Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gülden Güral, markanın 50 yılı aşan yolculuğunu değerlendirerek "Gastronomi bizim için yemek yapmanın ötesinde; kültürlerin buluşması ve yaratıcılığın özgürce ifade edilmesi. Şeflerin hayallerini sınırlamayan koleksiyonlar geliştiriyor, dayanıklılığın yanı sıra özgünlük, fonksiyonellik ve sürdürülebilirliği odağımıza alıyoruz" dedi. Zirvede, sürdürülebilirlik, yeni trendler ve tasarımlar, genç neslin beklentileri, global yatırımlar gibi pek çok başlık ele alındı. Zirvenin en çok ilgi gören isimlerinden şef ve işletmeci Somer Sivrioğlu ise "Lezzeti Görselleştirme: Sunumun Gücü" başlıklı özel şovunda gastronominin geldiği noktayı anlatırken, "İnsanlar artık tatillerini gittikleri yerin mutfağına göre planlıyor. Sıfır atık, karbon ayak izi ve yerel ürünler, gastronomide yeni trendler arasında. Ben yurt dışındaki restoranlarımda bir Türk yemeği yapıyorsam mutlaka Türk porseleniyle sunuyorum. Bu benim için hem kalite hem de gurur meselesi" dedi.