Aralık 2022 Konserleri

Aralık 2022'de İstanbulluları bekleyen poptan caza, rock'tan elektroniğe tüm konser ve müzik festivallerini keşfediyoruz.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
2 Aralık 2022 Cuma 14:18 | Son Güncellenme:
19 dakika okunma süresi
Aralık 2022 Konserleri

Federico Albanese Konseri

(Zorlu PSM, 3 Aralık)

Klasik piyanonun dışında kendisini bir piyanist olarak tanımlamayan, enstrümanını "bir araya gelen sesleri bulmasını" sağlayan bir 'araç' olarak gören, çağdaş klasik müziği caz ve elektronik notalarla birleştiren, saykedelik, rock gibi müzik türlerinden ilham alarak üretimlerini sürdüren İtalyan besteci Federico Albanese, 3 Aralık akşamı Zorlu PSM Turkcell Platinum Sahnesi'nde dinleyicileriyle buluşuyor. Peşi sıra gelen albümlerini dünya çapındaki festivallerle taçlandıran ve dinleyici kitlesini genişleten Federico Albanese, notalarla inşa ettiği sinematik evrenini paylaşıyor.


Rembrandt Trio

(Borusan Müzik Evi, 3 Aralık)

Rembrandt Trio'nun, ilk teklisi Melodie Antique, dinleyenleri müziğin farklı dönemlerine götürerek onlara sürükleyici bir hikaye sunuyor. Birçok farklı müzik kültürüyle yolu kesişen Rembrandt Trio, heyecan verici repertuvarıyla 3 Aralık Cumartesi günü Borusan Müzik Evi sahnesinde müzikseverlerle bir araya geliyor.


Bülent Evcil Solo Flüt Resitali

(AKM, 3 Aralık)

AKM'de Aralık ayı boyunca gerçekleşen "Kahve Konserleri" serisinin ilk konuğu Bülent Evcil oluyor. Barok dönemden günümüze kadar uzanan ve Türk bestecilerin eserlerinin yer aldığı solo flüt repertuvarının geniş örnekleriyle sanatseverlerle bir araya geliyor. Dünyaca ünlü flüt virtüözü Sir James Galway tarafından "jenerasyonunun en iyi flütçüsü" olarak tanımlanan Bülent Evcil; Bach, J. İber, P. Mascagni, F. Say, C. Debussy ve A. Piazzolla'nın eserleri ile Türk müziğinden potpuri ile 3 Aralık Cumartesi günü AKM'de müzikseverlere ziyafet yaşatıyor.


"Hey Gidi Günler"

(Babylon, 3 Aralık)

Her dizesini ezbere bildiğimiz Türkçe pop şarkılar eşliğinde 90'lara ve 2000'lere birlikte geri döneceğimiz parti "Hey Gidi Günler" 3 Aralık Cumartesi akşamı Babylon'da. Sarp Dakni ve Berke Yavuz'un DJ'lik yapacağı gecede; Mustafa Sandal, Tarkan, Sertab Erener, Yonca Evcimik ve daha nicesinin hit şarkılarından oluşan Türkçe pop seçkisiyle özlediğimiz yıllara dönüyoruz.


Ben Böhmer Konseri

(Volkswagen Arena, 3 Aralık)

Ben Böhmer, yakında çıkacak olan yeni albümünün tanıtım turuyla hayranlarını yeniden büyülemeye hazırlanıyor. Özel ve doğaçlama bir şov sergileyecek olan Böhmer, kendine özgü sahne prodüksiyonu ve oluşturduğu görsel atmosfer ile "Begin Again" albümünün eşsiz hitlerini, "Breathing" gibi kült eserlerini, Monolink'in "Father Ocean" remiksini ve henüz tamamladığı yeni parçalarını 3 Aralık'ta Volkswagen Arena'da sevenleri ile buluşturuyor.


Napoliten Konseri

(AKM, 6 Aralık)

İstanbul Devlet Opera ve Balesi tenorlarının sahne aldığı Napoliten Konseri, sanatseverleri Atatürk Kültür Merkezi'nden İtalya'ya kısa bir yolculuğa çıkarıyor. Duygu yüklü İtalyan halk şarkılarından oluşan "Napoliten Konseri"nde, yer yer hüzün, yer yer de neşe hakim olurken; Eduardo di Capua, Paolo Tosti, Ernesto De Curtis, Rodolfo Falvo, Luigi Denza, Salvatore Cardillo, Cesare Andrea Bixio, Ruggero Leoncavallo, Salvatore Cardillo gibi İtalyan bestecilerden eserler seslendiriliyor.Napoliten Konseri, 6 Aralık'ta AKM dinleyicisini bekliyor.


Rişe Özkan Quartet

(Zorlu PSM touché, 7 Aralık)

Sheila Jordan, Bill Charlap, Nancy Marano ve Aaron Goldberg gibi müzisyenlerle çalışma fırsatı bulan Rişe Özkan, quartet ekibiyle 7 Aralık akşamı touché'de dinleyenlerine caz dolu seçkin bir repertuvar sunuyor.


BİFO & Gautier Capuçon

(Zorlu PSM Turkcell Sahnesi, 8 Aralık)

21. yüzyılın viyolonsel elçisi, Louis Vuitton Vakfı'nda kurduğu "La Classe d'Excellence de Violoncelle" ile genç nesle birikimlerini aktaran Gautier Capuçon, BİFO'nun konuğu olarak İstanbul'a geliyor. BİFO'nun ortak siparişi ile yazılan ve ilk kez Ocak ayında Münih'te seslendirilen Lera Auerbach'ın "Diary of a Madman" başlıklı yapıtının Türkiye prömiyeri, 8 Aralık Perşembe günü Zorlu PSM Turkcell Sahnesi'nde gerçekleşiyor. BİFO, konuk onursal şefi Sascha Goetzel yönetiminde müzik tarihinin en çarpıcı örneklerinden biri olan, Igor Stravinsky'nin "Bahar Ayini" yapıtını seslendiriyor.


Kubilay Kan Konseri

(Jazz Company, 9 Aralık)

Elite World İstanbul-Taksim bünyesinde yer alan Jazz Company, Aralık ayında da caz müzik severlerini ağırlıyor. Dünyanın önde gelen müzisyenlerinden Wynton Marsalis, Herlin Riley ve Scott Henderson gibi pek çok caz müzisyeniyle aynı sahneyi paylaşan Kubilay Kan, 9 Aralık'ta Jazz Company'de misafirlerine keyifli bir gece yaşatıyor.


Lara Di Lara ve Can Güngör Konseri

(Salon İKSV, 9 Aralık)

Salon İKSV'nin konser serisi Jam's Session'ın Aralık ayındaki konuklarından biri güncel yerli müziğin hikaye anlatmakta usta iki sanatçısı Lara Di Lara ve Can Güngör. İkilinin konseri, 9 Aralık akşamı Salon İKSV'de izlenebilir.


Soft Machine Konseri

(Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu, 9 Aralık)

Pink Floyd'un da aralarında bulunduğu pek çok ünlü müzik grubuna ilham veren Soft Machine, 55 yıllık kariyerinde ilk kez İstanbul'a geliyor. Gitarda John Etheridge, davulda John Marshall, basta Fred Thelonious Baker, tenor saksafon, flüt ve klavyede ise Theo Travis yer alıyor. Underground rock-fusion grubu Soft Machine, 9 Aralık'ta Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda izlenebilir.


"Let There Be House"

(Babylon, 10 Aralık)

70'lerin sonu ve 80'lerin başından itibaren Chicago, New York ve Londra'yı etkisi altına alan ve alt türleriyle de birlikte günümüz dans müziğine en çok etki eden türlerden house ile Babylon'da buluşuluyor. House ve techno'nun Türkiye'deki öncü isimleri U.F.U.K. ve Ahmet Şendil ile 10 Aralık Cumartesi gecesi herkesi dans pistine çekiyor.


"Kulağımızdaki Müzikler"

(Caddebostan Kültür Merkezi, 11 Aralık)

Piyanoda Burçin Büke, viyolonselde Sedef Atala ve baritonda Güvenç Dağüstün, 11 Aralık akşamı, Caddebostan Kültür Merkezi (CKM) Klasik Batı Müziği Konserleri "Kulağımızdaki Müzikler"de buluşuyor. Barok, klasik ve romantik dönemin en tanınan müziklerini yorumlayacak olan trio, konserde Burçin Büke'nin "Foça Tangosu" eserini de yorumluyor.


Deniz Tekin Konseri

(Salon İKSV, 11 Aralık)

Etkileyici vokali ile genç yaşında müzik sektörünün önemli isimlerinden biri haline gelen Deniz Tekin, 11 Aralık Pazar akşamı, Jam's Session konserleri kapsamında Salon İKSV'ye konuk oluyor.


Gogo Penguin Presented by %100 Music

(Zorlu PSM %100 Studio, 15 Aralık)

Jazz, electronica ve Nu-jazz'ı deneysel ve minimalist yaklaşımlarla harmanlayan GoGo Penguin, %100 Music katkılarıyla, 15 Aralık akşamı %100 Studio'ya geliyor. Piyanist Chris Illingworth, basçı Nick Blacka ve davulcu Jon Scott'tan oluşan Manchester merkezli GoGo Penguin, hipnotize eden melodileri, derin basları ve değişken ritimli parçaları ile dikkatleri üzerine çekiyor.


The Away Days Konseri

(Babylon, 15 Aralık)

Indie rock ve dream pop'un yerli sahnedeki sevilen ekiplerinden The Away Days, 15 Aralık'ta "Go Ons Sunar" konserleri kapsamında Babylon'da sahne alıyor. The Away Days'in henüz yayınlamadıkları parçalarının yanı sıra "Layers", "World Horizon" gibi sevilen parçalarına da eşlik ediyoruz.


Jakuzi Konseri

(Moda Sahnesi, 16 Aralık)

Sevilen synthpop grubu Jakuzi, 16 Aralık'ta Moda Sahnesi'nde müzikseverlerle buluşuyor. Vokalde Kutay Soyocak, davulda Can Kalyoncu, gitar ve synthlerde ise Ahmetcan Gökçeer'den oluşan Jakuzi, üçüncü stüdyo albümlerinin hazırlığına devam ederken, herkesi 16 Aralık'ta Moda Sahnesi'nde yüksek enerjili bu performansa davet ediyor.


Madrigal Konseri

(Zorlu PSM Turkcell Sahnesi, 17 Aralık)

Alternatif müziğin yükselen isimlerinden Madrigal, 2022 yılının son İstanbul konseriyle 17 Aralık akşamı Turkcell Sahnesi'nde dinleyicileriyle buluşuyor.


Satori Konseri

(Volkswageb Arena, 17 Aralık)

Volkswagen Arena'da Elektronik müziği farklı enstrümanlarla harmanlayarak dinleyicisine farklı deneyimler sunan Satori, bu kez "Satori & The Band From Space" konseptiyle 17 Aralık'ta Volkswagen Arena sahnesinde dinleyicileriyle bir araya geliyor.


Kanun Piyano İkilisi

(AKM, 17 Aralık)

Yüzyıllar önce farklı kıtalarda doğan ve kendi müzik dünyalarının değerli temsilcileri olan piyano ve kanun, 21. yüzyılın çağdaş teknikleriyle ele alınan yeni müzik dilleriyle "Kahve Konserleri" kapsamında 17 Aralık Cumartesi günü AKM Çok Amaçlı Salon'da yerini alıyor. Kanunda Esra Berkman ve piyanoda Lilian Tonella Tüzün, hem "New Music for Kanun & Piano" albümlerinde yer alan hem de günümüz Türk bestecilerin uyarlama ve özgün eserleri ile katkıda bulundukları sıra dışı bir repertuvarla sahneye çıkıyor.


Cem Adrian "Solmayan Şarkılar" Konseri

(İş Sanat, 20 Aralık)

Sıra dışı sesi ve yorumuyla konser salonlarını dolduran Cem Adrian, İş Sanat için hazırladığı özel projede tamamı Türk sanat müziğinden oluşan bir repertuvarla seyircinin karşısına çıkıyor. 2020 yılında çıkardığı "Solmaya Şarkılar" albümünden şarkıları seslendirecek Adrian, Türk sanat müziği topluluğu ile sahnede bir araya geliyor. Konser, 20 Aralık Salı, İş Kuleleri Salonu'nda izlenebilir.


Ferit Odman Quintet

(Zorlu PSM touché, 21 Aralık)

Türkiye'nin caz sahnesinin önemli isimlerini bir araya getiren Ferit Odman Quintet, 21 Aralık akşamı touché'de dinleyenleriyle buluşuyor. Türkiye'de caz davulunun öncülerinden Ferit Odman; "Autumn In New York" ve "Nommo" albümlerindeki quintet aranjmanlarına yer veriyor. Odman'ın quintet'i ile hard-bop dünyasının derinlerinde güzel bir yolculuğa çıkıyoruz.


Safiye

(Tamirane, 24 Aralık)

Safiye, uzun yıllar boyunca birçok profesyonel dans ve müzik grubu ile sahne aldı. 2021 yılından itibaren kendi şarkılarını yayınlayan ve son olarak geçtiğimiz Ağustos ayında "Tempo" isimli teklisini müzikseverlerin beğenisine sunan sanatçı, 24 Aralık Cumartesi akşamı yeniden Tamirane Akasya sahnesine konuk oluyor.


