Son Yılların En Popüler 45 Dizisi

Geçtiğimiz yılların heyecanla izlenen yapımlarından IMDB'de en yüksek puan alan ve en popüler 45 favori yabancı diziye göz atıyoruz.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
10 Aralık 2021 Cuma 17:33 | Son Güncellenme:
43 dakika okunma süresi
Son Yılların En Popüler Dizi Önerileri

Son Dönemin En Sevilen Dizileri

1. Severance (2022-) - IMDB Puanı: 8.7

Yaratıcı: Dan Erickson

Oyuncular: Adam Scott, Zach Cherry, Britt Lower, Tramell Tillman, Jen Tullock, Dichen Lachman

Mark, anıları ameliyatla iş ve özel yaşamları arasında bölünmüş bir ofis çalışanı ekibine liderlik ediyor. Gizemli bir iş arkadaşı dış dünyada göründüğünde Mark, işleri hakkındaki gerçeği keşfetmek için bir yolculuğa başlar.

2. House of the Dragon (2022-) - IMDB Puanı: 8.5

Yaratıcı: Ryan J. Condal, George R.R. Martin

Oyuncular: Matt Smith, Rhys Ifans, Olivia Cooke, Fabien Frankel, Graham McTavish, Paddy Considine, Steve Toussaint, Emma D'Arcy

Bu yılın en heyecanla beklenen iki dizisinden biri olan "House of the Dragon", Targaryen Ailesi'nin "Game of Thrones"ta izlediğimiz olaylar yaşanmadan 200 yıl önceki dönemine odaklanıyor. "House of the Dragon", atası olan dizinin son sezonlarında düşen beğenilme oranını istikrarlı bir şekilde korumayı başarırken, özlediğimiz politik oyunları, güç savaşlarını, etik tartışmaları ve kendi hayran kitlelerini oluşturacak kadar sevilen karakterleri yeniden yaratıyor.

3. The Bear (2022-) - IMDB Puanı: 8.4

Yaratıcı: Christopher Storer

Oyuncular: Jeremy Allen White, Ebon Moss-Bachrach, Ayo Edebiri, Abby Elliott, Lionel Boyce, Liza Colón-Zayas, Edwin Lee Gibson, Corey Hendrix, Matty Matheson

Mutfaktan alevlerin ve bolca rekabetin yükseldiği "The Bear", Carmen "Carmy" Berzatto adlı genç ve yetenekli şefin kendisini bir anda aile işletmesi olan sandviç dükkanı The Original Beef of Chicagoland'de bulmasıyla yaşanılanları anlatıyor. Ailede yaşanan bir kaybın ardından evine geri dönen Carmy, Michelin yıldızlı restoranların ardından küçük bir işletmeyi yönetme konusunda türlü zorluklar yaşarken, mutfağın geri kalan üyeleri de ona yardımcı olmak konusunda pek istekli değildir.

4. This Is Going to Hurt (2022) - IMDB Puanı: 8.4

Yaratıcı: Adam Kay

Oyuncular: Ben Whishaw, Ambika Mod, Rory Fleck Byrne, Michele Austin, Alex Jennings, Ashley McGuire

Ekonomik gelirin yüksek olmadığı bir bölgedeki hastanede çalışan doktorların, zorlu şartlarda hastalarını hayatta tutmaya çalışmasını, kimi zaman oldukça komik ve absürt kimi zamansa yürek burkan bir şekilde izliyoruz.

5. Peacemaker (2022-) - IMDB Puanı: 8.3

Yaratıcı: James Gunn

Oyuncular: John Cena, Danielle Brooks, Freddie Stroma

HBO Max'e gelen ilk DCEU çizgi roman serisi "Peacemaker", "The Suicide Squad" filmlerini izleyenlerin tanıdığı bir karakteri anlatıyor. James Gunn'ın yönettiği ve Peacemaker karakterine John Cena'nın hayat verdiği dizide, bolca mizah ve aksiyon görmek mümkün. Bu nedenle dizi hem izleyicilerden hem de eleştirmenlerden büyük övgü aldı. Peacemaker'ın zihnindeki çarpık "iyilik, doğruluk ve barış" fikirleri, karşısında kaç tane kadın, erkek ya da çocuk olduğuna bakmaksızın, bu uğurda herkesi öldürebileceği bir durumda. James Gunn'ın ikinci "The Suicide Squad" filminin 'spin-off'u olan dizi, Peacemaker ve bir gizli operasyon ekibinin, gizemli kötüleri yenmeye çalışmasını konu alıyor. "Peacemaker"ın da tıpkı "The Boys" gibi aşırı şiddet içerikli olduğunu belirtmekte fayda var. Zaten diziyi tanımlamak için "Deadpool" ile "The Boys" arasında bir yerlerde şeklinde yorumlara denk geleceksinizdir.

6. Black Bird (2022) - IMDB Puanı: 8.1

Yaratıcı: Dennis Lehane

Oyuncular: Taron Egerton, Paul Walter Hauser, Greg Kinnear, Ray Liotta, Sepideh Moafi

10 yıl hapis cezasına çarptırılan Jimmy Keene, şüpheli bir seri katille arkadaş olmak için FBI ile bir anlaşma yapar. Seri katilin kapatıldığı tehlikeli hapishaneye aktarılan Keene, 18 kadar kadının cesetlerini bulmak için Larry Hall'dan bir itiraf alması karşılığında özgürlüğüne kavuşacaktır. Ancak bu tabii ki hiç de kolay bir plan değil.

7. Star Trek: Strange New World (2022-) - IMDB Puanı: 8.2

Yaratıcı: Akiva Goldsman, Alex Kurtzman, Jenny Lumet

Oyuncular: Anson Mount, Ethan Peck, Melissa Navia, Jess Bush, Christina Chong, Rebecca Romijn, Celia Rose Gooding, Babs Olusamokun

"Star Trek" hayranlarını heyecanlandıran "Star Trek: Strange New World", orijinal yapımın önceki hikayesini anlatan bir 'prequel'. USS Enterprise'ın Kaptan Christopher Pike yönetimindeki mürettebatını takip ederken, ünlü ekibimizin başlangıç hikayesine geri dönüyoruz.

8. Andor (2022-) - IMDB Puanı: 8.4

Yaratıcı: Tony Gilroy

Oyuncular: Diego Luna, Genevieve O'Reilly, Stellan Skarsgård, Adria Arjona, Denise Gough, Kyle Soller, Fiona Shaw

"Rogue One: A Star Wars Story"nin yaratıcılarının imzasını taşıyan ve filmdeki hikayenin beş yıl öncesinin anlatıldığı 12 bölümlük dizi "Andor", "Star Wars" evrenindeki büyük direnişi anlatıyor. Cassian Andor'un İmparatorluk'a karşı başlatılan büyük direnişte nasıl bir fark yaratacağını göreceğimiz görkemli bir yolculuğa çıkıyoruz.

9. Bad Sisters (2022-) - IMDB Puanı: 8.3

Yaratıcı: Brett Baer, Dave Finkel, Sharon Horgan

Oyuncular: Sharon Horgan, Eva Hewson, Sarah Greene, Yasmine Akram, Brian Gleeson, Anne-Marie Duff, Eva Birthistle

Ebeveynlerinin ölümüyle birbirine bağlanan ve her zaman birbirlerini korumaya söz veren Garvey kız kardeşlerin hayatlarını takip ediyoruz.

10. Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story (2022) - IMDB Puanı: 7.9

Yaratıcı: Ian Brennan, Ryan Murphy

Oyuncular: Evan Peters, Ricahrd Jenkins, Molly Ringwald

Seri katil Jeffrey Dahmer'ı ve işlediği 17 cinayeti konu alan bu mini belgesel dizisinin baş yapımcılığını Joe Berlinger, yaratıcılığını ise Ian Brennan ve Ryan Murphy üstleniyor. 10 bölümlük belgesel dizi "Dahmer-Monster: The Jeffrey Dahmer Story (Bir Katilin İfadeleri: Jeffrey Dahmer)", yayınlandığı günden beri oldukça konuşuluyor.

11. Pantheon (2022) - IMDB Puanı: 8.2

Yaratıcı: Craig Silverstein

Oyuncular: Katie Chang, Paul Dano, Aaron Eckhart, Rosemarie DeWitt, Chris Diamantopoulos, Raza Jaffrey, Daniel Dae Kim, Ron Livingston

Genç bir kadın, ölen babası olduğunu iddia eden bilinmeyen bir numaradan mesajlar almaya başlar. Gerçeği ortaya çıkarmaya çalışırken, tekilliği içeren daha büyük bir komploya rastlar.

12. The Gilded Age (2022-) - IMDB Puanı: 8.0

Yaratıcı: Julian Fellowes

Oyuncular: Louisa Jacobson, Denée Benton, Cynthia Nixon, Christine Baranski, Carrie Coon, Blake Ritson, Thomas Cocquerel, Simon Jones, Taissa Farmiga, Morgan Spector, Jack Gilpin

1882 yılındaki ekonomik çalkalanmaları, büyük kazançların ve kayıpların yaşandığı dönemi anlatan "The Gilded Age", geçmişin köklü gelenekleriyle yeni oluşan sistemler arasında başlayan karmaşaya odaklanıyor. Değişim süreci ise Marian Brook adlı genç bir kadının babasının ölümünün ardından Pensilvanya'nın kırsalından teyzeleri Agnes van Rhijn ve Ada Brook ile birlikte yaşamak için New York'a taşınmasıyla başlıyor. Peggy Scott'un eşlik ettiği yolculukta Marian Brook kendini hiç beklemediği bir şekilde teyzeleri arasındaki sosyal savaşın, ülkedeki ekonomik hırsların, muazzam zengin komşularının ve acımasız bir demiryolu kralı ile onun hırslı karısı arasında buluyor.

13. Tokyo Vice (2022-) - IMDB Puanı: 8.0

Oyuncular: Ansel Elgort, Ken Watanabe, Rachel Keller, Sho Kasamatsu, Ella Rumpf, Rinko Kikuchi, Shun Sugata

Tokyo'da çalışan Amerikalı bir gazeteci, şehrin en güçlü suç patronlarından birini araştırma görevini üstlenir. Suç ve gerilim yapımlarını sevenlerin oldukça beğendiği

14. The Terminal List (2022-) - IMDB Puanı: 7.9

Oyuncular: Chris Pratt, Constance Wu, Taylor Kitsch, Riley Keough, Artlo Mertz, Jeanne Tripplehorn

Donanma SEAL Komutanı James Reece, tüm müfrezesinin öldürülmesinin ardındaki gizemli güçleri araştırırken intikam arayışına çıkar. Ordunun komuta yapısından bağımsız olan Reece, sorumlu kişileri yakalamak için yaklaşık yirmi yıllık savaştan öğrendiği dersleri uygular.

15. The Empress (2022-) - IMDB Puanı: 7.8

Oyuncular: Hanna Hilsdorf, Devrim Lingnau, Philip Froissant, Alexandre Finkenwirth, Svenja Jung

Avusturya-Macaristan İmparatoru Franz Joseph, Bavyera Prensesi Elisabeth von Wittelsbach ve Franz'ın evleneceği kadının kız kardeşi arasında aşkla dolu tarihi bir karşılaşma izliyoruz.

16. The Time Traveler's Wife (2022) - IMDB Puanı: 7.7

Yaratıcı: Steven Moffat

Oyuncular: Theo James, Rose Leslie, Kate Siegel ve Brian Altemus

"Divergent" serilerinden bildiğimiz Theo James'in başrolünde yer aldığı, HBO'nun yeni dizisi "Time Traveler's Wife"ın yapımcılığını Steven Moffat üstleniyor. "Time Traveler's Wife" Audrey Niffenegger'in aynı adlı romanından uyarlanıyor. "Time Traveler's Wife"ın ilk beyazperde uyarlaması 2009 yılında yapıldı. Başrollerinde Rachel McAdams ve Eric Bana'nın yer aldığı filmde Henry ve Clare arasındaki büyülü aşk hikayesi anlatılıyor. "Time Traveler's Wife"ın dizi uyarlamasında da genetik bir bozukluk yüzünden istem dışı olarak zamanda yolculuk yapan Henry'nin sürpriz yolculukları ve Clare ile olan aşkı anlatılıyor. HBO'da yayınlanan altı bölümlük mini dizi oldukça sevildi.

17. Slow Horses (2022-) - IMDB Puanı: 7.9

Oyuncular: Gary Oldman, Jack Lowden, Kristin Scott Thomas, Sakia Reeves, Chris Reilly, Rosalind Eleazar, Dustin Demri-Burns, Sophie Okonedo

Kariyerlerini bitiren hataları nedeniyle MI5'ın çöplük departmanı olarak hizmet veren bir İngiliz istihbarat ajanı ekibini takip ediyoruz.

18. The Old Man (2022-) - IMDB Puanı: 7.6

Yaratıcı: Robert Levine, Jonathan E. Steinberg

Oyuncular: Jeff Bridges, John Lithgow, E.J. Bonilla

Toplumdan uzakta yaşayan eski bir CIA görevlisi kendisini, öldürmek isteyen insanlardan kaçarken bulur.

19. The Sandman (2022-) - IMDB Puanı: 7.7

Yaratıcı: Neil Gaiman, David S. Goyer, Allan Heinberg

Oyuncular: Tom Sturridge, Jenna Coleman, Gwendoline Christie, Boyd Holbrook, Kirby Howell-Baptiste, Patton Oswalt, Charles Dance, David Thewlis

Doğaüstü gizem dizilerini seviyorsanız, 2022'nin en dikkat çeken yapımlarından "The Sandman"i kesinlikle öneririz. Yıllarca süren tutsaklığın ardından Düşler Kralı Morpheus, ondan çalınanları bulup gücünü geri kazanmak için dünyalar arasında bir yolculuğa çıkar. Neil Gaiman, David S. Goyer ve Allan Heinberg ile birlikte dizinin yaratıcıları arasında da yer alıyor. Bu da yapımın, orijinal kaynağa ne kadar sadık kaldığının altını çiziyor.

20. Shining Girls (2022-) - IMDB Puanı: 7.4

Yaratıcı: Silka Luisa

Oyuncular: Elisabeth Moss, Wagner Moura, Phillipa Soo

Acımasız bir saldırının onu sürekli değişen bir gerçeklik içinde bırakmasından yıllar sonra Kirby Mazrachi, yakın zamanda gerçekleşen bir cinayetin saldırısıyla bağlantılı olduğunu öğrenir. Sürekli değişen bugününü anlamak ve geçmişiyle yüzleşmek için deneyimli bir muhabirle birlikte çalışır.

21. Under the Banner of Heaven (2022) - IMDB Puanı: 7.5

Yaratıcı: Dustin Lance Black

Oyuncular: Andrew Garfield, Sam Worthington, Daisy Edgar-Jones, Denise Gough, Wyatt Russell

Aynı adlı 2003 tarihli romana dayanan mini dizi "Under the Banner Heaven", 1980'lerde geçiyor. Dindar bir dedektifin inancı, saygın bir ailenin anne ve küçük çocuğunun cinayetini araştırırken test ediliyor. Dizi, bir yandan Mormon'ların dininin kökenlerini araştırırken, aşırı inanç fikrine de meydan okuyor. Bu karamsar gerilim, izleyenlerin herkesten şüphelenmesine ve zaman zaman sinirlerinin bozulmasına neden olabilir. Andrew Garfield, inançlı dedektifin iç çatışmalarını oldukça başarılı bir şekilde ekrara taşıyor.

22. Alaska Daily (2022-2023) - IMDB Puanı: 7.6

Yaratıcı: Tom McCarthy

Oyuncular: Hilary Swank, Jeff Perry, Grace Dove, Meredith Holzman, Matt Malloy, Pablo Castelblanco, Ami Park, Craig Frank

Bir gazeteci, yeni bir başlangıç yapmak için Alaska'ya taşınarak Anchorage'da bir gazetede çalışmaya başlar.

23. The Dropout (2022) - IMDB Puanı: 7.5

Yaratıcı: Elizabeth Meriwether

Oyuncular: Amanda Seyfried, Naveen Andrews, Stephen Fry

Biyografi ve drama türlerindeki "The Dropout", Theranos'un kurucusu Elizabeth Holmes'ün üniversiteyi bırakıp bir teknoloji şirketi kurduktan sonra sağlık sektöründe devrim yapma girişimini anlatıyor. Bir dönemin Steve Jobs'u olarak gösterilen Holmes'ün yükselişi ve düşüşünü izliyoruz.

