Zeynep Erol
Sanatsal ve özgün takı tasarımcısı Zeynep Erol, yeni koleksiyonu "Yaşama Sevinci"ni düzenlediği bir lansmanla takı tutkunlarının beğenisine sundu. Nişantaşı'nda, tasarımcının kendi adını taşıyan atölyesinde gerçekleşen davete cemiyet hayatından Ayşegül Dinçkök, Begüm Karamahmutoğlu, Banu Çarmıklı, Gül Ağış, Şebnem Çapa, Ceylan Çapa, Zeynep Madra, Arzu Atabarut'un aralarında olduğu birçok isim katıldı.
Ayşegül Dinçkök
Yaşamın izlerini ve insanın kendisiyle kurduğu içsel diyaloğu merkeze alan koleksiyonuyla yepyeni bir hikaye sunan Erol, davetlilerle ilgilenerek tasarımlarının hikayesini paylaştı.
Şebnem Çapa
Erol, yeni koleksiyonunu "Tüm sergilerim içsel yolculuğumu anlatıyor. İnsan nasıl ki günlük yazar ve zaman geçtikçe geriye dönüp bakar; benim takılarımla olan diyaloğum da böyledir. Bu yılki koleksiyonumun adı 'Yaşanma Sevinci'. Şöyle düşünerek geldim bugüne: "O kadar zor bir zamandayız ki, tepetaklak olmuş bir dünyadayız ve gittikçe daha çok kendimizi sıkışmış hissediyoruz. Herkesin kendinden kaçma hali var. İnsanlar aslında mutsuz çünkü bu endişeler insanı etkiliyor. Ben, tüm bunlara rağmen yaşama sevincimizi kaybetmeden hayata nasıl devam ederiz sorusunu kendi üzerimden kurduğum hikayeyle anlatmak istedim; o yüzden bu sergiyi daha çok heykelimsi takılar ve insancıklar olarak tanımlayabilirim" sözleriyle anlattı.
Banu Çarmıklı
Her biri tek adet üretilmiş 80'i aşkın özgün takıdan oluşan koleksiyon, ayna ve elmas malzemelerin 18 ayar altın ve 950 ayar gümüşle işlendiği, heykelsi formlara sahip tasarımlardan oluşuyor. Koleksiyonda ayrıca gümüş detaylı bir bronz heykel de yer alıyor. İzleyicisini hayatın içsel ritmine davet eden; kayıpların kazanca, deneyimlerin farkındalığa dönüştüğü bir yolculuğu görünür kılan tasarımlar ilgiyle karşılandı.
Asli Pasinli
Asli Taviloğlu
Batya Kebudi
Begüm Karamahmutoğlu
Berna Sağlam Naipoğlu
Ceylan Çapa
Emine Erdem
Gül Ağış
Nüket Mutlu, Arzu Ensari
Zeynep Madra