Unforgettables by Cemil

(Zorlu PSM touché, 28 Aralık)

Başarılı yorumcu Cemil Sağyaşar, dünya müziğinde unutulmayan şarkılardan film melodilerine, Frank Sinatra'dan Tom Jones'a, Nat King Cole'dan Andy Williams'a uzanan bir genişlikte eşsiz ve zamansız şarkılardan oluşan projesi "Unforgettables by Cemil" ile 28 Aralık'ta Zorlu PSM'nin caz kulübü touché'de.


Mor ve Ötesi Konseri

(Zorlu PSM Turkcell Sahnesi, 30 Aralık)

Rock sahnemizin en önemli oluşumlarından Mor ve Ötesi, 30 Aralık akşamı Zorlu PSM Turkcell Sahnesi'ne konuk oluyor. 2022 yılını uğurlayıp 2023'e harika bir başlangıç yapmaya hazırlandığımız günlerde, Mor ve Ötesi'yle unutulmaz bir akşam bizi bekliyor.


Birsen Tezer Konseri

(Kadıköy Sahne, 30 Aralık)

Kadıköy Sahne, 30 Aralık akşamı müzik dünyasının önemli isimlerinden Birsen Tezer'i ağırlıyor. Sanatçıya uzun süredir sahnede de birlikte çalıştığı müzisyen arkadaşları Derin Bayhan davulda, Emre Tankal elektrik gitarda, Gürol Ağırbaş basgitarda, Tunç Öndemir akustik gitarda eşlik ediyor.


Oldies But Goldies "Yılbaşı Partisi"

(Babylon, 31 Aralık)

Yeni yılı eskimeyen klasiklerle karşılamak için Oldies But Goldies "Yılbaşı Partisi" için 31 Aralık gecesi Babylon'da yerinizi alabilirsiniz. ABBA'dan Michael Jackson'a, Depeche Mode'dan Madonna'ya, Snap'ten Donna Summer'a birçok efsanenin şarkıları arasında mekik dokuyacağınız partide zamanda yolculuğa çıkabilirsiniz. Pop'tan rock'a, disko'dan funk'a, rock'n roll'dan hip-hop'a uzanan müzik yelpazesinde mabbas ve Murat Beşer'in seçtiği şarkılar, Engin Eraydın'ın hazırladığı görsellerin eşliğinde 2023'e girme vakti.


Aralık 2022'de Gerçekleşen Müzayedeler

Aralık 2022'de Vizyona Giren Yerli ve Yabancı Film Önerileri

Tüm Zamanların En İyi Müzikal Filmleri

EN ÇOK OKUNANLAR

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

1 dakika okunma süresi
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

3 dakika okunma süresi
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Sanat Tarihinde Gölgede Kalmış Kadın Sanatçılar
Sanat Tarihinde Gölgede Kalmış Kadın Sanatçılar

Sanat Tarihinde Gölgede Kalmış Kadın Sanatçılar

Gustav Klimt'in Kayıp Eseri Müzayedeye Çıkıyor
Gustav Klimt'in Kayıp Eseri Müzayedeye Çıkıyor

Gustav Klimt'in Kayıp Eseri Müzayedeye Çıkıyor

“Portakal Private Sales”ın 2024 Edisyonu Başladı
“Portakal Private Sales”ın 2024 Edisyonu Başladı

“Portakal Private Sales”ın 2024 Edisyonu Başladı

Nisan Ayı Tiyatro Rehberi
Nisan Ayı Tiyatro Rehberi

Nisan Ayı Tiyatro Rehberi

Şehrin Yeni Buluşma Noktası: Komedi Kulüp
Şehrin Yeni Buluşma Noktası: Komedi Kulüp

Şehrin Yeni Buluşma Noktası: Komedi Kulüp

Mart Ayı Konser Ajandası
Mart Ayı Konser Ajandası

Mart Ayı Konser Ajandası

Erin İlkcan Aslan ile Multidisipliner Sanatı Üzerine
Erin İlkcan Aslan ile Multidisipliner Sanatı Üzerine

Erin İlkcan Aslan ile Multidisipliner Sanatı Üzerine

3. CI Bloom Hakkında Merak Edilenler
3. CI Bloom Hakkında Merak Edilenler

3. CI Bloom Hakkında Merak Edilenler

2024 Mart Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?
2024 Mart Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?

2024 Mart Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?

Ayvalık Rahmi M. Koç Müzesi Açıldı
Ayvalık Rahmi M. Koç Müzesi Açıldı

Ayvalık Rahmi M. Koç Müzesi Açıldı

2024 Nisan Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?
2024 Nisan Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?

2024 Nisan Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?

Art Dubai: Orta Doğu'nun Sanat Mabedi
Art Dubai: Orta Doğu'nun Sanat Mabedi

Art Dubai: Orta Doğu'nun Sanat Mabedi