köyde ve çevre köylerde konaklama yerleri, tavernalar ve kafeler mevcut, bu nedenle konforunuzdan da ödün vermenize gerek yok.


Midilli Adası Restoranları:

1. Kafeneion O Ermis Cafe:

Kafeneion O Ermis, Lesvos'taki Ermou Caddesi'nin sonunda güzel bir konuma sahip bir kafe-restoran. Burası, 20. yüzyılın başından beri faaliyet gösterdiği için kendi tarihini taşıyor. Sabah kahvenizin tadını çıkarabileceğiniz gibi öğlen ve akşam çeşitli deniz ürünleri seçenekleri de dahil olmak üzere birçok atıştırmalık ve ana yemek tadabilirsiniz. Dekorasyonuyla geçmiş bir dönemi andıran Ermis'te, nostaljik bir gastronomi deneyimi yaşayabilirsiniz.

Instagram: @kafeneionoermis


2. Reef:

Reef'in keyifli restoran terası; Ege Denizi'nin, açık deniz adalarının ve muhteşem Petra günbatımlarının manzarasını sunarken, geniş ve konforlu kapalı lounge bar ise rahat ve samimi bir atmosfere sahip.


3. Martano Pizza:

Yunan ve Ege lezzetlerine biraz ara vermek isteyenler için Midilli Limanı'nda yer alan Martano Pizza, güzel ve sıcak ortamında herkesi ağırlamaya ve otantik İtalyan mutfağından lezzetler sunmaya devam ediyor.

Instagram: @martanopizza


4. Thalassa Beach Bar Restaurant:

Thalassa Beach Bar Restaurant, Vatera Plajı'nda şezlonglarda güneşlenmek ve kristal berraklığındaki sularda yüzmek için ideal bir yer. Yani sabahtan gelip tüm günü burada geçirebileceğiniz gibi yalnızca yemeğe de gelebilirsiniz. Modern ve minimal bir atmosferde yaratıcı yemeklerin, çeşitli şarap ve kokteyllerin tadını çıkarabilirsiniz.

Instagram: @thalassa_vatera


5. Paratairon Restaurant:

Yunan geleneksel mutfağından lezzetler sunan Paratairon, Midilli'nin merkezinde bulunan en iyi restoranlardan biri. Paratairon Restaurant'ın geniş menüsü ve misafirperverliği, buradaki yemek deneyimini yükseltiyor.

Instagram: @paratairon


7. Caprice Kitchen Bar:

Caprice Kitchen Bar, konuklarına modern Akdeniz mutfağından lezzetler sunuyor. Deniz manzarası ve dalga sesleri eşliğinde kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeği veya kokteyl için uygun bir mekan.

Instagram: @capricelesvos


8. Parasol:

Sakin Skala Eresou Plajı'nda yer alan Parasol, denize sıfır harika konumu, rakipsiz kokteylleri ve Latin havasıyla rüya gibi bir plaj barı. Bu renkli ve rahat kokteyl barı, Kosta Rika'da bulmayı bekleyebileceğiniz bir mekan. Tüm gün geç saatlere kadar açık olan barda çeşitli kahveler, taze kahvaltılar, atıştırmalıklar, içecekler ve tabii ki oldukça sıra dışı içecekler servis ediliyor. Ayrıca canlı performanslara ve DJ'lere ev sahipliği yapıyor.

Instagram: @parasol_cocktail_bar


Midilli Adası Otelleri:

1. Mont d' Olives Villas:

Muhteşem gün doğumu ile kutsanmış ve ünlü geleneksel Molyvos Köyü'ne birkaç dakika uzaklıkta bulunan Mont d'Olives Villaları, Ege Denizi, Küçük Asya kıyıları ve Molyvos Ortaçağ Kalesi'ne bakıyor. Villalar, doğa ve güneşle çevrili, sessiz ve tenha bir bölgede, eski bir zeytinliğin tepesinde yer alıyor.

Instagram: @montdolives


2. Aeolian Village Beach Resort:

Aeolian Village Beach Resort, adadan hiç ayrılmamanızı sağlayacak pek çok heyecan verici deneyim sunuyor. Yakındaki plajda su aktiviteleri yapabilirsiniz. Rüzgar sörfü, yelken ve kano gibi çeşitli olanakların yanı sıra yeni başlayanlar veya deneyimliler için dersler bulunuyor. Ayrıca tenis, plaj voleybolu gibi spor aktivitelerine de katılabilirsiniz.

Instagram: @aeolianvillage


3. Mythical Coast Wellness Retreat:

Midilli'nin güneydoğusunda denize sıfır lüks bir otel olan Mythical Coast Wellness Retreat, tatiliniz için oldukça konforlu bir seçim olabilir. Konuklar, otelin sağlıklı yaşam merkezinde masaj seansları ve çeşitli bakımlar ayarlayabiliyor. Ayrıca araç kiralama hizmetlerinde kendilerine yardımcı olunuyor ve otel tesislerine özel servis otobüsü transferleri gibi ulaşım kolaylıkları bulunuyor.

Instagram: @mythicalcoast


Seyahat Rehberi: Kalimnos Adası

Seyahat Rehberi: Leros Adası

Kapıda Vize ile Ziyaret Edebileceğiniz Yunan Adaları

EN ÇOK OKUNANLAR

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

1 dakika okunma süresi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

3 dakika okunma süresi
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Seyahat Rehberi: Meis Adası
Seyahat Rehberi: Meis Adası

Seyahat Rehberi: Meis Adası

Seyahat Rehberi: Kos Adası
Seyahat Rehberi: Kos Adası

Seyahat Rehberi: Kos Adası

Seyahat Rehberi: Balkanlar
Seyahat Rehberi: Balkanlar

Seyahat Rehberi: Balkanlar

Türkiye'nin En İyi 10 Kamp Rotası
Türkiye'nin En İyi 10 Kamp Rotası

Türkiye'nin En İyi 10 Kamp Rotası

AlUla Seyahat Rehberi
AlUla Seyahat Rehberi

AlUla Seyahat Rehberi

Puglia Seyahat Rehberi
Puglia Seyahat Rehberi

Puglia Seyahat Rehberi

Seyahat Rehberi: Rodos Adası
Seyahat Rehberi: Rodos Adası

Seyahat Rehberi: Rodos Adası

Kapıda Vize ile Ziyaret Edebileceğiniz Yunan Adaları
Kapıda Vize ile Ziyaret Edebileceğiniz Yunan Adaları

Kapıda Vize ile Ziyaret Edebileceğiniz Yunan Adaları

Seyahat Rehberi: Patmos Adası
Seyahat Rehberi: Patmos Adası

Seyahat Rehberi: Patmos Adası

Seyahat Rehberi: Leros Adası
Seyahat Rehberi: Leros Adası

Seyahat Rehberi: Leros Adası

Seyahat Rehberi: Sakız Adası
Seyahat Rehberi: Sakız Adası

Seyahat Rehberi: Sakız Adası

Seyahat Rehberi: Samos Adası
Seyahat Rehberi: Samos Adası

Seyahat Rehberi: Samos Adası