Eylül 2022'de Gerçekleşen Müzayedeler

Eylül 2022'de dünyanın dört bir yanında gerçekleşen, sanattan antikaya, mücevherden lüks eşyalara en dikkat çeken müzayedelere göz atıyoruz.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
29 Ağustos 2022 Pazartesi 15:44 | Son Güncellenme:
17 dakika okunma süresi
Eylül 2022'de Gerçekleşen Müzayedeler

"Roy Lichtenstein: Diana & Ajax"

(12 Ağustos-6 Eylül, Phillips)

Phillips, "Roy Lichtenstein: Diana & Ajax" isimli iki eserlik müzayedede Roy Lichtenstein'ın arkadaşı Gianni Versace tarafından sipariş edilen Greko-Romen esintili iki eserini sunuyor. Sanatçının "Interiors" serisinin bir parçası olan "Interior with Diana" ve "Interior with Ajax", Versace'nin Milano'daki evinin stüdyosuna asılmak üzere tasarlanmıştı. Ancak 1997 yılında Versace'nin ani ölümü üzerine eserler, Lichtenstein'ın stüdyosunda kaldı. Lichtenstein'ın Donatello Versace'yle iletişime geçerek eserlerden bahsetmesi üzerine iki tablo, Versace'nin New York'taki evinde sergilenmeye başladı.


"Original Film Posters"

(25 Ağustos-6 Eylül, Sotheby's)

Sotheby's, "Original Film Posters" isimli müzayede ile dünyanın en ikonik filmlerinden bazılarının orijinal film posterlerini açık artırmaya çıkarıyor. Değerleri 300-26.000£ arasında değişen posterler arasında "Superman"in 1941'deki ilk sinema gösteriminin sanat eseri, "Star Wars" filminin Carrie Fisher, Dave Prowse ve Kenny Baker tarafından imzalanmış görseli, Walt Disney'in ilk uzun metrajlı animasyonu "Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler"in büyük bir posteri yer alıyor.


"Important Gemstones From A Private Collector"

(30 Ağustos-13 Eylül, Christie's)

Christie's Cenevre, özel bir koleksiyoncudan gelen "Important Gemstones From A Private Collector" isimli müzayedeyi sunuyor. Kaliteli pırlantalardan ve büyüleyici renklerdeki taşlardan oluşan bu koleksiyon, sahibinin 40 yıllık birikimiyle toplanmış. Pürüzsüz pırlantaların yanı sıra Birmanya safirleri ve yakutları ve Kolombiya zümrütlerini de içeren bu değerli taş koleksiyonu, satışa sunuluyor.


"Modern & Contemporary Auction"

(1 Eylül, Sotheby's)

Sotheby's Köln, "Modern & Contemporary Auction" ile modern ve çağdaş sanat eserlerini bir araya getiriyor. 20 ve 21. Yüzyılın en ünlü sanatçılarının önemli tablo, heykel ve kağıt üstüne baskı eserleri bu seçkide sunuluyor. Katharina Grosse'nin büyük ölçekli tablosundan Walther Stöhrer'in dinamik bir çalışmasına, Karel Appel'ın eserinden Albert Oehlen, Günther Uecker, Heinz Mack ve Jan Schoonhoven'ın işlerine geniş bir sergi kuruluyor. Diğer öne çıkan sanatçılar arasında Norbert Kricke, Gerhard Richter, Josef Albers, Hannah Höch, Georg Schlz, Emil Nolde, Lyonel Feininger, Franz Marc, Alexej von Jawlensky, Walter Dexel ve Conrad Felixmüller yer alıyor.


"Handbags Online: The Power of Colour"

(1-14 Eylül, Christies.com)

Christie's Hong Kong tarafından çevrimiçi olarak düzenlenen "Handbags Online: The Power of Colour" müzayedesi ile moda tutkunlarının dikkatini çekiyor. Müzayedenin ön plana çıkan parçaları arasında Hermès Birkin ve Kelly çantaların yanı sıra Chanel, Louis Vuitton ve Dior çantalar da yer alıyor. Hermès aksesuarlardan Louis Vuitton x Supreme Limited'a kadar nadir parçalar bir araya geliyor.


"Flesh Soul: Bacon & Ghenie"

(3-5 Eylül, Christie's)

Christie's Müzayede Evi'nin Seul'da gerçekleşen "Flesh Soul: Bacon & Ghenie" isimli açık artırması, iki usta isim Francis Bason ve Adrian Ghenie'yi Kore'de ilk kez bir araya getiriyor. Müzayede aynı zamanda bir sergi olarak düzenleniyor. İzleyicilere, iki ikonik sanatçının başyapıtlardan oluşan bir seçkiyi yan yana izlenme imkanı sunuluyor. Frieze Seoul ve iki büyük sanat fuarı Kiaf Seoul & Kiaf Plus ile aynı zamana denk getirilen sergi ve müzayede, Eylül ayında Seul Sanat Haftası'nın dikkat çekenleri arasında yer alıyor.


"Picasso Ceramics"

(6-20 Eylül, Christies.com)

Christie's Londra, Pablo Picasso'nun karakteristik enerjisi ile form bularak renklenen seramiklerden oluşan koleksiyonu çevrimiçi "Picasso Ceramics" müzayedesinde sunuyor. Açık artırma, Picasso'nun Madoura olan 25 yıllık iş birliğinin 75. yıl dönümünü kutluyor. Bu verimli birliktelik, pek çok şekil, konu ve büyüklükte, birçok benzersiz seramik eserin yanı sıra 600'den fazla farklı baskı tasarımı da ortaya çıkarmıştı. Sergi ve beraberindeki müzayede Christie's internet sitesinden olduğu gibi Londra'daki galerilerinde de görülebilir.


"Laugh Now But One Day We'll Be In Charge: Banksy and 21st Century Editions"

(7-21 Eylül, Christie's)

Christie's Londra, "Laugh Now But One Day We'll Be In Charge: Banksy and 21st Century Editions (Şimdi Gülün ama Bir Gün Başa Biz Geçeceğiz: Banksy ve 21. Yüzyıl Edisyonları)" ilginç başlıklı müzayedeye ev sahipliği yapıyor. Müzayedede Banksy'den Damien Hirst'e, STIK'ten Tunji Adeniyi Jones'a, Ayako Rokkaku'dan Jeff Koons'a, Tracey Emin'den Yinka Shonibare, Patrcik Hughes ve David Shrigley'e geniş bir sanatçı yelpazesinin eserleri sunuluyor.


"Fine Jewels"

(8 Eylül, Sotheby's)

Sotheby's Londra'da gerçekleşen "Fine Jewels" müzayedesi 350'den fazla mücevher, pırlanta ve değerli taşı bir araya getiriyor. Cartier'den Van Cleed & Arples ve Bulgari'ye geniş bir seçki sunan açık artırma, büyük mücevher evlerinin sıra dışı parçalarını sunuyor. Müzayedenin öne çıkan parçaları arasında 16.18 karatlık Fancy Yellow elmas, daha önce Sir Elton John'un koleksiyonun yer alan Cartier imzalı çarpıcı Art Deco broş, 1870'lerden kalma bir arkeolojik yeniden üretim olan böcek kolyesi bulunuyor. 19. yüzyıldan günümüze kadar geniş bir zaman aralığından zanaat örneği pek çok mücevher, bu müzayedede görücüye çıkıyor.


"David Hockney"

(13 Eylül, Phillips)

Phillips Londra tarafından düzenlenen "David Hockney" müzayedesi, David Hockney'nin farklı medyumlardan 78 eserini bir araya getiriyor. Kağıt üzerine çalışmaların ağırlıklı olduğu müzayedede Hockney'nin "Swimming Pool Carpet" isimli halı çalışması da yer alıyor. Açık artırmanın en dikkat çeken parçası ise "Afternoon Swimmming" (1979) isimli eser. Kağıt üstüne resmin tahmini satış fiyatının 250 bin ile 400 bin sterlin arasında olması bekleniyor.


"Evening & Day Editions"

(14-15 Eylül, Phillips)

Phillips Londra, "Evening & Day Editions" isimli klasikleşmiş müzayede serisinde Henri Matisse'ten Pablo Picasso'ya, Lucian Freud'dan Francis Bacon'a, Roy Lichtenstein'dan Banksy'e, Yves Klein'dan Andy Warhol'a ünlü sanatçıların farklı medyumlardaki eserlerini sunuyor. Tablolardan heykel ve kağıt üstüne çalışmalara geniş bir seçkinin sunulduğu açık artırmada 259 parça yer alıyor.


"Fine Watches"

(16 Eylül, Sotheby's)

Sotheby's Paris, "Fine Watches" başlıklı müzayedede Rolex, Patek Philippe, Audemars Piguet, Cartier ve Breguet gibi ünlü saat üreticilerinin hem çağdaş hem de 'vintage' saatlerini bir araya getiriyor. Müzayedenin başrolünde oldukça dikkat çeken bir Cartier Cheich yer alıyor. Bu ünlü model, ilk kez bir müzayedede satışa çıkıyor. Koleksiyondaki bazı önemli parçalar, 7-10 Eylül günleri arasında Brussels Gallery'de sergileniyor.


"South Asian Modern & Contemporary Art"

(21 Eylül, Christie's)

Christie's New York, son yıllarda dikkat çeken Asya sanatının en incelikli eserlerini "South Asian Modern & Contemporary Art" isimli müzayedede bir araya getiriyor. Güney Asya'dan modern ve çağdaş eserlerin sunulacağı açık artırma, Ram Kumar, Maqbool Fida Husain, Francis Newton Souza, Vasudeo S. Gaitonde, George Keyt ve Anwar Jalal Shemza'nın birkaç yıldır özel koleksiyonlarda tutulan ve ilk kez bir müzayedede yer alacak dikkat çekici erken dönem tablolarına yer veriyor. Ayrıca Narayan Shridhar Bendre, Tyeb Mehta, Sayed Haider Raza, Jagdish Swaminathan, Krishen Khanna, Nandalal Bose, Jamini Roy, Bikash Bhattacharjee, Nasreen Mohamedi, Zarina ve Bhupen Khakhar'ın önemli eserleri de yer alıyor.


"From Japan with Love"

(22-28 Eylül, Sothebys.com)

Sotheby's Londra, çağdaş Japon kültüründen ilham alan baskı, fotoğraf ve kağıt üzerine çalışmalara adanmış bir çevrimiçi müzayedeye imza atıyor. Japonya'nın uluslararası alanda en çok tanınan bazı sanatçılarından Yoshitomo Nara, Takashi Murakami ve Yayoi Kusama gibi isimlerin Japon ve Batı popüler kültürünü kendi estetik imzalarıyla sentezledikleri ikonik eserleri sunuluyor. Aynı zamanda Hiroshi Sugimoto ve Daido Moriyama gibi ünlü Japon fotoğrafçıların çalışmaları da müzayedede yer alıyor. Seçki, Japonya'dan Londra'ya 'otaku', anime, manga, 'kawaii' ve 'kinbaku' alt kültürlerini sevgiyle taşıyor.


"Contemporary Discoveries"

(23 Eylül, Sotheby's)

Sotheby's New York, "Contemporary Discoveries" isimli müzayede farklı medyum, bölge ve dönemlerden çeşitli sanat eserlerini bir araya getiriyor. Son 150 yıla ait tablolardan baskılara, fotoğraflardan heykellere kadar geniş bir seçkinin sunulduğu açık artırma soyut dışavurumculuk ve erken izlenimciliğe odaklanıyor. 1960'lardan günümüze sanat eserlerine ışık tutuyor.


"Sixty Years of James Bond: Part I"

(28 Eylül, Christie's)

Christie's ve EON Productions, James Bond'un 60. yıl dönümünü beyazperdede kutlayan iki bölümlük dev bir müzayedeye imza atıyor. "Sixty Years of James Bond: Part I" isimli açık artırma, birçoğu 25. Bond filmi "No Time to Die" ile ilgili saatlerden ikonik gümüş Aston Martin DB5 arabasına kadar dekor, kostüm ve aksesuarlardan oluşan 25 parçalık bir seçkiden oluşuyor. Müzayedenin son altı parçası, Bond'u oynayan altı aktörün her birini temsil ediyor: : Sir Sean Connery, George Lazenby, Sir Roger Moore, Timothy Dalton, Pierce Brosnan ve Daniel Craig.


"New Now"

(28 Eylül, Phillips)

Phillips New York, "New Now" isimli müzayedeye ev sahipliği yapıyor. Açık artırmada Yayoi Kusama'dan KAWS'a, Danielle Orchard'dan Denyse Thomasos'a, Wes Lang'den Derrick Adams'a uluslararası ündeki sanatçıların çağdaş sanat eserleri bir araya getiriliyor.


"Post-War to Present"

(29 Eylül, Christie's)

Christie's New York, "Post-War to Present" müzayedesinde savaş sonrası dönemden günümüze kadarki süreçten gelişen sanatsal süreci, en dikkat çekicisi eserler üzerinden sunuyor. Bir retrospektif dilinde gelişen sergi ve müzayede, Alice Neel'dan Romare Bearden'a, Josef Albers'tan Stanley Whitney'e pek çok sanatçısnın biçim ve renk arasındaki ilişkisi yeniden tanımlayışına odaklanıyor. Sam Gilliam, Helen Frankenthaler ve Julie Mehretu'nun çığır açan eserleri de açık artırmada yer alacak parçalar arasında yer alıyor.

EN ÇOK OKUNANLAR

Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

1 dakika okunma süresi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

3 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Nisan Ayı Tiyatro Rehberi
Nisan Ayı Tiyatro Rehberi

Nisan Ayı Tiyatro Rehberi

Art Dubai: Orta Doğu'nun Sanat Mabedi
Art Dubai: Orta Doğu'nun Sanat Mabedi

Art Dubai: Orta Doğu'nun Sanat Mabedi

2024 Nisan Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?
2024 Nisan Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?

2024 Nisan Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?

Milano Tasarım Haftası'nın Dikkat Çekenleri
Milano Tasarım Haftası'nın Dikkat Çekenleri

Milano Tasarım Haftası'nın Dikkat Çekenleri

Erin İlkcan Aslan ile Multidisipliner Sanatı Üzerine
Erin İlkcan Aslan ile Multidisipliner Sanatı Üzerine

Erin İlkcan Aslan ile Multidisipliner Sanatı Üzerine

Daniil Margulis English National Operası'nda
Daniil Margulis English National Operası'nda

Daniil Margulis English National Operası'nda

Sanat Tarihinde Gölgede Kalmış Kadın Sanatçılar
Sanat Tarihinde Gölgede Kalmış Kadın Sanatçılar

Sanat Tarihinde Gölgede Kalmış Kadın Sanatçılar

“Portakal Private Sales”ın 2024 Edisyonu Başladı
“Portakal Private Sales”ın 2024 Edisyonu Başladı

“Portakal Private Sales”ın 2024 Edisyonu Başladı

Şehrin Yeni Buluşma Noktası: Komedi Kulüp
Şehrin Yeni Buluşma Noktası: Komedi Kulüp

Şehrin Yeni Buluşma Noktası: Komedi Kulüp

Güneş Terkol ile 60. Venedik Bienali
Güneş Terkol ile 60. Venedik Bienali

Güneş Terkol ile 60. Venedik Bienali

Ayvalık Rahmi M. Koç Müzesi Açıldı
Ayvalık Rahmi M. Koç Müzesi Açıldı

Ayvalık Rahmi M. Koç Müzesi Açıldı

Dijital Deneyim Müzesi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Dijital Deneyim Müzesi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Dijital Deneyim Müzesi Hakkında Bilmeniz Gerekenler