Leonardo DiCaprio'nun En İyi 16 Filmi

Hollywood'un en çok aranan oyuncularından Leonardo DiCaprio, hemen hemen bütün filmlerinde büyük başarı elde etti. Ancak etkileyici performanslarına rağmen DiCaprio'ya bir türlü Oscar Ödülü verilmemiş olması uzun bir süre gündem oldu. Geçmişten günümüze Leonardo DiCaprio'nun Oscar alan ve Oscar'ı hak eden en iyi filmlerini listeledik.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
20 Mart 2023 Pazartesi 15:32 | Son Güncellenme:
24 dakika okunma süresi
Leonardo DiCaprio'nun En İyi Filmleri

Oyunculuk kariyerine "Romper Room" (1979) isimli dizideki minik bir rol ile başlayan Leonardo DiCaprio, 1991 yılındaki "Critters 3" filmine kadar televizyonda kendine yer edindi. "This Boy's Life" (1993) ve "What's Eating Gilbert Grape" (1993) filmlerindeki performansları ile beyazperdede yıldızı parlayan, ardından "Romeo + Juliet" (1996) ve "Titanic" (1997) filmleri ile çok hızlı bir şekilde Hollywood'un vazgeçilmez oyuncularından biri haline gelen Leonardo DiCaprio'nun çocuk yaşta başladığı sinema kariyerini mercek altına alıyoruz. Uzun yıllar başarılı performanslara imza atan ve yer aldığı yapımlarla adından daima söz ettiren Leonardo DiCaprio'ya bir türlü Oscar verilmemiş olması izleyicilerden tepki gördü. Halktan ve hatta eleştirmenlerden gelen tepkilere sessiz kalamayan Akademi Ödülleri, "The Revenant" (2015) ile DiCaprio'ya En İyi Erkek Oyuncu Oscar'ını verdi. En etkileyici ve ödüllü performanslarından eleştirmenlerin ve izleyicilerin kalbini kazanan projelerine, Leonardo DiCaprio'nun en iyi filmleri karşınızda.

En İyi Leonardo DiCaprio Filmleri

1. What's Eating Gilbert Grape (1993) – IMDB Puanı 7.7

Yönetmen: Lasse Hallström

Oyuncular: Johnny Depp, Leonardo DiCaprio, Juliette Lewis, Mary Steenburgen, Darlene Cates, Laura Harrington, Mary Kate Schellhardt, Kevin Tighe, John C. Reilly, Crispin Glover

Leonardo DiCaprio'nun çok yönlü oyunculuğu ile kendisini kanıtladığı film olarak bilinen "What's Eating Gilbert Grape", oldukça duygusal bir yapım. Küçük bir kasabada yaşayan genç bir adam olan Gilbert Grape, kendi mutluluğunun peşinden koşarken zihinsel engelli küçük kardeşi ve morbid obez annesine bakmak için mücadele ediyor. Leonardo DiCaprio'nun engelli kardeş Arnie'yi canlandırdığı filmde başroldeki Johnny Depp ile DiCaprio arasındaki uyum seyircinin içine işliyor. Lasse Hallström'ün yönettiği "What's Eating Gilbert Grape" filminin senaryosu aynı isimli romandan Peter Hedges tarafından uyarlanıyor.


2. Romeo + Juliet (1996) – IMDB Puanı 6.7

Yönetmen: Baz Luhrmann

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Claire Danes, John Leguizamo, Harold Perrineau, Pete Postlethwaite, Paul Rudd, Brian Dennehy, Vondie Curtis-Hall, Miriam Margolyes

Sevilen yönetmen Baz Luhrmann imzalı "Romeo + Juliet", Shakespeare'in ünlü oyunu "Romeo and Juliet", orijinal diyaloğu korunarak Verona'nın modern banliyösüne güncellendi. Romeo'yu canlandıran Leonardo DiCaprio ile Juliet'e hayat veren Claire Danes arasındaki kimya inkar edilemez derecede güçlü. DiCaprio'nun bu filmdeki başarısının, "Titanic"teki çığır açıcı performansının temellerini attığı söylenmekte.


3. Titanic (1997) – IMDB Puanı 7.9

Yönetmen: James Cameron

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Billy Zane, Kathy Bates, Frances Fisher

Asla batmaz denilen Titanic yolcu gemisinin bir buz dağına çarparak batması sonucu birçok insanın hayatını kaybettiği olayın hikayesi, aristokrat bir genç kızın gemide tanıştığı yoksul bir sanatçıya aşık olması üzerinden anlatılıyor. James Cameron'ın yazıp yönettiği "Titanic"in başrollerinde Leonardo DiCaprio ve Kate Winslet bulunuyor. Winslet ile DiCaprio arasındaki etkileyici uyum, iki oyuncunun arasında yılların eskitemediği bir dostluğa yol açtı. "Titanic" 1998 yılındaki Oscar Ödülleri'nde En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Sinematografi, En İyi Sanat Yönetimi, En İyi Kostüm Tasarımı, En İyi Ses, En İyi Kurgu, En İyi Ses Kurgusu, En İyi Görsel Efekt, En İyi Şarkı ve En İyi Müzik olmak üzere 11 dalda Oscar kazanarak törenin en dikkat çeken filmi oldu.


4. Catch Me If You Can (2002) – IMDB Puanı 8.1

Yönetmen: Steven Spielberg

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Tom Hanks, Amy Adams, Christopher Walken, Martin Sheen, Nathalie Baye, James Brolin, Brian Howe

Steven Spielberg imzalı "Catch Me If You Can" filminde, FBI ajanı Carl Hanratty'nin, ünlü dolandırıcı Frank Abagnale Jr.'ı yakalamak için uğraştığı onlarca yıl süren gerçek hikayesini izliyoruz. Leonardo DiCaprio, dolandırıcı Frank'i olabilecek en zeki ve sevimli şekilde yansıtmayı başarıyor, enerjisiyle filmi daha da yükseltiyor. Tom Hanks ile de harika bir uyum yakaladıklarını söylemeliyiz.


5. The Aviator (2004) – IMDB Puanı 7.5

Yönetmen: Martin Scorsese

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Cate Blanchett, Kate Beckinsale, John C. Reilly, Alec Baldwin, Alan Alda, Ian Holm, Danny Huston, Gwen Stefani, Jude Law, Adam Scott, Kelli Garner, Frances Conroy

"The Aviator" ile efsanevi yönetmen ve havacı Howard Hughes'ın 1920'lerin sonundan 1940'ların ortalarına kadar olan kariyerinin ilk yıllarını gösteren bir biyografik film izliyoruz. Leonardo DiCaprio, filmde Howard Hughes'ı canlandırarak oldukça etkileyici bir performans sergiliyor. Ancak Katharine Hepburn'e hayat veren Cate Blanchett'ın aksine Oscar kazanamıyor, yine de En İyi Erkek Oyuncu kategorisinde Oscar adaylığı elde etmeyi başarıyor. "The Aviator" filmi; En İyi Sinematografi, En İyi Film Kurgusu, En İyi Sanat Yönetimi ve En İyi Kostüm Tasarımı dallarında da Oscar kazandı. John Logan'ın senaryosunu yazdığı "The Aviator", başarılı oyuncu kadrosuyla da dikkat çekiyor.


6. Blood Diamond (2006) – IMDB Puanı 8.0

Yönetmen: Edward Zwick

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Djimon Hounsou, Jennifer Connelly, Kagiso Kuypers, Arnold Vesloo

"Blood Diamond" filminde Leonardo DiCaprio'yu, değerli bir pembe elmas bulan balıkçı Solomon Vandy ile birlikte hapse atılan silah kaçakçısı Danny Archer rolünde görüyoruz. Leonardo DiCaprio, bu performansıyla üçüncü Akademi Ödülü adaylığını ve altıncı Altın Küre adaylığı ile yedinci Screen Actors Guild adaylığını kazandı.


7. The Departed (2006) – IMDB Puanı 8.5

Yönetmen: Martin Scorsese

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Jack Nicholson, Mark Wahlberg, Martin Sheen, Vera Farmiga

"The Departed" filminde bir polis, bir İrlanda çetesinin içine sızarken, bir çete elemanı da polislerin arasına girer ve iki köstebek birbirini bulmaya çalışır. Martin Scorsese'nin yönettiği film En İyi Yönetmen ve En İyi Film dalları dahil dört kategoride Oscar kazandı. Matt Damon ile karşı karşıya gelen Leonardo DiCaprio, hareketli performansı ile oldukça övgü topladı.


8. Inception (2010) – IMDB Puanı 8.8

Yönetmen: Christopher Nolan

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Joseph Gordon-Levitt, Elliot Page, Marion Cotillard, Ken Watanabe, Tom Hardy, Dileep Rao, Cillian Murphy, Michael Caine

Hatırlayanlar vardır; bir zamanlar o kadar çok "rüya" temalı film ve dizi çekiliyordu ki bir noktada bu konuda anlatılabilecek tüm hikayeleri tükettiğimizi düşünüyorduk. Tam da o dönemde Christopher Nolan, "rüya" temasının, bilim kurguyla harmanlandığı ve oldukça orijinal bir şekilde işlendiği kompleks bir filmle karşımıza çıkarak hepimizi şaşırttı. "Inception" bugün hala güncelliğini koruyor ve bilim kurgu türünde aksiyon ağırlıklı bir gişe filmi çekiyorsanız, bunu başarmak oldukça zordur. Rüya paylaşımı teknolojisini kullanarak kurumsal sırları çalan Cobb'a, bir fikri, rüyalarına gireceği bir CEO'nun zihnine yerleştirme görevi verilir, ancak trajik geçmişi projeyi ve ekibini felakete doğru sürüklemektedir. "Inception" filmi, En İyi Sinematografi dahil dört dalda Oscar'la taçlandırıldı.


9. Shutter Island (2010) – IMDB Puanı 8.2

Yönetmen: Martin Scorsese

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Mark Ruffalo, Emily Mortimer, Ben Kingsley, Michelle Williams

Martin Scorsese'nin psikolojik gerilim filmi "Shutter Island", izleyen hemen herkesi ter köşe yapmayı başararak etkisi altına alan bir yapım. Scorsese'nin sanatsal sinema estetiği sayesinde görsel olarak oldukça başarılı olan "Shutter Island", anlaşılır hale gelse de tekrar tekrar izlenebilecek kadar zevk veren filmlerden. 1954 yılında bir federal ajanın, psikolojik problemleri olan suçluların kapatıldığı bir hastane-hapishanedeki mahkumlardan birinin ortadan kayboluşunu araştırmak için tesisin bulunduğu adaya gelişini anlatıyor. Leonardo DiCaprio, bu çok katmanlı karakteri olabilecek en derinlikli şekilde ele alıyor.


10. Django Unchained (2012) – IMDB Puanı 8.4

Yönetmen: Quentin Tarantino

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Jonah Hill, Samuel L. Jackson, Jamie Foxx, Kerry Washington, Christoph Waltz

Quentin Tarantino'nun üst düzey spagetti western'i "Django Unchained", kısa süre önce serbest bırakılan Django'nun, bir ödül avcısı olan Dr. King Schultz tarafından kendisiyle birlikte ödül avlamak için işe alınmasını konu alıyor. Django, yolculukları boyunca nasıl silah kullanılacağını ve kendini nasıl koruyacağını öğrenir ve adeta ölümcül bir katile dönüşür. Django ve Schultz, Django'nun kayıp eşinin nerede olduğunu öğrenince, onu korkunç Calvin Candie'nin elinden kurtarmak için yola çıkar. Bolca aksiyon, bolca kan ve son derece eğlenceli hikaye anlatıcılığı ile "Django Unchained", western özelliklerine bürünmüş tipik bir Tarantino filmi. Leonardo DiCaprio, canlandırdığı gaddar Calvin Candie karakterine kendisini o kadar iyi adamış ki öfkeyle bağırdığı bir sahnede elini masaya çarparak bardakla elini kestiğinde sahneyi durdurmak yerine, role devam edecek bu kazayı lehine çevirdiğini ve canlandırdığı karakterin özelliklerini devam ettirdiğini görebiliyoruz.


11. The Great Gatsby (2013) – IMDB Puanı 7.2

Yönetmen: Baz Luhrmann

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Carey Mulligan, Joel Edgerton, Tobey Maguire,

F. Scott Fitzgerald'ın 1925 tarihli başyapıtının dördüncü film versiyonu "The Great Gatsby"de Leonardo DiCaprio filmin baş karakteri Jay Gatsby'yi canlandırıyor. Gatsby, Long Island malikanesinde muhteşem partiler veren ancak kim olduğu asla bilinmeyen gizemli, zengin bir adamdır. Yeni arkadaşı Nick Carraway ile tanıştığı dönemde sevip de kaybettiği tek kadın Daisy Buchanan ortaya çıkar. Leonardo DiCaprio, bu esrarengiz karakteri dolu dolu yansıtıyor.


12. The Wolf of Wall Street (2013) – IMDB Puanı 8.2

Yönetmen: Martin Scorsese

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Margot Robbie, Jonah Hill, Matthew McConaughey, Kyle Chandler, Jon Bernthal, Jon Favreau, Cristin Milioti

Jordan Belfort'un gerçek hikayesine dayanan "The Wolf of Wall Street", suç filmlerinin ustası Martin Scorsese'nin imzasını taşıyan ikonikleşmiş bir kara komedi. 1980'lerin yozlaşmış Wall Street'indeki aldatma ve açgözlülük dünyasına giren bir borsacı olan Jordan Belfort'un yükseliş ve düşüş hikayesini izliyoruz. Leonardo DiCaprio, etik olarak muallaktaki karakterleri canlandırma başarısını bir kez daha gösteriyor.


13. The Revenant (2015) – IMDB Puanı 8.0

Yönetmen: Alejandro G. Innaritu

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Tom Hardy, Will Poulter, Domhnall Gleeson, Forrest Goodluck, Paul Anderson

Leonardo DiCaprio, Alejandro G. Inarritu imzalı "The Revenant" filmindeki performansıyla ilk Akademi ödülünü, üçüncü Altın Küre ödülünü ve ilk Screen Actors Guild ödülünü kazandı. Leonardo DiCaprio'yu, 1823'te bir sınır rehberi olarak çalışan ve bir boz ayının saldırısına uğradıktan sonra bir grup avcı tarafından ölüme terk edilen Hugh Glass rolüyle izliyoruz. Mucizevi bir şekilde Hugh, hayatta kalır ve onu terk eden adamlardan intikam almaya yemin eder. Bu rol, Leonardo DiCaprio'ya bir karakteri gerçek anlamda ne kadar incelikli sunabileceğine dair oldukça geniş bir alan tanıyor. Bu da DiCaprio'nun yeteneklerini daha da güçlü bir şekilde sunmasını sağlayarak, uzun zamandır hak ettiği Oscar Ödülü'nü kazanmasına olanak tanıdı.


14. Once Upon a Time in... Hollywood (2019) – IMDB Puanı 7.6

Yönetmen: Quentin Tarantino

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie, Al Pacino, Emile Hirsch, Margaret Qualley, Timothy Olyphant, Austin Butler, Dakota Fanning, Kurt Russell

Leonardo DiCaprio, sayısız sinema klasiğinde yer alan ve bir dönem oldukça ünlü olduğu halde şöhreti sönmekte olan oyuncu Rick Dalton rolünde karşımıza çıkıyor. Quentin Tarantino'nun alternatif bir Hollywood tarihi yazma cesaretini gösterdiği "Once Upon a Time in... Hollywood" filmi, Rick Dalton'ı, onun sadık yardımcısı Cliff Booth'u ve Dalton'ın komşusu olan trajik kaderiyle ABD'de bir dönemin sonunu getiren Sharon Tate'i merkezine alıyor. Leonardo DiCaprio, yıldızı sönse de kişiliğinden hiç ödün vermeyen bu çılgın oyuncuyu oldukça başarılı bir şekilde canlandırıyor.


15. Don't Look Up (2021) – IMDB Puanı 7.2

Yönetmen: Adam McKay

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Meryl Streep, Cate Blanchett, Rob Morgan, Jonah Hill, Mark Rylance, Tyler Perry, Timothée Chalamet, Ron Perlman, Ariana Grande, Kid Cudi, Himesh Patel, Tomer Sisley

Adam McKay'in yönettiği ve David Sirota ile yazdığı "Don't Look Up" filmi, iki gökbilimcinin dünyayı yok etmek üzere gelen bir kuyruklu yıldızı keşfetmeleri ve bu konuda önlem almak için başta hükümet olmak üzere insanları uyarmaya çalışmasını konu alıyor. "Don't Look Up", insanların dünyanın sonuna karşı ne kadar kayıtsız olduğunu anlatıyor. "Don't Look Up", insanların kapitalist sistem, politika ve medya üçgeninde kaybolarak gerek küresel ısınma ve iklim krizi gerekse covid-19 gibi tüm küresel felaketlerin karşısındaki duruşunu eleştiren bir kara komedi. Leonardo DiCaprio, bütün bu kaosun içinde aklı başında hareket etmeye çalışsa da bunu başaramayan bilim insanı Dr. Randall Mindy karakterine oldukça esprili ve duygularını anlayabileceğimiz bir şekilde hayat veriyor.


16. Killers of the Flower Moon

Yönetmen: Martin Scorsese

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Robert De Niro, Lily Gladstone, Jesse Plemons, Brendan Fraser, John Lithgow

Gerçek olaylardan esinlenilerek yaratılan, suç ve dram türlerindeki tarihi film "Killers of the Flower Moon"da, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Osage Kabilesi'nin üyeleri 1920'lerde gizemli koşullar altında öldürülür ve J. Edgar Hoover'ın da dahil olduğu büyük bir F.B.I. soruşturmasına yol açar.

En İyi Johnny Depp Filmleri

Cate Blanchett'ın En İyi Filmleri

Zendaya'nın En İyi Dizi ve Filmleri

EN ÇOK OKUNANLAR

Özge Gürel ile Dubai Keşfi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

1 dakika okunma süresi
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları
74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

“Challengers” Filmi İncelemesi
“Challengers” Filmi İncelemesi

“Challengers” Filmi İncelemesi

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları
43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey
“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

Nisan Ayı Dizi Önerileri
Nisan Ayı Dizi Önerileri

Nisan Ayı Dizi Önerileri

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler
“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

Mart Ayı Film Önerileri
Mart Ayı Film Önerileri

Mart Ayı Film Önerileri

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler
En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler