Ekim Ayında Nereye Gidelim?

Çeşme, Bodrum ve İstanbul'da öne çıkan kahvaltı mekanlarından, baharları ayrı sevenler için ülkemizin en mavi, en yeşil güzellerinden oluşan rota önerilerine; seyahat yasağı kalkan ülkelerden, doğayla iç içe, tabiatın tüm güzelliklerinin koynunda yapabileceğiniz glamping önerilerine kadar ekim ayı için geniş bir seyahat ve gastronomi rehberi hazırladık.

YAZAR: ZEYNEP BABACAN
ABONE OL
29 Eylül 2020 Salı 14:04 | Son Güncellenme:
Ekim Ayında Nereye Gidelim?
1/19

YENİYER 


Geçtiğimiz yaz Alaçatı’da kapılarını açan Yeniyer; yemyeşil bir bahçede konumlanıyor. Burası, tamamen kendi yetiştirdikleri meyve ve sebzeleri kullanarak lezzet öykülerini yaratanlardan. İçerisinde; zeytinyağı, domates fidesi, seramik ürünler, doğal sabunlar gibi çeşitli pek çok ürün satın alabileceğiniz bir dükkanları da var. 


Favori Lezzet: Avokadolu Bezelye Püresi

 

Adres: Alaçatı, 7152 Sk. No:138/4 Çeşme/İzmir

Ekim Ayında Nereye Gidelim?
2/19

LİMON 


Bodrum’da manzarası en sevilen yerlerden. Ağaçların gölgesinde zengin bir köy kahvaltısı sunan mekana bir artı puan da güler yüzlü çalışanları için veriliyor. Gün batımı ayrı bir güzel olan Limon’un lezzetlerinin yanında huzur da bulacağınız kesin! 


Favori Lezzet: Limon Böreği 


Adres: Gümüşlük, Kardak

Ekim Ayında Nereye Gidelim?
3/19

SANAYİ 313 


Yaptıkları işte emin adımlarla ilerleyen işletmeleri hepimiz mutlaka çok severiz. Sanayi 313; restoran, tasarım ve mimarlık ofisi olarak hizmet veriyor. Yani buraya geldiğinizde alacağınız hazlar birden fazla. İyi yemekten anlayanların çoktan keşfettiği bir yer. Gözden kaçıranlar için kahvaltısıyla başlayalım istedik. Yumurtalar Bolu’dan, tereyağı Rize’den, peynir çeşitleri Alaçatı’dan, pastırma Kastamonu’dan temin ediliyor. Size de gidip bu ilginç yeri yaşamak, lezzetlerini tatmak kalıyor. 


Favori Lezzet: Otlu Patatesli Frittata 


Adres: Maslak, Atatürk Oto Sanayi Sitesi, 2. Kısım-10 Sk. No:313 Sarıyer/İstanbul

Ekim Ayında Nereye Gidelim?
4/19

AKDENİZ ESİNTİSİ: KAŞ


Likya Yolu ve Karia Yolu’nun kesişim noktasında konumlanan Kaş’ı tarih, kültür ve doğa güzelliği merkezi olarak tanımlayabiliriz. Geçmişi M.Ö 2000’lere dayanan tatil kasabasının sokaklarında yürürken, size antik kalıntılar eşlik ediyor. Adımlarınızı heyecana ve hikayelere atmaya hazırlıklı olun. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Xanthos Antik Kenti, Kekova Batık Kent ve Simena Antik Kenti bölgede görülmeye değer, tarih kokan yerler. Kaputaş ve Patara plajları ise Akdeniz’in doğa harikalarından! Patara Plajı Caretta kaplumbağalarının da yavrulama noktalarından. Yani dalış esnasında, suyun altında gözlerini size dikmiş bir Caretta ile karşılaşırsanız şaşırmayın. Bu büyüleyici güzellikteki Akdeniz sahil kasabasının mutfağı da iklimi ve doğal özellikleri dolayısıyla; balık, deniz mahsulleri, zeytinyağı, sebze ve çeşitli otlardan beslenmekte. Ada çayı ve dağ kekiği ise lezzetleri taçlandıran, sık kullanılan baharatlardan. Yemek sonrasında keyifli yürüyüşlerin adresi Uzun Çarşı’dan el dokuması kilimler, bohem esintili tasarım ürünler satın alabilirsiniz.

Ekim Ayında Nereye Gidelim?
5/19

HOTEL 3 ODA


Adres: Çukurbağ Mah. Çamurköy Sok. No:71 Kaş/Antalya, www.3odakas.com 

Ekim Ayında Nereye Gidelim?
6/19

RUHUNUZ DİNLENSİN: KAZ DAĞLARI


Kaz Dağları; son yıllarda ivme kazanan, doğa içinde tatil anlayışının adreslerinden biri olarak karşımızda. Deniz, kum, güneş üçlüsüne rakip konumda olan bu anlayış, doğanın bize sunduğu farklı alternatifleri deneyimleme fırsatı sunuyor. Kaz Dağları, Alpler’den sonra en yüksek oksijen oranına sahip ikinci bölge. Dolayısıyla her nefes alışınızda tazelenme hissini garanti ediyor. Yeşilin her tonunu görebileceğiniz, uçsuz bucaksız orman manzaralarıysa zihninizi ve bedeninizi arındırmak için size kucak açıyor. Abartıdan uzak, güçlü bir karaktere sahip Kaz Dağları. Kendi içinize dönebileceğiniz yalın atmosferinde, iç sesinizi duyabileceğiniz bir destinasyon. Yunan mitolojisinde de önemli yeri var bu bölgenin. Her insanın, her yörenin ayrı bir enerjisi vardır. Burası da gizemli ve mistik enerjinin yoğun hissedildiği bir yer. Yeterince dinlenip, harekete geçmek istediğinizdeyse; botanik turlar, outdoor etkinlikler, fotoğraf turları, eko-tarım aktiviteleri, nefes terapileri gibi pek çok aktiviteyi deneyimleyebilirsiniz.

Ekim Ayında Nereye Gidelim?
7/19

PINECONE


Adres: Yeşilyurt Köyü, Küçükkuyu/ Çanakkale, www.pinecone.com 

Ekim Ayında Nereye Gidelim?
8/19

SAKİN ŞEHİR: KARABURUN


İzmir’in gizli cenneti Karaburun; el değmemiş koyları, nergis kokulu sokakları ve bakir doğasıyla görenleri adeta mest ediyor. Doğallığını korumayı başarmış olan Karaburun, üç tarafı denizlerle çevrili bir yarımada. Güneyinde Çeşme’ye, doğusunda Urla’ya komşu. Mavi bayraklı, Akvaryum ve Kuyucak Plajları tecrübe edilmesi gereken yerlerin başında. Berrak koyları, dalış sporuyla ilgilenenler için bulunmaz nimet. Deniz canlısı çeşitliliği oldukça fazla olan bölgenin, yerel halkın yetiştirdiği taze meyve ve sebzelerle buluşan sofraları ise dillere destan. Yöreye özgü Ege otlarından yapılan çeşitli mezeleri, yarımada da üretilen mis kokulu zeytinyağı ve Sultaniye üzümü ise unutamayacağız lezzetler arasında. Dönüş yolunda ise Karaburun’a has Kopanisti peynirinden, dünyada yalnızca bu bölgede yetişen hurma zeytininden satın almanızı şiddetle tavsiye ederiz!

Ekim Ayında Nereye Gidelim?
9/19

VİLLA TEPEBOZ


Adres: Yeniliman Tepeboz Mah: No:215 Karaburun/İzmir www.villatepeboz.com 

Ekim Ayında Nereye Gidelim?
10/19

HUZURUN ADRESİ: BOZBURUN


Sadeliğin ve huzurun adresini soracak olsanız cevabımız kuşkusuz Bozburun olurdu. Doğa ve dinginlikle baş başa bir tatil için yönünüzü kendine hayran bırakan Bozburun’a çevirmeniz yeterli. Burası daha çok tekne tatili tercih edenlerin rotası olarak akıllarda yer etse de karaya ayak basmayı dilerseniz lüks butik otelleri ve namı sınırları aşan restoranlarıyla da cezbediyor. Kalabalığa karışmak değil de karmaşadan uzaklaşmak niyetindeyseniz doğru yerdesiniz. ‘’Güneşin ve mavinin en güzel tonlarının keyfini çıkarmak dışında başka ne yapabiliriz?’’ diye soracak olursanız; tarihi 4000 yıl öncesine dayanan Bozburun’da, Bybassos Antik Kenti’ni ziyaret edebilirsiniz. Türkiye’nin en uzun yürüyüş yolu olan Karia Yolu’nda doğal bir trekking deneyiminin tadını çıkarabilirsiniz. Tekneyle Bozburun’un nefis koylarını keşfedebilirsiniz. Günün sonunda Ege ve Akdeniz mutfağının harmanlandığı, taptaze deniz ürünleri ile lezzet şölenine hazır olun.

Ekim Ayında Nereye Gidelim?
11/19

MIAMAI BUTİK HOTEL


Adres: Adatepe Mevkii, Bozburun No:83 Marmaris/Muğla www.miamaiotel.com 

Ekim Ayında Nereye Gidelim?
12/19

MALDİVLER


15 Temmuz 2020’de sınırlarını uluslararası turizm için tüm ülkelere açan Maldivler’de negatif test sonucu göstermek, kendini karantinaya almak gibi zorunluluklar da yok. Maldivler, Hint Okyanusu’nda 1200 adadan oluşan, 250 tanesinde de yerleşim olan bir devlet. Uzak Doğu’nun en popüler destinasyonlarından olan bu adalar cenneti, kalabalıklardan uzak bir tatile olanak sağlıyor. Maldivler’de 100’e yakın resort ada var. Her adanın üzerinde tek bir otel konumlanıyor. Palmiye ağaçları ve kumsallarla çevrili ada kümelerinde, gelen misafirleri oldukça lüks bir tatil deneyimi bekliyor. Turkuaz renkteki denizin tadını çıkarırken tropikal meyvelere doyacağınız, tembelliğin keyfine varabileceğiniz bir rota Maldivler. Buraya kadar gelmişken su altındaki gizemli dünyayı keşfetmeyi unutmayın!

Ekim Ayında Nereye Gidelim?
13/19

UKRAYNA


Ukrayna, en az 14 gün geçerli ve COVID-19 tedavisini kapsayan özel bir sağlık sigortası bulunduğu takdirde, tüm yabancı ülke vatandaşlarına ülkeye giriş izni veriyor. Göz alıcı doğası, kültürel ve tarihi mirası, gezilecek gizli saklı köşeleri ile dikkat çeken Ukrayna, seyahatseverlerin uğrak tatil bölgelerinden biri. Başkenti Kiev doğa güzellikleri ve tarih kokan sokaklarıyla, Lviv mimarisiyle, Odessa masmavi denizi ve plajlarıyla verimli bir tatilden tüm beklentileri karşılıyor. Sudak Kalesi, Pechersk Manastırı, Odessa Yer Altı Şehri, Potocki Sarayı ziyaret edilmesi gereken yerlerin başında. Doğa tutkunları ise Dinyeper Kanyonu’nu ve Kortitsa Ulusal Parkı görmeden dönmesin! Yöresel lezzetlerinden olan, Borsch Çorbası’nın da tadına bakmanızı öneririz.

Ekim Ayında Nereye Gidelim?
14/19

DUBAI


Dubai, 7 Temmuz 2020 itibariyle kapılarını tüm yabancı ziyaretçileri için açtı. Uçuş tarihinden dört gün önce yaptırılmış negatif sonuçlu bir COVID-19 testi ise ülkeye girmek için gerekli kılındı. Ayrıca COVID-19 DXB uygulamasını indirip kayıt olma zorunluluğu da getirildi. Birleşik Arap Emirlikleri’nin gözde turizm merkezlerinden olan Dubai plajlarında, iki metrelik sosyal mesafe kuralına uymayanlara 817 dolar para cezası kesilmekte. Tedbirlerin elden bırakılmadığı emirlikte; restoranlar, alışveriş merkezleri, eğlence mekanları belirli bir kapasitede misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. Dubai seyahati için vize işlemleri üç iş günü gibi çok kısa bir sürede sonuçlanıyor. İstanbul’dan beş saat süren bir yolculuk sonrası zenginliğin ve ihtişamın başkenti olan Dubai tatiliniz başlıyor! Dünyanın en yüksek gökdeleni olan Burj Khalifa’dan Dubai’nin görkemli manzaralarını seyredebilir, balonla çöl turu yapabilirsiniz. Palm Jumeirah Adası’nda dünya mutfağından lezzetleri mutlaka deneyimleyin.

Ekim Ayında Nereye Gidelim?
15/19

SIRBİSTAN


COVID-19 kapsamında yürürlülükte olan tüm seyahat kısıtlamalarını kaldıran Sırbistan, ülkeye girişlerde herhangi bir şart aramıyor. Tek kural ülkenin başkenti Belgrad’da maske takmanın zorunlu kılınması. Sahip olduğu etnik çeşitlilik ve kültürel yapısıyla dikkat çeken Sırbistan tarih tutkunları için doğru adres. Geçmişte birçok devlete ev sahipliği yapan ülkede, Osmanlı ve Roma İmparatorluğu döneminden kalan pek çok tarihi yapı bulunuyor. Ulusal parkları, şirin kasabalarıyla da turistlerin ilgisini çekiyor. Genç bir nüfusa sahip olan ülke, özellikle gece hayatı ve müzik festivalleri konusunda oldukça tatmin edici. Üstelik Balkanların kalbinin attığı ülkeyi vizesiz ziyaret edebiliyorsunuz.

Ekim Ayında Nereye Gidelim?
16/19

PERDUE: FARALYA


 Çam ormanlarının ferahlatan kokusu içinde, Fethiye’nin en güzel koylarından birinde konumlanıyor Perdue. Denize nazır safari çadırları, glamping deneyiminin hakkını sonuna kadar veriyor. Lüks olguların tümüne ev sahipliği yapan Perdue’de çadırların verandasında özel bir spa küveti bulunuyor. Yoga, masaj, yamaç paraşütü gibi aktivitelere de imkan sağlanıyor. 

Ekim Ayında Nereye Gidelim?
17/19

LONGOSPHERE: İĞNEADA


Doğa tutkunlarına hizmet veren Longosphere; Türkiye’nin en büyük glamping tesisi. Çadır ve ağaç ev konseptleriyle misafirlerini ağırlayan tam bir ‘’şehirden kaçış’’ adresi. Karadeniz sahil şeridinde, Longoz ormanının bol oksijenli havasıyla çevrelenmiş eşsiz bir doğa içinde konumlanıyor. İşletme, lüks bir otel ile yarışacak tüm imkanlara sahip. Panoramik tavanlı çadırlarında, geceleri gökyüzündeki yıldızları seyrederek uykuya dalıyorsunuz!

Ekim Ayında Nereye Gidelim?
18/19

MERZOUGA LUXURY DESERT CAMP: FAS


Göz alabildiğince uzanan kum tepeleriyle çevrili çöl kampına enfes gün batımı manzaraları eşlik ediyor. Antika fenerlerin geceyi aydınlattığı gizemli bir macera. Fas’a özgü tatların yanında gurme lezzetlerin donattığı şık sofralar. Masalsı ve ilginç bir deneyim olsa gerek!

Ekim Ayında Nereye Gidelim?
19/19

GLACIER MONTANA: A.B.D


Gözlerden uzak ve konforlu bir tatil planlayanlar için Montana’daki Glacier Kampı ideal. Bu kamp sizi UNESCO Düna Mirasları Listesi’ndeki Glacier Milli Parkı’nın göz kamaştırıcı doğasıyla buluşturuyor. Montana’nın berrak sularında kürek çekmek isteyenler nehir kenarında öğle yemeği yiyip ardından John Stevens Kanyonu’nda rafting yapabilirler. Geleneksel bir kovboy serüvenine katılmayı tercih ediyorsanız Strawberry Dağı’nın manzarası eşliğinde ata binip yöresel lezzetleri tatmak tam size göre!

EN ÇOK GEZİLEN GALERİLER

Serenay Sarıkaya'nın Unutulmaz 10 Stili
Serenay Sarıkaya'nın Unutulmaz 10 Stili

Serenay Sarıkaya'nın Unutulmaz 10 Stili

Trend Önerisi: Çizgiler Yükselişte
Trend Önerisi: Çizgiler Yükselişte

Trend Önerisi: Çizgiler Yükselişte

“The Gentlemen” Dizisinde Mob Wife Trendi: Susie Glass
“The Gentlemen” Dizisinde Mob Wife Trendi: Susie Glass

“The Gentlemen” Dizisinde Mob Wife Trendi: Susie Glass

En İyi Siyah Beyaz Stiller
En İyi Siyah Beyaz Stiller

En İyi Siyah Beyaz Stiller

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Urart x Bekir Kıraç Sergi Daveti
Urart x Bekir Kıraç Sergi Daveti

Urart x Bekir Kıraç Sergi Daveti

2023 Yılının Unutulmaz Hollywood Düğünleri
2023 Yılının Unutulmaz Hollywood Düğünleri

2023 Yılının Unutulmaz Hollywood Düğünleri