NİSAN 2020 BURÇ YORUMLARI

Astrolog Filiz Özkol, Nisan 2020'de burcunuzda yaşanacak gelişmeleri yorumladı.

ABONE OL
24 Mart 2020 Salı 15:27 | Son Güncellenme:
21 dakika okunma süresi
NİSAN 2020 BURÇ YORUMLARI

AYLIK GEZEGEN HAREKETLERİ

Güneş 20 Nisan’a kadar Koç burcunda ilerliyor. Egolar ve coşkular atakta. Venüs ise 3 Nisan’a kadar Boğa burcunda ilerleyecek ardından İkizler'e geçerek ay sonuna kadar bu burçta kalacak. Mars, Kova burcunda yolculuğuna ay boyunca Satürn ile birlikte devam edecek. Tüm burçlara önerim, şartlarınızı yeniden gözden geçirmek için önünüzdeki fırsatları değerlendirmeniz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KOÇ/AYIN BURCU

 

11 Nisan’a kadar Merkür ruhsal evinizde ilerlerken aynı zamanda çalışma eviniz ile karşılıklı iletişim içinde olacak. Maaşınız ile ilgili talepleriniz için bu dönemde görüşme yapabilirsiniz. Daha iyi bir kariyer fırsatı elde ederken, yeni anlaşmalar peşinde olacaksınız. Maddi hırslarınız ön planda olacak. Kendinizi güven içinde hissetmek istiyorsunuz. Paraya ve lükse olan merakınız, sizi daha çok çalışmaya yöneltecek. 12 Nisan’dan sonra Merkür burcunuza geçerek size hareketli günler yaşatacak. Yenilikler evinizdeki Satürn ve Mars size güç kazandırırken; dikkatli olmanızı öneriyor. İyi niyetle yaptığınız işler sorun çıkarabilir. Planlarınız bozulabilir ve görüşmek istediğiniz kişilere ulaşamayabilirsiniz. Bu tür olumsuz gibi görünen günleri de, birikmiş işleriniz ile beraber toparlamanız için size verilen bir fırsat olarak değerlendirebilirsiniz. Başladığınız bir işi bu dönemde bitirebilirsiniz. Beklentilerinizde yavaşlamalar ve gecikmeler olabilir. Bunlara kafanızı fazla takmayarak, daha önce üzerinde yoğunlaştığınız ve karar verdiğiniz konularınızı bir an önce bitirmeye çalışın. Bu arada bazı iş gecikmeleri de olabilir. Kişisel ilişkilerinizde rekabet ortamı yaratacaksınız. Aceleci tavırlarınız yüzünden zarar görmek istemiyorsanız dikkatli olmalısınız. 

 

 

BOĞA

3 Nisan’a kadar Venüs kişisel evinizde ilerliyor. Tüm enerjinizi yaşamınızdaki uğraşlarınıza çevireceğiniz için ayın tamamı çok yoğun olacaksınız. Bu yoğunluğun altından kalkmak istiyorsanız, planlarınız ile birlikte günlük yaşamınıza başlayın. Aksi takdirde bu tempo ile baş etmeniz güçleşebilir. Birlikte çalıştığınız kişiler ile sıkı bir sinerji yaratacaksınız. Güzel konuşma ve yeteneklerinizi karşı tarafa aksettirme konusunda başarılısınız. Girdiğiniz sosyal çevrelerde karizmanız baskın olacak. 12 Nisan’dan sonra Merkür, ruhsal ve çalışma evinizi tetikliyor. İş hayatınızda daha hırslı ve tutkulu, sosyal ilişkilerinizde ise aktif olacaksınız. Organizasyon yeteneğiniz güçleniyor. İşinizde olumlu ve güçlü atılımlar meydana gelecek. Rekabetçi yapınız ortaya çıkacak. Neptün’ün geri hareketi toplumsal olaylarda kişiliğinizi zorlayacak durumların söz konusu olacağını gösteriyor. Kendi isteklerinizde ısrarcı olmanız, daha fazla efor sarf etmenize neden olacak. Duygusal ilişkilerinize rest çekseniz bile aşktan kopmanız kolay olmayacak. Ay boyunca Satürn ve Mars kariyer evinizden size otorite ve başarı sağlıyor. Ortağınızla veya iş hayatınızda hoşlanmadığınız biri varsa kurtulmanın tam sırası. 

 

İKİZLER

11 Nisan’a kadar Merkür ve Neptün kariyer evinizde ilerliyor. Çok dikkatli olun yanlış hayaller yüzünden canınız sıkılabilir. İlişkileriniz olumsuz etkilenecektir. Yeni başlayan bir aşk, maddi sorunlar yüzünden aniden bitebilir. Yeni başlayacağınız işlerinizde kontrollü yol almaya çalışın; her şeyin en kötüsünü düşünerek önceden önlem alın. Bu arada yaşamınızda iz yapan mevcut işlerinizi ele alarak, düzeltici faaliyetler doğrultusunda çalışabilirsiniz. Maddi konularda sürpriz gelişmeler söz konusu olacak. Satürn ve Mars ay boyunca ruhsal evinizde ilerlerken gelişiminize yardım edecek. Sorumluluklarınızı tamamlamalısınız. Sosyal ilişkilerinizdeki sorunları da bu dönemde çözebilir, iletişim problemlerinizi düze çıkarabilirsiniz. Karşınızdaki kişinin düşüncelerine değer vermeyi ve dinlemeyi öğreneceksiniz. Yaşamınızda etkisi uzun sürecek başlangıçlar için önemli bir dönemdesiniz. Yine partnerinizin düşüncelerinden etkilenecek, duygusal ilişkilerinize zengin bir cinsellik potansiyeli kazandıracaksınız. Derin bir deneyim içinde olduğunuz ilişkilerinizi sorgulamak için iyi bir dönem içinde olacaksınız. Bazılarınız iş kariyerlerini yükseltirken, bazılarınız sınıf atlayacak. Aynı mesleği yaptığınız kişilerle duygusal bağlar kurabilir ve aşk-iş konularını aynı anda sürdürebilirsiniz. Güçlü sezgileriniz işinizle ilgili konularda belirgin etkiler verecek ve kariyerinizde iyi yerlere gelmeniz konusunda adımlar atacaksınız. 

 

YENGEÇ

Ay boyunca gezegenlerin olumlu etkisini üzerinizde hissedeceksiniz. Bütün engellerin üstesinden gelecek şekilde güçlü olacaksınız. Yatırımlarınız olumlu bir şekilde etkilenirken; size en iyi finans kaynakları sunulacaktır.Kendi işinizi kurabilirsiniz. Bağımsız iş yapmaya yönelme durumunuz söz konusu. Finans açısından kolay kredi kaynakları, çevre desteklerinizin artışı gibi değişik konular ortaya çıkacak. Kazançlarınız ve değişen çevre faktörleri sizin lehinize gelişecek. Fırsatlardan faydalanacak ve pratik zekânızla ön planda olacaksınız. Çevrenizi istediğiniz koşullara doğru yönlendirebileceksiniz. Ay boyunca Mars ve Satürn birlikte hareket ediyor. Yoğunluğu fazla olan ilişkiler yaşamanıza rağmen çatışmalar meydana gelebilir. Kıskanılacak ve tenkit edileceksiniz. Çekiciliğinizin ve çalışkanlığınızın ilişkilerinize artı değerler getirmesi beklenirken; olumsuzluk da getirebilir. Bu dönemde ortağınızla tartışmaktan kaçınmalısınız. Size karşı tavır alabilir. Güneş ve Satürn, kariyer ve çalışma evinize olumlu bir açı veriyor. Bu dönemde düşündüklerinizi yapma konusunda dengeli ve yapıcı olacaksınız. Güçlü ve özgürce kararlar alacaksınız. 

 

ASLAN

Kariyerinizi ilgilendiren konuların sizin istekleriniz dâhilinde gerçekleşmesini istiyorsanız, sabırlı olmanız gerektiğini öğrenmeli ve kendinizle ilgili kararlarınızı ertelemelisiniz. Güçlü dostlukların pekişeceği ve sizi olumlu yönlendirecek enerjiler alacağınız bir dönemdesiniz. Bazı dostlarınızın desteğini üzerinizde hissedecek ve onlarla ilişkilerinizi olumlu tutmayı başaracaksınız. Atılımlarınız ve sosyal çalışmalarınız için yeni başlangıçlar yapabilirsiniz. Kişiliğinizle ilgili yeni kararlar almanız mümkün. Fiziksel, mantıksal ve ruhsal açıdan güçlü olmak istediğiniz bu dönemde, bazı sabit düşünceleriniz yüzünden aşırıya kaçabilirsiniz. Bu nedenle; güçlü arzularınızı kontrol etmekte yarar var. Plüton ve Jüpiter çalışma evinizdeyken size ağır bir sorumluluk getirebilir. Kendinizi baskı altında hissedebilirsiniz. Kendinizi bilinçli bir şekilde yönetmek isteyecek fakat gergin bir ruh hali içinde olacaksınız. Ayın sonuna doğru yerinde duramayan kişiliğinizle aktif ve çalışkan yönleriniz atağa kalkarken; ortaklık ve iş birliği içinde olduğunuz kişiler üzerinde etkiniz oldukça iyi olacak. Arkadaşlıklarınıza değerlendirmeci bir göz ile yaklaşacaksınız. Sosyal çevrenizde direkt sizin ile ilgisi olmasa da ağır tartışmalar meydana gelecek. 

