Milano Tasarım Haftası'nın Dikkat Çekenleri

Dünyanın en büyük mobilya fuarı olan Salone del Mobile'nin 62. edisyonu, Milano Tasarım Haftası olarak bilinen geniş kapsamlı maratonun sadece bir parçası. Hermès'ten Gucci'ye, Saint Laurent'den Fendi'ye dek büyük moda markalarının sıra dışı tasarımları, 2024 yılı Milano Tasarım Haftası'nın en çok dikkat çekenleri arasındaydı.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
22 Nisan 2024 Pazartesi 18:04 | Son Güncellenme:
Milano Tasarım Haftası'nın Dikkat Çekenleri
1/13

2024 Yılı Milano Tasarım Haftası:


Dünyanın en büyük mobilya fuarı olan Salone del Mobile'nin 62. edisyonu, Milano Tasarım Haftası olarak bilinen geniş kapsamlı maratonun sadece bir parçası. 16-21 Nisan 2024 tarihlerinde gerçekleşen Milano Tasarım Haftası'nda bu sene en çok dikkat çekenler arasında büyük moda evlerinin tasarımları bulunuyor.

Milano Tasarım Haftası'nın Dikkat Çekenleri
2/13

Loewe

Loewe'nin Milano Tasarım Haftası'ndaki sekizinci sunumu, Palazzo Citterio'da 24 uluslararası sanatçının mütevazı lamba yorumlarını sergilediği şimdiye kadarki en iddialı gösteri. Loewe Vakfı'nın 2019 Zanaat Ödülü'nü kazanan Genta Ishizuka, yumuşak bir ışıltı yayan parlak cila katmanlarıyla tamamlanmış bir parça yaratıyor. Dame Magdalene Odundo'nun lambası, sanatçının bilinen perdahlı vazolarından farklı olarak, deri levhaların merkezi bir seramik sütundan çıkıntı yaptığı görülüyor. Marka ayrıca sanatçılarla iş birliği içinde oluşturulan ev eşyaları ve ısmarlama tasarımlardan oluşan bir koleksiyon da sunuyor. Örneğin; bambu sanatçısı Hafu Matsumoto, Loewe'nin Puzzle ve Hammock çantalarını yeniden yorumluyor.

Milano Tasarım Haftası'nın Dikkat Çekenleri
3/13

Gucci

FontanaArte için Gae Aulenti ve Piero Castiglioni tarafından tasarlanan Parola masa lambası; Tacchini için Mario Bellini tarafından tasarlanan Le Mura kanepe; Venini için Tobia Scarpa tarafından tasarlanan Opachi vazo... Bunların hepsi İtalyan tasarımının ikonları ve Gucci Kreatif Direktörü Sabato De Sarno da dahil olmak üzere nesiller boyu uzmanlar tarafından saygı görülmüştür. Sarno, Gucci Design Ancora adını verdiği ilk koleksiyonunda bu ve diğer iki kanonik parçayı kendi imzası olan kırmızı renkte yeniden tasarlamayı seçti. Bu parçalar, Gucci'nin 2021'de piyasaya sürdüğü hayvansız deri alternatifi sürdürülebilir Demetra'dan 3D baskılı Cub3d adlı bir spor ayakkabı olan başka bir tasarım nesnesini özel olarak satan Via Montenapoleone'deki mağazasında sergileniyor.
Milano Tasarım Haftası'nın Dikkat Çekenleri
4/13

Saint Laurent

Saint Laurent, bu yıl Milano Tasarım Haftası'na ilk kez, efsanevi İtalyan tasarımcı tarafından Venezuela'daki bir konut komisyonunun parçası olarak yaratılan Gio Ponti tabaklarının şık bir sunumuyla giriş yaptı. Chiostri di San Simpliciano'daki bir manastırın sakin ortamı için Saint Laurent Rive Droite kültürel programının bir parçası olan serginin küratörü ve Kreatif Direktör Anthony Vacarello, Ponti'den ilham alan ritmik desenlerle süslenmiş sütunlardan oluşan çarpıcı bir merkez parçası sipariş etti ve sergiye Ginori 1735 ile ortaklaşa tabakların yeniden basımının eşlik edeceğini duyurdu.

Milano Tasarım Haftası'nın Dikkat Çekenleri
5/13

Hermès

Charlotte Macaux Perelman ve Alexis Fabry'nin kreatif direktör olarak Hermès Maison'un başına geçmelerinin üzerinden 10 yıl geçti. Bu nedenle bu haftaki son koleksiyonlarının sunumunun geçmiş ve bugün arasındaki çizgileri ustaca bulanıklaştırması çok yerinde. Uzun süredir Milano Tasarım Haftası'ndaki evleri olan La Pelota Jai Alai'nin zemini, arkeolojik bir alanda yürüyormuş etkisi yaratmak için çapraz siyah yürüyüş yollarıyla kaplanmış çarpıcı bir dizi panel -ham toprak, pişmiş toprak, tuğla, kaya, kerpiç ve ahşap- ile kaplıydı. Muhtemelen en keyifli bölüm ise Hermès arşivlerinden parçaların yanında 21 yeni obje ve mobilya parçasının sergilendiği, odanın arkası boyunca uzandığı koridordu.

Milano Tasarım Haftası'nın Dikkat Çekenleri
6/13

Fendi

Fendi, marka logosunu tasarımlarında kullanmaya yabancı değil. F imzasının podyumda yaratıcı bir şekilde kullanıldığını görmüş olsak da marka, bu motifi son Casa koleksiyonunda olduğu kadar cesur bir şekilde nadiren kullanmıştır. Controvento tarafından tasarlanan yeni Fendi F-Affair kanepe gibi koltuk ve masalar, harflerin birbirine kenetlenen parçalar olarak yer aldığı modüler bir sistem formatında sunuluyor.

Milano Tasarım Haftası'nın Dikkat Çekenleri
7/13

Ralph Lauren

Ralph Lauren'in Milano'daki varlığı çok eskilere dayanıyor ve marka 1999 yılında Casa Campanini-Bonomi'ye taşındığında kalıcı hale geldi. Bugün daha çok Palazzo Ralph Lauren olarak bilinen bu mekan, genellikle erkek giyim koleksiyonlarının sergilenmesi ve diğer ticari randevular için kullanılıyor. Ta ki Via S. Barnaba'daki 12 bin metrekarelik rasyonalist mücevherden ilham alan Ralph Lauren Home Sonbahar 2022 koleksiyonuna kadar. O zamandan beri marka, dünyanın tasarım başkentindeki mekanını göstermeye daha hevesli ve hatta Sonbahar 2024 Ev Koleksiyonu orada tanıtıldı. "Modern Driver" adı verilen koleksiyon, kurucusunun "otomobilin güzelliğine olan uzun süreli tutkusundan" ilham alıyor. Arabalar, Ralph Lauren'in ruh halinden asla uzak değildi. Aslında 2003 RL-CF1 koltuğu, tasarımcının kendi McLaren F1 yarış arabasına dayanıyor. Formula 1 arabalarını geliştirmek için kullanılan teknoloji, şık mobilya işçiliğinin hizmetine sunuluyor. Daha da önemlisi koleksiyon, Ralph Lauren'in İtalya'da üretim gücünü artıracak olan Haworth Lifestyle Design üreticisi ile uzun vadeli bir stratejik ortaklığın himayesi altında ilk kez görücüye çıkıyor.

Milano Tasarım Haftası'nın Dikkat Çekenleri
8/13

Bottega Veneta

Nisan 2024'ün başında hayatını kaybeden İtalyan tasarım ustası Gaetano Pesce, Bottega Veneta Kreatif Direktörü Matthieu Blazy'nin son dönemdeki ilham kaynaklarından biriydi. Blazy, 2024 sonbahar hazır giyim koleksiyonu için Blazy'nin Şubat defilesinde oturma yeri olarak kullanılmasının ardından satışları ikiye katlanan LC14 Tabouret Cabanon taburelerine imza atan alanın bir başka devi Le Corbusier'ye yöneldi. Le Corbusier'nin Fransa'nın güneyindeki Roquebrune Cap Martin'de bulunan Le Cabanon'u için sahilde bulduğu atılmış bir viski kutusundan esinlenerek tasarladığı tabureler, Bottega tarafından 100 adet ahşap ve 60 adet çeşitli tonlarda intrecciato dokuma olmak üzere sınırlı sayıda üretildi.

Milano Tasarım Haftası'nın Dikkat Çekenleri
9/13

Loro Piana

Üç yıl önce hayatını kaybeden Cini Boeri, İtalyan tasarım ve mimarisinin en büyük öncü kadınlarından biri olarak anılıyor. Hatta belki de modüler mobilyanın yaratıcısı olabilir. Boeri, tek bir cam levhayı kesip bükerek kıvrımlı bir sandalye haline getirdiği Ghost Chair'ın (Hayalet Sandalye) (1987) yanı sıra, kelimenin tam anlamıyla "metreyle" satın alınabilen bir kanepe olan Serpentone'yi (1967) ve kullanıcının istediği hareketlilik seviyesine uyum sağlamak için dört boyutta sunulan Bobo koltuk ve kanepeyi de yarattı. Loro Piana, Boeri'nin 100. doğum günü için en önemli tasarımlarından bazılarını markanın en özel iç mekan kumaşlarıyla donatarak Boeri'ye saygı duruşunda bulunuyor.

Milano Tasarım Haftası'nın Dikkat Çekenleri
10/13

Thom Browne

Oldukça teatral bir sunum ile Milano Tasarım Haftası'na katılan Thom Browne, yatak markası Frette ile olan ortaklığını, modellerin izleyiciler önünde uyumasını sağlayarak kutladı. Thom Browne atletleri ve iç çamaşırları giymiş olan modeller, Palazzina Appiani'nin 19. yüzyılda inşa edilmiş arena salonunda Frette nevresimleriyle donatılmış bir dizi orta yüzyıl karyolasının etrafında giyinip soyundu.

Milano Tasarım Haftası'nın Dikkat Çekenleri
11/13

Dolce & Gabbana

Milano Tasarım Haftası katılımcıları, Dolce & Gabbana'nın Casa ev eşyaları bölümünden çıkan ürünleri görmek üzere lüks markanın genel merkezine davet edildi. Havadar, cam duvarlı, mermer kaplı alan, yeni, tek renkli Dreaming in Black ve Dreaming in White kanepeler ve koltukların yanı sıra markanın etkileyici, imza desenlerinden birine sahip Bialetti kahve makinesinin tanıtımı için uygun bir ortamdı. Diğer katlar zebra ve leopar desenli ev eşyaları ve Sicilya halk mirasına atıfta bulunan canlı, çok renkli stillerle hayat buldu.

Milano Tasarım Haftası'nın Dikkat Çekenleri
12/13

Armani

Moda markası olarak 50 yıldır, ev koleksiyonuyla ise 25 yıldır hayatımızda olan Giorgio Armani, Milano Tasarım Haftası'nda ziyaretçileri kendi geçmişinde yolculuğa çıkardı. Palazzo Orsini'de T&C OG, Armani/Casa'nın yeni koleksiyonu Echi dal mondo ya da "Dünyadan Yankılar"ı sunarak moda ve tasarım panolarına ilham veren dünya seyahatlerine atıfta bulunuyor. Yeni Vivace masa ve Venüs konsolun altın vurgularıyla noktalanan bir galeri Çin'e selam gönderiyor. Mavi bir Miro dolap ise "Giorgio Armani'nin de tarihi bir giysi koleksiyonuna adadığı Tuareglerin" giysilerinden esinlendiği "Arap gecelerini" çağrıştırıyor.
Milano Tasarım Haftası'nın Dikkat Çekenleri
13/13

Diesel

"Red Takeover" ve "Silver Dome" adlı iki paralel sergi ile Diesel Living, Sassuolo, İtalya merkezli Iris Ceramica, tarihi İtalyan mobilya markası Moroso, Venedikli aydınlatma tasarımcısı Lodes ve Made in Italy modüler mutfak şirketi Scavolini ile bir dizi iş birliğini tanıttı. Kıpkırmızıya boyanmış ilk mekanda, geleceğe dönük asılı parça ve degrade cam masa lambası Megaphone da dahil olmak üzere çeşitli geometrik ortak lambalar için zemin olarak halı ve Iris Ceramica lake "Melt" karolar kullanıldı. Zemin ve duvarları çatlak, buruşuk metalik gümüş folyo katmanlarıyla kaplı geniş ikinci odada ise Moroso ile birlikte üretilen, spor çantasından esinlenen teknik kanvas D-uffle Kanepe, rahat, kıvrımlı Puff-D sandalye ve Camp Bed gibi mobilyalar tanıtıldı.

EN ÇOK GEZİLEN GALERİLER

Serenay Sarıkaya'nın Unutulmaz 10 Stili
Serenay Sarıkaya'nın Unutulmaz 10 Stili

Serenay Sarıkaya'nın Unutulmaz 10 Stili

Trend Önerisi: Çizgiler Yükselişte
Trend Önerisi: Çizgiler Yükselişte

Trend Önerisi: Çizgiler Yükselişte

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü
Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü

Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü

2024 Nisan Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?
2024 Nisan Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?

2024 Nisan Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?

Anadolu'nun 500 Yılı Beymen'in "Golden Opulence" Belgeselinde
Anadolu'nun 500 Yılı Beymen'in "Golden Opulence" Belgeselinde

Anadolu'nun 500 Yılı Beymen'in "Golden Opulence" Belgeselinde

Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri