Yurt Dışından Seyahat Notları

Kıtalar farklı ama gönülden geçen nağmeler aynı... Suyun öte yanında yaşamı deneyimleyenlere yönelttik sorularımızı.

YAZAR: Zeynep Babacan
ABONE OL
23 Haziran 2021 Çarşamba 13:24 | Son Güncellenme:
Yurt Dışından Seyahat Notları
1/4

Sarah Deniz Coleman - Londra



Ne kadar süredir Londra'da yaşıyorsunuz, buraya yerleşme fikri nasıl ortaya çıktı?


Buraya geleli 14 sene oldu. 22 yaşında Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Piyano Bölümü'nü bitirdim sonrasında bir süre deneyim olması için yurt dışında dil eğitimine devam etmek istedim. Bir sene sonra master yapmak için başvurularda bulundum ve Coventry Üniversitesi'ne kabul edilince birkaç sene daha kaldım. Eğitimimi tamamladıktan sonra çalışmaya başladım derken bir şekilde hayatımı değiştiren bir karar oldu Londra'ya gelmek. Şimdi eşim, evim her şeyim burada ve hem Türk hem İngiliz vatandaşıyım.


Şehirdeki favori adresleriniz hangileri paylaşır mısınız?


Old Bond Street, Fortnum and Mason, King's Road, Battersea Park, Royal Festival Hall ve Southbank.


Tarzınızı en iyi yansıtan alışveriş durakları hangileri, sizden dinleyebilir miyiz?


Harrods en çok gittiğim yerlerden biri, haftada birkaç kez uğruyorum. Sadece kıyafet için değil, çabuk bir kahve arası veya yemek için de ideal duraklardan biri. Bunun dışında King's Road'a çok gidiyorum, bir sürü "high street" markayı aynı yerde bulabileceğiniz bir alternatif sunuyor. Liberty London ve Fenwick çok sevdiğim yerler arasında çünkü çok bilinen alışveriş merkezleri gibi kalabalık ol muyorlar ve aradığınız her şeyi bulmak mümkün.


Londra'ya yerleşmeyi düşünenler için önerilerinizi bizimle paylaşır mısın?


Londra gerçekten birçok insanın ailesiyle veya tek başına yerleşip hayatını kolayca kurabileceği bir şehir. Son zamanlarda göçmenlik işlemleri değişti diye duydum ama bildiğim kadarıyla bu konuyla ilgili hizmet veren, detaylı bilgi alınabilecek danışmanlık şirketleri var. Buraya alışmanın en zor yanı üst üste yağmurlu günlerle başa çıkmayı öğrenmek, yazın bile havanın nasıl olacağından asla emin olamıyorsunuz!

Yurt Dışından Seyahat Notları
2/4

Hande Çilek - Los Angeles



Seyahat tutkunuz nasıl başladı?


Seyahat tutkum yedi yaşında ailemle Florida'ya ilk taşındığımızda başladı diyebilirim. Küçük yaşta Türkiye'den başka bir ülkeye gitmek, yeni bir kültürü öğrenmek bende derin bir etki yarattı ve o yaşlarda seyahat etmeye ilgi duymaya başladım.


Los Angeles'a ne zaman yerleştiniz, özellikle burayı seçmenizin bir nedeni var mıydı?


Zaman çok hızlı geçiyor, bu sene beşinci senemizi doldurduk. Burayı seçmemizin en büyük sebebi Kaliforniya'yı çok seviyor olmamız ve tabii ki her daim ılıman olan iklimi. Kaliforniya'nın kendine has yaşam tarzı, kozmopolit nüfusu, outdoor sporları yapabiliyor olmak da bizim için çok değerli. Kızım Ela burada sörfe başladı ve hafta içleri sörf tahtasını alıp hocasıyla sörf yapıyor. Kış aylarında ise şehre iki saat uzaklıktaki Big Bear Lake'e gidip kayak yapabiliyorsunuz.


Los Angeles'taki favori adresleriniz hangileri, bizimle paylaşır mısınız?


Bu sorunun cevabı aslında sayfalar sürer fakat genelde en çok gittiğimiz yer Abbot Kinney Caddesi diyebilirim. Gjelina veya Butcher's Daughter'da yemek yiyip Salt&Straw'dan dondurma alıp, Venice Plajı'na yürümek klasiğimiz oldu. Gün batımı saatlerinde Griffith Gözlemevi'ne çıkıp Los Angeles'a tepeden bakmak, daha erken gelip burada yürüyüş yapmak en sevdiklerimizden. Melrose Caddesi ise diğer favori lokasyonlarımızdan.


Kızınız Ela ile birlikte şehirde yapmaktan en çok keyif aldığınız aktiviteler neler?


Los Angeles, çocuklarla sayısız aktivite yapabileceğiniz güzellikte bir şehir. National History Museum, California Science Center, L.A Hayvanat Bahçesi, Universal Stüdyoları ve Disneyland bunlardan sadece birkaçı. Buralara genelde üye olup istediğiniz zaman gidebiliyorsunuz. Tabii pandemi öncesinden söz ediyorum. Şimdi hepsi tekrar yavaş yavaş açılmaya başladı.

Yurt Dışından Seyahat Notları
3/4

Burcu Hazinedaroğlu Tauber – Buenos Aires



Buenos Aires'te yaşamak hayatınıza neler kattı sizden dinleyebilir miyiz?


Burada yaşamak bana hiç bilmediğim ve tecrübe etmediğim çiftlik hayatını sevdirdi. Buradaki çiftlik hayatı bizim bildiğimiz klasik köy hayatından farklı. 1990'lı yıllarda Türkiye'de gündüz kuşağında Güney Amerika dizileri yayınlanırdı. Şu an içinde bulunduğum hayat tam olarak o tarz bir yaşam. Doğayla iç içe bir yaşamı seveceğimi hiç düşünmemiştim. Çünkü her zaman şehir hayatının içindeki kaosu çok seven biri oldum. Ama kırsal bölgelerin küçük kasabalarındaki sakinliğe ve doğaya hayran oldum.


Şehirdeki favori adresleriniz hangileri paylaşır mısınız?


Buenos Aires için Güney Amerika'nın Avrupası diyebilirsiniz. Hatta bazı sokaklar Paris'te olduğunuzu hissettiriyor. Şehrin tarihi bir dokusu var ve caddeleri pandemiye rağmen hareketli ve capcanlı. Neredeyse her köşe başında tango yapan çiftlerle karşılaşabilirsiniz. Favori adresimlerimden Palermo, tam bir New York Soho. Yerel tasarımcılar, küçük restoranlar ve gece hayatıyla çok popüler. San Telmo, tangonun doğduğu bohem bir bölge. Antika pazarları, her köşe başında tango barları ve danslarıyla ünlü. La Boca, El Caminito, İtalyan göçmenler tarafından kurulmuş, renkli şirin bir bölge. Sanatçılar sokağı olarak da biliniyor burası.


Yaz aylarında özellikle çocuğunuzla gitmeyi tercih ettiğiniz yerler var mı?


Oğlum henüz bir yaşında. Onunla Miami ve Arjantin'in Atlantik kıyılarında geçen yaz çok keyif aldık. Güney Amerika'nın yazında (kasım-ocak) planlarımız arasında Punta del Este ve Uruguay'a seyahat etmek var.


Buenos Aires'e yerleşmeyi düşünenler için önerilerinizi bizimle paylaşır mısınız?


Buenos Aires'e taşınacaklara mutlaka az da olsa İspanyolca öğrenmelerini öneririm. Çünkü burada İngilizce bilen sayısı çok az. Hatta restoranlara gittiğinizde İngilizce menü bile bulamıyorsunuz. Derdinizi anlatacak kadar İspanyolca bilmek hayatınızı kurtarabilir.

Yurt Dışından Seyahat Notları
4/4

Ece Targıt – Londra



Londra'da yaşamak hayatınıza neler kattı sizden dinleyebilir miyiz?


Londra'nın kozmopolitliği bizim burayı seçmemizin ana sebeplerinden biriydi. Kapsayıcı hissettiriyor bana, yargılanma korkusu olmadan kendim olabiliyorum. Sokakta gördüğüm insanların da bu özgürlük sayesinde kendilerini dış görünümleriyle ifade edişi ilham verici. Ama açıkçası bizim hayatımıza giren en güzel şey parklar oldu. İki köpeğimiz var ve İstanbul'da park konusunda çok zorlanıyorduk. Şu an en çok onlar keyfini çıkarıyor.


Şehirdeki favori adresleriniz hangileri paylaşır mısınız?


Restoran olarak Isabel, AOK Kitchen, Towpath ilk aklıma gelenler. Café Kitsune'den bir kahve alıp içindeki konsept mağazasına uğramak çok keyifli. Battersea Park yürüyüş yapmak, bisiklete binmek veya piknik için harika. Evlenme teklifi aldığım Chelsea Physic Garden'ın yeri de benim için çok özel.


Londra'ya yerleşmeyi düşünenler için önerilerinizi bizimle paylaşır mısınız, öncesinde nasıl bir yol izlesinler?


Bizim başvurduğumuz Ankara Anlaşması 2020 sonunda bittiği için gelmek isteyenler vize süreci için yenilikleri takip etsin mutlaka. Onun dışında işlerini yurt dışından yapabilecek şekilde modellemeye ve eşyalarını azaltmaya başlayabilirler. İnsan taşınırken anlıyor aslında ihtiyaç duymadığı ne kadar çok eşyasının olduğunu.

EN ÇOK GEZİLEN GALERİLER

Serenay Sarıkaya'nın Unutulmaz 10 Stili
Serenay Sarıkaya'nın Unutulmaz 10 Stili

Serenay Sarıkaya'nın Unutulmaz 10 Stili

Trend Önerisi: Çizgiler Yükselişte
Trend Önerisi: Çizgiler Yükselişte

Trend Önerisi: Çizgiler Yükselişte

“The Gentlemen” Dizisinde Mob Wife Trendi: Susie Glass
“The Gentlemen” Dizisinde Mob Wife Trendi: Susie Glass

“The Gentlemen” Dizisinde Mob Wife Trendi: Susie Glass

En İyi Siyah Beyaz Stiller
En İyi Siyah Beyaz Stiller

En İyi Siyah Beyaz Stiller

2024 İlkbahar/Yaz Çanta Trendleri
2024 İlkbahar/Yaz Çanta Trendleri

2024 İlkbahar/Yaz Çanta Trendleri

Podyumlardan İlhamla 10 Makyaj Trendi
Podyumlardan İlhamla 10 Makyaj Trendi

Podyumlardan İlhamla 10 Makyaj Trendi

Urart x Bekir Kıraç Sergi Daveti
Urart x Bekir Kıraç Sergi Daveti

Urart x Bekir Kıraç Sergi Daveti