24. The Patient (2022) - IMDB Puanı: 7.0

Yaratıcı: Joel Fields, Joseph Weisberg

Oyuncular: Steve Carell, Domhnall Gleeson, Laura Niemi

Yakın zamanda karısını kaybeden bir psikoterapist kendisini, cinayet dürtülerini dizginlemek isteyen bir seri katil tarafından tutsak olarak bulur. Bu psikolojik gerilim oldukça ilginç bir şekilde ilerliyor.

25. Pam & Tommy (2022) - IMDB Puanı: 7.3

Yaratıcı: Robert Siegel

Oyuncular: Lily James, Sebastian Stan, Seth Rogen, Nick Offerman, Taylor Schilling

Pamela Anderson ve Tommy Lee'nin 1995'te birbirlerini sadece 96 saat tanıdıktan sonra evlenmeleriyle başlayan fırtınalı aşklarının ve bu magazinel ilişkinin hikayesini takip ediyoruz.

26. WeCrashed (2022) - IMDB Puanı: 7.3

Yaratıcı: Drew Crevello, Lee Eisenberg

Oyuncular: Jared Leto, Anne Hathaway, Kyle Marvin

Dünyanın en değerli girişimlerinden biri olan WeWork'ün açgözlü yükselişi ve kaçınılmaz düşüşü ile birlikte kaotik aşkları her şeyi mümkün kılan narsistleri izliyoruz.

27. Gaslit (2022) - IMDB Puanı: 7.3

Yaratıcı: Robbie Pickering

Oyuncular: Julia Roberts, Sean Penn, Dan Stevens, Betty Gilpin, Shea Whigham, Darby Camp, Aleksandar Filimonovic

Siyasi gerilim türündeki sekiz bölümlük mini dizi "Gaslit", 1970'lerdeki Watergate skandalına odaklanırken, dönemin anlatılmayan hikayelerini ve unutulmuş karakterlerini gün yüzüne çıkarıyor. Leon Neyfakh'ın "Slow Burn" poscast'inin ilk sezonuna dayanan "Gaslit", dönemin suçlularından, muhabirlerine dek detaylı bir bakış açısı sunuyor ve gizli kahramanlara da ışık tutuyor. Sam Esmail'in yapımcılığını üstlendiği dizide yönetmen koltuğuna Mat Ross oturuyor. Julia Roberts ve Sean Penn, Martha ve John Mitchell ikilisini canlandırıyor.

28. Moon Knight (2022) - IMDB Puanı: 7.3

Yaratıcı: Doug Moench

Oyuncular: Oscar Isaac, Ethan Hawke, May Calamawy

"Moon Knight" dizisi, Oscar Isaac'in oyunculuk şaheserlerinden biri olarak anılıyor. Isaac'in birden fazla karaktere hayat verdiği yapımda, Steven Grant, kendisine bir Mısır ay tanrısının yetkilerinin verildiğini keşfeder. Ancak çok geçmeden bu yeni güçlerin sıkıntılı hayatı için hem bir lütuf hem de bir lanet olabileceğini öğrenir. "Moon Knight", ana karakterinin psikolojisini "sağlam ve güvenilir olmayan" bir şekilde bize yansıttığı için gördüklerimizin kesinliğinden emin olamıyoruz. Zaman zaman "Acaba bunlar gerçekten yaşanıyor mu, yoksa biz Steven ya da Marc'ın zihninde miyiz?" diye düşünüyoruz.

29. I Love That For You (2022-) - IMDB Puanı: 7.3

Yaratıcı: Vanessa Bayer, Jeremy Beiler

Oyuncular: Vanessa Bayer, Molly Shannon, Paul James, Ayden Mayeri, Matt Rogers, Punam Patel, Jenifer Lewis, Johno Wilson

Bir kadın, bir ev alışveriş ağında canlı yayın sunucusu olma hayalini gerçekleştirmek için çocukluk çağı lösemisinin üstesinden gelir.

30. Players (2022) - IMDB Puanı: 7.3

Yaratıcı: Dan Perrault, Tony Yacenda

Oyuncular: Misha Brooks, Da'Jour Jones, Ely Henry, Holly Chou, Youngbin Chung, Dan Perrault, Joshua Leesman, Alexa Mansour

"Players" dizisinde, yıllar sonra ilk şampiyonluğunu kazanmak isteyen bir League of Legends takımını takip ediyoruz. Zirveye çıkmak için grubun dahisi 17 yaşındaki çaylak ve 27 yaşındaki emektarı, egolarını bir kenara bırakıp birlikte çalışmalıdır.

31. The Man Who Fell to Earth (2022) - IMDB Puanı: 7.2

Yaratıcı: Alex Kurtzman, Jenny Lumet

Oyuncular: Chiwetel Ejiofor, Naomie Harris, Annelle Olaleye, Clarke Peters, Bill Nighy, Jimmi Simpson

Bir uzaylı dünyaya bir misyonla gelir: İnsan olmayı öğrenmek ve kendi türünü kurtarmaya yardım edebilecek tek kadını bulmak. Ancak onun dünyasını kurtarmak için önce bizimkini kurtarmaları gerektiğini keşfederler.

32. Obi-Wan Kenobi (2022) - IMDB Puanı: 7.1

Oyuncular: Ewan McGregor, Moses Ingram, Vivien Lyra Blair

"Star Wars" sevenlerin muhtemelen bu yıl en çok beklediği yapım "Obi-Wan Kenobi" dizisiydi. "Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith" filminin hikayesinden 10 yıl öncesini anlatan "Obi-Wan Kenobi", diziye ismini veren ana karakterimizin söz verdiği gibi Tatooine'de Luke'a göz kulak olduğu zamanı anlatıyor. İzleyicilerden olumlu dönüş alan dizide hem Ewan McGregor hem de Hayden Christensen, Obi-Wan ve Darth Vader rollerini yeniden canlandırıyor.

33. The First Lady (2022) - IMDB Puanı: 7.2

Yaratıcı: Aaron Cooley

Oyuncular: Viola Davis, Michelle Pfeiffer, Gillian Anderson

Beyaz Saray'ın doğu kanadında, Amerika'nın karizmatik, karmaşık ve dinamik First Lady'lerinin verdiği tarihin en etkili ve dünyayı değiştiren kararlarının çoğunu yakın plandan takip ediyoruz. Viola Davis'in Michelle Obama'yı, Michelle Pfeiffer'ın Betty Ford'u ve Gillian Anderson'ın Eleanor Roosevelt'i canlandırdığı "The First Lady", ABD'nin farklı dönemlerini yansıtıyor.

34. The Lord of the Rings: The Rings of Power (2022-) - IMDB Puanı: 6.9

Yaratıcı: Patrick McKay, John D. Payne

Oyuncular: Morfydd Clark, Robert Aramayo, Ismael Cruz Cordova, Charlie Vickers, Maxim Baldry, Owain Arthur, Sophia Nomvete, Markella Kavenagh, Megan Richards, Sara Zwangobani, Daniel Weyman, Cynthia Addai-Robinson, Lloyd Owen, Tyroe Muhafidin, Joseph Mawle

"House of the Dragon" ile birlikte 2022 yılının en heyecanla beklenen dizisi "The Lord of the Rings: The Rings of Power (Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri)", J.R.R. Tolkien'in efsanevi "The Lord of the Rings (Yüzüklerin Efendisi)" hikayesinin binlerce yıl öncesini anlatıyor. Dizide Tolkien'in "Hobbit" ve "Lord of the Rings" serilerinde de karşımıza çıkan elf karakterden Galadriel'in gençlik dönemini takip ediyoruz. "The Lord of the Rings: The Rings of Power" dizisinin sekiz bölümlük birinci sezonuyla Amazon Prime'da yayınlandı, ancak IMDB puanından da anlaşılacağı gibi popülerlik seviyesi oldukça yüksek olsa da izleyicilerin çoğundan olumlu dönüşler almadı.

35. She-Hulk: Attorney at Law (2022) - IMDB Puanı: 5.2

Yaratıcı: Jessica Gao

Oyuncular: Tatiana Maslandy, Mark Ruffalo, Charlie Cox, Jameela Jamil, Tim Roth, Benedict Wong, Ginger Gonzaga, Josh Segarra, Griffin Matthews

IMDB puanı oldukça düşük olmasına rağmen 2022 yılının en çok izlenen yapımlarından biri olması nedeniyle listemize aldığımız "She-Hulk: Attorney at Law", Marvel'ın son yıllarda ağırlık verdiği dizi projelerinden biri. Bu seferki süper kahraman hikayemizin başrolünde Hulk'ın kuzeni Jennifer Walters namıdiğer She-Hulk yer alıyor. 30'lu yaşlarında bekar bir avukat olan Jennifer, aynı zamanda iki metre boyunda süper güçlü bir Hulk'tır. Jessica Gao'nun yaratıcılığını üstlendiği dizide Jennifer'ı Tatiana Maslandy canlandırırken, Mark Ruffalo da Bruce Banner karakteri için yeniden kamera karşısına geçiyor. Dokuz bölümlük ilk sezonuyla "She-Hulk: Attorney at Law", Disney+'ta seyirciyle buluştu.

36. Arcane (2021-) - IMDB Puanı: 9.0

Seslendirme Kadrosu: Hailee Steinfeld, Kevin Alejandro, Jason Spisak

Ünlü "League of Legends" oyunun evrenine girdiğimiz "Arcane", bu aralar Netflix'in en çok izlenen dizilerinden biri oldu. Yabancı animasyon dizisi "Arcane", Piltover isimli hayali bir şehrin sınıf çatışmalarıyla ikiye ayrılmış bölgelerinde yaşayan karakterleri ve onları karşı karşıya getiren bir gücü konu alıyor.

37. Dexter: New Blood (2021-2022) - IMDB Puanı: 8.1

Yaratıcı: Clyde Phillips

Oyuncular: Michael C. Hall, Jack Alcott, Julia Jones

Bir zamanların en popüler yabancı dizilerinden "Dexter"ın devam hikayesi olan "Dexter: New Blood", Laura Kasırgası'nda hayatını kaybettiği düşünülen Dexter Morgan'ın 10 yıl sonra New York'ta sahte bir isimle yaşamını sürdürmesini konu alıyor.

38. Invincible (2021-) - IMDB Puanı: 8.7

Yaratıcı: Robert Kirkman, Ryan Ottley, Cory Walker

Seslendirme Kadrosu: Steven Yeun, J.K. Simmons, Sandra Oh

Amazon Prime'ın yetişkinler için hazırlanmış, çizgi roman uyarlaması olan yabancı animasyon dizisi "Invincible", babası gezegenin en güçlü süper kahramanı olan bir gencin babasının karanlık sırlarını bilmeden kendi süper kahramanlık yolculuğunu yaşamasını anlatıyor.

39. It's A Sin (2021) - IMDB Puanı: 8.7

Yaratıcı: Russell T. Davies

Oyuncular: Olly Alexander, Nathaniel Curtis, Shaun Dooley

Russell T. Davies'in yarattığı "It's A Sin" dizisi, 80'lerdeki AIDS krizi döneminde yaşayan dört genç arkadaşın hikayesini anlatıyor.

40. Mare of Easttown (2021) - IMDB Puanı: 8.4

Yaratıcı: Brad Ingelsby

Oyuncular: Kate Winslet, Julianne Nicholson, Jean Smart

Küçük bir Pennsylvania kasabasında yaşanan bir cinayeti araştıran dedektifin bir yandan da dağılmakta olan hayatını bir arada tutmaya çalışmasını izlediğimiz HBO dizisi "Mare of Easttown"ın başrolünde Kate Winslet yer alıyor.

41. Maid (2021) - IMDB Puanı: 8.4

Yaratıcı: Molly Smith Metzler

Oyuncular: Margaret Qualley, Nick Robinson, Rylea Nevaeh Whittet

Şiddete uğradığı ilişkisinden kaçan genç bir anne, kızıyla yeni bir hayat kurabilmek için temizlik işi bulur. Netflix'in çok ses getiren "Maid" dizisinin başrolünde Margaret Qualley performansıyla büyük övgü topladı.

42. Loki (2021-) - IMDB Puanı: 8.2

Yaratıcı: Michael Waldron

Oyuncular: Tom Hiddleston, Owen Wilson, Eugene Cordero

Arka arkaya yayınladığı "WandaVision", "The Falcon and the Winter Soldier", "Loki" ve "Hawkeye" dizileriyle Marvel bu seneye damgasını vurdu. "Thor" filmleriyle beyaz perdede tanıştığımız Loki karakterinin maceralarını izlediğimiz dizinin Marvel evreninin hikayesine büyük bir etkisi oldu.

43. Only Murders in the Building (2021-) - IMDB Puanı: 8.1

Yaratıcı: John Hoffman, Steve Martin

Oyuncular: Steve Martin, Martin Short, Selena Gomez

Gerçek suç hikayelerine hayran üç yabancının kendilerini tam da öyle bir hikayenin ortasında bulmasını anlatan "Only Murders in the Building" dizisi, Selena Gomez'e People's Choice Awards'da Yılın Komedi Dizisi Oyuncusu ödülünü kazandırdı.

44. Resident Alien (2021-) - IMDB Puanı: 8.1

Yaratıcı: Chris Sheridan

Oyuncular: Alan Tudyk, Sara Tomko, Corey Reynolds

Dünyaya düşen bir uzaylı olan Harry, insan kılığında küçük bir kasabada yerel doktor olarak çalışmaya başlamıştır. Harry, insanlığı keşfettikçe gizli göreviyle vicdanı arasında kalmaya başlar. Komedi dizisi "Resident Alien", başrolündeki Alan Tudyk'in başarılı performansıyla güçleniyor.

45. Squid Game (2021-) - IMDB Puanı: 8.0

Oyuncular: Lee Jung-jae, Park Hee-soo, Yasushi Iwaki

Yayınlandığı andan itibaren tüm dünyada ses getiren Netflix dizisi "Squid Game", ekonomik sıkıntılar çeken yüzlerce insanın, bir çocuk oyunları yarışmasının sonundaki büyük para ödülünü kazanmak için verdikleri ölüm kalım savaşını anlatıyor.


Cadıları Konu Alan En İyi Dizi ve Filmler

En İyi Zombi Dizi ve Filmleri

Vampir Dizi ve Filmlerini Sevenler İçin Öneriler

EN ÇOK OKUNANLAR

Hikayesiyle İlham Veren Kadınlar
Hikayesiyle İlham Veren Kadınlar

Hikayesiyle İlham Veren Kadınlar

29 dakika okunma süresi
Mert Özlenir x Nazlı Selin Şengel Düğün Daveti
Mert Özlenir x Nazlı Selin Şengel Düğün Daveti

Mert Özlenir x Nazlı Selin Şengel Düğün Daveti

1 dakika okunma süresi
Stil Önerisi: Saç Bantları
Stil Önerisi: Saç Bantları

Stil Önerisi: Saç Bantları

1 dakika okunma süresi
25 Mart Terazi Burcu Ay Tutulmasında Burçları Neler Bekliyor?
25 Mart Terazi Burcu Ay Tutulmasında Burçları Neler Bekliyor?

25 Mart Terazi Burcu Ay Tutulmasında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi
Sanatçı Keşfi: Buse Belle Cesur
Sanatçı Keşfi: Buse Belle Cesur

Sanatçı Keşfi: Buse Belle Cesur

8 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Mutlaka İzlemeniz Gereken Boks Filmleri
Mutlaka İzlemeniz Gereken Boks Filmleri

Mutlaka İzlemeniz Gereken Boks Filmleri

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

96. Oscar Ödülleri Hakkında Bilmeniz Gerekenler
96. Oscar Ödülleri Hakkında Bilmeniz Gerekenler

96. Oscar Ödülleri Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Balenciaga'nın Hayat Hikayesi Dizi Oldu
Balenciaga'nın Hayat Hikayesi Dizi Oldu

Balenciaga'nın Hayat Hikayesi Dizi Oldu

Şubat Ayı Film Önerileri
Şubat Ayı Film Önerileri

Şubat Ayı Film Önerileri

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları
74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

“Kuvvetli Bir Alkış” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kuvvetli Bir Alkış” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kuvvetli Bir Alkış” Dizisi Hakkında Her Şey

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

Sundance Film Festivali 2024 Kazananları
Sundance Film Festivali 2024 Kazananları

Sundance Film Festivali 2024 Kazananları

Şubat Ayı Dizi Önerileri
Şubat Ayı Dizi Önerileri

Şubat Ayı Dizi Önerileri

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler
En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler