Ufkunuzu Açacak 35 Yabancı Film Önerisi

Son dönemde vizyona giren ve çevrimiçi platformlarda yayınlanan yapımlardan ufkunuzu açarak size farklı bir dünya görüşü sunacak filmler.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
30 Eylül 2022 Cuma 17:10 | Son Güncellenme:
42 dakika okunma süresi
Ufkunuzu Açacak 35 Yabancı Film Önerisi

Bakış Açınızı Değiştirecek Yabancı Film Önerileri

Son dönemde vizyona giren ve çevrimiçi platformlarda yayınlanan yapımlardan bakış açınızı değiştirecek filmleri derledik. Eğer farklı bir dünya görüşü sunan yapımları seviyorsanız, bu listedeki filmlere göz atmayı unutmayın.

1. Delo, Ev Hapsi (2021) – IMDB Puanı 6.4

Yönetmen: Aleksey German Jr.

Oyuncular: Merab Ninidze, Anna Mikhalkova, Roza Khayrullina

Usta yönetmen Aleksey German Jr., baskılarla boğuşan bir edebiyat profesörünün etrafında, günümüz Rusyasından ifade özgürlüğü manzaraları çiziyor.

2. Mr. Harrigan's Phone, Bay Harrigan'ın Telefonu (2022) – IMDB Puanı 6.0

Yönetmen: John Lee Hancock

Oyuncular: Kirby Howell-Baptiste, Jaeden Martell, Donald Sutherland

Küçük bir çocuk ile ihtiyar bir milyarder, kitaplar ve ilk iPhone'ları sayesinde yakınlaşır ancak yaşlı adam öldüğünde, aralarındaki gizemli bağ ölmeyecektir.

3. Luckiest Girl Alive, Dünyanın En Şanslı Kızı (2022) – IMDB Puanı 6.4

Yönetmen: Mike Barker

Oyuncular: Mila Kunis, Connie Britton, Justine Lupe, Jennifer Beals, Scoot McNairy, Finn Wittrock

Yönetmenliğini Mike Barker'ın üstlendiği "Luckiest Girl Alive (Dünyanın En Şanslı Kızı)", Jessica Knoll'un aynı adlı çok satan romanından uyarlanıyor. Bir yazarın, New York'ta kendine kurduğu mükemmel hayatı, bir gerçek suç belgeseli yüzünden korkunç lise geçmişiyle yüzleşmek zorunda kalmasıyla altüst olur.

4. Amsterdam (2022) – IMDB Puanı 6.1

Yönetmen: David O. Russell

Oyuncular: Christian Bale, Margot Robbie, John David Washington, Anya Taylor-Joy, Taylor Swift, Robert De Niro, Chris Rock, Matthias Schoenaerts, Zoe Saldana, Rami Malek

1930'lu yıllarda geçen film, kendilerini, tanık oldukları cinayetin şüphelileri konumunda bulan üç yakın arkadaşın bir suç zincirinin ortasında kalışını anlatıyor.

5. Free Chol Soo Lee, Chol Soo Lee'yi Serbest Bırakın (2022) – IMDB Puanı 7.1

Yönetmen: Julie Ha, Eugene Yi

Oyuncular: Chol Soo Lee, Jeff Adachi, K.W. Lee

Sundance'te dikkat çeken bu gerçek suç belgeseli, sistematik ırkçılığı ve adalet sisteminin çarpıklığını gözler önüne seriyor.

6. Old People, Yaşlılar (2022) – IMDB Puanı 5.1

Yönetmen: Andy Fetscher

Oyuncular: Louie Betton, Paul Fabnacht, Melika Foroutan

Kız kardeşinin düğünü için iki çocuğuyla eve dönen bir kadın, yaşlı insanların işlediği seri cinayetlere karşı hayat mücadelesi vermek zorunda kalır.

