Haziran 2023'te Vizyona Giren Yerli ve Yabancı Film Önerileri

Haziran 2023'te izleyebileceğiniz, vizyonda ve çevrimiçi platformlarda yayınlanan en yeni yerli ve yabancı filmleri bir araya getirdik.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
30 Mayıs 2023 Salı 13:02 | Son Güncellenme:
26 dakika okunma süresi
Haziran Ayı Film Önerileri

Haziran 2023 Filmleri

Spider-Man: Across the Spider-Verse, Örümcek-Adam: Örümcek Evrenine Geçiş (2 Haziran)

Yönetmen: Joaquim Dos Santos, Kemp Powers, Justin K. Thompson

Oyuncular: Shameik Moore, Hailee Steinfeld, Oscar Isaac, Jake Johnson, Issa Rae, Brian Tyree Henry, Luna Lauren Velez, Daniel Kaluuya, Jason Schwartzman

Aksiyon ve macera türlerindeki animasyon filmi "Spider-Man: Across the Spider-Verse (Örümcek-Adam: Örümcek Evrenine Geçiş)"te; Miles Morales, çoklu evrene dalar ve burada kendi dünyalarını korumakla görevli örümcek insanlardan oluşan bir ekiple birlikte yeni bir tehditle nasıl başa çıkacakları konusunda çatışırlar. Miles, kahraman olmanın ne demek olduğunu yeniden tanımlamak zorunda kalır. Heyecanla beklenen "Spider-Man: Across the Spider-Verse (Örümcek-Adam: Örümcek Evrenine Geçiş)" filmi, 2 Haziran'da vizyona giriyor.


Bones and All (2 Haziran)

Yönetmen: Luca Guadagnino

Oyuncular: Timothée Chalamet, Michael Stuhlbarg, Mark Rylance

Camille DeAngelis'in aynı adlı romanından uyarlanan "Bones and All" filmi, toplum sınırları içinde nasıl hayatta kalacağını öğrenmeye çalışan genç bir kadın olan Maren ile serseri Lee arasındaki ilk aşkın hikayesini izleyiciyle paylaşıyor. "Bones and All" filmi, 2 Haziran'da Prime Video'da izlenebilir.


Rich in Love 2 (2 Haziran)

Yönetmen: Bruno Garotti

Oyuncular: Giovanna Lancellotti, Danilo Mesquita, Fernanda Paes Leme

"Rich in Love 2" filminde Paula, Amazon bölgesinde gönüllü doktorluk yapmaya devam etmek için Rio de Janeiro'dan ayrılınca Teto, anlık bir kararla onun peşinden gitmeye kalkar ve ardından işler karışır. "Rich in Love 2" filmi, 2 Haziran'da Netflix'te izleyiciyle buluşuyor.


About My Father, Eyvah Babam (2 Haziran)

Yönetmen: Laura Terruso

Oyuncular: Robert De Niro, Sebastian Maniscalco, Leslie Bibb

Komedi türündeki "About My Father (Eyvah Babam)" filminde; Sebastian, eski kafalı İtalyan göçmen babası Salvo'ya tam bir Amerikalı olan kız arkadaşına evlenme teklif edeceğini söylediğinde, Salvo kızın ailesiyle bir hafta sonu geçirmek için ısrar eder. "About My Father (Eyvah Babam)" filmi, 2 Haziran'da sinemalarda vizyona giriyor.


Daliland (2 Haziran)

Yönetmen: Mary Harron

Oyuncular: Ben Kingsley, Barbara Sukowa, Ezra Miller

Biyografi ve dram türlerindeki "Daliland" filminde 1973 yılında genç bir galeri asistanı, yaşlanan dahi Salvador Dali'nin New York'taki büyük sergisine hazırlanmasına yardım ederken perde arkasında çılgın bir maceraya atılır. "Daliland" filmi, 2 Haziran'da sinema izleyicisiyle buluşuyor.


Een Carmen van het Noorden, Kuzeyli Carmen (4 Haziran)

Yönetmenler: Maurits H. Binger, Hans Nesna

Oyuncular: Annie Bos, Adelqui Migliar, Jan van Dommelen, Paula de Waart, Jeanne van der Pers

"Een Carmen van het Noorden (Kuzeyli Carmen)" filmi, evlenmenin eşiğindeyken, öldürülen bir kadının yüksek profilli davasına atanan genç ve güvensiz dedektif Joz'un aşk trajedisini anlatıyor. Soruşturmanın bir parçası olarak güzel, özgür ruhlu ve hırslı genç bir kadın olan Carmen ile tanıştığında ilişkisi tehdit altına girer. Ona karşı koyamayan Joz, tüm geleceğini tehlikeye atar. Tüm prensiplerini bir kenara bırakan Joz, olmak istemediği tek kişi haline gelir. "Een Carmen van het Noorden (Kuzeyli Carmen)" filmi, 4 Haziran'da Pera Film'de.


Avatar: The Way of Water (7 Haziran)

Yönetmen: James Cameron

Oyuncular: Sam Worthington, Zoe Saldaña, Sigourney Weaver, Stephen Lang, Cliff Curtis ve Kate Winslet

13 yıl önce sinema dünyasında büyük etki yaratan "Avatar" (2009) filminin devamı olan "Avatar: The Way of Water", Pandora evrenine yeniden adım atıyor. Üç Oscar ödülüne sahip "Avatar"ın 10 yıl sonrasında geçen "Avatar: The Way of Water", Sully Ailesi'nin hikayesini, karşılaştıkları sorunları, birbirlerini korumak uğruna yapabileceklerini ve hayatta kalma savaşlarını anlatıyor. "Avatar: The Way of Water" filmi, 7 Haziran'da Disney+'ta izlenebilir.


Culpa Mia (8 Haziran)

Yönetmen: Domingo Gonzalez

Oyuncular: Fran Berenguer, Noah Casas, Gabriel Guevara

"Culpa Mia" filminde Noah; kasabasını, erkek arkadaşını ve arkadaşlarını geride bırakıp annesinin yeni zengin kocasının malikanesine taşınmak zorunda kalır. Burada yeni üvey kardeşi Nick ile tanışır ve ikili birbirlerine aşık olurlar. "Culpa Mia" filmi, 8 Haziran'da Prime Video'da.


Beau is Afraid, Korkuyorum (9 Haziran)

Yönetmen: Ari Aster

Oyuncular: Joaquin Phoenix, Patti LuPone, Amy Ryan

Komed, dram ve korku türlerindeki "Beau is Afraid (Korkuyorum)" filminde; annesinin ani ölümünün ardından, yumuşak huylu ama kaygı dolu bir adam, Kafkaesk bir maceraya atılarak en karanlık korkularıyla yüzleşir. "Beau is Afraid" filmi, 9 Haziran'da sinemalarda.


Kendi Yolumda (9 Haziran)

Yönetmen: Ömer Faruk Sorak

Oyuncular: Gökhan Özoğuz, Gökçe Bahadır, Ferit Aktuğ, Okan Çabalar, Tuncer Salman, Çağatay Aras, Muhammed Cangören, Özkan Ayalp, Tamer Levent, Suzan Aksoy, Erkan Can, Hakan Özoğuz

Komedi ve dram türlerindeki "Kendi Yolumda" filmi, bir tamirhanede aydınlanma yaşayan ve bir tamircinin çırağı olmaya karar veren bir adamı anlatıyor. "Kendi Yolumda" filmi, 9 Haziran'da Prime Video'da.


Merve Kült (9 Haziran)

Yönetmen: Cemal Alpan

Oyuncular: Ahsen Eroğlu, Mine Tugay, Ozan Dolunay, Zuhal Olcay

Romantik ve komedi türlerindeki "Merve Kült" isimli filmde; moda düşkünü, özgür ruhlu Merve evinden çıkarılma riskiyle karşı karşıya kalınca, para bulmak için bir flört uygulaması geliştirir. Ama çekici patronunun başka planları vardır. "Merve Kült" filmi, 9 Haziran'da Netflix'te.


Creed 3 (9 Haziran)

Yönetmen: Michael B. Jordan

Oyuncular: Michael B. Jordan, Tessa Thompson, Phylicia Rashad, Wood Harris, Florian Munteanu, Jonathan Majors, Mila Davis-Kent

Çok sevilen aksiyon, dram ve spor filmlerinden "Creed" serisinin üçüncüsü olan "Creed 3" filminde, kariyerinde ve aile hayatında başarıyı elde etmiş Adonis'in, çocukluk döneminden eski bir arkadaşının ortaya çıkmasıyla karışan hayatını izliyoruz. Eski bir boks dehası olan arkadaşı Damian ile aralarında gerçekleşecek yüzleşme yalnızca bir dövüşten çok daha fazlası olacak. "Creed 3" filmi, 9 Haziran'da Prime Video'da.


Doctor Strange in the Multiverse of Madness (13 Haziran)

Yönetmen: Sam Raimi

Oyuncular: Benedict Cumberbatch, Elizabeth Olsen, Xochitl Gomez, Benedict Wong, Chiwetel Ejiofor, Rachel McAdams

"Doctor Strange in the Multiverse of Madness" filminde Doktor Strange, çoklu evrenler arasında seyahat edebilen, rüyalarından tanıdığı gizemli bir genç kızla bir araya gelerek, kendisinin diğer evrenlerdeki versiyonları da dahil olmak üzere, çoklu evrendeki milyonları yok etmekle tehdit eden büyük tehditle savaşır. "Doctor Strange in the Multiverse of Madness" filmini, 13 Haziran akşamı Zorlu PSM'nin Açık Hava Sineması'nda izleyebilirsiniz.

Operation Fortune: Ruse de Guerre, Servet Operasyonu (13 Haziran)

Yönetmen: Guy Ritchie

Oyuncular: Jason Statham, Aubrey Plaza, Cary Elwes

Aksiyon, komedi ve gerilim türlerindeki "Operation Fortune: Ruse de Guerre (Servet Operasyonu)" filminde; Özel Ajan Orson Fortune ve ajanlardan oluşan ekibi, ölümcül yeni bir silah teknolojisinin satışının dünya düzenini bozma tehdidiyle karşı karşıya kaldığı gizli bir görevde kendilerine yardımcı olması için Hollywood'un en büyük film yıldızlarından birini işe alır. "Operation Fortune: Ruse de Guerre (Servet Operasyonu)" filmi, 13 Haziran'da Prime Video'da.


Léon (15 Haziran)

Yönetmen: Luc Besson

Oyuncular: Jean Reno, Natalie Portman, Gary Oldman

"Léon" filminde 12 yaşındaki Mathilda, ailesi öldürüldükten sonra profesyonel bir suikastçı olan Léon tarafından isteksizce yanına alınır. Léon'un himayesine girip suikastçılık mesleğini öğrenirken ikili arasında alışılmadık bir ilişki oluşur. "Léon" filmini, 15 Haziran'da Zorlu PSM'nin Açık Hava Sineması'nda izleyebilirsiniz.


Asteroid City (16 Haziran)

Yönetmen: Wes Anderson

Oyuncular: Jason Schwartzman, Scarlett Johansson, Tom Hanks, Jeffrey Wright, Tilda Swinton, Bryan Cranston, Edward Norton, Adrien Brody, Liev Schreiber, Hope Davis, Steve Park, Rupert Friend, Maya Hawke, Steve Carell, Willem Dafoe, Margot Robbie

1955 yılında geçen "Asteroid City"nin konusu, yıllık Junior Stargazer kongresi için kurgusal bir çöl kasabasına giden bir grup öğrenci ile velilerini ve sonrasında gelişen olayları takip ediyor. Bir bilim kurgu romantik komedisi olarak tanımlanan ve dünya prömiyerini 76. Cannes Film Festivali'nde yapan "Anteroid City" filmi, Wes Anderson'ın filmografisindeki bir başka gösterişli, sinematik deneyim. "Asteroid City", 16 Haziran'da sinemalarda.


Extraction 2 (16 Haziran)

Yönetmen: Sam Hargrave

Oyuncular: Chris Hemsworth, Olga Kurylenko, Golshifteh Farahani

Aksiyon ve gerilim türlerindeki "Extraction 2" filminde, ölümün eşiğinden dönen oldukça yetenekli komando Tyler Rake, tehlikeli bir görev daha alır. Görevi, acımasız bir gangsterin esir alınan ailesini kurtarmaktır. "Extraction 2" filmi, 16 Haziran'da Netflix'te.


The Flash (16 Haziran)

Yönetmen: Andy Muschietti

Oyuncular: Ezra Miller, Sasha Calle, Ben Affleck

Aksiyon, macera ve fantastik türlerindeki "The Flash" filminde Barry Allen, geçmişi değiştirmek için süper hızını kullanır. Ancak ailesini kurtarma girişimi süper kahramanların olmadığı bir dünya yaratır ve onu geleceği kurtarmak için hayatı pahasına yarışmaya zorlar. "The Flash" filmi, 16 Haziran'da sinemalarda.


Black Clover: Sword of the Wizard King (16 Haziran)

Yönetmen: Ayataka Tanemura

Seslendirme Kadrosu: Marie Iitoyo, Gakuto Kajiwara, Miyuki Sawashiro

Aksiyon ve macera türlerindeki "Black Clover: Sword of the Wizard King" anime filminde, büyü yapamayan bir genç, Büyücü Kral olmaya çalışmaktadır. Sürgün edilmiş dört eski Büyücü Kral ise Yonca Krallığı'nı yok etmek için geri döner. "Black Clover: Sword of the Wizard King" filmi, 16 Haziran'da Netflix'te.


Elemental (16 Haziran)

Yönetmen: Peter Sohn

Seslendirme Kadrosu: Leah Lewis, Mamoudou Athie, Ronnie Del Carmen

Keyifli bir Disney-Pixar ortak yapımı olan "Elemental" animasyon filmi; ateş, su, kara ve hava sakinlerinin bir arada yaşadığı bir şehirde yaşayan Ember ve Wade'i takip ediyor. "Elemental" filmi, 16 Haziran'da sinemalarda izlenebilir.


Uncharted (18 Haziran)

Yönetmen: Ruben Fleischer

Oyuncular: Tom Holland, Mark Wahlberg, Antonio Banderas, Tati Gabrielle, Sophia Ali

Nathan Drake, deneyimli hazine avcısı Victor "Sully" Sullivan tarafından Ferdinand Magellan'ın biriktirdiği ve 500 yıl önce Moncada Hanedanı tarafından kaybedilen bir serveti geri almak için işe alınır. Macera, bulmaca çözme ve gizem konulu video oyunlarını ve filmlerini seviyorsanız "Uncharted", size keyifli zaman geçirtecek bir yapım. "Uncharted" filmi, 18 Haziran'da Prime Video'da.


Free Guy (20 Haziran)

Yönetmen: Shawn Levy

Oyuncular: Ryan Reynolds, Jodie Comer, Joe Keery, Taika Waititi, Lil Rel Howery, Utkarsh Ambudkar, Channing Tatum

Aksiyon, macera ve komedi türlerindeki "Free Guy" filminde bir banka memuru, aslında acımasız bir video oyununun içinde bir NPC olduğunu keşfeder. "Free Guy" filmini, 20 Haziran'da Zorlu PSM'nin Açık Hava Sineması'nda izleyebilirsiniz.


49 (20 Haziran)

Yönetmen: Hakan İnan

Oyuncular: İsmail Hacıoğlu, Hande Doğandemir, Kerem Alışık, Doğukan Polat, Hasan Küçükçetin, Sinan Tuzcu

Aksiyon ve dram türlerindeki "49" filmi, DEAŞ'ın 11 Haziran 2014'te Musul'u işgal etmesinin ardından Türk Konsolosluğu'nda esir alınan 49 personeli kurtarmak için mücadele eden MİT mensuplarının hikayesini anlatıyor. "49" filmi, 20 Haziran'dan itibaren Prime Video'da.


Charlie's Angels (22 Haziran)

Yönetmen: Elizabeth Banks

Oyuncular: Kristen Stewart, Naomi Scott, Ella Balinska, Elizabeth Banks, Patrick Stewart, Djimon Hounsou, Sam Claflin, Noah Centineo

"Charlie's Angels" filminde genç bir sistem mühendisi, tehlikeli bir teknolojiyi ifşa edince, Charlie'nin Melekleri harekete geçer ve insanları korumak için hayatlarını ortaya koyarlar. "Charlie's Angels" filmini, 22 Haziran'da Zorlu PSM'nin Açık Hava Sineması'nda izleyebilirsiniz.


Sen İnandır (23 Haziran)

Yönetmen: Evren Karabıyık Günaydın, Murat Saraçoğlu

Oyuncular: Ekin Koç, Ayça Ayşin Turan, Çağrı Çıtanak

"Sen İnandır" filminde iki işgüzar büyükanne, torunlarına sözde tesadüfi bir karşılaşma ayarlayınca çocukluk aşkları depreşir ve eski defterler açılır. "Sen İnandır" filmi, 23 Haziran'da Netflix'te.


No Hard Feelings, Büyü de Gel (23 Haziran)

Yönetmen: Gene Stupnitsky

Oyuncular: Jennifer Lawrence, Andrew Feldman, Laura Benanti, Natalie Morales, Hasan Minhaj, Matthew Broderick

"No Hard Feelings (Büyü de Gel)" filmi; tuhaf, zengin aile çocuğu Percy ile büyüdüğü evi kaybetmenin eşiğinde olan Maddie arasında geçen eğlenceli hikayeyi konu alıyor. Ebeveynleri 19 yaşındaki içe kapanık oğulları Percy'nin üniversiteye gitmeden önce onunla "çıkacak" birini aradıkları bir ilan verirler. İlgi çekici bu iş ilanını gören Maddie, kısa süre sonra tuhaf Percy'nin göründüğü gibi olmadığını keşfederek şaşırır. "No Hard Feelings (Büyü de Gel)" filmi, 23 Haziran'da sinemalarda.


The Menu (27 Haziran)

Yönetmen: Mark Mylod

Oyuncular: Anya Taylor-Joy, Ralph Fiennes, Nicholas Hoult

Yönetmenlik koltuğunda Mark Mylod'un oturduğu kara-komedi ve gerilimi birleştiren filmi "The Menu", 27 Haziran Salı günü The Ritz-Carlton, Istanbul'un yaz ambiyanslı terası The Roof'ta seyirciyle buluşuyor. "The Menu" filmi, dünyaca ünlü bir şefin özel menüsünü tatmak üzere uzak ve ıssız bir adaya seyahat eden genç çiftin hikayesini aktarıyor.


Run Rabbit Run (28 Haziran)

Yönetmen: Daina Reid

Oyuncular: Sarah Snook, Damon Herriman, Greta Scacchi

Korku ve gerilim türlerindeki "Run Rabbit Run" filminde, küçük kızının başka bir insanın anılarına sahip olduğunu iddia etmesi, bekar bir anneyi ailesinin acı dolu geçmişiyle yüzleşmek zorunda bırakır. "Run Rabbit Run" filmi, 28 Haziran'da Netflix'te.


Indiana Jones and the Dial of Destiny (30 Haziran 2023)

Yönetmen: James Mangold

Oyuncular: Harrison Ford, Phoebe Waller-Bridge, Mads Mikkelsen, Shaunette Renée Wilson, Antonio Banderas

"Indiana Jones and the Dial of Destiny" ile ilk kez Steven Spielberg imzalı olmayan bir "Indiana Jones" filmi izliyoruz. Dünya prömiyerini 76. Cannes Film Festivali'nde yapan yapımın yönetmen koltuğunda James Mangold oturuyor. "Indiana Jones and the Dial of Destiny" ismi ile seyirciyle buluşan "Indiana Jones 5" filminde başarılı arkeolog Indiana Jones, tarihin akışını değiştirebilecek efsanevi bir eseri geri almak için zamana karşı yarışıyor. Indiana Jones, vaftiz kızı Helena'yla birlikte, kendini eski bir Nazi olan ve şimdi NASA için çalışan Jürgen Voller'la zamana karşı bir yarışta karşı karşıya buluyor. "Indiana Jones and the Dial of Destiny" filmi, 30 Haziran'da sinemalarda.


Nimona (30 Haziran)

Yönetmen: Nick Bruno, Troy Quane

Seslendirme Kadrosu: Chloe Grace Moretz, Julio Torres, Riz Ahmed

Aksiyon ve macera türlerindeki animasyon filmi "Nimona"da, üstüne korkunç bir suç atılan şövalye, şekil değiştiren bir genç kızdan yardım alarak masumiyetini kanıtlamaya çalışır. Peki ama ya bu kız, öldürmeye ant içtiği canavarsa? "Nimona" filmi, 30 Haziran'da Netflix'te.


Haziran Ayı Dizi Önerileri

Merve Dizdar'ın En İyi Dizi ve Filmleri

76. Cannes Film Festivali'nde Yarışan Filmler

EN ÇOK OKUNANLAR

Anadolu'nun 500 Yılı Beymen'in "Golden Opulence" Belgeselinde
Anadolu'nun 500 Yılı Beymen'in "Golden Opulence" Belgeselinde

Anadolu'nun 500 Yılı Beymen'in "Golden Opulence" Belgeselinde

1 dakika okunma süresi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi
Mayıs Ayı Burç Yorumları
Mayıs Ayı Burç Yorumları

Mayıs Ayı Burç Yorumları

20 dakika okunma süresi
Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü
Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü

Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü

1 dakika okunma süresi
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları
43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler
“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

Mayıs Ayı Film Önerileri
Mayıs Ayı Film Önerileri

Mayıs Ayı Film Önerileri

Mayıs Ayı Dizi Önerileri
Mayıs Ayı Dizi Önerileri

Mayıs Ayı Dizi Önerileri

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler
En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

Mart Ayı Dizi Önerileri
Mart Ayı Dizi Önerileri

Mart Ayı Dizi Önerileri

“The Idea of You” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“The Idea of You” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“The Idea of You” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

Mart Ayı Film Önerileri
Mart Ayı Film Önerileri

Mart Ayı Film Önerileri

“Challengers” Filmi İncelemesi
“Challengers” Filmi İncelemesi

“Challengers” Filmi İncelemesi