En İyi Süper Kahraman Filmleri

Süper kahraman filmlerine ilgi giderek artıyor. Durum böyle olunca giderek daha büyük bütçeli ve daha fazla çalışılmış projeler görüyoruz. Son yıllara damgasını vuran, geçmişten günümüze izleyici ve eleştirmenlerden en yüksek puanları almış, son yılların ve 2022'nin en iyi süper kahraman filmlerine göz atalım.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
10 Mayıs 2022 Salı 16:28 | Son Güncellenme:
31 dakika okunma süresi
Son Yılların En İyi 18 Süper Kahraman Filmi


"Spider-Man: Into the Spider-Verse" (2018)

"Spider-Man: Into the Spider-Verse", beklenmedik bir başarı elde etti. Film, yayınlanmadan önce bu kadar büyük bir kitleye ulaşacağı tahmin edilmiyordu ancak o kadar sevildi ki bugün pek çok kişi tarafından en iyi "Spider-Man" filmi olarak değerlendiriliyor. Animasyon tekniklerinden, hikayesine kadar tam not alan film, kendi evreninin Örümcek Adamı olan Miles Morales'in başından geçenleri konu alıyor.

Bir anda diğer evrenlerden de benzer karakterler gelmeye başlayınca olaylar karışır. Filmin seslendirme kadrosunda Shameik Moore, Jake Johnson, Hailee Steinfeld, Mahershale Ali, Brian Tyree Henry, Lily Tomlin, Luna Lauren Velez, Zoe Kravitz, John Mulaney, Kimiko Glenn, Nicolas Cage, Kathryn Hahn, Liev Schreiber, Chris Pine ve Oscar Isaac gibi isimler yer alıyor. Bob Persichetti, Peter Ramsey ve Rodney Rothman ekibinin imzasını taşıyan filmin devamı "Spider-Man: Across the Spider-Verse" ismiyle 2023 yılında vizyona girecek.


"Deadpool" (2016)

Uzun yıllar yaş sınırına takılmamak için hem yetişkin hem de çocuklara hitap etmeye çalışırken, aslında birçok kişi tarafından "çocuk filmi" olarak değerlendirilen süper kahraman filmleri "Deadpool"la ilginç bir atılım yaşadı.

Türünü bambaşka bir yoldan gidildiğinde de gişede istenen başarıyı yakalayabileceğine inandıran "Deadpool" ile birlikte artık tamamen yetişkinlere yönelik süper kahraman dizi ve filmleri yaygınlaşmaya başladı. Aslında bunu "Deadpool"dan önce de deneyen filmler vardı ama hem buna cesaret gösterip hem de gişede bu kadar büyük bir başarı gösteren henüz olmamıştı. Eski bir paralı asker olan Wade, ölümcül bir hastalığa yakalanınca çözümü deneysel bir tedavide bulur.

Ancak istediği gibi hayatta kalsa da tanınmaz hale gelir. Tim Miller'ın yönettiği "Deadpool"un başrollerinde Ryan Reynolds, Morena Baccarin, Ed Skrein, Karan Soni, Stefan Kapicic ve Brianna Hildebrand yer alıyor. 2018'de vizyona giren "Deadpool 2" de bir o kadar beğenilmişti.


"The Dark Knight" Üçlemesi (2005, 2008, 2012)

Christopher Nolan'ın efsaneleşmiş "Batman" filmleri, yönetmenin türün en ünlü isimlerinden Batman karakterini alarak, neredeyse süper kahraman türünden çıkararak çektiği filmleri. O kadar ki Batman karakterini çıkarırsak, bu seriyi süper kahraman filmleri listesine koymakta tereddüt edebiliriz.

Yine de kendine has yaklaşımıyla uzun yıllar unutulamayan ve hala çoğu kişi tarafından en iyi "Batman" filmleri kabul edilen bir seriye imza attığı için listemizde yer alıyor.

2005 yapımı "Batman Begins", 2008 yapımı "The Dark Knight" ve 2012 yapımı "The Dark Knight Rises" filmlerinden oluşan serinin başrollerinde Christian Bale, Gary Oldman, Morgan Freeman ve Michael Caine gibi büyük oyuncuları görüyoruz. Özellikle Joker karakteri ile Heath Ledger'a En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Oscar'ını kazandıran "The Dark Knight" filmi, birçok kişinin favorilerinden.


"Iron Man" (2008)

"Iron Man", Marvel'ın ilk süper kahraman filmi değil elbette ama bugünkü başarısının ilk büyük yapı taşı dersek kesinlikle yanlış olmaz. Süper kahraman filmleri, bugün endüstriyi bu kadar ele geçirmişse bunu kesinlikle "Iron Man" filmine borçludur.

Marvel, bu film ile hızlıca büyümeye başladı ve rakip yapım şirketleri de bu yükselişle yarışabilmek için daha fazla film ve bütçe çalışmalarına başladı.

Milyarder mühendis Tony Stark, teröristler tarafından esir alınınca silahlı bir zırh takımı yaratıp oradan kaçar. Evine döndüğündeyse düşmanın sandığı kadar uzak olmadığını fark eder. Jon Favreau imzalı filmin başrollerinde Robert Downey Jr., Gwyneth Paltrow, Terrence Howard, Jeff Bridges ve Jon Favreau yer alıyor.


"Wonder Woman" (2017)

"Wonder Woman", erkek egemen bir türün içinde geç de olsa doğan bir kadın süper kahraman filmi olarak oldukça başarılı oldu. Her ne kadar başarısını diğer filmlerde gösterememiş olsa da modern süper kahraman filmleri için önemli bir atılımdı.

Bir savaş pilotu olan Steve Trevor, kaza yaparak Amazon savaşçılarının yaşadığı dış dünyadan gizli adaya düşer. Dış dünyanın savaş halinde olduğunu öğrenen Diana ise Steve'le birlikte evini terk ederek kaderini keşfetmek ve savaşı sona erdirmek için yola çıkar.

Patty Jenkins'in yönettiği "Wonder Woman"ın başrollerinde Gal Gadot, Chris Pine, Danny Huston, David Thewlis gibi isimleri izliyoruz.


"Black Panther" (2018)

Süper kahraman filmleri artık oldukça sabitlenmiş belli başlı klişelere sahip ve bir film, bunları kırmaya kalkıştığında seyircinin övgüsünü topluyor. "Black Panther" de benzer bir şekilde karşılandı. Türün en büyük klişelerinden biri; kahramanımızın mükemmel ve kesin doğru olması, buna karşı düşmanının yüzde yüz kötü ve yanlış olmasıdır.

"Black Panther"de iyi karakterlerle olduğu kadar kötü karakterlerle de özdeşleşmemiz sağlanıyor. Hatta seyircilerin ikiye ayrılıp hangisinin daha haklı olduğuna karar verememesi, hikayeyi daha kompleks hale getirirken, seyir zevkini de artırıyor. Wakanda'nın gizli ama oldukça gelişmiş krallığının varisi olan T'Challa, halkını yeni bir geleceğe yönlendirmek için öne çıkar, ancak beklemediği bir meydan okumayla karşılaşır.

Filmin oyuncu kadrosunda Chadwick Boseman, Michael B. Jordan, Lupita Nyong'o, Danai Gurira, Martin Freeman, Daniel Kaluuya, Letitia Wright, Winston Duke, Angela Bassett, Forest Whitaker ve Andy Serkis gibi isimler yer alıyor.

Filmin başrolü ve Black Panther karakterine hayat veren Chadwick Boseman'ın hayatını kaybetmesi nedeniyle devam filmlerinde nasıl ilerleneceği daha açıklanmamış olsa da 2018 yapımı "Black Panther", hikayesiyle en iyi süper kahraman filmlerinden biri olmaya devam edecek.


"Avengers: Infinity War" (2018)

Bir diğer "kötü karakter" odaklı film "Avengers: Infinity War", bize hikayeyi ana kötünün perspektifinden anlatıyor. Tabii yalnızca bu noktaya gelebilmek ve izleyiciyi coşkulu bir seyir zevkine hazırlamak için onlarca film çekildiğini düşünürsek nasıl büyük bir projeyle karşı karşıya olduğumuzu daha net görebiliriz.

"Avengers: Infinity War" muhtemelen tarihin en kalabalık süper kahraman filmidir. İçinde onlarca süper kahraman olmasına rağmen tüm karakterleri önceki filmler sayesinde iyice tanımış olduğumuz ve hikaye yavaş yavaş, ilmek ilmek bunca yıl boyunca işlenmiş olduğu için kaosa dönüşebilecek bir film, çok büyük bir başarıyla sonuçladı.

MCU evreninin son filminin birinci bölümü olan "Avengers: Infinity War", Thanos'a karşı verilen savaşın ilk kısmını anlatıyor. Anthony ve Joe Russo imzalı filmin dev oyuncu kadrosunda Josh Brolin, Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Chris Evans, Scarlett Johansson, Don Cheadle, Benedict Cumberbatch, Tom Holland, Chadwick Boseman, Zoe Saldana, Elizabeth Olsen, Karen Gillan, Tom Hiddleston, Paul Bettany, Anthony Mackie, Sebastian Stan, Idris Elba, Danai Gurira, Peter Dinklage, Dave Bautista, Vin Diesel, Bradley Cooper ve daha birçok isim bulunuyor.


"Logan" (2017)

Hugh Jackman'ın 17 yıl canlandırdığı Wolverine karakterine veda ettiği "Logan", muhtemelen kendinden önce gelen "X-Men" filmlerinden bile daha çok "X-Men" filmi olmayı başardı.

Şiddet sahneleriyle yetişkinlere yönelik olmayı seçen yapım, bu vahşi karakteri ilk kez gerçek anlamda "vahşi" göstermeyi tercih etti; üstelik bu sefer mini Wolverine ile bu sefer iki kat şiddet. Mutantların neslinin tükenmek üzere olduğu bir gelecekte, yaşlı ve bitkin bir Logan, sakin bir hayat sürmektedir.

Ancak yaratıldığı şirket tarafından takip edilen ve Logan'ın güçlerine sahip mutant bir çocuk olan Laura, yardım için Logan'a ihtiyaç duyar. James Mangold'un yönettiği "Logan"ın başrollerinde Hugh Jackman, Patrick Stewart, Dafne Keen, Body Holbrook ve Stephen Merchant yer alıyor.


"Guardians of the Galaxy" (2014)

Süper kahraman filmleri uzun bir süre kendilerini fazla ciddiye alarak ilerledi. Tabii ki bunun seyir zevki ayrı da olsa aslında hayranların istediği, çizgi romanların yer yer oldukça komik ve hatta bazen saçmalaşmaktan korkmayan yapısının da filmlere yansımasıydı ve "Guardians of the Galaxy" bunu başararak büyük bir ün kazandı.

Bir grup galaksiler arası suçlu, evreni "temizleme" planları olan fanatik bir savaşçıyı durdurmak için bir araya gelir. James Gunn'ın yönettiği "Guardians of the Galaxy"nin oyuncu kadrosunda Chris Pratt, Vin Diesel, Bradley Cooper, Zoe Saldana, Dave Bautista, Lee Pace, Michael Rooker ve Karen Gillan'ı görüyoruz. 2017 yılında ikincisi yayınlanan "Guardians of the Galaxy"nin üçüncü filmi de 2023 yılında vizyona girecek.


"Captain America: The Winter Soldier" (2014)

"Captain America" üçlemesi, muhtemelen Marvel'ın en sevilen serilerinin başında geliyor. Biz de en popüler olanını yani ikinci "Captain America" filmini listemize eklemek istedik. "Captain America: The Winter Soldier", Marvel'ın en cesur filmlerinden biri olabilir çünkü oldukça milliyetçi duygularla ortaya çıkan ve inşa edilen bu karakter, filmde beklenmedik bir şekilde sistem eleştirisi yapıyordu. Süper kahraman filmlerinin genelde tartışmalı konulara girmeyi tercih etmemesi nedeniyle "Captain America: The Winter Soldier"ın farklı bir yol izlemesi oldukça takdir edilmişti.

Steve Rogers modern dünyadaki rolünü benimsemeye çalışırken, yeni bir tehdit olan Winter Soldier isimli suikastçıya karşı savaşmak için bir Avenger ve S.H.I.E.L.D ajanı olan Black Widow ile birlikte çalışır. Anthony ve Joe Russo'nun yönettiği filmin başrollerinde Chris Evans, Samuel L. Jackson, Scarlett Johansson, Robert Redford, Sebastian Stan, Anthony Mackie ve Cobie Smulders yer alıyor.


"The Batman" (2022)

Matt Reeves'in çok beklenen ve sonunda vizyona girdiğinde de büyük ölçüde beğenilen "The Batman"inde başrolde Robert Pattinson, Zoe Kravitz, Jeffrey Wright, Paul Dano, Colin Farrell, John Turturro ve Andy Serkis gibi isimleri izliyoruz.

Batman karakterinin dedektiflik yönlerine odaklanan film, karakterimizin süper kahramanlığa yeni geçtiği dönemleri anlatıyor. Sadist bir seri katil Gotham'daki önemli siyasi şahsiyetleri öldürmeye başladığında, Batman şehrin gizli yolsuzluğunu araştırmak ve ailesinin bu konudaki rolünü sorgulamak zorunda kalır.


"Joker" (2019)

Listemizdeki en az "süper kahraman filmi" olan "Joker", daha ziyade bir "süper kahramanın düşmanı" filmi, hatta işin uygulanışını düşündüğümüzde bu türün öğelerini de pek barındırmıyor. Ancak yine de Joker karakterini anlatması ve başarısı nedeniyle bu listede yer almayı hak ediyor.

Zihinsel olarak sorunlu bir adam olan Arthur Fleck, bir stand-up komedyeni olmak ister. Ancak insanların hayranlığını ve sevgiyi bu şekilde elde edemeyeceğini anlayınca, bunu başarabileceği bir karaktere dönüşür: Joker'e. Bu ikonik kötü adamın yaratılmasına yol açan olayları izlerken, Joker'e yalnızca üzülmüyor, onunla empati kuruyor ve hatta Batman'in ezeli düşmanına sempati besliyoruz.

Oscar ödüllü filmin yönetmen koltuğunda Todd Phillips otururken, oyuncu kadrosunda da Joaquin Phoenix, Robert De Niro, Zazie Beetz, Frances Conroy ve Brett Cullen gibi isimler yer alıyor. Joaquin Phoenix, Heath Ledger'dan sonra aynı karakteri canlandırarak Oscar kazanan ikinci isim oldu.


"Spider-Man: Homecoming" (2017)

Süper kahraman filmi hayranları bir yana "Spider-Man" hayranları öbür yana. Önce Tobey Maguire'ın canlandırdığı Spider-Man'in serisini, ardından Adrew Garfield'ın canlandırdığı Spider-Man'in yarım kalan serisini izledik. Sırada ise Tom Holland'ınki var.

Hayranlar hala hangi oyuncunun ve filmlerinin, karakterin ve hikayesinin özüne daha sadık olduklarını tartışırken yapım şirketleri "Spider-Man: No Way Home" ile onlara büyük bir sürpriz de yaptı ama spoiler olmaması adına detaya inmeyelim. Daha eğlenceli ve daha renkli olan, mahallemizin kahramanı olmaya daha yakın olan bu serinin ilk filmi "Spider-Man: Homecoming"de Peter, sıradan bir lise öğrencisi olmasının yanı sıra kahramanlık hayatına da devam etmeye çalışır. Ancak genç bir insan için sıradan hayatla bu sıra dışı hayatı dengelemek zordur.

Jon Watts imzalı filmin oyuncu kadrosunda Tom Holland, Michael Keaton, Robert Downey Jr., Marisa Tomei, Jon Favreau, Zendaya, Jacob Batalon, Laura Harrier, Tony Revolori, Gwyneth Paltrow ve Donald Glover gibi isimler yer alıyor.


"Spider-Man 2" (2004)

Hazır "Spider-Man"den bahsediyorken süper kahraman türünün yükselişini başlatan 21. yüzyılın ilk "Spider-Man" serisini listemize dahil etmemek olmaz. Üçlemenin en sevilen filmi olarak da "Spider-Man 2"yi odağımıza alabiliriz. Süper kahraman filmleri tarihinde bu noktaya kadar büyük kahramanlıklar, tanrısal başarılar ve yenilmez kahramanlar görüyorduk. Kahramanlarımız düşmanları tarafından yenilse de kalkıp yine dünyayı kurtarıyordu. Ancak "Spider-Man 2", tam da hayranlarının bu karakteri sevmesinin en büyük nedenlerinden birini konu olarak, aslında onun da bir insan olduğunu anlatıyor.

Bu sefer düşmanına karşı değil de daha çok kendisine karşı savaşan çünkü aslında "kahraman" olmak istemeyen bir kahraman izliyoruz. Sam Raimi'nin yönettiği filmde Peter, Doktor Otto Octavius isimli dahi bir bilim insanıyla savaşırken, bir yandan da başarısız olan kişisel hayatındaki sorunlarla uğraşmak zorundadır. "Spider-Man 2" filminin ünlü oyuncu kadrosunda Tobey Maguire, Kirsten Dunst, Alfred Molina, James Franco, Rosemary Harris ve J.K. Simmons'ı görüyoruz.


"The Lego Batman Movie" (2017)

Süper kahraman filmi hayranlarının pek de beklentisi olmayan "The Lego Batman Movie", vizyona girdikten sonra herkesi şaşırtarak büyük bir beğeni topladı. Film, yalnızca "Batman" filmini değil, birçok süper kahraman ve aksiyon filmini de tiye alıyor. Ancak bunu olabilecek en sempatik ve zekice şekilde yapıyor. Her zamankinden daha havalı bir Bruce Wayne, Gotham City'yi ele geçirmeye çalışan düşmanlarıyla uğraşırken, yanlışlıkla onun yardımcısı olmak isteyen genç bir yetimi evlat edindiğini fark eder.

Chris McKay imzalı "The Lego Batman Movie" animasyon filminin seslendirme kadrosunda Will Arnett, Michael Cera, Rosario Dawson, Ralph Fiennes, Zach Galifianakis, Jenny Slate, Jason Mantzoukas, Conan O'Brien ve Zoe Krativz gibi sevilen isimler bulunuyor.


"Thor: Ragnarok" (2017)

Tekno bir süper kahraman filmi izlemeyi beklemiyorduk ama tam da bunu yaşadık. Taika Waititi'nin orijinal yönetmenliği sayesinde, neredeyse gözden düşmüş olan "Thor" serisi, "Thor: Ragnarok" ile bir anda yükselişe geçti.

Sakaar gezegeninde esir düşen Thor, Asgard'a dönmek ve güçlü, acımasız kız kardeşi Hela'nın elindeki dünyasının yıkımı olan Ragnarok'u durdurmak için zamanla yarışır.

"Thor: Ragnarok"un başrollerinde Chris Hemsworth, Tom Hiddleston, Cate Blanchett, Mark Ruffalo, Idris Elba, Jeff Goldblum, Tessa Thompson, Karl Urban, Anthony Hopkins, Taika Waititi gibi isimler yer alıyor. Waititi, 8 Temmuz 2022'de vizyona giren "Thor: Love and Thunder"ın da yönetmen koltuğunda yer alıyor.


"Doctor Strange" (2016)

Muhtemelen karakterin ve çizgi romanların hayranları dışında pek fazla kişi, "Doctor Strange"i izlemeye giderken o güne kadarki süper kahraman yapımları arasındaki en sıra dışı deneyimi sunacak filme girdiğini fark etmemişti.

Ancak filmden çıktığımızda, artık süper kahraman evreninde heyecanla beklediğimiz yeni bir seri doğmuş oldu. Karakterin doğasını çok iyi değerlendiren yaratıcılar, görsel hikaye anlatıcılığını hayal gücünün alabildiğine verimli ve oldukça zekice bir kurguyla tasarlamış. Tabii ki Benedict Cumberbatch'in oyunculuğunu da göz ardı etmemek gerek.

Parlak bir beyin cerrahı olan Dr. Stephen Strange, geçirdiği kazanın ardından ellerini kullanamaz hale gelince çözümü mistik dünyada bulur. Ancak kaderinde yalnızca ellerini geri kazanmaktan fazlası vardır. Scott Derrickson'ın yönettiği filmde Cumberbatch'e Chiwetel Ejiofor, Rachel McAdams, Benedict Wong, Mads Mikkelsen, Tilda Swinton ve Michael Stuhlbarg gibi isimler eşlik ediyor.


"The Incredibles" (2004)

Listemizi animasyon türündeki bir filmle açtığımız için kapanışı da bu şekilde yapabiliriz. "The Incredibles", süper kahraman türünün bu kadar baskın olmadığı, hatta tersine çok az başarılı örnek çıkarabildiği için pek de ciddiye alınmadığı dönemde vizyona girmiş ve inanılmaz bir ün kazanmış filmlerden. Tüm süper kahraman yapımlarının altında bolca sembolizm ve mitolojik bir altyapı vardır.

Birçok hayranın, bu türe bu kadar hayran olmasının bir sebebi de bu. Ancak "The Incredibles", sembolizmi günümüzün -aslında 2000'lerin ama rahatlıkla günümüze de uyarlanabilecek kadar kapsayıcı- problemleri ve çarpıklıkları üzerinden kurmayı seçiyor. Durum böyle olunca yetişkin kitle, Disney ve Pixar ortak yapımı olan "The Incredibles"ı çocuk ve genç izleyiciden bile fazla benimsedi. Sakin ve sıkıcı bir banliyö hayatı yaşayan, ancak güçlerini dünyanın yararına kullanmak yerine saklamaya zorlanan bir süper kahraman ailesi, olayların gidişatının değişmesiyle bir yandan aile bağlarını yeniden gözden geçirmek bir yandan da dünyayı kurtarmak için harekete geçmek zorunda kalır.

Brad Bird'ün yazıp yönettiği "The Incredibles"ın seslendirme kadrosunda Craig T. Nelson, Samuel L. Jackson, Holly Hunter, Jason Lee, Dominique Louis, Eli Fucile, Sarah Vowell, Spencer Fox ve Gilbert Huph bulunuyor. Hayranlar tarafından yıllarca talep edilen "The Incredbiles 2" filmi de 2018 yılında yayınlandı.

Bize Anti-Kahramanları Sevdiren Dizi ve Filmler

"The Batman" Filmi İncelemesi

En İyi Polisiye Filmler

EN ÇOK OKUNANLAR

Kapıda Vize ile Ziyaret Edebileceğiniz Yunan Adaları
Kapıda Vize ile Ziyaret Edebileceğiniz Yunan Adaları

Kapıda Vize ile Ziyaret Edebileceğiniz Yunan Adaları

12 dakika okunma süresi
Nisan Ayı Burç Yorumları
Nisan Ayı Burç Yorumları

Nisan Ayı Burç Yorumları

34 dakika okunma süresi
2024 İlkbahar/Yaz Çanta Trendleri
2024 İlkbahar/Yaz Çanta Trendleri

2024 İlkbahar/Yaz Çanta Trendleri

1 dakika okunma süresi
En İyi Polo Kazak Stilleri
En İyi Polo Kazak Stilleri

En İyi Polo Kazak Stilleri

1 dakika okunma süresi
Boyner İstinyePark İstanbul Mağaza Daveti
Boyner İstinyePark İstanbul Mağaza Daveti

Boyner İstinyePark İstanbul Mağaza Daveti

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Nisan Ayı Dizi Önerileri
Nisan Ayı Dizi Önerileri

Nisan Ayı Dizi Önerileri

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları
74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

Mart Ayı Dizi Önerileri
Mart Ayı Dizi Önerileri

Mart Ayı Dizi Önerileri

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Kuvvetli Bir Alkış” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kuvvetli Bir Alkış” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kuvvetli Bir Alkış” Dizisi Hakkında Her Şey

Sundance Film Festivali 2024 Kazananları
Sundance Film Festivali 2024 Kazananları

Sundance Film Festivali 2024 Kazananları

Mart Ayı Film Önerileri
Mart Ayı Film Önerileri

Mart Ayı Film Önerileri

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları
43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

Balenciaga'nın Hayat Hikayesi Dizi Oldu
Balenciaga'nın Hayat Hikayesi Dizi Oldu

Balenciaga'nın Hayat Hikayesi Dizi Oldu

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler
“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

Nisan Ayı Film Önerileri
Nisan Ayı Film Önerileri

Nisan Ayı Film Önerileri