7. Alienoid, Evrenler Savaşı (2022) – IMDB Puanı 6.2

Yönetmen: Dong-hoon Choi

Oyuncular: Kim Eui-sung, Lee Hanee, Yoo Jae-myung, Shin Jeong-geun, So Ji-seob

Goryeo Hanedanlığı'nın sonunda efsanevi ilahi kılıcı ele geçirmek isteyen kılıç ustası ile 2022'de insan vücuduna hapsedilmiş bir uzaylı mahkumun peşine düşenler arasında zamanın kapısı açılır.

8. Catherine Called Birdy (2022) – IMDB Puanı 6.6

Yönetmen: Lena Dunham

Oyuncular: Bella Ramsey, Billie Piper, Andrew Scott, Joe Alwyn

Tarih 1290. Ortaçağ'da bir İngiliz köyü Stonebridge'de yaşayan -Birdy olarak bilinen- Leydi Catherine; Lord Rollo ve Leydi Aislinn'in en küçük çocuğudur. Oyun alanı, ailesi gibi daha iyi günler görmüş bir ev olan Stonebridge malikanesidir. Mali açıdan yoksun ve son derece açgözlü olan Rollo, kızını para ve toprak karşılığında zengin bir adamla evlendirerek mali yıkımdan kurtulacağını düşünmektedir. Ancak Birdy, tüm genç kahramanlar gibi cesur, zeki ve maceraperesttir. Gelen her talipliyi ustaca yollarla geri çevirmeye hazırdır. Hayal gücü, meydan okuması ve bağımsızlığa olan derin inancı onu ailesiyle karşı karşıya getirir. En kötü talip geldiğinde, aile kızlarına duydukları sevginin nihai sınavıyla karşı karşıya kalır.

9. Holy Spider, Kutsal Örümcek (2022) – IMDB Puanı 7.3

Yönetmen: Ali Abbasi

Oyuncular: Mehdi Bajestani, Zar Amir-Ebrahimi, Arash Ashtiani

"Gräns (Sınır)" ile 2019'da İstanbul Film Festivali'ni ziyaret eden yönetmen Ali Abbasi, sert, kışkırtıcı, kapkara bir gerilim filmiyle sinemaya dönüyor. İlk gösterimini Cannes Film Festivali'nde yapan "Holy Spider (Kutsal Örümcek)", kendine biçtiği bir misyonla kutsal Meşhed kentini 'ahlaksız ve namussuz sokak kadınlarından temizlemeyi' hedefleyen saygın vatandaş ve aile babası Said'i izliyor. Cinayetler dehşet saldığında bir kadın gazeteci olayı kendi olanaklarıyla araştırmaya karar veriyor. Ancak feci gerçekler açığa çıktığında bile katilin birçokları tarafından kahraman olarak görüldüğü anlaşılıyor ve adaleti sağlamak gittikçe zorlaşıyor. 2000'de Meşhed'de seks işçilerini hedef alan bir seri katilin eylemleriyle mahkemesinin gerçek hikayesinden esinlenen Ali Abbasi, ataerkil temelde kadın düşmanlığını eleştiriyor.

10. Syke Pike, İlgi Manyağı (2022) – IMDB Puanı 7.2

Yönetmen: Kristoffer Borgli

Oyuncular: Kristine Kujath Thorp, Eirik Saether, Fanny Vaager

Kurban psikolojisinin getirdiği faydalar sonuçlarına değer mi? Kurban kültürünün popüler kültürdeki yeri nedir? Ya da kısacası, insan ne kadar utanmaz ve yüzsüz olabilir? Kötülükten keyif alan Signe ile sanatçı sevgilisi Thomas arasındaki sağlıksız ilişkinin temelinde rekabet yatar. Thomas beklenmedik şekilde başarıya kavuştuğundaysa 30 yaşına yaklaşan Signe'nin elinde ne hırs ne de bir başarı kalmıştır. Zedelenen konumunu düzeltip ve dibe vuran özgüvenini yeniden kazanmak için Signe sürekli ilgi, acıma ve sempati toplayacağı çıkışsız bir yola girer: Artık yaşamını bir kurban olarak sürdürecektir. The Hollywood Reporter dergisine göre "feci, komik, utanmazca hepimize hitap eden, keyifli ve şeytani bir ziyafet" olan, gayet rahatsız edici nihilizmiyle İlgi Manyağı, 2022 Cannes Film Festivali'nde Belirli Bir Bakış bölümünde dünya prömiyerini yaptı.

11. Stars At Noon, Öğle Güneşinde Yıldızlar (2022) – IMDB Puanı 5.5

Yönetmen: Claire Denis

Oyuncular: Margaret Qualley, Joe Alwyn, Benny Safdie

"Bir Zamanlar... Hollywood'da" ve "Salinger Yılım"dan tanıdığımız Margaret Qualley ile oyuncu-müzisyen Joe Alwyn'in iki aşığı canlandırdığı "Stars At Noon (Öğle Güneşinde Yıldızlar)", Nikaragua'da geçen tutku ve heyecan dolu, romantik bir aksiyon. Çekimleri Panama'da yapılan filmin müziği Claire Denis'nin çoğu filminde olduğu gibi yine Tindersticks'ten Stuart Staples'ın bestelerinden oluşuyor. Şair ve yazar Denis Johnson'ın iç savaş sırasında Nikaragua'daki deneyimlerini anlattığı aynı adlı romanını günümüze uyarlayan Claire Denis, filmini şöyle tanımlıyor: "Kitaptaki gibi ben de aşka, yiyip bitiren ve kör eden bir cinsel çekime dönüşen tesadüfi bir karşılaşmayı anlatmak istedim; tıpkı kitaptaki gibi filmde de ülkeyi sarsan şiddet yalnızca uzaktan görülebiliyor". Claire Denis'nin bir önceki filmi "Avec amour et acharnement (Bıçağın İki Yüzü)" nisan ayındaki İstanbul Film Festivali'nde gösterilmişti.

12. Hallelujah: Leonard Cohen, A Journey, A Song (2021) – IMDB Puanı 7.6

Yönetmenler: Dan Geller, Dayna Goldfine

Efsanevi bir müzisyen, efsanevi bir şarkı... Bu film dünyaca tanınan, sevilen, söylenen "Hallelujah"nın merceğinden şair-şarkıcı- müzisyen-düşünür Leonard Cohen'in bir portresini çiziyor. Daha önce görülmemiş nadir arşiv belge ve görüntülerinden yararlanan yönetmenler Dan Geller ve Dayna Goldfine, Kanadalı sanatçının kariyerinin ana hatlarını yedi yılda yazımını tamamladığı ve 80'lerde plak şirketinin reddettiği "Hallelujah" üzerinden anlatıyor. Film, üç yaratıcı ekseni izliyor: sanatçı ve dönemi, şarkının dramatik yolculuğu ve "Hallelujah"nın bir şekilde temas ettiği diğer sanatçıların tanıklıkları. 2014'te, 80. yaş gününden hemen önce Leonard Cohen'in onayını alan filmde, nadir ses kayıtlarının yanı sıra Jeff Buckley, John Cale, Brandi Carlile, Eric Church, Judy Collins, Bob Dylan, Glen Hansard, Sharon Robinson, Rufus Wainwright gibi sanatçılarla yapılan görüşmeler de yer alıyor.

13. Frère et Soeur, Aile Bağları (2022) – IMDB Puanı 5.6

Yönetmen: Arnaud Desplechin

Oyuncular: Marion Cotillard, Melvil Poupaud, Golshifteh Farahani

En derin sevgi, en derin nefret... 2022 Cannes Film Festivali'nde prömiyerini yapan son filminde Fransız yönetmen Arnaud Desplechin, kendince çok teorik bir soru üzerinde duruyor: Nefretin, yani sevginin öbür yüzünün bir sonu var mıdır? Nefret nasıl kurutulur? Filmin başkarakterleri, ellilerinde iki kardeş. Alice oyuncu, Louis ise öğretmen ve şair. Alice yirmi yıldır kardeşinden nefret edegelmiş. Yıllardır hiç görüşmemişler, tesadüfen karşılaşsalar da Alice Louis'yi görmezden gelip ondan uzaklaşmış. Fakat anne- babaları feci bir kaza geçirdiklerinde iki kardeş hem görüşmek hem de birlikte vakit geçirmek zorunda kalacaklar. Parlak oyuncu kadrosu ve akıllara kazınacak duygusal yoğunluğuyla Aile Bağları, Desplechin'in önceki filmleri "Un conte de Noël (Bir Noel Masalı)" ile "Rois et reine (Krallar ve Kraliçe)"den bazı öyküleri ödünç alıyor. Ailenin soyadıysa yönetmenin çoğu filminde olduğu gibi Vuillard.

14. L'Immensita, Uçsuz Bucaksız (2022) – IMDB Puanı 6.3

Yönetmen: Emanuele Crialese

Oyuncular: Penelope Cruz, Vincenzo Amato, Luana Giuliani

1970'ler, Roma. Toplumsal dönüşümün, kültürel değişimin, ışıltıyla döküntünün, eskiyle yeninin arasında bir dönem, bir dünya... Clara ile Felice de çocuklarıyla birlikte Roma'nın yeni modern apartmanlarından birine taşınır. Artık birbirlerine aşık değildirler, onları bir arada tutan tek şey çocuklarıdır. En büyük çocukları Adriana, kendini erkek olarak tanımlar, ancak bu durum ailenin kırılgan bağlarını iyice zorlar. Kendi çocukluğundan esinlenen yönetmen Emanuele Crialese, "Kendimi dünyaya açmadım da, yüreğimdeki hikayeyi açtım demek daha doğru olur. Bu benim hikâyem; annem ve kardeşlerim de içinde." Eleştirmenlerin "capcanlı, hassas, kırılgan" sözleriyle övdüğü film, Patty Pravo ve Raffaella Carrà gibi dönemin en popüler müzisyenlerinden şarkılar ve ailenin siyah-beyaz televizyon şovlarından esinlenerek anlık mutluluğu yakaladıkları danslarla dolu, hafızalara kazınacak bir komedi-dram.

15. Plus Que Jamais, Ölüm Ayırana Dek (2022) – IMDB Puanı 7.1

Yönetmen: Émily Atef

Oyuncular: Vicky Krieps, Gaspard Ulliel, Bjorn Floberg

Talihsiz bir kazada hayatını kaybeden Gaspard Ulliel'in rol aldığı bu son film, sarsılmaz birlikteliklerin hayatın akışıyla nasıl şekil değiştirdiğini ele alıyor. Uzun yıllardır birlikte olan Hélène ile Mathieu birbirlerine derinden bağlıdır. Sağlığı yüzünden kendi hayatıyla ilgili zorlu bir karar vermek durumunda kalan Hélène, bir süreliğine huzur bulmak için Fransa'dan Norveç'e gitmeye karar verir. Ancak bu durum, Mathieu ile ilişkilerini de zorlayacaktır. Yirmi yılı aşkın bir süre multipl skleroz ile mücadele eden annesinden esinlenen yönetmen Émily Atef "Bu filmle tek arzum izleyenlerin belki de gelecek hakkındaki fikirlerinin değişmesi. Sonun bir tabu olması gerekmiyor" diyor. Hélène rolünü üstlenen Vicky Krieps, yine Filmekimi programındaki Korsaj'da da başrolde. "Plus Que Jamais (Ölüm Ayırana Dek)", 2022 Cannes'da Belirli Bir Bakış bölümünde prömiyerini yaptı.

16. White Noise, Beyaz Gürültü (2022) – IMDB Puanı 5.7

Yönetmen: Noah Baumbach

Oyuncular: Adam Driver, Greta Gerwig, Don Cheadle

Noah Baumbach'ın "Marriage Story"den bu yana çektiği bu ilk film, dünya prömiyerini Venedik Film Festivali'nin açılış filmi olarak yaptı, ardından New York Film Festivali'nin açılışında ve BFI Londra Film Festivali'nde Galalar bölümünde gösterildi. Hem komik ve korkunç, hem lirik ve saçma, hem sıradan ve kıyamet habercisi "White Noise (Beyaz Gürültü)", bir yandan da Noah Baumbach, Greta Gerwig ve Adam Driver'ın Frances Ha'dan bu yana birlikte çalıştıkları ilk film. "White Noise (Beyaz Gürültü)", 1980'lerde Amerikalı bir ailenin gündelik hayatın sıradan dertleriyle uğraşırken bir yandan da geleceği muğlak bir dünyada aşk, ölüm, takıntı, mutlu olma ihtimali gibi evrensel gizemlerini çözmeye çalışmalarını izliyor–üstelik yaşadıkları küçük ve sakin üniversite kasabasına facia çarpmışken. İşlevsiz aileler uzmanı Baumbach tarafından Don DeLillo'nun meşhur kitabından sinemaya uyarlanan "White Noise (Beyaz Gürültü)" tüketici toplumuna, yayımcılık kültürüne, komploculuğa, bilgi kirliliğine, felaketleri gösteriye dönüştürme furyasına karşı sivri ve zamanlamasıyla pek isabetli bir eleştiri.

17. Caniko (2022) – IMDB Puanı 7.9

Yönetmen: Selçuk Metin

"Tiyatro benim hayatım"... Yıldız Kenter, Dikmen Gürün'ün kaleme aldığı biyografi kitabında böyle söylüyordu. Bütün hayatını tiyatrosuna, öğrencilerine, sahneye adamış bir yıldızın hikayesi bu... "Caniko", tutkusunun peşinden giden bir insanın kazandıklarının yanında ödediği bedelleri aktarırken bir özel tiyatronun hangi koşullarda ayakta kaldığını, ülkenin değişen kültürel iklimini ve Kenter Tiyatrosu'nun tarihini de anlatıyor. Belgesel aile fertleri, öğrencileri ve birlikte oynadığı meslektaşlarının tanıklıklarının yanı sıra bugüne dek gün ışığına çıkmamış fotoğraflar ve görüntüler eşliğinde "Türk tiyatrosunun Kutup Yıldızı"na saygı duruşunda bulunuyor. Danışmanlığını İstanbul Tiyatro Festivali eski direktörü Dikmen Gürün'ün üstlendiği filmin senaryosunu Zeynep Miraç yazdı, müzikleriyse Murat Evgin tarafından bestelendi.

18. Mascarade, Maskeli Balo (2022) – IMDB Puanı 6.5

Yönetmen: Nicolas Bedo

Oyuncular: Pierre Niney, Isabelle Adjani, François Cluzet

Büyük sansasyon yaratan aşk filmi "La belle époque (Yeni Baştan)" ile herkesin yüreğini ısıtan Nicolas Bedos bu kez hem komedi hem aşk filmi öğeleri taşıyan, bol entrikalı, tempolu bir polisiyeye imza atıyor. Bedos'un henüz yayımlanmamış kendi romanından uyarlayarak 35mm filme çektiği Maskeli Balo, dünya prömiyerini Yarışma Dışı gösterildiği Cannes Film Festivali'nde yaptı. Bir kaza sonucu kariyeri sonlanan yakışıklı dansçı Adrien, günlerini Fransız Riviera'sında geçimini sağlayan eski sinema yıldızı Martha'yla zaman öldürerek geçirmektedir. Adrien, son derece çekici Margot ile tanışınca ve hayatı tümden değişir. İkili, daha parlak bir yaşantı hayaliyle şeytani bir komplo, duygusal bir maskeli balo peşine düşer. Riviera'da geçen Françoise Sagan romanlarıyla Somerset Maugham öyküleri ve kendi yaşamının "acınası bir dönemi"nden esinlenen yönetmen Bedos şöyle diyor: "Kendinden yaşlı kadınların himayesine giren kayıp bir ruhun hikayesi diyebiliriz. Ve Riviera'nın kendimce son derece öznel bir portresi diyebiliriz. Bu film benim genel olarak insani ilişkiler ve özel olarak da aşk ilişkilerine dair şahsi kabusum!"

19. The Curse of Bridge Hollow, Bridge Hollow Laneti (2022) – IMDB Puanı 5.5

Yönetmen: Jeff Wadlow

Oyuncular: Marlon Wayans, Rob Riggle, Lauren Lapkus, Priah Ferguson, Nia Vardalos

Cadılar Bayramı'ndan nefret eden bir baba, kötü bir ruh ortalığı birbirine katıp süslemeleri canlandırınca kasabayı kurtarmak için ergen kızıyla birlik olur.

20. Halloween Ends (2022) – IMDB Puanı 5.0

Yönetmen: David Gordon Green

Oyuncular: Jamie Lee Curtis, Judy Greer, Kyle Richards, Will Patton, Andi Matichak, Nick Castle, Stephanie McIntyre, Rohan Campbell

"Halloween Ends" ile kültün sonuna geliyoruz. Michael Myers ve Laurie Strode'un destanı, serinin bu son filminde tüyler ürpertici bir doruğa ulaşıyor. David Gordon Green imzalı filmde Jamie Lee Curtis, bir kez daha ve son kez Laurie Strode'u canlandırıyor.

21. Shin Ultraman (2022) – IMDB Puanı 6.5

Yönetmen: Shinji Higuchi

Oyuncular: Takumi Saitoh, Masami Nagasawa, Hidetoshi Nishijima, Akari Hayami

Japonya'da "S-Sınıfı Türler" olarak bilinen tanımlanamayan dev yaşam formlarının tehdidi kötüleşirken, dünya atmosferinin ötesinden gümüş bir dev ortaya çıkar.

22. The Woman King (2022) – IMDB Puanı 6.8

Yönetmen: Gina Prince-Bythewood

Oyuncular: Viola Davis, John Boyega, Thuso Mbedu, Lashana Lynch, Hero Fiennes Tiffin

18. ve 19. yüzyıllarda Afrika'nın en güçlü devletlerinden biri olan Dahomey Krallığı'nda yaşanan gerçek olaylardan esinlenen tarihi bir destan izliyoruz.

23. The School for Good and Evil, İyilik ve Kötülük Okulu (2022) – IMDB Puanı 5.8

Yönetmen: Paul Feig

Oyuncular: Charlize Theron, Cate Blanchett, Kerry Washington, Rachel Bloom, Michelle Yeoh, Ben Kingsley, Laurence Fishburne, Peter Serafinowicz, Sofia Wylie, Rob Delaney, Sophia Anne Caruso

Yakın dost olan Sophie ve Agatha, kendilerini gelecekteki peri masalı kahramanları ve kötü karakterlerinin gittiği sihirli bir okulda bulunca aralarındaki bağ sarsılır.

24. Black Adam (2022) – IMDB Puanı 6.3

Yönetmen: Jaume Collet-Serra

Oyuncular: Dwayne Johnson, Viola Davis, Pierce Brosnan, Aldis Hodge, Sarah Shahi, Noah Centineo, Odelya Halevi

Süper kahraman filmi tutkunlarının uzun zamandır beklediği "Black Adam" filmi, Jaume Collet-Serra'nın yönetmenliğiyle vizyona giriyor. Mısır tanrılarının her şeye gücü yeten güçleriyle bahşedildikten ve aynı hızla hapsedildikten yaklaşık 5.000 yıl sonra, Black Adam, dünyevi mezarından kurtulur ve benzersiz adalet biçimini modern dünyaya salmaya hazırlanır.

25. The African Desperate (2022) – IMDB Puanı 5.5

Yönetmen: Martine Syms

Oyuncular: Diamond Stingily, Erin Leland, Cammisa Buerhaus, Aaron Bobrow

Çağdaş sanat dünyasının yıldızlarından Martine Syms'in yönettiği bu isyankar büyüme hikayesi, aynı zamanda sanat dünyasını tiye alan sarkastik bir yolculuk.

26. Good Luck to You, Leo Grande (2022) – IMDB Puanı 7.2

Yönetmen: Sophie Hyde

Oyuncular: Emma Thompson, Daryl McCormack, Isabella Laughland

Emekli bir okul öğretmeni olan Nancy Stokes, biraz macera ve seks için can atmaktadır. Ve Leo Grande adında genç bir seks işçisini işe almayı içeren bir planı yapar.

27. Hearts Of Darkness: A Filmmaker's Apocalypse (1991) – IMDB Puanı 8.1

Yönetmen: Fax Bahr, Eleanor Coppola, George Hickenlooper

Francis Ford Coppola, Vietnam Savaşı'na dair en unutulmaz yapıtı çekerken, eşi Eleanor o anları filme alır ve ortaya görkemli bir prodüksiyon süreci belgesi çıkar.

28. Valkoinen Peura, Beyaz Ren Geyiği (1952) – IMDB Puanı 7.0

Yönetmen: Erik Blomberg

Oyuncular: Mirjami Kuosmanen, Kalervo Nissila, Ake Lindman

50'li yıllardan Altın Küre ödüllü bu Fin klasiği, korku sinemasının kıymeti az bilinen başyapıtlarından biriydi. Bir şaman tarafından, ölümcül bir arzu nesnesine dönüştürülen bir kadının öyküsünü anlatıyor.

29. Memory, Geçmişe Dönüş (2022) – IMDB Puanı 5.7

Yönetmen: Martin Campbell

Oyuncular: Liam Neeson, Monica Bellucci, Guy Pearce

Usta yönetmen Martin Campbell'ın imzasını taşıyan "Memory (Geçmişe Dönüş)", Alzheimer hastalığının etkilerini işlerken, bir öfke ve kefaret hikayesi anlatıyor. Zihni zayıflarken vicdanı güçlenen bir kiralık katilin yaşadığı ahlaki çıkmaz üzerine kurulu olan filmin heyecan ve aksiyon dolu öyküsünde Alex Lewis, hayatını değiştirmek üzere olan bir kiralık suikastçıdır. Teksas, El Paso'da yaşayan Alex, tam emekli olmayı planlarken eski bir bağlantısı ona son bir görev verir. Son işi, Alex'i, ajan Vincent Serra liderliğinde yönetilen gizli bir FBI operasyonuna yönlendirir. Ayrıntıları hatırlayamaması onu daha büyük bir tehlikeye atsa da Alex, bir ömür boyu gölgelerde kazandığı becerilerini çirkin bir sırrı aydınlığa çıkarmak için kullanır ama bunu, güçlü düşmanları kendisini yok etmeden ve Serra'nın gizli görevini açık etmeden yapmalıdır.

30. The Good Nurse (2022) – IMDB Puanı 6.8

Yönetmen: Tobias Lindholm

Oyuncular: Jessica Chastain, Eddie Redmayne

İşi başından aşkın bir yoğun bakım hemşiresi, özverili yeni iş arkadaşından destek alır ancak bir hastanın beklenmedik ölümü, şüpheleri bu yeni hemşireye çeker. Tobias Lindholm'un yönetmenliğini üstlendiği "The Good Nurse" filmi, Charles Graeber'ın romanından Krysty Wilson-Cairns tarafından senaryoya uyarlanıyor.

31. Cici (2022) – IMDB Puanı 7.2

Yönetmen: Berkun Oya

Oyuncular: Fatih Artman, Ayça Bingöl, Funda Eryiğit, Okan Yalabık, Yılmaz Erdoğan

Acı bir kaybın ardından köyden kente göçen bir aile yaklaşık 30 yıl sonra eski evlerinde buluşur. Bastırılmış duygular ve sırlar ortaya çıktıkça eski yaralar yeniden açılır.

32. Emily (2022) – IMDB Puanı 6.9

Yönetmen: Frances O'Connor

Oyuncular: Emma Mackey, Oliver Jackson-Cohen, Adrian Dunbar, Fionn Whitehead

Frances O'Connor'ın yazıp yönettiği "Emily"de 30 yaşındayken çok erken bir yaşta hayatını kaybeden dünyanın en ünlü, esrarengiz ve kışkırtıcı yazarlarından biri olan Emily Bronte'nin asi ve uyumsuz bir genç kızdan büyüyüşüne tanıklık ediyoruz. "Sex Education" dizisiyle yıldızı parlayan Emma Mackey, Emily Bronte'yi canlandırıyor.

33. Bodies Bodies Bodies (2022) – IMDB Puanı 6.2

Yönetmen: Halina Reijn

Oyuncular: Amandla Stenberg, Maria Bakalova, Rachel Sennott, Chase Sui Wonders, Pete Davidson, Myha'la Herrold, Lee Pace, Conner O'Malley

20'li yaşlardaki bir grup zengin genç, uzak bir aile malikanesinde bir parti planlar. Ancak başlattıkları parti oyunu çok ama çok yanlış bir yöne gitmeye başladığında, arkadan bıçaklamalar, sahte arkadaşlar ve ölümcül bir oyun ortaya çıkar.

34. Broker, Bebek Servisi (2022) – IMDB Puanı 7.2

Yönetmen: Hirokazu Koreeda

Oyuncular: Kang-ho Song, Dong-Wong Gang, Bae Doona, Ji-eun Lee, Lee Yoo-young

İnsanların istenmeyen bebeklerini isimsiz olarak bırakmaları için yapılan bir tesiste çalışanlar, borçlarını kapatmak için oradaki bebeklerden birini satmaya karar verir. "Broker (Bebek Servisi)", Cannes Film Festivali de dahil katıldığı törenlerden ödüllerle döndü.

35. Run Sweetheart Run (2020) – IMDB Puanı 5.4

Yönetmen: Shana Feste

Oyuncular: Ella Balinska, Pilou Asbæk, Clark Gregg, Shohreh Aghdashloo, Dayo Okeniyi

Bekar bir anne olan Cherie, patronu en önemli müşterilerinden biriyle görüşmesi için ısrar ettiğinde başlangıçta endişeli olsa da karizmatik Ethan ile tanıştığında rahatlar ve heyecanlanır. Etkili iş adamı beklentilerin aksine Cherie'nin ayaklarını yerden keser. Ancak gecenin sonunda, ikisi baş başa kaldığında gerçek, vahşi doğasını ortaya çıkarır. Darp edilen ve dehşete düşen Cherie, canını kurtarmak için kaçar ve kendisini tamamen yok etmeye kararlı, kana susamış bir saldırganla amansız bir kedi-fare oyunu da başlar. Bu soluk soluğa izleyeceğiniz kara gerilimde Cherie, kendini hayal edebileceğinden çok daha tuhaf ve şeytani bir komplonun hedefinde bulur.

Emmy Ödüllü En İyi Drama Dizileri

Emmy Ödüllü En İyi Mini Diziler

Kraliçe 2. Elizabeth'i Konu Alan Dizi, Film ve Belgeseller

EN ÇOK OKUNANLAR

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

1 dakika okunma süresi
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

1 dakika okunma süresi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları
74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey
“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

Nisan Ayı Film Önerileri
Nisan Ayı Film Önerileri

Nisan Ayı Film Önerileri

“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler
“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler

“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları
43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler
En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler
“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

Mart Ayı Film Önerileri
Mart Ayı Film Önerileri

Mart Ayı Film Önerileri