Apple TV'de İzleyebileceğiniz En İyi 25 Dizi Önerisi

Dramdan korkuya, komediden maceraya, gizemden bilim kurguya dek pek çok farklı türde Apple TV'de izleyebileceğiniz en iyi diziler.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
19 Nisan 2023 Çarşamba 14:04 | Son Güncellenme:
21 dakika okunma süresi
Apple TV'de İzleyebileceğiniz En İyi Diziler

Mutlaka İzlemeniz Gereken Apple TV Dizileri

Apple TV+, son yıllarda giderek büyüyen bir dijital yayın platformu haline geldi. Birçok başarılı dizinin yer aldığı Apple TV+'ta izleyebileceğiniz en iyi diziler sizlerle. Kendine özgü tarzı ve yüksek kalitesi ile bu diziler, keyifli bir seyir deneyimi sunmanın yanı sıra farklı dünyaları keşfetmenize de olanak tanıyacak. Hazırsanız, Apple TV+'ta izleyebileceğiniz en iyi dizilere göz atalım.


1.Severance (2022-) – IMDB Puanı 8.7

Yaratıcı: Dan Erickson

Oyuncular: Adam Scott, Zach Cherry, Britt Lower, Tramell Tillman, Jen Tullock, Dichen Lachman

Bilim kurgu ve gizem türlerindeki "Severance" dizisinde Mark, anıları ameliyatla iş ve özel yaşamları arasında bölünmüş bir ofis çalışanı ekibine liderlik etmekte. Gizemli bir iş arkadaşı dış dünyada göründüğünde Mark, işleri hakkındaki gerçeği keşfetmek için bir yolculuğa çıkar.


2.Ted Lasso (2020-) – IMDB Puanı 8.8

Yaratıcılar: Brendan Hunt, Joe Kelly, Bill Lawrence

Oyuncular: Jason Sudeikis, Hannah Waddingham, Brendan Hunt, Brett Goldstein, Nich Mohammed, Jeremy Swift, Phil Dunster, Juno Temple

Emmy Ödülleri'nde 2021 ve 2022 yıllarında En İyi Komedi Dizisi seçilen "Ted Lasso", ekip çalışmasının ödüllendirildiği, arkadaşlığın her şeyden önemli olduğu ve nezaketin, ilerlemenin en iyi yolu olduğu bir dünyada geçiyor. Dizide Jason Sudeikis, spor hakkında hiçbir şey bilmemesine rağmen bir İngiliz futbol takımıyla ilgilenen Amerikan futbolu koçu Ted Lasso'yu canlandırıyor. Biraz şapşal ve oldukça iyi niyetli bir karakter olan Ted'i sevmemek zaten mümkün değil. Ted'in ilham verici konuşmalarını dinlerken, futbol takımının aksine sizinle konuştuğunu hissediyorsunuz.


3.Servant (2019-2023) – IMDB Puanı 7.4

Yaratıcı: Tony Basgallop

Oyuncular: Lauren Ambrose, Toby Kebbell, Nell Tiger Free, Rupert Grint, Tony Revolori

Dram, korku ve gizem türlerindeki "Servant" dizisinde Philadelphia'lı bir çift, anlatılamaz bir trajedinin evliliklerinde bir çatlak yaratmasının ve gizemli bir gücün evlerine girmesine kapı açmasının ardından yas tutuyor.


4.The Essex Serpent (2022) – IMDB Puanı 6.3

Yaratıcı: Anna Symon

Oyuncular: Claire Danes, Tom Hiddleston, Frank Dillane, Hayley Squires, Clémence Poésy, Jamael Westman

Dram, fantastik ve gizem türlerindeki mini dizi "The Essex Serpent", Sarah Perry'nin aynı adlı kitabından uyarlanıyor. "The Essex Serpent" dizisi, efsanevi bir yılanın raporlarını araştırmak için Essex'e taşınan Londralı dul Cora Seaborne'u takip ediyor. Cora, papazla bir bilim ve şüphecilik bağı kurar, ancak trajedi baş gösterdiğinde, yerel halk onu yaratığı cezbetmekle suçlar.


5.Defending Jacob (2020) – IMDB Puanı 7.8

Yaratıcı: Mark Bomback

Oyuncular: Chris Evans, Jaeden Martell, Michelle Dockery, Cherry Jones, Pablo Schreiber, J.K. Simmons, Betty Gabriel

Suç, dram ve gizem türlerindeki mini dizi "Defending Jacob", William Landay'nin "En Çok Satan" listelerine giren romanından uyarlanıyor. Sürükleyici ve karakter odaklı bir gerilim dizisi olan "Defending Jacob"da bir savcı asistanının dünyası, sevgili oğlu cinayetle suçlandığında paramparça olur.


