En İyi 2023 Yaz Festivalleri

Baleden caza, elektronik müzikten tiyatro ve spora dek farklı alanlarda Türkiye'nin dört bir yanında gerçekleşen en iyi 2023 yaz festivalleri.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
7 Ağustos 2023 Pazartesi 14:24 | Son Güncellenme:
13 dakika okunma süresi
Yaz Festivalleri

Bergama Tiyatro Festivali

(11-13 Ağustos, Bergama)

4. Bergama Tiyatro Festivali, yerli ve uluslararası 12 performansın yanı sıra farklı yaşlardaki katılımcılara yönelik özel içerikleri, disiplinlerarası atölye çalışmaları, paneller ve yürüyüşlerden oluşan çok yönlü bir festival programı sunuyor. Bergama Müzesi ve Akropol başta olmak üzere 12 farklı mekanda hayat bulan festival, 11-13 Ağustos'ta Bergama'da gerçekleşiyor.

Detaylı Bilgi: Bergamatiyatrofestivali.com


Urla Caz Festivali

(11-13 Ağustos, Urla)

2019 yılından bu yana düzenlenen Urla Caz Festivali, hem caz müziğinin farklı yorumlarına hem de caz dışında aşina olduğumuz sanatçıların caz doğaçlamalarına yer veriyor. Urla Caz Festivali, 11-13 Ağustos 2023 tarihlerinde Urla'daki Urla Çiftlik Otel'de müzikseverleri ağırlıyor.

Detaylı Bilgi: @urlacazfestival


Uluslararası Bodrum Bale Festivali

(17 Ağustos'a kadar, Bodrum)

20. Uluslararası Bodrum Bale Festivali, 5-17 Ağustos 2023 tarihlerinde Bodrum'da sanatseverleri bekliyor. Festivalin önde gelen yapımları arasında yer alan "Notre Dame'ın Kamburu", "A Passage to Bollywood", "Woman By Aaron Vivancos" ve "Don Kişot", Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği'nde sahneleniyor.

Detaylı Bilgi: Operabale.gov.tr


Müzede Sahne

(17-20 Ağustos, İstanbul)

Sakıp Sabancı Müzesi Gösteri Sanatları Günleri "Müzede Sahne" etkinlikleri, 17-20 Ağustos 2023 tarihlerinde Sakıp Sabancı Müzesi'nde gerçekleşiyor. Sanat yönetmenliğini Ayşe Draz'ın üstlendiği Müzede Sahne, sezonun başarılı oyunları ve oyuncularını buluşturuyor. Usta oyuncu Genco Erkal'ın başrolde olduğu, Dostlar Tiyatrosu tarafından sahneye konan "İmparator"; genç ve başarılı oyuncu Bora Akkaş'ın başrolünü üstlendiği Talimhane Tiyatrosu Yapımı "Harika Şeyler Listesi"; 2022 Afife Tiyatro Ödülleri'nde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu seçilen Pınar Güntürkün'ün başrolünde olduğu Kadıköy Emek Tiyatrosu'nun "Herkes Kocama Benziyor" ve Hakan Emre Ünal'ın başrolüyle Tiyatro Hemhal'in çok ses getiren oyunu "N'Olcak Bu Yusuf Umut'un Hali" oyunları, Fıstıklı Teras'ta sahneleniyor.

Detaylı Bilgi: Sakipsabancimuzesi.org


Up Days Fest

(22-24 Ağustos, İzmir)

Stand-up ve müziği birleştiren ilk festival olarak yola çıkan Up Days Fest, popüler komedyenler ve müzik gruplarını bir araya getiriyor. Deniz Göktaş, Tuz Biber ekibi, Özgür Turhan ve Baturay Özdemir gibi sevilen komedyenler ile Adamlar, Köfn, Can Bonomo gibi Türkiye müzik sahnesinin popüler isimleri İzmir Arena'da buluşuyor.

Detaylı Bilgi: Updaysfest.org


Gümüşlük Klasik Müzik Festivali

(28 Ağustos'a kadar, Gümüşlük)

Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, 2004 yılından bu yana Bodrum'un tarihi değerleriyle ön plana çıkan kasabası Gümüşlük'te düzenleniyor. Her yıl 20-30 kadar konser ve gösteriyi sanatseverlerle buluşturan festival, 21 Temmuz – 28 Ağustos 2023 tarihlerinde gerçekleşiyor.

Detaylı Bilgi: Gumuslukfestival.org


Ormanda Işık Festivali

(31 Ağustos'a kadar, İstanbul)

Lights and Dreams "Ormanda Işık Festivali", dünyada 40'tan fazla ülkede gördüğü ilginin ardından ilk kez Türkiye'de Turkcell Platinium Park'a geliyor. Tasarımcılar, senaristler ve sanatçılardan oluşan geniş bir ekibin hazırladığı festival, ziyaretçilerini ışık enstalasyonları içinde büyülü bir atmosferde ağırlıyor. Gençler, çocuklar, aileler ve yetişkinler için düzenlenen 30'dan fazla tematik alan bulunuyor.

Detaylı Bilgi: Lightsdreams.com


Electronica Festival İstanbul 2023

(1-2 Eylül, İstanbul)

Türkiye'nin ilk elektronik müzik festivali olarak yola çıkan Electronica Festival İstanbul 2023, 19. yılında bir kez daha karşımıza çıkarak Zorlu PSM'de gerçekleşiyor. Festivalde performans sergileyen isimler arasında 8Kays, BEEGEE, Fur Coat, Joris Voorn, Maceo Plex ve Woo York yer alıyor.

Detaylı Bilgi: @electronicafestival


MDA Fest 2023

(1-3 Eylül, Polonezköy)

Müzikist tarafında altıncı kez düzenlenen MDA 2023'ün bu yılki teması "Uyanış". Her yıl dünyadan birçok farklı sanat yaklaşımını bir araya getirerek kolektif bir üretim süreci oluşturan MDA; sanatçıların, atölye eğitmenlerinin, masal anlatıcılarının ve katılımcıların üç gün boyunca doğada toplanmasına vesile oluyor. Festival süresince minimum atık üretiyor ve üretilen atıkları ayrıştırıyor. Yukarı dönüşüm ve sıfır atık hakkında farkındalık sağlayıcı etkinlikler düzenliyor. Bade Nosa, Maya Perest, Canay Doğan, Melisa Karaduman ve Onur Kahvecioğlu festivalde yer alan sanatçılar arasında.

Detaylı Bilgi: Muzikist.org


Bozcaada Caz Festivali

(8-10 Eylül, Bozcaada)

Bozcaada Caz Festivali, farklı jenerasyonlardan uluslararası ve yerel müzisyenleri dinleyiciyle buluşturmanın yanı sıra, farklı disiplinlerin yer aldığı atölyeler ve etkinlikler de sunuyor. 2023 yılı teması "Oyun" olan Bozcaada Caz Festivali, 8-10 Eylül'de Bozcaada'da gerçekleşiyor. Festivalin katılımcıları arasında; ödüllü saksafoncu Nubya Garcia, Güney Fransa'nın ruhunu elektronik müzikle buluşturan Kazy Lambist, İsrailli müzisyen Avishai Cohen, Avrupa'nın yükselen yıldızı Teis Semey, Big Vicious, Türkiye'de caz davulunun öncülerinden Ferit Odman, Meral Polat Trio ve Bozcaada Ensemble gibi isimler geliyor.

Detaylı Bilgi: Bozcaadacazfestivali.com


BigHug Music Festival

(8-10 Eylül, Kocaeli)

36 elektronik müzik sanatçısını bir araya getiren BigHug Music Festival, Kocaeli'ndeki Patagonya World Camprail Kerpe'de gerçekleşiyor. Kamp, müzik, plaj, yemek, sanat ve deneyimi bir araya getiren festivalde konserlerin yanı sıra çeşitli atölyeler de gerçekleşiyor.

Detaylı Bilgi: @bighugfestival


Merrell Belgrad Ultra Trail Spor Festivali

(8-10 Eylül, İstanbul)

Merrell Belgrad Ultra Trail Spor Festivali, koşu yarışlarının yanı sıra müzik ve dansı da Kemerburgaz Kent Ormanı'na taşıyor. Büyük bir kısmı kuzey ormanlarında doğanın kalbinde gerçekleşen festival; yoga, zumba, pilates, bootcamp, crossfit, survivor parkuru, bisiklet turu gibi spor etkinliklerini, DJ performansları ve konserler ile buluşturuyor.

Detaylı Bilgi: Belgradultratrail.com


İstanbul Rooftop Festival

(9 Eylül, İstanbul)

9. İstanbul Rooftoop Festival, İstanbul'un farklı teras mekanlarında aynı anda gerçekleşen konserler ve yaratıcı workshop'lar etrafında gerçekleşiyor. Misafirler, ünlü sanatçıların performanslarını imza kokteylleri ve özel lezzetleri tadarak deneyimliyor. İstanbul Rooftop Festival, 2023 yılında Klein Garten, The Roof At The Ritz - Carlton, Kastel Teras, Swissotel The Bosphorus 16 Roof, Los Altos, W İstanbul Secret Garden, Simone, Rixos Pera ve Zoe Garden'da düzenleniyor.

Detaylı Bilgi: @rooftop.festival


Kalamış Yaz Festivali

(10 Eylül'e kadar, Kalamış)

3. Kalamış Yaz Festivali, 7 Temmuz-10 Eylül 2023 tarihleri arasında Kalamış Atatürk Parkı'nda farklı disiplinlerden etkinlikler sunuyor. Klasik müzik, caz ve popüler müzik konserleri, film gösterimleri ve spor aktiviteleriyle farklı zevklerden ve farklı yaş gruplarından insanları bir araya getiriyor.

Detaylı Bilgi: Kalamisyazfestivali.kadıkoy.bel.tr


What A Fest Foça

(13-16 Eylül, Foça)

İzmir, Foça'daki Acar Camping'de gerçekleşen What A Fest Foça, deniz ve müziği bir araya getirerek yaz enerjisini Eylül ayına taşıyor. 18 yaş sınırı olan festivalde Adamlar, Büyük Ev Ablukada, Can Bonomo, Deniz Tekin, Fatma Turgut, Hayko Cepkin, Jakuzi, Mor ve Ötesi, Palmiyeler ve Kalben gibi pek çok sevilen yerli grup ve müzisyen sahne alıyor.

Detaylı Bilgi: Whatafestfoca.com


Istanbul Fringe Festival

(16-23 Eylül, İstanbul)

5. Istanbul Fringe Festival, 15 uluslararası ve 5 yerli gösteri ile birlikte İstanbul'un çeşitli semtlerine dağılmış 14 farklı sanat mekanında gerçekleşiyor. Türkiye ve dünyadan tiyatro, dans ve performans disiplinlerinden yenilikçi ve alternatif çalışmalar, sanatseverlerle buluşuyor.

Detaylı Bilgi: Fringeistanbul.com


AIMA Ayvalık Müzik Festivali

(24 Eylül'e kadar, Ayvalık)

9. AIMA Ayvalık Müzik Festivali, 12 konser ile 2023 yazına yayılarak 8 Haziran-24 Eylül arasında gerçekleşiyor. "O da Tekfen" bakır nefesli beşlisi ile başlayan festival, mübadelenin 100. yılında Türk-Yunan müzisyenleri bir araya getiren "Barış için Elele" konseri ile sona eriyor.

Detaylı Bilgi: Ayvalikmusic.org


Yaz Dönemi Sergi Ajandası

2023 Yazının Dikkat Çeken Konserleri

Bozcaada'nın En İyi Restoranları

EN ÇOK OKUNANLAR

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

3 dakika okunma süresi
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

1 dakika okunma süresi
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Nisan Ayı Tiyatro Rehberi
Nisan Ayı Tiyatro Rehberi

Nisan Ayı Tiyatro Rehberi

Art Dubai: Orta Doğu'nun Sanat Mabedi
Art Dubai: Orta Doğu'nun Sanat Mabedi

Art Dubai: Orta Doğu'nun Sanat Mabedi

Erin İlkcan Aslan ile Multidisipliner Sanatı Üzerine
Erin İlkcan Aslan ile Multidisipliner Sanatı Üzerine

Erin İlkcan Aslan ile Multidisipliner Sanatı Üzerine

Daniil Margulis English National Operası'nda
Daniil Margulis English National Operası'nda

Daniil Margulis English National Operası'nda

Ayvalık Rahmi M. Koç Müzesi Açıldı
Ayvalık Rahmi M. Koç Müzesi Açıldı

Ayvalık Rahmi M. Koç Müzesi Açıldı

“Portakal Private Sales”ın 2024 Edisyonu Başladı
“Portakal Private Sales”ın 2024 Edisyonu Başladı

“Portakal Private Sales”ın 2024 Edisyonu Başladı

2024 Mart Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?
2024 Mart Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?

2024 Mart Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?

Mart Ayı Tiyatro Rehberi
Mart Ayı Tiyatro Rehberi

Mart Ayı Tiyatro Rehberi

Sanatçı Keşfi: Buse Belle Cesur
Sanatçı Keşfi: Buse Belle Cesur

Sanatçı Keşfi: Buse Belle Cesur

Mart Ayı Konser Ajandası
Mart Ayı Konser Ajandası

Mart Ayı Konser Ajandası

Güneş Terkol ile 60. Venedik Bienali
Güneş Terkol ile 60. Venedik Bienali

Güneş Terkol ile 60. Venedik Bienali

3. CI Bloom Hakkında Merak Edilenler
3. CI Bloom Hakkında Merak Edilenler

3. CI Bloom Hakkında Merak Edilenler