Evden Çıkmadan Gezebileceğiniz Sanal Müzeler

Evden çıkmadan en iyi müzeleri sanal ortamda gezme fırsatı sunan birbirinden farklı YouTube içeriklerini bir araya getirdik.

YAZAR: Kübra Bıçak
ABONE OL
24 Şubat 2021 Çarşamba 16:42 | Son Güncellenme:
En İyi 7 Sanal Müze
1/7

British Museum



Antik Mısır koleksiyonuyla öne çıkan British Museum'da antik kültürlerden günümüze ulaşan eserler yer alıyor. Sanal tur ile beş farklı kıtanın tarih boyunca sahip olduğu Rosetta Taşı, Parthenon heykelleri ve Mısır mumyaları gibi tarihi objeleri ve eserleri görebilirsiniz. Kamerayla uzun yürüyüşleri yüksek kalitede yayımlayan "Ambient Walking" YouTube kanalı ile zengin koleksiyonu, ilgi çekici sergileri, çalışma salonlarıyla dünya tarihine ışık tutan British Museum'u yakından keşfedebilirsiniz. Japonya'daki Kasuga-Taisha Mabedi, Kyoto Kraliyet Sarayı ve Abu Dhabi'deki Louvre Müzesi de kanalın içeriklerinden.



Kanal linki: youtube.com/channel/UCvUJkGPWzj100gTHN2AJopA

En İyi 7 Sanal Müze
2/7

Louvre Müzesi



Fransız İhtilali'nden sonra kapılarını ilk kez 10 Ağustos 1793 tarihinde açan Louvre Müzesi, Napolyon Bonapart döneminde genişletildi; İkinci Fransız Cumhuriyeti döneminde ise 15 binden fazla tarihi eser eklendi. Louvre, tarih öncesi ve ilk çağ dönemine ait eserler ve modern sanat yapıtlarının dahil olduğu 350 binden fazla eseri bünyesinde bulunduruyor. Doğu Avrupa, Batı Avrupa, Mısır, kraliyet bahçeleri ve cam piramit gibi çeşitli bölümlerden oluşan müzede "Mona Lisa" tablosu başta olmak üzere dünyanın en ünlü eserleri yer alıyor. Louvre Müzesi'ni iki bölüm olarak yayınlanan "Wanderlust Travel Videos" paylaşımı ile gezebilirsiniz. "Wanderlust Travel Videos" YouTube kanalında dünyaca ünlü parkları ve Avrupa'nın popüler destinasyonlarını da 4K seçeneği ile turlamak mümkün.



Kanal linki: youtube.com/channel/UCYulrOk4EbqL833oETw0bWQ

En İyi 7 Sanal Müze
3/7

Washington Doğa Tarihi Müzesi



Bitkiler, hayvanlar, fosiller, mineraller, kayaçlar, meteorlar ve insan yapımı kültürel ürünlerden oluşan koleksiyonuyla burası dünyanın en büyük doğa tarihi müzelerinden biri. "Mavi elmas" olarak da bilinen Hope Diamond'ın ve Ulusal Değerli Taşlar Koleksiyonu'nun yer aldığı "Jeoloji, Mücevher ve Mineraller Salonu", 285'ten fazla erken insan fosilinin olduğu ve insan türünün altı milyon yılda evrimleşme hikayesinin anlatıldığı "İnsan Kökeni Salonu", okyanusun diğer küresel sistemlere ve dünyadaki insanların günlük hayatlarına nasıl bağlı olduğunu gösteren "Okyanus Salonu", 270'den fazla memeli ve düzinelerce fosilin sergilendiği "Memeliler Salonu", fosilleşmiş iskeletlerin bulunduğu "Dinozorlar/Paleobiyoloji Salonu" ile müze doğa ve insanlık tarihine ışık tutuyor. Müze aynı zamanda kendisini doğa ve kültür tarihi çalışmalarına adamış bilim insanlarına da ev sahipliği de yapıyor. İkonlaşmış Afrika filinin de yer aldığı Washington Doğa Tarihi Müzesi'ni "Travel with Camera" YouTube kanalıyla deneyimleyebilirsiniz.



Kanal linki: youtube.com/channel/UCS3OVlD0SqznNM4-ZGZwB6w

En İyi 7 Sanal Müze
4/7

Picasso Müzesi



Barselona'nın gotik bölgesi La Ribera'da yer alan ve sanatçının bir dönem yaşadığı Orta çağ malikanesinden dönüştürülen müzede sanatçının 4000'e yakın eseri bulunuyor. Picasso'nun farklı dönemlerini yansıtan eserlerini bir araya getiren müze, sanatçının modernizmden kübizme uzanan yolculuğunu gözler önüne seriyor. Picasso'nun; "Hombre Con Boina", "Autorretrato con peluca", "Els Quatre Gats", "El loco", "Arlequin", "Las Meninas" gibi eserlerinin bulunduğu müzeyi "Museu Picasso de Barcelona" YouTube kanalı ile 360 derecelik bir turla yakından keşfedebilirsiniz.



Kanal linki: youtube.com/channel/UCPL-Gg11W8CWDV8C_PNWU9A

En İyi 7 Sanal Müze
5/7

Kahire Mısır Müzesi



"Prowalk Tours" YouTube kanalı, dünyanın en büyük Firavun koleksiyonuna ev sahipliği yapan Kahire Mısır Müzesi'ni 4K seçeneğiyle sanatseverlerle buluşturuyor. Firavun mumyalarının, Kral Tutankhamun'un lahdi ve altın eşyalarını kapsayan 1700 eserin, Mısır krallarına ve yöneticilerine ait eşyaların sergilendiği müze eski Mısır medeniyetinde bir yolculuğa çıkarıyor. Dünyanın dört bir yanından çarpıcı manzaraları drone çekimleriyle sanal gezi formatında paylaşan "Prowalk Tours" ile İtalya'nın güneyinde yer alan Paestum Antik Kenti'ni ve gondollar şehri Venedik'i de gezebilirsiniz.



Kanal linki: youtube.com/channel/UCNzul4dnciIlDg8BAcn5-cQ

En İyi 7 Sanal Müze
6/7

Van Gogh Müzesi



Ressam Vincent van Gogh'un 1883'ten 1890 yılındaki ölümüne kadar sanatındaki gelişimi, değişimi ve dönüşümüne tanıklık edeceğiniz müzede sanatçının yapılış tarihi ve yapıldığı yere göre sınıflandırılmış eserleri, çizimleri ve taslakları sergileniyor. Van Gogh'un çağdaşı olan Claude Monet, Edouard Manet, Renoir, Rodin ve Delacroix gibi ressamların eserleri de Van Gogh Müzesi bünyesinde sanatseverlerin beğenisine sunuluyor. Van Gogh'un usta renk kullanımıyla "Sunflowers" isimli natürmortunu, köylüleri resmettiği "The Potato Eaters" tablosunu, kendine özgü bir teknikle oluşturduğu "The Sea at Les Saintes" yapıtını, otoportrelerini ve daha birçok başyapıtını görebileceğiniz müzeyi "Van Gogh Museum" YouTube kanalı üzerinden ziyaret edebilirsiniz. Yedi bölümden oluşan ve 4K seçeneğiyle turlayabileceğiniz Van Gogh Müzesi turu ile sanatçının çarpıcı renkler kullandığı iç dünyasına konuk olabilirsiniz.



Kanal linki: youtube.com/channel/UCmh8ObfC7uNs-wSSR2KoFsg

En İyi 7 Sanal Müze
7/7

Studio Ghibli Müzesi



"My Neighbor Totoro", "Spirited Away", "Howl's Moving Castle" gibi birçok önemli yapıma imza atan animasyon şirketi Studio Ghibli'ye ait olan müze filmlerin temasına göre dekore edilmiş. 2001 yılında Japonya'nın Mikata kentinde kurulan Ghibli Müzesi, koronavirüs salgını sebebiyle kısıtlamalardan etkilenmiş ve geçici olarak kapatılmıştı. Ghibli filmlerinin usta yönetmeni Hayao Miyazaki'nin dekore ettiği müzede "My Neighbor Totoro" ve "Kiki's Delivery Service" teki evler, "The Catbus" ve "Kiki" gibi animasyonlardan çizimler yer alıyor. Müzenin daimi sergilerinden "Where a Film is Born", "Castle in the Sky" ve "The Wind Rises" filmlerinin aksesuar, kitap, çizim gibi önemli parçaları da sergileniyor. Studio Ghibli eserlerinden izler taşıyan müzeyi "Ghibli Museum, Mitaka" YouTube kanalından sanal tur ile ziyaret edebilirisiniz.



Kanal linki: youtube.com/channel/UCd1b2TUlpmDLU7YpPu889Lg

EN ÇOK GEZİLEN GALERİLER

Serenay Sarıkaya'nın Unutulmaz 10 Stili
Serenay Sarıkaya'nın Unutulmaz 10 Stili

Serenay Sarıkaya'nın Unutulmaz 10 Stili

Trend Önerisi: Çizgiler Yükselişte
Trend Önerisi: Çizgiler Yükselişte

Trend Önerisi: Çizgiler Yükselişte

“The Gentlemen” Dizisinde Mob Wife Trendi: Susie Glass
“The Gentlemen” Dizisinde Mob Wife Trendi: Susie Glass

“The Gentlemen” Dizisinde Mob Wife Trendi: Susie Glass

En İyi Siyah Beyaz Stiller
En İyi Siyah Beyaz Stiller

En İyi Siyah Beyaz Stiller

Urart x Bekir Kıraç Sergi Daveti
Urart x Bekir Kıraç Sergi Daveti

Urart x Bekir Kıraç Sergi Daveti

Pierpaolo Piccioli'den Valentino'ya Veda
Pierpaolo Piccioli'den Valentino'ya Veda

Pierpaolo Piccioli'den Valentino'ya Veda

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı