Yaz Boyunca Ziyaret Edebileceğiniz Sergiler

Uzun bir aradan sonra yeniden kapılarını açan Avrupa'daki ve ABD'deki müze ve galerilerin öne çıkan sergilerini keşfe çıkıyoruz. Yaz tatili rotanıza sanatı eklemeyi unutmayın.

YAZAR: Kübra Bıçak
ABONE OL
18 Haziran 2021 Cuma 16:18 | Son Güncellenme:
Yazın Öne Çıkan Sergileri
1/13

Royal Academy of Arts Londra



Tracey Emin/ Edvard Munch: The Loneliness Of The Soul



2021 yazının kaçırılmaması gereken sergilerinden biri; çağdaş sanatçı Tracey Emin ile "Çığlık" eseriyle tanınan Norveçli Ekspresyonist sanatçı Edvard Munch'un duygu ve özlem eserlerini bir araya getiren sergi. Munch'un çalışmalarına hayran olan Emin, ilham kaynağı Munch'un eserleriyle birlikte çalışmalarını sergileme şansı buluyor. Bu sergi Munch'un Emin üzerindeki etkisini ortaya koyuyor.


Tarih: 1 Ağustos'a kadar





Yazın Öne Çıkan Sergileri
2/13
Royal Academy of Arts Londra



David Hockney: The Arrival Of Spring, Normandy



82 yaşındaki David Hockney'nin, salgın döneminde Normandiya'daki evinde karantinada geçirdiği 95 gün boyunca IPad'inde yaptığı resimlerin baskıları Royal Academy of Arts'ta sanatseverlerle buluşuyor. Bu sergisinde sanatçı evinin etrafındaki doğa görüntülerini ve ilkbaharı tasvir ediyor.


Tarih: 26 Eylül'e kadar


Yazın Öne Çıkan Sergileri
3/13

British Museum Londra



Nero



British Museum'un Roma İmparatoru Nero hakkındaki yeni sergisi, antik dünyadan günümüze gelen bazı söylenceleri de beraberinde getiriyor. Ziyaretçiler, Peter Ustinov'un Nero'yu canlandırdığı "Quo Vadis" filminden, Roma yanarken sergilediği umursamaz tavırlarıyla bilinen kötü şöhretli zalim imparatorun sahnesiyle karşılaşıyor. Ancak sergi, bu resimdeki sahnenin bir efsaneden ibaret olduğunu gözler önüne seriyor. Sergi, Nero'nun yaşamını ve saltanatını takip ederek, önemli olayların arkasındaki itici faktörlere ve bunların daha sonra nasıl algılandığını mercek altına alıyor. Gösterinin küratörü Thorsten Opper, "Nero hakkında bildiğimizi düşündüğümüz şeylerin çok açık düşmanca kaynaklara dayanması şaşırtıcı. Bu sergide amacımız klişe 'canavar'ın ardındaki 'iyi' bir Nero'yu ortaya çıkarmak değil, çok farklı algı ve anlatıların olduğunu göstermek." diyor ve ekliyor: "Tarih manipüle edilir, neden ve nasıl olduğunu anlamamız gerekir." Sergide, heykeller, miğferler, silahlar, mücevherler ve antik grafitiler dahil olmaz üzere 200'ün üzerinde tarihi eser, köklü bir imparatorluk soyundan gelen genç imparatoru ziyaretçilere tanıtıyor.


Tarih: 24 Ekim'e kadar

Yazın Öne Çıkan Sergileri
4/13

The Hepworth Wakefield West Yorkshire



Barbara Hepworth: Art & Life



1975 yılında yaşamını yitiren İngiliz heykeltıraş Barbara Hepworth, adına açılan müzenin 10. yıl dönümünde kapsamlı bir sergi ile karşımıza çıkıyor. İngiltere'de soyut sanatın ilk ve en önemli örneklerinden sayılan çalışmalarıyla Hepworth, çağın ötesine geçerek modernist eserlere imza attı. Taş, ahşap, bronz ve mermerden oluşan heykelleriyle Hepworth'un çalışmalarını bu sergide görebilirsiniz.