6.Extrapolations (2023-) – IMDB Puanı 5.8

Yaratıcı: Scott Z. Burns

Oyuncular: Meryl Streep, Sienna Miller, Kit Harington, Edward Norton, Diane Lane, Marion Cotillard, Tobey Maguire, Forest Whitaker, Gemma Chan

Dram ve gizem türlerindeki "Extrapolations" dizisinde, gezegenimize yaklaşan değişikliklerin kişisel ve insani ölçekte sevgiyi, inancı, işi ve aileyi nasıl etkileyeceğine dair beklenmedik hikayeler izliyoruz.


7.The Afterparty (2022-) – IMDB Puanı 7.2

Yaratıcı: Christopher Miller

Oyuncular: Ben Schwartz, Sam Richardson, Ilana Glazer, John Early, Tiffany Haddish, Ike Barinholtz, Ken Jeong, Jamie Demetriou

Christopher Miller imzalı esprili bir cinayet-gizem dizisi olan "The Afterparty", klasik bir dedektiflik hikayesini yer yer absürtleşen bir komediyle bir araya getiriyor. Bir lise mezunları buluşmasından sonraki parti, ölümle sonuçlandığında, bir anda herkes şüpheli hale gelir. Bir dedektif, eski sınıf arkadaşlarını teker teker sorgular. Her biri, hikayenin kendi versiyonunu anlatırken potansiyel nedenleri ortaya çıkarır ve tüm sırlar ortaya dökülür.


8.Dear Edward (2023-) – IMDB Puanı 7.2

Yaratıcı: Jason Katims

Oyuncular: Colin O'Brien, Taylor Schilling, Robin Tunney, Connie Britton

Dram türündeki "Dear Edward" dizisinde 12 yaşındaki bir çocuk, bir uçak kazasından kurtulan tek kişi olur. O ve trajediden etkilenen diğerleri, yaşananlara anlam vermeye çalışırken, beklenmedik dostluklar, aşklar ve topluluklar oluşur.


9.For All Mankind (2019-) – IMDB Puanı 8.0

Yaratıcılar: Ronald D. Moore, Matt Wolpert, Ben Nedivi

Oyuncular: Joel Kinnaman, Michael Dorman, Wrenn Schmidt, Sarah Jones, Shantel VanSanten, Jodi Balfour

Bilim kurgu ve dram türlerindeki "For All Mankind" dizisinde, 1969 yılının alternatif bir versiyonunda Sovyetler Birliği, Amerika Birleşik Devletleri'ni Ay'a yolculuk konusunda yener ve uzay yarışı onlarca yıldır daha büyük zorluklar ve hedeflerle devam eder.


10.Trying (2020-2023) – IMDB Puanı 8.0

Yaratıcı: Andy Wolton

Oyuncular: Esther Smith, Rafe Spall, Sian Brooke, Oliver Chris

Komedi ve dram türlerindeki romantik dizi "Trying"de, Jason ve Nikki'nin tek istedikleri bir bebek ama sahip olamayacakları tek şey de bu. Böylece evlat edinmeye karar verirler. Ancak işlevsiz arkadaşları, kaçık aileleri ve kaotik hayatları ile evlat edinme kurulu onların ebeveyn olmaya hazır olduklarını düşünecek mi?


11.Dickinson (2019-2021) – IMDB Puanı 7.6

Yaratıcı: Alena Smith

Oyuncular: Hailee Steinfeld, Ella Hunt, Adrian Enscoe, Anna Baryshknikov, Chinaza Uche, Toby Huss

Biyografi, komedi ve dram türlerindeki "Dickinson" dizisi 19. yüzyılda geçiyor ve asi genç şair Emily Dickinson'ın bakış açısından toplum, cinsiyet ve ailenin kısıtlamalarını araştırıyor.


12.Bad Sisters (2022-) – IMDB Puanı 8.3

Yaratıcılar: Sharon Horgan, Dave Finkel, Brett Baer

Oyuncular: Sharon Horgan, Anne-Marie Duff, Eva Birthistle, Sarah Greene, Eve Hewson

Komedi, dram ve gerilim türlerindeki "Bad Sisters" dizisinde, ebeveynlerinin ölümü ve birbirlerini her zaman koruma sözü ile birbirlerine bağlanan Garvey kız kardeşleri izliyoruz.


13.Physical (2021-) – IMDB Puanı 7.3

Yaratıcı: Annie Weisman

Oyuncular: Rose Byrne, Rory Scovel, Diedre Friel, Paul Sparks, Della Saba, Lou Taylor Pucci, Geoffrey Arend

Komedi ve dram türlerindeki "Physical" dizisinde, hayatında sessizce işkence görmüş bir ev hanımı olarak mücadele eden bir kadının, beklenmedik ve alışılmadık bir kaynak olan aerobik dünyasından güç alışını izliyoruz.


14.Slow Horses (2022-) – IMDB Puanı 7.9

Yaratıcı: Mick Herron

Oyuncular: Gary Oldman, Jack Lowden, Kristin Scott Thomas

Dram ve gerilim türlerindeki "Slow Horses" dizisi, kariyerlerini sonlandıran hataları nedeniyle MI5'ın çöplük departmanı olarak görülen bir bölümde hizmet veren, İngiliz istihbarat ajanlarından oluşan bir ekibi takip ediyor.


15.Mythic Quest: Raven's Banquet (2020-) – IMDB Puanı 7.7

Yaratıcılar: Charlie Day, Megan Ganz, Rob McElhenney

Oyuncular: Rob McElhenney, Charlotte Nicado, Danny Pudi, David Hornsby, F. Murray Abraham, Ashly Burch, Jessie Ennis, Imani Hakim

Komedi türündeki "Mythic Quest: Raven's Banquet" dizisinde, başarılı bir video oyunu tasarım şirketinin sahibi ve onun sorunlu ekibi, hit oyunları 'Mythic Quest'i zirvede tutmak için mücadele ediyor.


16.Amazing Stories (2020-) – IMDB Puanı 6.3

Yaratıcılar: Edward Kitsis, Adam Horowitz, Steven Spielberg, Darryl Frank, Justin Falvey

Oyuncular: Dylan O'Brien, Robert Forster, Austin Stowell, Hailey Kilgore, Josh Holloway, Victoria Pedretti, Michelle Wilson

Steven Spielberg'in antolojisini yeniden canlandıran, Spielberg'in yürütücü yapımcılığını üstlendiği "Amazing Stories", izleyicileri günümüzün en yaratıcı film yapımcılarının, yönetmenlerinin ve yazarlarının gözünden bir harikalar diyarına taşıyor. Aksiyon, macera ve dram türlerindeki "Amazing Stories"in her bölümde değişen hikayesinde farklı ünlü oyuncular yer alıyor.


17.Shrinking (2023-) – IMDB Puanı 8.1

Yaratıcılar: Brett Goldstein, Bill Lawrence, Jason Segel

Oyuncular: Harrison Ford, Jason Segel, Jessica Williams, Lukita Maxwell, Luke Tennie

Komed ve dram türlerindeki "Shrinking" dizisinde yas tutan bir terapist, danışanlarına tam olarak ne düşündüğünü anlatmaya başlar. Eğitimini ve etik anlayışını göz ardı ederek, kendisininki de dahil olmak üzere insanların yaşamlarında büyük değişiklikler yaptığını fark eder.


18.Truth Be Told (2019-) – IMDB Puanı 7.1

Yaratıcı: Nichelle D. Tramble

Oyuncular: Octavia Spencer, Ron Cephas Jones, Rico E. Anderson, Mekhi Phifer, Tracie Thoms

Suç, dram ve gizem türlerindeki "Truth Be Told" dizisinde, gerçek suç hikayelerini konu alan bir podcast yayıncısı, bir aile reisinin ölümüyle ilgili gizemi çözmeye çalışmaktadır.


19.Pachinko (2022-) – IMDB Puanı 8.3

Yaratıcı: Soo Hugh

Oyuncular: Soji Arai, Jin Ha, Jun-woo Han, In-ji Jeong, Eun-chae Jung, Min-ha Kim, Lee Min-ho, Kaho Minami, Steve Sanghyun Noh, Anna Sawai, Jimmi Simpson, Yuh-jung Youn

Min Jin Lee imzalı New York Times'ın "En Çok Satan" kitabından uyarlanan "Pachinko", hayatta kalmak ve gelişmek için yılmaz bir arayışla anavatanlarını terk eden Koreli bir göçmen ailenin dört kuşak boyunca devam eden umutlarını ve hayallerini anlatıyor.


20.Home Before Dark (2020-) – IMDB Puanı 7.5

Yaratıcılar: Dana Fox, Dara Resnik

Oyuncular: Brooklynn Prince, Jim Sturgess, Abby Miller, Louis Herthum, Michael Weston

Suç, dram ve gizem türlerindeki "Home Before Dark" dizisinde büyük şehirden gelen genç bir kız, babasının göl kenarındaki küçük kasabasını ziyaret ederken çözülmemiş bir davanın ipuçlarını ortaya çıkarır.


21.Five Days at Memorial (2022) – IMDB Puanı 7.7

Yaratıcılar: Carlton Cuse, John Ridley

Oyuncular: Vera Farmiga, Cherry Jones, Cornelius Smith Jr.

Biyografi ve dram türlerindeki "Five Days at Memorial" isimli sekiz bölümlük mini dizide, Katrina Kasırgası sırasında beş gün boyunca elektriksiz kalması üzerine hastaları tedavi etmek konusunda mücadele veren bir New Orleans hastanesinin yoğun bakım ünitesindeki doktor ve hemşireleri takip ediyoruz.


22.WeCrashed (2022) – IMDB Puanı 7.3

Yaratıcılar: Lee Eisenberg, Drew Crevello

Oyuncular: Jared Leto, Anne Hathaway, Kyle Marvin, America Ferrera, O. T. Fagbenle, Theo Stockman, Anthony Edwards

Biyografi ve dram türlerindeki sekiz bölümlük mini dizi "WeCrashed", David Brown imzalı "WeCrashed: The Rise and Fall of WeWork" podcast'inden uyarlanıyor. Dünyanın en değerli girişimlerinden biri olan WeWork'ün açgözlü yükselişi ve kaçınılmaz düşüşü ile birlikte kaotik bir aşk hikayesini ve her şeyi mümkün kılan narsistlerin hikayesini izliyoruz.


23.Shining Girls (2022-) – IMDB Puanı 7.4

Yaratıcı: Silka Luisa

Oyuncular: Elisabeth Moss, Wagner Moura, Jamie Bell, Phillipa Soo, Amy Brenneman, Chris Chalk

Suç, dram ve gizem türlerindeki "Shining Girls" dizisi, Lauren Beukes'in "The Shining Girls" isimli kitabından uyarlanıyor. Acımasız bir saldırının onu sürekli değişen bir gerçeklikle baş başa bırakmasından yıllar sonra Kirby Mazrachi, yakın zamanda gerçekleşen bir cinayetin, kendi başına gelen saldırıyla bağlantılı olduğunu öğrenir. Sürekli değişen bugününü anlamak ve geçmişiyle yüzleşmek için deneyimli bir muhabirle iş birliği yapar.


24.Little America (2020-) – IMDB Puanı 7.6

Yaratıcılar: Lee Eisenberg, Emily V. Gordon, Kumail Nanjiani

Oyuncular: Peggu Lu, Melanie Laurent, Suraj Sharma, Angela Lin, Sahun Toub, Haaz Sleiman, Jearnest Corchado

Epic Magazine tarafından yayınlanan gerçek hikayelerden ilham alan "Little America", Amerika'daki göçmenlerin komik, romantik, içten, ilham verici ve şaşırtıcı hikayelerine bakıyor.


25.See (2019-2022) – IMDB Puanı 7.6

Yaratıcı: Steven Knight

Oyuncular: Jason Momoa, Hera Hilmar, Sylvia Hoeks, Christian Camargo, Archie Madekwe, Nesta Cooper

Bilim kurgu, dram ve aksiyon türlerindeki "See" dizisi, distopik bir gelecekte geçiyor. İnsan ırkının görme duyusunu kaybettiği ve toplumun etkileşim kurmak, inşa etmek, avlanmak ve hayatta kalmak için yeni yollar bulduğu bir dünya görüyoruz. Ancak ikiz kardeşler, görme yeteneği ile doğduğunda tüm bunlara meydan okunuyor.


HBO Max'in En Sevilen Dizileri

BluTV'de İzleyebileceğiniz Dizi Önerileri

Netflix'teki En İyi Dönem Dizileri

EN ÇOK OKUNANLAR

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

1 dakika okunma süresi
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

3 dakika okunma süresi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler
Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

Nisan Ayı Dizi Önerileri
Nisan Ayı Dizi Önerileri

Nisan Ayı Dizi Önerileri

Nisan Ayı Film Önerileri
Nisan Ayı Film Önerileri

Nisan Ayı Film Önerileri

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler
En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler
“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler

“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları
74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları
43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey
“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar