Kristen Stewart'ın En İyi 30 Filmi

“Twilight” serisi ile tanıdığımız, büyük bütçeli gişe filmlerinden bağımsız yapımlara dek oldukça geniş bir filmografiye sahip olan Kristen Stewart'ın en iyi filmleri.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
22 Ocak 2024 Pazartesi 13:47 | Son Güncellenme:
26 dakika okunma süresi
Kristen Stewart'ın En İyi Filmleri

Kristen Stewart Kimdir?

"Twilight" filmleri ile ünü uluslararası düzeye yayılan Kristen Stewart, 9 Nisan 1990 tarihinde Kaliforniya'da doğdu. Sinema ve televizyon dünyasında çalışan bir anne-babanın çocuğu olması sayesinde kariyerine çocuk yaşlarda katıldığı filmlerle başladı. Pek çoğumuzun hayatına "Twilight"ın Bella Swan'ı olarak girse de Stewart, bağımsız yapımlarda yer almayı daha çok tercih ediyor.

Zaman zaman gişe filmlerinde de görsek Kristen Stewart, kariyerini daha çok bağımsız filmler üzerine inşa etti. Bu da kendisine Holywood ve sinema endüstrisinde saygı duyulan bir yer edinmesini sağladı. "Spencer" filmi ile 2022 yılında En İyi Kadın Oyuncu kategorisinde Oscar'a aday gösterilen Kristen Stewart, yıllar içinde festivallerde pek çok ödül de aldı.


Kristen Stewart Filmleri:

1. Love Me (2024)

Yönetmenler: Sam Zuchero, Andy Zuchero

Oyuncular: Steven Yeun, Kristen Stewart

Bilim kurgu ve dram türlerindeki "Love Me" filminde, insanlığın yok oluşundan çok sonra, bir şamandıra ve bir uydu, internette tanışır ve birbirlerine aşık olurlar. Kristen Stewart ve Steven Yeun, bu iki makinenin ilişkileri sürecinde kendilerinin yerine hayal ettikleri insanları canlandırıyor.


2. Love Lies Bleeding (2024)

Yönetmen: Rose Glass

Oyuncular: Anna Baryshnikov, Kristen Stewart, Dave Franco, Ed Harris

İngiliz sinemacı Rose Glass'ın 2019'daki muhteşem ilk filmi "Saint Maud"un devamı niteliğindeki "Love Lies Bleeding"; aşk, seks ve suç üzerine hararetli bir hikaye anlatıyor. New Mexico'da bir spor salonu işleten Lou, Las Vegas'taki yarışmalarda başarılı olmayı uman vücut geliştirmeci Jackie'ye aşık olur. Aşkları, Lou'nun babasının yeraltı dünyasıyla bağlantıları olması nedeniyle tehdit altındadır ve bu da çifti bazı tehlikeli durumlara sürükler.


3. Spencer (2021) – IMDB Puanı 6.6

Yönetmen: Pablo Larrain

Oyuncular: Kristen Stewart, Timothy Spall, Sally Hawkins

Kristen Stewart, Prenses Diana'nın Prens Charles ile olan evliliğini bitirme kararı aldığı ve psikolojik problemler çektiği dönemine odaklanan "Spencer" filminin başrolünde karşımıza çıkıyor. Kristen Stewart'ın Prenses Diana'yı canlandırması başta negatif tepkiler toplayarak bu rol için yanlış bir oyuncu seçimi olduğu düşünülüyordu. Ancak filmin gösterime girmesi ile negatif eleştiriler yok oldu ve Stewart'ın performansı beğeni topladı. Hatta Oscar'da En İyi Kadın Oyuncu dalında aday gösterildi.


4. Happiest Season (2020) - IMDB Puanı 6.6

Yönetmen: Clea DuVall

Oyuncular: Kristen Stewart, Mackenzie Davis, Mary Steenburgen

Kristen Stewart ve Mackenzie Davis'in başrolünde oynadığı "Happiest Season"da Abby ve sevgilisi Harper, Noel tatili için Harper'ın ailesinin yanına gider. Tek problem; Harper'ın, ailesine eşcinsel olduğunu henüz açıklamamış olması. Bu eğlenceli romantik komedi, kendini ve aileni kabullenmeyi duygusal bir şekilde anlatıyor.


5. Underwater (2020) – IMDB Puanı 5.9

Yönetmen: William Eubank

Oyuncular: Kristen Stewart, Vincent Cassel, Mamoudou Athie

Aksiyon, korku ve bilim kurgu türlerindeki "Underwater" filminde, bir derin deniz sondaj şirketi için çalışan okyanus araştırmacılarından oluşan bir ekip, gizemli bir depremin Mariana Çukuru'nun dibinde bulunan derin su araştırma ve sondaj tesislerini harap etmesinin ardından güvenli bir yere ulaşmaya çalışır.


6. Seberg (2019) – IMDB Puanı 6.0

Yönetmen: Benedict Andrews

Oyuncular: Kristen Stewart, Yvan Attal, Gabriel Sky, Margaret Qualley, Anthony Mackie, Vince Vaughn

Biyografi, dram ve gerilim türlerindeki "Seberg" filminde Kristen Stewart, ünlü Fransız oyuncu Jean Seberg'i canlandırıyor. Fransız Yeni Dalgası ikonu Jean Seberg'in hayatındaki gerçek olaylardan esinlenen film, 1960'ların sonunda Hoover'ın FBI'ının, sivil haklar aktivisti Hakim Jamal ile olan siyasi ve romantik ilişkisi nedeniyle Seberg'i hedef alışını anlatıyor.


7. Lizzie (2018) – IMDB Puanı 5.9

Yönetmen: Craig William Macneill

Oyuncular: Chloe Sevigny, Kristen Stewart, Jeff Perry

Biyografi, suç ve dram türlerindeki "Lizzie" filmi, Lizzie Andrew Borden'ın ailesinin 1892'deki meşhur cinayetlerine dayanan psikolojik bir gerilim.


8. Billy Lynn's Long Halftime Walk (2016) – IMDB Puanı 6.2

Yönetmen: Ang Lee

Oyuncular: Joe Alwyn, Garrett Hedlund, Arturo Castro, Kristen Stewart, Vin Diesel, Steve Martin, Chris Tucker

Aksiyon ve dram türlerindeki "Billy Lynn's Long Halftime Walk" filminde, 19 yaşındaki Billy Lynn, Irak savaşının ardından zafer turu için eve getirilir. Film, geriye dönüşlerle ekibinin başına gerçekten neler geldiğini göstererek savaşın gerçekleriyle ABD'nin algılarını karşılaştırıyor.


9. Personal Shopper (2016) – IMDB Puanı 6.1

Yönetmen: Olivier Assayas

Oyuncular: Kristen Stewart, Lars Eidinger, Sigrid Bouaziz

Oliver Assayas'ın yazıp yönettiği "Personal Shopper"ın konusu Chanel olmasa da filmin kostümlerine Chanel sponsor oluyor. "Personal Shopper", stil danışmanı olarak çalışan Maureen'in geçmişiyle yaşadığı çatışmaları ve içsel yolculuğunu konu alıyor. Kristen Stewart'ın başrolünde yer aldığı film, eleştirmenlerden büyük övgüler alırken Cannes Film Festivali'nden En İyi Yönetmen ödülü aldı.


10. Café Society (2016) – IMDB Puanı 6.6

Yönetmen: Woody Allen

Oyuncular: Jesse Eisenberg, Kristen Stewart, Steve Carell, Blake Lively, Sheryl Lee

Komedi, romantik ve dram türlerindeki "Café Society" filminde, 1930'larda Bronx'lu bir adam Hollywood'a taşınır ve evli bir adamla görüşen genç bir kadına aşık olur.


11. Certain Women (2016) – IMDB Puanı 6.4

Yönetmen: Kellu Reichardt

Oyuncular: Michelle Williams, Kristen Stewart, Laura Dern

Dram türündeki "Certain Women" filminde, üç kadının hayatı, her birinin kusurlu bir şekilde kendi yolunu çizdiği küçük bir kasabada kesişir.


12. Equals (2015) – IMDB Puanı 6.0

Yönetmen: Drake Doremus

Oyuncular: Nicholas Hoult, Kristen Stewart, Vernetta Lopez, Scott Lawrence

Dram, romantik ve bilim kurgu türlerindeki "Equals" filminde, duygusuz bir ütopyada, iki insan gizemli bir hastalıktan dolayı duygularını yeniden kazandıklarında birbirlerine aşık olurlar ve bu durum onlar ve toplumları arasında gerginliklere neden olur.


13. American Ultra (2015) – IMDB Puanı 6.1

Yönetmen: Nima Nourizadeh

Oyuncular: Jesse Eisenberg, Kristen Stewart, Connie Britton

Aksiyon ve komedi türlerindeki "American Ultra" filminde, aslında bir hükümet ajanı olan bir keş, artık ajansa yük olarak işaretlenir ve yok edilmesi planlanır. Ama o çok iyi eğitilmiş ve diğerlerinin başa çıkamayacağı kadar yüksektedir.


14. Anesthesia (2015) – IMDB Puanı 6.1

Yönetmen: Tim Blake Nelson

Oyuncular: Sam Waterstone, Kristen Stewart, Corey Stoll

Suç ve dram türlerindeki "Anesthesia" filminde, Columbia Üniversitesi'nden bir felsefe profesörünün vahşi bir şekilde soyulmasının ardından birden fazla hayat kesişir.


15. Still Alice (2014) – IMDB Puanı 7.5

Yönetmenler: Richard Glatzer, Wash Westmoreland

Oyuncular: Julianne Moore, Alec Baldwin, Kristen Stewart, Kate Bosworth, Shane McRae, Hunter Parrish

Dram türündeki "Still Alice" filminde, bir dilbilim profesörü ve ailesi, profesöre Alzheimer teşhisi konulduğunda aralarındaki bağın sınandığını görürler.


16. Clouds of Sils Maria (2014) – IMDB Puanı 6.7

Yönetmen: Olivier Assayas

Oyuncular: Juliette Binoche, Kristen Stewart, Chloe Grace Moretz, Johnny Flynn

Dram türündeki "Clouds of Sils Maria" filminde, bir film yıldızı, kariyerini başlatan oyunun yeniden sahnelenmesinde rol alırken kendisinin rahatsız edici bir yansımasıyla yüz yüze gelir.


17. Camp X-Ray (2014) – IMDB Puanı 6.9

Yönetmen: Peter Sattler

Oyuncular: Kristen Stewart, Payman Maadi, Lane Garrison

Dram ve savaş filmi "Camp X-Ray"de, Guantanamo Körfezi'ne atanan bir asker, orada hapsedilmiş bir adamla arkadaş olur.


18. On the Road (2012) – IMDB Puanı 6.0

Yönetmen: Walter Salles

Oyuncular: Sam Riley, Garrett Hedlund, Kristen Stewart, Amy Adams, Tom Sturridge, Kirsten Dunst

Jack Kerouac'ın 1940'ların sonlarında ve 50'lerin başlarında geçen romanına dayanan edebiyatın en ünlü yolculuğu, kitabın yayınlanmasından 55 yıl sonrasına kadar beyaz perdeye yansımadı. Genç yazar Sal Paradise, özgür ruhlu Dean Moriarty ve kız arkadaşı Marylou, ülke çapında uzun bir araba yolculuğuna çıktıklarında, her biri yolculuklarını kalıcı olarak etkileyen bir grup insanla tanışır. Hollywood'un en ünlü isimlerini bir araya getiren "On the Road", ilham aldığı kitap kadar bohem bir yapım.


19. Snow White and the Huntsman (2012) – IMDB Puanı 6.1

Yönetmen: Rupert Sanders

Oyuncular: Kristen Stewart, Chris Hemsworth, Charlize Theron, Sam Claflin, Ian McShane

Disney prenseslerinin öncüsü, 1937 yapımı "Snow White and The Seven Dwarfs" animasyonu, o kadar ünlü oldu ki Disney'in bugünkü başarısının temellerini attığını söyleyebiliriz. Pek çok kez uyarlanan "Snow White and The Seven Dwarfs"un hikayesini bilmeyen yoktur; kıskanç bir kötü kraliçe, güzeller güzeli Pamuk Prenses, Yedi Cüceler ve zehirli bir elma... Klasik animasyonumuzun en yenilikçi diyebileceğimiz uyarlaması olan "Snow White and the Huntsman" filminde Pamuk Prenses, bir kenarda oturup kurtarılmayı beklemek yerine kötü kraliçenin tiranlığını devirmek için eline kılıcı alıp savaşa katılıyor. Kristen Stewart, filmde Pamuk Prenses'i canlandırıyor.


20. The Runaways (2010) – IMDB Puanı 6.5

Yönetmen: Floria Sigismondi

Oyuncular: Kristen Stewart, Dakota Fanning, Michael Shannon, Stella Maeve, Riley Keough, Brett Cullen, Johnny Lewis, Scout Taylor-Compton, Alia Shawkat

Biyografi, dram ve müzik türlerindeki "The Runaways", 1970'lerin genç kız rock grubu The Runaways hakkında biyografik bir film. Grup üyeleri Cherie Currie ve Joan Jett arasındaki ilişkiyi takip ediyoruz.


21. Welcome to the Rileys (2010) – IMDB Puanı 6.9

Yönetmen: Jake Scott

Oyuncular: James Gandolfini, Kristen Stewart, Melissa Leo

Dram türündeki "Welcome to the Rileys" filminde, New Orleans'a iş gezisine giden problemli bir adam, asi bir genç kadına bakarak kurtuluş arar.


22. Adventureland (2009) – IMDB Puanı 6.8

Yönetmen: Greg Mottola

Oyuncular: Jesse Eisenberg, Kristen Stewart, Ryan Reynolds, Martin Starr, Margarita Levieva, Kristen Wiig, Bill Hader

Bazen en ilginç hikayeler, en beklenmedik yerlerden çıkabiliyor. "Adventureland" filminde James, yaz tatili için eğlence parkında girdiği sıkıcı işin sandığından çok daha heyecan verici olduğunu fark ediyor. 1987 yazında, bir üniversite mezunu olan James, yerel eğlence parkında işe girer. Zaman geçirmek için girdiği bu işin, aşk ve hayal kırıklıklarıyla onu gerçek dünyaya hazırlamak için mükemmel bir kurs olduğu ortaya çıkar.


23. Twilight Saga

Oyuncular: Kristen Stewart, Robert Pattinson, Billy Burke, Taylor Lautner, Anna Kendrick, Nikki Reed, Kellan Lutz, Ashley Green, Jackson Rathbone, Peter Facinelli, Elizabeth Reaser

Amerikalı yazar Stephenie Meyer'ın romanlarına dayanan fantastik film serisi "The Twilight Saga", 2008 yılında ilk kez beyazperdede göründüğünden bu yana hem kalplerde hem de sinema dünyasında ayrı bir yer kazandı. Başrollerinde Kristen Stewart ve Robert Pattinson'ın yer aldığı "The Twilight Saga" özünde babasının yanına taşınan genç bir kız Bella ile yakışıklı vampir Edward'ın arasındaki aşk hikayesini anlatıyor. Ancak hikaye ilerledikçe vampirler arası klanlardan kurt adamlara dek yepyeni karakterler dahil oluyor. Catherine Hardwicke'in yönettiği "Twilight" (2008) ile başlayan seri, "The Twilight Saga: New Moon" (2009) ve "The Twilight Saga: Eclipse" (2010), devam edip, son kitabın ikiye bölündüğü "The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 1" (2011) ve "The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 2" filmleriyle sona erdi.


24. The Yellow Handkerchief (2008) – IMDB Puanı 6.7

Yönetmen: Udayan Prasad

Oyuncular: William Hurt, Maria Bello, Kristen Stewart, Eddie Redmayne

Macera, dram ve romantik türlerindeki "The Yellow Handkerchief" filminde, yalnızlık duygularının bir araya getirdiği üç yabancı, Lousiana'da çıktıları yolculuk ile içsel bir dönüşüm geçirir.


25. Into the Wild (2007) – IMDB Puanı 8.1

Yönetmen: Sean Penn

Oyuncular: Emile Hirsch, Marcia Gay Harden, William Hurt, Jena Malone, Kristen Stewart, Catherine Keener, Vince Vaughn

Özgürlük tutkusunu derinden hissettiren "Into the Wild", üniversiteden yeni mezun olan Christopher'ın sahip olduğu her şeyden vazgeçip Alaska'da vahşi doğada tek başına yaşamaya çalışma hikayesini anlatıyor. Filmin çarpıcı hikayesi, gerçek kişi ve olayları anlattığını bildiğimizde daha da sarsıcı bir hal alıyor. "Into the Wild", özünde karanlık bir hikaye olmasa da sizi etkileyeceği konusunda uyarmak isteriz. En İyi Kurgu ve En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dallarında Oscar'a aday olan filmin senaryosu ve yönetmenliği Sean Penn'e ait. "Into the Wild" filmi, Jon Krakauer'ın aynı adlı kitabından uyarlanıyor.


26. The Cake Eaters (2007) – IMDB Puanı 6.3

Yönetmen: Mary Stuart Masterson

Oyuncular: Kristen Stewart, Elizabeth Ashley, Jayce Bartok, Bruce Dern

Komedi, dram ve romantik türlerindeki "The Cake Eaters" filminde, iki aile, bir tanesinin oğlunun dönüşüyle bir araya gelir. Bu durum, eski hayaletleri ve ele alınması gereken sorunları gün yüzüne çıkarır.


27. In the Land of Women (2007) – IMDB Puanı 6.4

Yönetmen: Jonathan Kasdan

Oyuncular: Adam Brody, Kristen Stewart, Meg Ryan

Komedi, dram ve romantik türlerindeki "In the Land of Women" filminde, kötü bir yazar, büyükannesinin yanına gidip komşularla arkadaş olunca kendini affettirme şansı yakalar.


28. Zathura: A Space Adventure (2005) – IMDB Puanı 6.2

Yönetmen: Jon Favreau

Oyuncular: Josh Hutcherson, Jonah Boo, Dax Shepard, Kristen Stewart

Aksiyon, macera ve komedi türlerindeki "Zathura: A Space Adventure" filminde, iki genç kardeş, evleri oynadıkları büyülü masa oyunu tarafından uzayın derinliklerine fırlatılınca galaksiler arası bir maceranın içine çekilirler.


29. Speak (2004) – IMDB Puanı 7.2

Yönetmen: Jessica Sharzer

Oyuncular: Kristen Stewart, Elizabeth Perkins, Richard Hagerman

Dram türündeki "Speak" filminde, yaz boyunca yaşadığı bulanık travmanın ardından Melinda liseye seçici dilsiz durumu ile başlar. Okulla, arkadaşlarıyla ve ailesiyle mücadele eden Melinda, yaşadıklarının karanlık hikayesini ve neden konuşmamayı seçtiğini anlatır.


30. Panic Room (2002) – IMDB Puanı 6.8

Yönetmen: David Fincher

Oyuncular: Jodie Foster, Kristen Stewart, Forest Whitaker, Dwight Yoakam, Jared Leto, Patrick Bauchau

"Panic Room" hiç de kompleks olmayan bir hikayeye sahip olmasına rağmen, izleyiciyi her saniye diken üstünde tutmayı başarıyor. Bu da David Fincher'ın yönetmen olarak ne kadar başarılı olduğunu ve psikolojik gerilim türünde nasıl bir usta olduğunun kanıtı. Yeni satın aldıkları eve yerleşme sürecinde olan boşanmış bir kadın ve şeker hastası kızı, üç tehlikeli hırsız evlerine zorla girince, güvenli odaya sığınır. Ancak onları, oldukça zorlu bir gece beklemektedir.


Son Dönemdeki En İyi Bağımsız Filmler

Kieran Culkin'in En İyi Dizi ve Filmleri

Florence Pugh'un En İyi Dizi ve Filmleri

EN ÇOK OKUNANLAR

Özge Gürel ile Dubai Keşfi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

1 dakika okunma süresi
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

1 dakika okunma süresi
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey
“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları
74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları
43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler
“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler
“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler

“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler

“Challengers” Filmi İncelemesi
“Challengers” Filmi İncelemesi

“Challengers” Filmi İncelemesi

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler
Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Nisan Ayı Film Önerileri
Nisan Ayı Film Önerileri

Nisan Ayı Film Önerileri

Mart Ayı Dizi Önerileri
Mart Ayı Dizi Önerileri

Mart Ayı Dizi Önerileri