Tarih: 27 Şubat 2022'ye kadar

Yazın Öne Çıkan Sergileri
5/13

Rijksmuseum Amsterdam



Slavery



Rijksmuseum, hem Atlantik hem de Hint Okyanusu'ndaki köle ticareti ağlarını ele alan "Slavery" sergisinde dört kıtayı kapsayan 250 yıllık sömürge tarihini kapsamlı bir şekilde işliyor. Köleler, köle sahipleri ve direnişçilerin de aralarında bulunduğu 10 kişinin hayat hikayesi etrafında şekillenen sergi sözlü tarih, şarkılar, uzmanların konuşmaları eşliğinde sesli bir rehberle gezilebiliyor. Karanlık bir dönemi aydınlatmaya çalışan sergi, Brezilya, Karayipler, Güney Afrika ve Asya'ya uzanarak o dönemi yaşayan 10 kişinin hikayesine yer veriyor. 17. yüzyıldan 19. yüzyıla kadar olan dönemden 140 objeyi bir araya getiren sergide Rembrandt ve Jacob Coeman'ın resimleri de yer alıyor.


Tarih: 29 Ağustos'a kadar

Yazın Öne Çıkan Sergileri
6/13

Tate Modern Londra



The Making Of Rodin



Tate Modern, Auguste Rodin'in eserlerinden oluşan kapsamlı bir sergiye ev sahipliği yapıyor. İnsan vücudunun çarpıcı biçimde farklı bir görüntüsünü yaratan ve klasik heykel kurallarını yerle bir eden Rodin'in 200'den fazla eseri "The Making of Rodin" ile izleyiciyle buluşuyor. Rodin'in düşünme ve üretme biçimlerini gözler önüne seren sergi en çok bronz ve mermer heykelleriyle tanınan sanatçının kil ve alçı gibi malzemelerle hareketi, ışığı, hacmi yakalayan bir modelle çalıştığı eserlerini de gün yüzüne çıkartıyor.



Tarih: 31 Ekim'e kadar

Yazın Öne Çıkan Sergileri
7/13

Tate Modern Londra



Paula Rego



85 yaşındaki ressam Rego'nun bugüne kadarki en büyük ve en kapsamlı sergisi, Tate Modern'de sanatseverlerle buluşuyor. Sergi, Rego'nun 15 yaşında yaptığı çalışmalarıyla, erken dönem eserleriyle, kolajları ve çizimleriyle sanat yaşamının panoramasını sunuyor.


Tarih: 24 Ekim'e kadar

Yazın Öne Çıkan Sergileri
8/13

L'atelier Des Lumières Paris



Dalí, The Endless Enigma



Paris'in ilk dijital müzelerinden biri olan L'Atelier des Lumières eşsiz bir deneyim sunuyor. Geniş bir alanda 10 metre yüksekliğindeki duvarlara lazer video projektörler kullanılarak yansıtılarak oluşturulan bu müze, ünlü tabloların içinde gezinmenizi ve onları yeniden keşfetmenizi sağlıyor. 2019 yılında Van Gogh'un eserlerini sanatseverlerle buluşturan müze, şimdi ise sürrealist ressam Salvador Dalí'nin eserlerini yakından keşfetme fırsat sunuyor.


Tarih: 2 Ocak 2022'ye kadar

Yazın Öne Çıkan Sergileri
9/13

Gropius Bau Berlin



Yayoi Kusama: A Retrospective



70 yıla yayılan sanat kariyeriyle, Yayoi Kusama yeni bir retrospektif sergiyle Berlin'de karşımıza çıkıyor. Berlin'deki bu sergi, Kusama'nın 1952 ile 1983 yılları arasında gerçekleşen en önemli sergilerinden sekizini bir araya getiriyor. Ses getiren bu sergide Kusama'nın az bilinen eserleri de yer alıyor. Ayrıca bu sergi için Kusama'nın oluşturduğu yeni bir sonsuz ayna odası da bulunuyor. Bu sergiyi Gropius Bau'da görme şansınız olmazsa bir sonraki durağında Tel Aviv'de sonbaharda gezebilirsiniz.


Tarih: 1 Ağustos'a kadar

Yazın Öne Çıkan Sergileri
10/13

MoMa New York



Niki De Saint Phalle: Structures For Life



Sanat kariyeri boyunca birçok esere imza atan, 2002'de yaşamını yitiren feminist sanatçı Niki de Saint Phalle, MoMA tarafından retrospektif sergi ile anılıyor. Kadın figürleri, resimlerinde, heykellerinde, enstalasyonlarında ön plana çıkan Phalle'in bu sergisi ona saygı duruşu niteliğinde. Bu sergi, resim ve heykelden mücevher, kitap, film gibi birçok sanatsal mecrada öncü olan sanatçının ABD'deki ilk büyük sergisi. Popüler çalışmalarının yanı sıra Phalle'in sosyal ve politik konulara değinen önceki çalışmalarından bazılarını bu sergi ile keşfedebilirsiniz.


Tarih: 6 Eylül'e kadar

Yazın Öne Çıkan Sergileri
11/13

The Musée Jacquemart-André Paris



Botticelli



İtalyan Rönesans sanatçısı Sandro Botticelli'nin kapsamlı sergisi Paris'teki Musée Jacquemart – André'de açılıyor. Sergi Louvre'dan "Madonna and Child", Cincinnati Art Museum'dan "The Return of Judith to Bethulia", Rijksmuseum'dan "Judith Leaving the Tent of Holofernes" başta olmak üzere ABD ve Avrupa koleksiyonlarından başyapıtları içeriyor. Sergi, sanatçının hayatı boyunca ürettiği işlerin arasındaki geçişi gösterirken atölyesinin nasıl İtalyan Rönesansı'nın fikir ve eğitim merkezine dönüştüğünü de yansıtıyor.


Tarih: 24 Ocak'a kadar

Yazın Öne Çıkan Sergileri
12/13

MACBA Barselona



Félıx González-Torres: The Polıtıcs Of Relatıon



Küba doğumlu, Amerikalı sanatçı Felix Gonzalez-Torres'in çalışmaları, Barselona'daki çağdaş müze MACBA tarafından düzenlenen bir sergiyle izleyici ile buluşuyor. GonzálezTorres, ampul dizileri, saatler, kağıt yığınları, paketlenmiş sert şekerler gibi malzemeleri kullandığı minimal enstalasyonlarıyla ve heykelleriyle tanınıyor. González-Torres aynı zamanda küratörlüğünü Adriano Pedrosa ve Jens Hoffmann'ın üstlendiği "İsimsiz" başlıklı 12. İstanbul Bienali'nin temasına ve ismine ilham kaynağı olmuştu. 1996 yılında yaşamını yitiren dünyaca ünlü sanatçının eserleri MACBA'daki sergide, İspanya ve Amerika arasındaki postkolonyal söylemle ilişkilendiriliyor.


Tarih: 12 Eylül'e kadar

Yazın Öne Çıkan Sergileri
13/13

Thyssen-Bornemisza National Museum Madrid



Georgıa O'keeffe



Amerikan modernizminin çığır açan isimlerinden biri olan Georgia O'Keeffe, kapsamlı bir sergiyle Madrid'de sanatseverlerle buluşuyor. O'Keeffe'in 60 yıllık kariyerinin en ünlü ve ikonik parçalarını bir araya getiren sergi, modernist sanatçının hayatını ve çalışmalarını keşfetme şansı veriyor. Madrid'de 8 Ağustos'a kadar görülebilecek sergi, 8 Eylül'den itibaren ise Paris'te Centre Pompidou'da sanatseverlerle buluşacak. Sergide, sanatçının uzun kariyerine geniş bir bakış sunan 80 çalışması yer alıyor.


Tarih: 8 Ağustos'a kadar

EN ÇOK GEZİLEN GALERİLER

Serenay Sarıkaya'nın Unutulmaz 10 Stili
Serenay Sarıkaya'nın Unutulmaz 10 Stili

Serenay Sarıkaya'nın Unutulmaz 10 Stili

Trend Önerisi: Çizgiler Yükselişte
Trend Önerisi: Çizgiler Yükselişte

Trend Önerisi: Çizgiler Yükselişte

“The Gentlemen” Dizisinde Mob Wife Trendi: Susie Glass
“The Gentlemen” Dizisinde Mob Wife Trendi: Susie Glass

“The Gentlemen” Dizisinde Mob Wife Trendi: Susie Glass

En İyi Siyah Beyaz Stiller
En İyi Siyah Beyaz Stiller

En İyi Siyah Beyaz Stiller

2024 İlkbahar/Yaz Çanta Trendleri
2024 İlkbahar/Yaz Çanta Trendleri

2024 İlkbahar/Yaz Çanta Trendleri

Podyumlardan İlhamla 10 Makyaj Trendi
Podyumlardan İlhamla 10 Makyaj Trendi

Podyumlardan İlhamla 10 Makyaj Trendi

Urart x Bekir Kıraç Sergi Daveti
Urart x Bekir Kıraç Sergi Daveti

Urart x Bekir Kıraç Sergi Daveti