Şubat 2023'te Vizyona Giren Yerli ve Yabancı Film Önerileri

Şubat 2023'te izleyebileceğiniz, vizyonda ve çevrimiçi platformlarda yayınlanan en yeni yerli ve yabancı filmleri bir araya getirdik.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
1 Şubat 2023 Çarşamba 15:19 | Son Güncellenme:
19 dakika okunma süresi
Şubat Ayı Film Önerileri

Yerli-Yabancı Film Önerileri

"True Spirit (Denizlerin Kızı)" (3 Şubat)

Yönetmen: Sarah Spillane

Oyuncular: Anna Raquin, Teagan Croft, Cliff Curtis

Avustralyalı azimli bir genç kız, tek başına yelkenle dünyayı dolaşan en genç kişi olma hayalinin peşinden giderken korkularıyla yüzleşir. "True Spirit (Denizlerin Kızı)", 3 Şubat'ta Netflix ekranlarında izleyicinin karşısına çıkıyor.


"The Banshees of Inisherin" (3 Şubat)

Yönetmen: Martin McDonagh

Oyuncular: Colin Farrell, Brendan Gleeson, Kerry Condon, Barry Keoghan

İki çocukluk arkadaşından biri, ilişkilerini aniden bitirdiğinde, her ikisi için de endişe verici sonuçlarla kendilerini bir çıkmazda bulurlar. Pek çok film festivali ve ödül töreninden başarıyla dönen "The Banshees of Inisherin", 2023 yılı Oscar Ödülleri'nde de Kerry Condon için En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, Colin Farrell için En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Orijinal Müzik, En İyi Film, En İyi Yönetmen, Brendan Gleeson ve Barry Keoghan için En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, En İyi Orijinal Senaryo ve En İyi Kurgu olmak üzere dokuz adaylıkla boy gösteriyor. "The Banshees of Inisherin", 3 Şubat'ta sinemalarda vizyona giriyor.


"Rüyanda Görürsün" (3 Şubat)

Yönetmen: Cemal Alpan

Oyuncular: Murat Boz, Burcu Özberk

Amazon Prime Video'nun ilk yerli orijinal filmi "Rüyanda Görürsün", tersten bir aşk hikayesi anlatıyor. Tüm aşklar tanışmakla başlayıp kavuşmakla veya ayrılmakla biterken Engin ve Pelin'in hikayesi kavuşmakla başlıyor. Film, aşka ve evliliğe inanmayan Engin ile Pelin'i bir rüyada buluşturuyor. Güce, başarıya ve lüks yaşama değer veren iş insanı Engin, hayatta her istediğini elde ederken orta sınıf bir ailenin kızı olan naif, hayalperest ve güçlü Pelin onu olduğu gibi kabul edecek beyaz atlı prensini beklemesi gerektiğine inanıyor. İkilinin yolları bir partide kesişiyor ve ne olduğunu hatırlamadıkları gecenin sonunda kendilerini iki yıldır evli oldukları bir rüyada buluyorlar. Önceleri birbirine tahammül edemeyen Pelin ve Engin bu kabustan uyanmak için türlü yollar denerken, yaşadıklarının etkisiyle giderek birbirine bağlanıyor. Romantik komedi türündeki "Rüyanda Görürsün", 3 Şubat'ta Amazon Prime Video'da izlenebilir.


"Both Sides Of The Blade (Bıçağın İki Yüzü)" (3 Şubat)

Yönetmen: Claire Denis

Oyuncular: Juliette Binoche, Vincent Lindon, Gregoire Colin

İngilizce adını Tindersticks'in film için bestelediği parçadan alan "Both Sides Of The Blade (Bıçağın İki Yüzü)", tutkulu bir aşk hikayesini konu alıyor. Büyük ustalardan Claire Denis imzalı bu aşk öyküsü, kadın, cinsellik ve arzu temalarını bir aşk üçgeni etrafında anlatıyor. "Both Sides Of The Blade (Bıçağın İki Yüzü)", 3 Şubat'ta MUBI seyircisiyle bir araya geliyor.


"İyi Adamın 10 Günü" (10 Şubat)

Yönetmen: Uluç Bayraktar

Oyuncular: Nejat İşler, Nur Fettahoğlu, İlayda Alişan, İlayda Akdoğan, Rıza Kocaoğlu, Barış Falay, Şenay Gürler, Gözde Kaya, Yurdaer Okur

İyi bir adam olarak bilinen Sadık, insan kaçakçıları ve katillerin dünyasında adalet ararken iyilikle kötülük arasındaki çizgi bulanıklaşır. Suç ve gizem türlerindeki "İyi Adamın 10 Günü", aksiyon dolu üçlemenin ilk filmi. "İyi Adamın 10 Günü", 10 Şubat'tan itibaren Netflix'te seyirciyle buluşuyor.


"Titanic" (10 Şubat)

Yönetmen: James Cameron

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Billy Zane, Kathy Bates

1997 yapımı bol ödüllü kült film, Sevgililer Günü'ne özel olarak Şubat ayında sinema izleyicisiyle buluşuyor. Biri zengin bir aristokrat, diğeri ise kibar ve fakir bir delikanlı, iki genç birbirine tarihin en ünlü ve talihsiz gemisinde aşık olurlar. "Titanic", 10 Şubat'ta 4K olarak vizyona giriyor.


"Your Place or Mine" (10 Şubat)

Yönetmen: Aline Brosh McKenna

Oyuncular: Ashton Kutcher, Reese Witherspoon, Steve Zahn, Wesley Kimmel, Rachel Bloom, Jesse Williams

Çok yakın arkadaş ve tamamen zıt karakterler olan Debbie ve Peter, bir haftalığına evlerini değiştirir ve birbirlerinin hayatına yakından bakmaları, bir aşkın kapılarını aralar. "Your Place or Mine", 10 Şubat'tan itibaren Netflix'te izlenebilir.


"Cehennem Boş, Tüm Şeytanlar Burada" (10 Şubat)

Yönetmen: Özgürcan Uzunyaşa

Oyuncular: Ayda Akkaya, Ayşe Lebriz Berkem, Kayhan Berkin, Erman Bostan, Onat Bulut, Şenay Gürler, Yeşim Özsoy, Güçlü Yalçıner, Öyküsu Özyürek

59. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Ulusal Kısa Film Yarışması'nda Jüri Özel Ödülü'nün sahibi olan "Cehennem Boş, Tüm Şeytanlar Burada", Özgürcan Uzunyaşa'nın beşinci kısa filmi olma özelliğini taşıyor. Sınavına gireceği okulun jürisi tarafından taciz edildikten sonra çevresindeki erkekler tarafından sürekli sorgulanırken gerçeklik algısını korumaya çalışan bir kadının gerçeküstü öyküsünü izliyoruz. "Cehennem Boş, Tüm Şeytanlar Burada" filmi, 10 Şubat'ta MUBI'de yerini alıyor.


"Living" (10 Şubat)

Yönetmen: Oliver Hermanus

Oyuncular: Billy Nighy, Aimee Lou Wood, Alex Sharp, Oliver Chris, Adrian Rawlins

1950'lerin Londra'sında, mizahtan yoksun bir memur, amansız bir teşhis konulduktan sonra hayatı deneyimlemek için işten izin almaya karar verir. Akira Kurosawa'nın 1952 yapımı "Ikiru" filminden uyarlanan, senaryosunu Kazuo Ishiguro'nun kaleme aldığı "Living", 10 Şubat'ta sinemalarda.


"The Whale (Balina)" (10 Şubat)

Yönetmen: Darren Aronosky

Oyuncular: Brendan Fraser, Sadie Sink, Hong Chau

Münzevi bir İngilizce öğretmeni, görüşmediği genç kızıyla yeniden bağlantı kurmaya çalışır. Samuel D. Hunter'ın senaryosunu yazdığı film, film festivali ve ödül törenlerinde o kadar ilgi gördü ki kazandığı Oscar adaylıkları kimse için şaşırtıcı olmadı. Performansıyla övgü toplayan Brendan Fraser, En İyi Erkek Oyuncu Oscar'ına aday olurken Hong Chau da En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Oscar için yarışıyor. "The Whale (Balina)", 10 Şubat'ta vizyona giriyor.


"A Man Called Otto (Hayata Röveşata Çeken Adam)" (10 Şubat)

Yönetmen: Marc Forster

Oyuncular: Tom Hanks, Rachel Keller, Manuel Garcia-Rulfo

Otto, karısını kaybettikten sonra hayattan vazgeçmiş ve her şeye bir son vermek isteyen huysuz biridir. Yakınlarına genç bir ailenin taşınması, dünyasını değiştirecek bir arkadaşlığa yol açar. Duygusal komedi "A Man Called Otto (Hayata Röveşata Çeken Adam)", 10 Şubat'ta sinemalarda.


"Shame (Utanç)" (12 Şubat)

Yönetmen: Steve McQueen

Oyuncular: Michael Fassbender, Carey Mulligan, James Badge Dale, Lucy Walters, Nicole Beharie

Steve McQueen, başyapıt niteliğindeki ilk uzun metrajlı filmi "Hunger"dan üç yıl sonra, "bedenin kime ait olduğu" sorusunu bu kez 2011 yapımı "Shame (Utanç)" ile gündeme taşıyor. Başrolde yine Michael Fassbender'a rol veren yönetmen, bir seks bağımlısının portresini çıkarıyor. Aralarında Venedik Film Festivali'nin de bulunduğu pek çok festivalden ödüllerle dönen film, aşk ve cinsellik üzerinden karakterin yaşadığı birtakım varoluşsal sorunları, modern bir kent ve kentin, bireyler üzerinde yarattığı baskı ve yalnızlık üzerinden inceliyor. "Shame (Utanç)", 12 Şubat'tan itibaren MUBI'de.


"Ant-Man and the Wasp: Quantumania" (17 Şubat)

Yönetmen: Peyton Reed

Oyuncular: Paul Rudd, Evangeline Lilly, Jonathan Majors, Kathryn Newton, Michelle Pfeiffer, Michael Douglas, Bill Murray, Randall Park

Scott Lang ve Hope Van Dyne, Hank Pym ve Janet Van Dyne ile birlikte, garip yaratıklarla etkileşime girdikleri ve mümkün olduğunu düşündüklerinin sınırlarını aşan bir maceraya atıldıkları Kuantum Diyarı'nı keşfe çıkıyor. Marvel sinematik evreninin sevilen yapımlarından "Ant-Man and the Wasp: Quantumania", 17 Şubat'ta sinemalarda.


"L'Immensita (Uçsuz Bucaksız)" (17 Şubat)

Yönetmen: Emanuele Crialese

Oyuncular: Penelope Cruz, Vincenzo Amato, Alvia Reale

1970'lerde Roma'da geçen filmde Clara ve çocukları arasında sevgi bağının hikayesini izliyoruz. Dram türündeki "L'Immensita (Uçsuz Bucaksız)", 17 Şubat'ta sinema seyircisiyle buluşuyor.


"Battle Royale (Ölüm Oyunu)" (17 Şubat)

Yönetmen: Kinji Fukasaku

Oyuncular: Tatsuya Fujiwara, Aki Maeda, Taro Yamamoto, Chiaki Kuriyama, Takashi Tsukamoto, Sosuke Takaoka

2000 yapımı "Battle Royale (Ölüm Oyunu)", ünlü "Sineklerin Tanrısı" romanının stilize bir yorumu. Hükümet, işsizlik ve gençlik üçgenindeki karamsarlığa ve şiddete odaklanan hikayede, bir adaya gönderilen 42 Japon gencinin hayatta kalabilmek için birbirlerini öldürmek zorunda olmaları konu ediliyor. "Battle Royale (Ölüm Oyunu)", 17 Şubat'ta MUBI'de izlenebilir.


"The Strays (Başıboş)" (22 Şubat)

Yönetmen: Nathaniel Martello-White

Oyuncular: Ashley Madekwe, Justin Salinger, Michael Warburton, Caroline Martin, Rob Jarvis

Orta sınıf üstü bir kadının titizlikle kurduğu ayrıcalıklı ve mükemmel hayatı, yaşadığı şirin banliyö kasabasına iki tekinsiz yabancının çıkagelmesiyle altüst olur. "The Strays (Başıboş)", 22 Şubat'ta Netflix'te.


"Missing (Kayıp)" (24 Şubat)

Yönetmenler: Will Merrick, Nicholas D. Johnson

Oyuncular: Storm Reid, Nia Long, Daniel Henney

Annesinin kaybolmasının ardından genç bir kadın, internette kendisine sunulan araçları kullanarak onu evinden çıkmadan bulmaya çalışır. Gerilim ve dram türlerindeki "Missing (Kayıp)", 24 Şubat'ta sinemalarda.


"We Have A Ghost (Meşhur Hayalet Ernest)" (24 Şubat)

Yönetmen: Christopher Landon

Oyuncular: Jennifer Coolidge, David Harbour, Anthony Mackie, Jackson Kelly, Tig Notaro, Faith Ford

Yeni evlerinde Ernest adlı bir hayalete rastlayan Kevin ve ailesi, sosyal medyada ünlü olur ama Kevin, Ernest'ın geçmişini araştırmasına yardım edince CIA'in hedefi haline gelirler. "We Have A Ghost (Meşhur Hayalet Ernest)", 24 Şubat'ta Netflix'te.


"The Quiet Girl (Sessiz Kız)" (24 Şubat)

Yönetmen: Colm Bairead

Oyuncular: Carrie Crowley, Andrew Bennett, Catherine Clinch

1981 yılında İrlanda'nın kırsal bölgesinde geçen film, sessiz ve ihmal edilmiş küçük bir kızın, işlevsiz ailesinden alınarak yaz için koruyucu bir ailenin yanında yaşamaya gönderilir. Onların bakımında kendini toparlayan küçük kız, sırların olmadığı sanılan bu ailede önemli bir tane keşfeder. "The Quiet Girl (Sessiz Kız)", 24 Şubat'ta sinemalarda.


"Alcarras" (24 Şubat)

Yönetmen: Carla Simon

Oyuncular: Josep Abad, Jordi Pujol Dolcet, Anna Otin, Albert Bosch, Xenia Roset, Ainet Jounou

İspanyol yönetmen Carla Simón'un, kendi çocukluğunun geçtiği Alcarràs köyünde şeftali yetiştiriciliği ile uğraşan çiftçi ailesinin yaşantısını konu alıyor. Solé ailesinin her şey gibi zamana yenik düşmüş geçim kaynaklarının yerini güneş panellerinin aldığı bir geleceğe doğru yavaş yavaş savrulmasını anlatıyor. İncelikli, samimi bir dile sahip film, seyirciyi pastoral bir coğrafyada geçen sessiz bir trajediye ortak ediyor. "Alcarraz", 24 Şubat'ta MUBI'de.


"Stowaway (Kaçak Yolcu)"

Yönetmen: Declan Whitebloom

Oyuncular: Ruby Rose, Frank Grillo, Patrick Schwarzenegger

"Kaçak Yolcu (Stowaway)" filminin öyküsünde, hayatı partilerden ibaret olan genç ve güzel bir kadın, lüks yatını ele geçirmek isteyen modern korsanlarla mücadele ediyor. Açık denizde teknesinde kaçabileceği hiçbir yer olmayan Bella Denton, kaderinin kontrolünü kendi eline almaya ve saldırganlara karşı koymaya karar veriyor. Bol aksiyonlu "Stowaway (Kaçak Yolcu)" filmi, Şubat ayında FilmBox+'ta izlenebilir.


Tüm Zamanların En İyi Marvel Filmleri

Son Yılların En İyi Romantik Filmleri

Marie Antoinette: Hayatı, Dizi ve Filmleri

EN ÇOK OKUNANLAR

Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

1 dakika okunma süresi
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

1 dakika okunma süresi
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Nisan Ayı Dizi Önerileri
Nisan Ayı Dizi Önerileri

Nisan Ayı Dizi Önerileri

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları
74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

Mart Ayı Film Önerileri
Mart Ayı Film Önerileri

Mart Ayı Film Önerileri

“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler
“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler
Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

“Challengers” Filmi İncelemesi
“Challengers” Filmi İncelemesi

“Challengers” Filmi İncelemesi

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey
“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar