Terminator, Aliens, Titanic ve Avatar gibi sinema tarihine damga vuran filmlerin yönetmeni James Cameron'ın sanatsal üretim sürecini inceleyen James Cameron Sanatı sergisi, 27 Eylül'de İstanbul Sinema Müzesi'nde kapılarını açtı.
Açılış davetine Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Birol Güven ve İstanbul Sinema Müzesi Direktörü Emre Oskay ev sahipliği yaptı. Etkinlikte, Alp Navruz, Hande Doğandemir, Saadet Işıl Aksoy, Fırat Çelik, Sitare Akbaş, Tuba Ünsal ve Ezgi Gör gibi isimler de yer aldı.
Tuba Ünsal, Sare Pilevneli
Sergide, Cameron'ın daha önce gün yüzüne çıkmamış kişisel çizimlerinden, film setlerinden kostüm ve objelere kadar 300'den fazla orijinal eser yer alıyor. Çizimler, konsept tasarımlar, sahne arkası fotoğraflar ve 3D teknoloji örnekleriyle, izleyicilere usta yönetmenin sinema dili ve yaratıcılığına dair kapsamlı bir bakış sunuluyor.
Saadet Işıl Aksoy
Altı tematik bölümden oluşan sergi, James Cameron'ın sanatsal vizyonunu farklı açılardan ele alıyor.
Yaklaşık 6 ay boyunca ziyarete açık kalacak olan sergi, yalnızca sinema meraklılarına değil, aynı zamanda çağdaş sanatla ilgilenen ziyaretçilere de hitap ediyor.