Son Zamanların En Çok İzlenen Kült Film Önerileri

Geniş hayran kitlesine ulaşan ve izlemeniz gereken 10 kült film. İşte Son Zamanların En Çok İzlenen Kült Film Önerileri Listesi.

ABONE OL
5 Ocak 2017 Perşembe 00:00 | Son Güncellenme:
En Çok İzlenen Kült Film Önerileri
1/10
LEON: A PROFESSIONAL / Sevginin Gücü (orijinal adı: Léon: The Professional), Luc Besson tarafından yazılan ve yönetilen 1994 yılı Fransa yapımı bir filmdir. Filmin başrollerinde ise, bir mafya tetikçisini canlandıran Jean Rêno, ailesi öldürüldükten sonra bir tetikçi tarafından himayeye alınan 12 yaşındaki bir genç kızı canlandıran Natalie Portman (onun ilk filmidir), yolsuz bir DEA ajanını canlandıran Gary Oldman ve tetikçilik işleri yaptıran bir mafyayı canlandıran Danny Aiello yer almaktadır.
En Çok İzlenen Kült Film Önerileri
2/10
AMELIA / Amélie (Özgün adı: Le Fabuleux Destin dAmélie Poulain, Tr.: Amélie Poulainin Masalsı Kaderi), Audrey Tautou'nun başrolünde olduğu, Jean-Pierre Jeunet filmi. Fransız yapımı bu romantik komedi, Jeunet ve Guillaume Laurant tarafından yazılmıştır. Montmartre'de geçen film, modern Paris hayatının idealize edilmiş, alaycı bir yorumudur. Film Nisan 2001'de Fransa, Belçika ve Fransızca konuşulan batı İsviçre'de gösterime girmiş, pek çok film festivalinde yer almış ve ardından tüm dünyada sinema salonlarında izleyici beğenisine sunulmuştur. Avrupa Film Ödüllerinde en iyi film ödülünü almış, ikisi En İyi Film ve En İyi Yönetmen dallarında olmak üzere dört César Ödülü almış, En İyi Senaryo dalıyla birlikte iki BAFTA Ödülü ile ödüllendirilmiştir ve Akademi Ödüllerine aday gösterilmiştir. Bunların dışında da pek çok ödülün sahibi olmuştur.
En Çok İzlenen Kült Film Önerileri
3/10
LIFE IS BEAUTIFUL / Hayat Güzeldir (İtalyanca: La vita è bella), İtalyan yönetmen Roberto Benigniin yönettiği 1997 yapımı İtalyan drama filmidir. II. Dünya Savaşı zamanında karısı ve oğlu ile birlikte Yahudi kamplarına götürülen Yahudi bir babanın ve peşinden giden İtalyan bir annenin, çocuğunu korumak için yaptığı sayısız özveriyi anlatıyor. Film 1998 Cannes Film Festivalinde Büyük Ödülü kazandı. 1999da 7 dalda Oscara aday olan film, en iyi yabancı film, en iyi erkek oyuncu ve en iyi müzik dallarında bu ödülü kazandı.
En Çok İzlenen Kült Film Önerileri
4/10
BRAVEHEART / Cesur Yürek; (İngilizce: Braveheart) Mel Gibsonin yönettiği ve başrolünü oynadığı tarihî, yarı kurgusal film. William Wallaceın hayatını anlatır. Film Türkiye sinemalarında yıllarca gösterilerek bir rekora imza atmıştır. 1996 yılında 10 dalda Oscara aday olan yapım, yönetim, görüntü yönetimi, efekt, makyaj ve en iyi film dallarında ödüle layık görülmüştü. Yaşanan büyük acılar sonrası yeniden memleketi olan İskoçya'ya dönen William Wallace'ın asıl amacı çiftçilik yaparak sakin bir hayat sürmektir. Çocukluk aşkıyla karşılaştığında bunun onu dipsiz bir uçuruma iteceğinin farkında değildir. Bir gün İngiliz askerleri, William'ın çocukluk aşkı olan Murron'a tecavüz etmeye çabalarlar. William, onu kurtarır; ancak bu Murron'un ölümüne ve bir dönemin değişimine sebebiyet verecektir. Mel Gibson'un ünlü İskoç halk kahramanı William Wallace'ı hem canlandırdığı hem de yönettiği filmi kısa sürede bir fenomene dönüşmüştü.
En Çok İzlenen Kült Film Önerileri
5/10
FIGHT CLUB / Dövüş Kulübü, (orijinal adı Fight Club), Chuck Palahniuk tarafından yazılmış olan aynı isimli roman üzerinden çekilen kült filmdir. 1999 yapımı olan film, David Fincher tarafından yönetilmiştir ve başrollerde Brad Pitt, Edward Norton ve Helena Bonham Carter rol almıştır. Müziklerini Dust Biraderler (Dust Brothers) yapmıştır. Dövüş Kulübü ABDde 37.030.102 $, uluslararası olarak 63.823.651 $ hasılat ile toplam kazancı 100.853.753 $a ulaşmıştır. Film ABDde gösterime girdiği hafta 11.035.485 $ gelir elde etmiştir[1]. 2000 yılında film, en iyi ses efektleri dalında Akademi Ödüllerine aday oldu ve 2001 yılının kasım ayında en iyi film müziği dalında Brit ödülünü almıştır.
En Çok İzlenen Kült Film Önerileri
6/10
RESERVOIR DOGS / Rezervuar Köpekleri ya da orijinal adıyla Reservoir Dogs Amerikalı yönetmen Quentin Tarantinonun ilk filmi. Tarantinonun senaryosunuda kendisinin yazdığı film, sinemaya alışılmadık bir tarz getirdi. Bol kanlı şiddet sahneleri, neredeyse hiçbir şey ifade etmeyen diyaloglar, karmaşık anlatım tarzı ile yönetmenin, diğer filmlerinin öncüsü diyebiliriz. Ünlü aktör Harvey Keitel, bu filmde hem oyuncu hem de yapımcı olarak yer alır. Rezervuar Köpekleri ABDde 2,832,029 $ hasılata ulaşmıştır. Joe Cabot (Lawrence Tierney), büyük bir elmas mağazasını soymak için, oğlunun da dahil olduğu bir ekip hazırlar. Renk isimlerini kod isim olarak kullanan ekibin adı, "rezervuar köpekleri". İşinin ehli gibi gözüken ekipte, Joenun oğlu da vardır. Soygunun planları yapılır. En ince detayları bile gözden geçirilmiştir. Ama soygun planlandığı gibi işlemez. Mağazaya gelindiğinde tuzağa düşerler. Ekibin içinde polis olduğunun farkına varırlar. Kim, kime silahını çekeceğini,, kimden şüpeleneceğini, bilemez durumdadır. Silahlar çekilir. Etraf bi anda kan gölüne döner. Soyguncuların bir kısmı bir depoya sığınır. Depo içerisindede bir hesaplaşma vardır.
En Çok İzlenen Kült Film Önerileri
7/10
THE PIANIST / Piyanist drama türünde, 2002 yılında çekilmiş, yönetmenliğini Roman Polanskinin yaptığı, senaryosunu Ronald Harwoodın, Wladyslaw Szpilmanın hayatını anlattığı kitabın üzerine kurduğu Fransa-Almanya-Polonya ortak yapımı filmdir. Wladyslaw Szpilman, Polonyalı başarılı bir piyanisttir. II. Dünya Savaşında Almanların Polonyayı işgal etmesiyle hayatı kâbusa döner. Yahudi olduğu halde şans eseri toplama kamplarına gitmekten kurtulur ve Varşovanın varoşlarında yaşamaya başlar. Daha sonra Wilm Hosenfeld isimli bir Alman subayının yardımıyla hayatta kalmayı başarır.
En Çok İzlenen Kült Film Önerileri
8/10
V FOR VENDETTA / V for Vendetta, 2005 yılı ABD - Almanya ortak yapımı olup 2006da gösterime giren film. Wachowski kardeşlerin sinemaya uyarlayıp yapımcılığını üstlendiği filmi, daha önce Matrix üçlemesinde yardımcı yönetmenlik yapan James McTeigue yönetti. V for Vendetta, Alan Mooreun yazıp David Lloydun çizdiği DC in yayınladığı aynı isimli çizgi romandan beyaz perdeye uyarlandı. Filmin başrollerini Hugo Weaving (V) ve Natalie Portman (Evey Hammond) paylaşır. Hikâye; geleceğin İngilteresinde (2020) geçmektedir.[1] Diktatör bir rejime bireysel bir başkaldırının nasıl toplumsal hale geldiğini gösterir. Ağustos 2006 itibarıyla V for Vendetta ABDde 70,511,035 $ gişe yapmış; uluslararası olarak 60,900,000 $ hasılat ile toplam kazancı 131,411,035 $a ulaşmıştır. Film ABDde gösterime girdiği gün 8,742,504 $, ilk hafta 25,642,340 $ gelir elde etmiştir.
En Çok İzlenen Kült Film Önerileri
9/10
PULP FICTION / Ucuz Roman (İngilizce: Pulp Fiction), Quentin Tarantino yönetmenliğindeki Roger Avary ile birlikte yazılmış, 1994 yapımı, kült kabul edilen bir filmdir. Ucuz Roman, En İyi Film dahil 7 dalda Oscara aday gösterilmiş ve En İyi Orijinal Senaryo Oscarını almıştır. Aynı zamanda 1994 Cannes Film Festivalinde en iyi film ödülü olan Altın Palmiye Ödülünün sahibidir. IMDB tüm zamanların en iyi filmleri sıralamasında 1,2 milyon oylama sonucu 8.9 puanla 7. sıradadır. Ringo (Tim Roth) ve Yolanda (Amanda Plummer) birbirlerine deliler gibi aşık bir soyguncu çifttir ve işlerine biraz heyecan katmak için farklı bir plan yaparlar. Jules (Samuel L. Jackson) ve Vincent (John Travolta) iki profesyonel tetikçidir ve patronları Marsellus Wallaceı (Ving Rhames) dolandırmaya çalışan birkaç sahtekar genci "temizlemeye" giderler. Patron Marsellus ise boksör Butch la (Bruce Willis) bir şike anlaşması yapar. Fakat cesur ve gururlu Butch final maçında yenilmeyi kendine yediremez ve anlaşmayı bozup kaçmayı planlar. Ayrıca Vincent patronunun karısı Mia ile (Uma Thurman) patronunun ricası üzerine bir gece vakit geçirecektir. Tek yapması gereken Marsellus Floridadayken Miayı dışarı çıkarıp eğlendirmektir. Ancak kimsenin işleri yolunda gitmez ve ummadıkları şeylerle yüzleşmek zorunda kalırlar.
En Çok İzlenen Kült Film Önerileri
10/10
SCARFACE / Yaralı Yüz (İngilizce: Scarface), 1983 yapımı Brian DePalmanın yönettiği, Al Pacinonun başrol oynadığı suç ve drama filmidir. Aynı isimli 1932 yapımı Yaralı Yüzün serbest uyarlamasıdır. Senaryosu Oliver Stone tarafından yazılmıştır. 1980li yıllarda Miamide, Kübalı bir mülteci olan Tony Montananın (Al Pacino), suç dünyasında yükselişini ve açgözlülüğünü konu almaktadır. Film, 1984 Altın Küre Ödüllerinde üç dalda aday gösterilmiştir. Al Pacino, Tony Montana rolüyle en iyi aktör dalında; Steven Bauer, Manny Ray rolüyle en iyi yardımcı aktör dalında ve Giorgio Moroder en iyi müzik dalında aday gösterilmiştir fakat hiçbiri ödül kazanamamıştır. Film IMDbde dünyanın gelmiş geçmiş en iyi 250 filmi arasında 112. sırada yer almaktadır

EN ÇOK GEZİLEN GALERİLER

Serenay Sarıkaya'nın Unutulmaz 10 Stili
Serenay Sarıkaya'nın Unutulmaz 10 Stili

Serenay Sarıkaya'nın Unutulmaz 10 Stili

Trend Önerisi: Çizgiler Yükselişte
Trend Önerisi: Çizgiler Yükselişte

Trend Önerisi: Çizgiler Yükselişte

“The Gentlemen” Dizisinde Mob Wife Trendi: Susie Glass
“The Gentlemen” Dizisinde Mob Wife Trendi: Susie Glass

“The Gentlemen” Dizisinde Mob Wife Trendi: Susie Glass

En İyi Siyah Beyaz Stiller
En İyi Siyah Beyaz Stiller

En İyi Siyah Beyaz Stiller

2024 İlkbahar/Yaz Çanta Trendleri
2024 İlkbahar/Yaz Çanta Trendleri

2024 İlkbahar/Yaz Çanta Trendleri

Podyumlardan İlhamla 10 Makyaj Trendi
Podyumlardan İlhamla 10 Makyaj Trendi

Podyumlardan İlhamla 10 Makyaj Trendi

Urart x Bekir Kıraç Sergi Daveti
Urart x Bekir Kıraç Sergi Daveti

Urart x Bekir Kıraç Sergi Daveti