Haftanın Kültür ve Sanat Etkinlikleri: 4 Ağustos – 11 Ağustos 2021

Sergilerden tiyatrolara, atölyelerden konserlere kadar derlediğimiz etkinlikler, Alem kültür ve sanat ajandasında.

ABONE OL
4 Ağustos 2021 Çarşamba 15:27 | Son Güncellenme:
18 dakika okunma süresi
Haftanın Kültür ve Sanat Etkinlikleri: 4 Ağustos – 11 Ağustos 2021

BodrumBodrum Art Gallery'de "Music To My Eyes" Sergisi

BodrumBodrum Art Gallery bünyesinde gerçekleşen farklı kuşaktan sanatçıların çalışmalarını bir araya getiren "Music To My Eyes" başlıklı karma sergi, sanatseverlere keyifli bir yaz geçirmeyi vadediyor. Merkür ve Pİ Artworks iş birliğiyle gerçekleştirilen karma sergide çağdaş sanatın önde gelen isimleri eserlerini müzikal bir senfonide bir araya getirirken, doğa ve sanatın uyumunu da gözler önüne seriyor. Sergiyi 30 Eylül'e kadar ziyaret edebilirsiniz.

Pg Art Gallery'de "Disco Bunnies" Sergisi

Çalışmalarında doğayı merkeze alan Göksu Gül, son dönem işlerinden oluşan "Disco Bunnies" sergisiyle sanatseverlerle buluşuyor. Göksu Gül'ün el yapımı mozaik işlerinden oluşan eserlerin bir araya geldiği sergiyi, Pg Art Gallery'de 31 Ağustos'a kadar görebilirsiniz.

Akustik Geceler: ''Argos Akustik Geceleri Vadi Sahnesi''

Argos in Cappadocia Vadi Sahnesi'nde misafirlerini mistik ve büyülü bir deneyime davet ediyor. ''Argos Akustik Geceleri Vadi Sahnesi'' açık hava konserleri kapsamında 22 Ağustos'ta Bülent Ortaçgil, 11 Eylül'de ise Deniz Tekin sahne alacak. Kapadokya'nın eşsiz manzarası eşliğinde konser deneyimi yaşamak için yerinizi ayırtmayı unutmayın.

Turkcell Platinum İstanbul Night Flight Konserleri

Turkcell Platinum İstanbul Night Flight konser serisi kapsamında farklı sanatçılar, Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu ve Volkswagen Arena'da gerçekleşecek konserlerde müzikseverlerle bir araya geliyor. Ağustos'tan kasım ayına kadar sürecek konserlerde, Star Wars Cinema Symphony, Joshua Bell, David Helfgott ve An Epic Symphony, Hayko Cepkin, Karsu, Manga, John Malkovich, Batuhan Mutlugil ve Gaye Su Akyol izleyici ile buluşacak.

Müze Gazhane'de "Kente Doğru" Sergisi

Müze Gazhane, Serkan Taycan'ın "Kente Doğru" adlı sergisine ev sahipliği yapıyor. Sergi, modern kentleşme sürecinin, taşradan İstanbul'a uzanan yönelimlerini izleyiciyle paylaşıyor. Sanatçının "Habitat", "Kabuk", "Agora" ve "İki Deniz Arası" çalışmalarının sanatseverlerle buluşacağı sergi, 31 Ocak 2022'ye kadar görülebilir.

Pera Müzesi'nde "İmkansız Eve Dönüş" Sergisi

Küratörlüğünü Serhan Ada İle Simone Fattal'in üstlendiği "İmkansız Eve Dönüş" sergisi ressam Etel Adnan'ın duvar seramiği, duvar halısı, yağlı boya, desen, baskı ve video gibi farklı alanlarda ürettiği eserleri bir araya getiriyor. 1925 Beyrut doğumlu Adnan'ın geçmişten günümüze ürettiği çalışmalarını gözler önüne seren, 8 Ağustos'a kadar sürecek olan retrospektif niteliğindeki sergi, sanatçının çok kültürlü yaşamından izler taşıyor.

Krank Art Gallery'de "Şark&Garp" Sergisi

Sanatçı Larissa Araz Türkiye'nin doğusunda ve batısında gelişen süreçlerin karşılaştırmasını yaptığı, 10 yıllık bir süreye tanıklık eden, bir fotoğraf serisi olan "Şark&Garp" sergisi ile sanatseverlerle buluşuyor. Sergi, Türkiye'nin doğu ve batı bölgelerindeki aynı süreçleri karşılaştırırken, 10 yıllık bir süreye tanıklık eden fotoğraf serisini de izleyenlere sunuyor. 22 Ağustos'a kadar ziyarete açık.

Borusan Contemporary'de "Düş Suda" Sergisi

Borusan Contemporary, "Düş Suda" başlıklı koleksiyon sergisinde güncel sanat sahnesinin uluslararası temsilcilerini bir araya getiriyor. Dr. Necmi Sönmez küratörlüğünde sanatseverlerle buluşacak olan sergi, Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu'na yeni katılan eserleri, Türk şiirinin önemli ismi Edip Cansever'in şiiri ile ilişkilendirerek, izleyiciye farklı bir deneyim sunuyor. Peter Coffin, Thierry Dreyfus, Boomoon, Ellen Kooi, Frank Thiel, Michael Wolf, Antti Laitinen, Rafaël Rozendaal, Jim Campbell, Marizio Nannucci gibi sanatçıların işlerinin Cansever'in dizeleri bağlamında yeniden yorumlandığı sergi, Perili Köşk'te sanatseverlerle buluşuyor. "Düş Suda" sergisi 6 Mart 2022'ye kadar ziyarete açık.

Bilsart'ta "Rrrrivers" Sergisi

Berlin'de yaşayan sanatçı Esra Gülmen "Rrrrivers" isimli sergisiyle Bilsart'ta sanatseverlerle buluşuyor. Gülmen'in iki dakika süren video çalışmasından oluşan sergi, izleyiciyi akışta kalmaya, kağıt ve su gibi birbiri içinde eriyen, yok olan ama aynı zamanda senkronize olan maddeleri düşünmeye davet ediyor. Sergiyi 14 Ağustos'a kadar ziyaret edebilirsiniz.

SALT Beyoğlu'nda "İKLİMCİL: Mevsimler Sürüklenirken" Sergisi

İnsan faaliyetleri iklimleri değiştirirken nasıl beslenilmesi gerektiğine odaklanan "İKLİMCİL: Mevsimler Sürüklenirken", hem bir sergi hem de iş birliklerine dayalı bir kamu programı olarak SALT Beyoğlu'nda izleyiciyle buluşuyor. Gıda üretimi ve tüketiminin seyrini alışılmadık mevsim koşulları ve iklim olaylarıyla ilişkisi üzerinden sorgulayan sergi, 2018'de başlayan "Sohbetler" serisinin üçüncüsü. Meriç Öner ve Onur Yıldız tarafından hayata geçirilen sergiyi 22 Ağustos tarihine kadar ziyaret edebilirsiniz.

Arter'de "Yağmur Ormanı V (Varyasyon 3)" Sergisi

Dördüncü Sesli Dizi sergisi olarak Melih Fereli'nin küratörlüğüyle gerçekleşen, David Tudor tarafından tasarlanan ve Composers Inside Electronics, Inc. tarafından gerçekleştirilen "Yağmur Ormanı V (varyasyon 3)" başlıklı sergi, sanatseverlere sesin sanatını sunuyor. 1968 yılında koreograf Merce Cunningham tarafından, besteci David Tudor'a bir dans gösterisi için sipariş edilen Yağmur Ormanı, daha sonra John Driscoll ve Phil Edelstein tarafından kendi kendini icra eden bir ses yerleştirmesine dönüştürüldü. Bu seslerin yağmur ormanlarının doğal seslerini hatırlatan ses içeriğiyle birleşmesiyle oluşan eserler, sanat tutkunları ile buluşuyor. Ses ve sessizlik kavramları üzerinden ziyaretçileri düşünmeye davet eden sergiyi 30 Ocak 2022'ye kadar ziyaret edebilirsiniz.

Bozlu Art Project'te "Hafıza Sarayı" Sergisi

"Giulio Mongeri"nin yaşamına ve "Mongeri Evi"nin tarihine odaklanan sergi, arşivsel bilgileri izleyici ile paylaşıyor. Sadıkoğlu ailesi için Cumhuriyet'in ilk yıllarında yapılan Mongeri Evi'nin "Pakize Tarzi Kliniği", "Ataman Kliniği", "Yüzyıl Işıl İlkokulu" gibi isimler alarak zaman içinde geçirdiği değişimleri gözler önüne seren sergi, "Hafıza Sarayı" kavramına sanatçıların yapıtları aracılığıyla güncel sanat pratikleri üzerinden bakmayı amaçlıyor. Sergi adını, antik yunan ve roma medeniyetlerinden beri kullanılan, bilginin mekanlar üzerinden görsel yolla hatırlanmasını sağlayan "Hafıza Sarayı" tekniğinden alıyor. Dr. Özlem İnay Erten küratörlüğünde gerçekleşecek sergide, mekan ve bellek ilişkisini sorgulayan Meliha Sözeri, Server Demirtaş ve Evren Erol'un eserleri yer alıyor. Sergi 14 Ağustos'a kadar ziyarete açık.

DasDas'da "Parallel Universe" Sergisi

DasDas bünyesinde gerçekleşen dijital sergi, Ouchhh Sanat Stüdyosu'nun dünyanın en ünlü müzelerinde tanıttığı çalışmalar ile özel olarak bu sergi için ürettiği yapay zeka ve veri eserlerinden oluşuyor. Ouchhh, Zenger ve DasDas iş birliğiyle hayata geçen ve "Yapay Zeka Van Gogh Veri Boyama Deneyimi", "Şiirsel Yapay Zeka", "Göbeklitepe Mimari Veri" ve "Osman Hamdi Bey Eserleri"nden Oluşan "Parallel Universe" sergisi, ziyaretçilerini görsel şölene davet ediyor. 15 Eylül'e kadar ziyarete açık.

Bozlu Art Project'te "Çevren" Sergisi

Meliha Sözeri'nin ikinci kişisel sergisi "Çevren" çeşitli kavramlarla ile insan gözünün ulaşabileceği sınırlara göre varoluş konusunu ele alıyor. Sergi, sanatsal üretim sürecini karantina hali ve kapatılma eylemi ile ilişkilendiriyor. Sergi, sanat yapıtının aurasını sorgularken; sanatçının üretim mekanını karantina odaları ile özdeşleştiriyor. 14 Ağustos'a kadar ziyarete açık.

Beykoz Kundura'da "Kundura'nın Hafızası: Bir Fabrikaya Sığan" Sergisi

"Kundura'nın Hafızası: Bir Fabrikaya Sığan" Dünya Kundura Hafıza Kültürel Mirası Koruma Derneği'nin düzenlediği sergi, Osmanlı İmparatorluğu ve Cumhuriyet'i kapsayan zengin bir geçmişe sahip Sümerbank Deri ve Kundura Fabrikası'nın üretim tarihine başka bir perspektiften bakıyor. Sergide, fabrikada kalan makineler, belgeler, eski çalışanlar ve ailelerin bağışladığı nesneler yer alıyor. Aynı zamanda sergi, 2015'ten itibaren yürütülen sözlü tarih görüşlerine de yer veriyor.

Sesin Resmi

Kieran Hurley'in yazdığı Mert Öner'in yönettiği oyun, 40'larında hayatının zor bir döneminden geçen yazar bir kadınla, dertlerinden resim yaparak uzaklaşmaya çalışan gencin hikayesini anlatıyor. Esra Bezen Bilgin ve Yağız Can Konyalı'nın sahneyi paylaştığı oyununu DOT Orman'da büyülü bir atmosferde izleyebilirsiniz.

Tarih: 7-13-18-19

Bir Delinin Güncesi

Aslı Erdoğan'ın köşe yazıları ve denemelerinden oluşan "Bir Delinin Güncesi" kitabından uyarlanan oyun, ömrünün büyük bir bölümünü akıl hastanesinde geçiren bir kadının hikayesini anlatıyor. Ayşe Lebriz Berkem'in tek kişilik performansıyla gerçekleştirdiği oyun, kadınların toplumsal sorunlarını tiyatroseverlere başka bir bakış açısından sunuyor.

Tarih: 7 Ağustos

Sevgili Arsız Ölüm – Dirmit

Latife Tekin'in aynı isimli romanından uyarlanan "Sevgili Arsız Ölüm – Dirmit", köyden şehre göç eden kalabalık bir ailenin şehirle mücadelesini ailenin en küçük kızı Dirmit'in gözünden anlatıyor. Üç sezondur kapalı gişe oynayan Hakan Emre Ünal'ın yönettiği, Nezaket Erden'in oynadığı oyun DOT Orman'da tiyatroseverleri selamlıyor.

Tarih: 11 Ağustos

Cimri

17. yüzyılda yaşamış Fransız komedya yazarı Moliere'in ünlü eserlerinden biri olan "Cimri", Tansu Biçer'in rejisi ve Serkan Keskin'in performansıyla Uniq İstanbul'da izleyicinin karşısına çıkıyor. Tarih: 11 - 12 Ağustos Adres: Maximum Uniq Açıkhava - Huzur Mahallesi, Maslak Ayazağa Caddesi, No: 4, Sarıyer / İstanbul

Tarih: 11 - 12 Ağustos

Amadeus

"Amadeus", Peter Shaffer tarafından kaleme alınan, dünya müzik tarihinin unutulmaz bestecileri Wolfgang Amadeus Mozart ile Antonio Salieri'nin hikayesini anlatıyor. Başrollerini Selçuk Yöntem, Okan Bayülgen ve Özlem Öçalmaz'ın paylaştığı, 14 kişilik koro ve 11 kişilik canlı orkestradan oluşan oyun, yönetmen Işıl Kasapoğlu rejisiyle tiyatroseverlerle buluşuyor.

Tarih: 25-26 Ağustos

Zengin Mutfağı

"Zengin Mutfağı", 1970 yılında yaşanmış toplumsal olayın bir ailenin mutfağına yansımasını konu alıyor. Vasıf Öngören'in farklı yaklaşımıyla kaleme aldığı ilk 1978 yılında sahnelenen oyun 40 yıl aradan sonra Şener Şen'in başrolünde tekrar tiyatro perdesinde izleyicinin karşısına çıkıyor.

Tarih: 24 Ağustos

Dali'nin Kadınları

Oyunda, dünya tarihinde büyük iz bırakmış isimler Marilyn Monroe, Virginia Woolf, Edith Piaf ve Frida Kahlo, Salvador Dali cinayetinde şüpheli konumuna düşüyorlar. Kahramanlarımız, katilin kim olduğunu bulmaya çalışırken, kendi iç dünyalarındaki yolculuğa da izleyicileri davet ediyor.

Tarih: 27 Ağustos

Kültür ve Sanat Ajandası: 27 Temmuz – 3 Ağustos 2021

Kültür ve Sanat Ajandası: 14 Temmuz - 21 Temmuz 2021

Kültür ve Sanat Ajandası: 6 Temmuz - 13 Temmuz 2021

EN ÇOK OKUNANLAR

Kapıda Vize ile Ziyaret Edebileceğiniz Yunan Adaları
Kapıda Vize ile Ziyaret Edebileceğiniz Yunan Adaları

Kapıda Vize ile Ziyaret Edebileceğiniz Yunan Adaları

12 dakika okunma süresi
Boyner İstinyePark İstanbul Mağaza Daveti
Boyner İstinyePark İstanbul Mağaza Daveti

Boyner İstinyePark İstanbul Mağaza Daveti

1 dakika okunma süresi
2024 İlkbahar/Yaz Çanta Trendleri
2024 İlkbahar/Yaz Çanta Trendleri

2024 İlkbahar/Yaz Çanta Trendleri

1 dakika okunma süresi
Podyumlardan İlhamla 10 Makyaj Trendi
Podyumlardan İlhamla 10 Makyaj Trendi

Podyumlardan İlhamla 10 Makyaj Trendi

1 dakika okunma süresi
Nisan Ayı Burç Yorumları
Nisan Ayı Burç Yorumları

Nisan Ayı Burç Yorumları

34 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Nitelikli Sergi Gezme Rehberi
Nitelikli Sergi Gezme Rehberi

Nitelikli Sergi Gezme Rehberi

Pantone 2024'ün Rengini Açıkladı: Peach Fuzz
Pantone 2024'ün Rengini Açıkladı: Peach Fuzz

Pantone 2024'ün Rengini Açıkladı: Peach Fuzz

Gustav Klimt'in Kayıp Eseri Müzayedeye Çıkıyor
Gustav Klimt'in Kayıp Eseri Müzayedeye Çıkıyor

Gustav Klimt'in Kayıp Eseri Müzayedeye Çıkıyor

Sanatçı Keşfi: Buse Belle Cesur
Sanatçı Keşfi: Buse Belle Cesur

Sanatçı Keşfi: Buse Belle Cesur

2023 Yılı Müzayede Rekorları
2023 Yılı Müzayede Rekorları

2023 Yılı Müzayede Rekorları

2024 Mart Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?
2024 Mart Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?

2024 Mart Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?

Müze Rehberi: Rijksmuseum
Müze Rehberi: Rijksmuseum

Müze Rehberi: Rijksmuseum

Dijital Deneyim Müzesi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Dijital Deneyim Müzesi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Dijital Deneyim Müzesi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Ayvalık Rahmi M. Koç Müzesi Açıldı
Ayvalık Rahmi M. Koç Müzesi Açıldı

Ayvalık Rahmi M. Koç Müzesi Açıldı

Müze Rehberi: Metropolitan Sanat Müzesi
Müze Rehberi: Metropolitan Sanat Müzesi

Müze Rehberi: Metropolitan Sanat Müzesi

Mart Ayı Konser Ajandası
Mart Ayı Konser Ajandası

Mart Ayı Konser Ajandası

Nisan Ayı Tiyatro Rehberi
Nisan Ayı Tiyatro Rehberi

Nisan Ayı Tiyatro Rehberi