 

BAŞAK

Ay boyunca Satürn ve Mars çalışma ve sağlık evinizde ilerliyor. Oldukça cesur davranırken, hiç kimsenin cesaret edemeyeceği işlere yelken açacaksınız. Görüşeceğiniz kişiler kariyerinizle ilgili size destek sağlayacak kişiler olacaktır. Yatırımlardan veya çalışmalarınızdan payınıza düşen maddi kazançlarınız sizi meşgul edecek, rutin çalışma hayatınızda birlikte uğraşı verdiğiniz kişilerle bazı gizli konularınız gündeme gelecek. Yaratıcılığınızı kullanacağınız alanlarda başarılı çalışmalar yapacak, çevrenizi yönetmek ve aynı zamanda onlarla bütünleşmek isteyeceksiniz.İş yatırımları konusunda hızlı hareket edeceğiniz bir ay olacak. Çevrenizdeki şartları değiştirerek, kendi bildiğiniz yolda ilerliyorsunuz. Hedeflerinizi gerçekleştirmek için doğru bir zaman dilimi içinde olduğunuzu biliyorsunuz. Maddi açıdan parlak bir dönemde olacaksınız. Paraya karşı ilginiz artarken, para kazanma konusunda iddialı bir tutum izlemeniz sizi şanslı kılacaktır. Bir bakıma kendi şansınızı kendiniz yaratacaksınız.Ümitlerinizi yitirdiğiniz anlar oldu. Burcunuzun size verdiği mücadeleci yapınızla pes etmeyip, dayandınız. Belki de; Plüton yok ettiği şartları yeniden düzenleyerek size hayallerinizi sundu. Planlarınızı yapmak için önünüzde yeni projeler gelecek. Amaçlarınıza ulaşmanın arkasında, asıl kendi duygularınızın önemli olduğunu göreceksiniz. 

 

TERAZİ

Yenilikler ilginizi çekmesine rağmen aşk ve sosyal evinizde ilerleyen Satürn ve Mars eski olaylara çözüm aramanız gerektiği konusunda sizleri uyarıyor. Bu dönem; finans ve maddi konularla ilgili sorunların eşliğinde, beklediğiniz yatırımlarda gecikmeler olacaktır. Mahkeme ve hukuksal meselelerinizde ise bu dönemde sorunlar çıkacaktır. Ödenmemiş faturalar ve poliçelerinizi gözden geçirmeli ve vadesi gelen senetlerinizi kontrol etmelisiniz. Partnerinizle ortak bir çalışma içine girecekseniz dikkatli olmalısınız. Birbirinizi yanlış tetikleyebilirsiniz. Jüpiter kişisel evinizde geri gidiyor. Sosyal ilişkilerinizi geliştirmek için kapasitenizin üzerinde çabalarda bulunabilirsiniz. Sosyal ortamlar çerçevesinde; yapmak istediğiniz halde, gerçekleştiremediğiniz konularla ilgili fırsatlar yakalayacak, yeni ve başarılı organizasyonlar içinde bulunacaksınız. Öğrenme içgüdünüz oldukça yüksek. Öğreniminiz ve akademik kariyerinizle ilgili gelişimlere açık olacağınız bir süreç. 3 Nisan’dan sonra Merkür sizi aktif yapıyor. Düşüncelerinizin değişimine neden olacaktır. Böylece gelişmelerden gerekli dersleri çıkararak uzun vadede size yarar sağlayacak önlemleri alabileceksiniz. Güçlü dostlukların pekişeceği ve sizi olumlu yönlendirecek enerjiler alacağınız bir dönemdesiniz. Onların desteğini üzerinizde hissedecek ve onlarla ilişkilerinizi olumlu tutmayı başaracaksınız. Atılımlarınız ve sosyal çalışmalarınız için yeni başlangıçlar yapabilirsiniz. Finans gezegeninizin size vereceği kozmik destekle para konularında akıllıca davranacaksınız. Yatırımlarınız size kazanç olarak geri gelecektir. 

 

AKREP

Enerjiniz, çevrenizi etkileme konusunda sizi atağa kaldırıyor. Kişiliğinizin disiplin tarafını zorlayarak, rahat ortamları tercih edeceksiniz. Çevresel koşullar önem kazanacak. Daha atak ve cesur davranışlar içinde bulunurken; girdiğiniz topluluklarda gözlerin üzerinize çevrilmesine neden olacaksınız. Sözleriniz kırıcı ve baskıcı olabilir fakat siz taviz vermeyen tavırlarınızla kendinizi karşı tarafa kabul ettireceksiniz. Değişik duygularla hareket edeceksiniz. Her türlü hareketin altında, değişik anlamlar arayacak ve tatmin olma duygusu içinde yaşayacaksınız. Hırslı ve atak davranarak; düşüncelerinizi karşı tarafa kabul ettirme konusunda ısrarcı davranacaksınız. Venüs geri gitmesine rağmen kişisel ve toplumsal başarınızı kullanacağınız bu dönemde, insanları diplomatik tavırlarınızla kendinize bağlayabilirsiniz. Sosyal ilişkilerinizi organizasyon çalışmalarıyla yapacaksınız. Güvendiğiniz dostlarınızı yanınızdan ayırmak istemeyeceksiniz. Onların sezgisel yeteneklerini kendinizle birleştireceksiniz. Değerli olmak ve saygınlık görmenin püf noktalarından birinin, arkadaşlık ve dostluk ilişkileri ile bağlantılı olduğunu anlayacaksınız. 

 

YAY

3 Nisan’dan sonra Venüs karşıt evinizde ilerlemeye başlayacak. Bulunduğunuz ortamlarda kendinizden emin tavırlar içindesiniz ve çevrenize hâkim durumdasınız. Israrcı tavrınız sizi olumsuz gibi gösterse de ele aldığınız konuları başarılı bir şekilde götüreceksiniz. Girdiğiniz topluluklarda güzel konuşmalarınızla ve kendinizden emin tavırlarınızla dikkat çekeceksiniz. 20 Nisan’da Güneş, Uranüs ile birlikte çalışma evinizde olacak. Birlikte iş yaptığınız kişilerle hareketli çalışmalar gerçekleştireceksiniz. Güneş özel ilişkileri gündeme getiriyor. Tüm ay boyunca kişisel egonuzu ilişkilerinize yansıtacaksınız. Güneş size güç ve sabır verecek. Birlikte çalıştığınız kişileri sınayacak ve disiplinli çalışmalar sağlamak adına onları motive edeceksiniz. Güçlü beraberlikler kuracaksınız. Maneviyat duygusu içinde hareket etmek sizi oldukça rahatlatacak. 

 

OĞLAK

Tüm enerjinizi çevresel ve mesleki konularla ilgili olaylara ayıracağınız için özel yaşamınızı dengelemekte zorlanabilirsiniz. Özellikle iletişim konusunda yapmanız gereken birçok zincirleme iş olacak. Kardeşler ve yakın akrabalarınızla geçmişten kaynaklanan eski sorunların yeniden gündem kazanmasıyla, ilişkilerinize daha akılcı ve mantıklı bir şekilde bakacaksınız. Böylece olumlu veya olumsuz bir sonuca varacaksınız. Müdahalenin artık kaçınılmaz hale geldiği sorunlarınızın, kangren hale gelmiş bölümlerini çıkarıp atabilirsiniz. Hedeflerinizle ilgili konularda heyecanlarınız ön plana çıksa bile otokontrolünüz sürekli olarak sizi tetikte tutacak. Proje ürettiğiniz konularda açılma ve büyüme söz konusu olacak. İdealleriniz ve düşünceleriniz daha fazla önem kazanacağı için dış görünüşünüzü ve fiziksel yapınızı ihmal edebilirsiniz. 20 Nisan’dan sonra Güneş ve Uranüs ile birlikte aşk ve sosyal evinizde ilerlemeye başlayacak. Güçlü enerji etkisine neden olacağı için çok küçük etkiler karşısında bile agresif tepkiler verebilirsiniz. Karar verilmesi gereken konularda gereksiz bir acelecilikle çevrenizi de olumsuz etkileyebilirsiniz. 

 

KOVA

Birlikte iş yaptığınız kişilerle uyumlu bir beraberliği arzu ediyor olmanıza rağmen gelişmelerin sizin çabalarınıza bağlı olmadığını görmek canınızın sıkılmasına neden olabilir. Eski işyerinizden gelebilecek tekliflere de hazır olunİş konusunda yardım alacağınız kişilerin sizden çok farklı olması hayranlık duygularınızın ortaya çıkmasına neden olacak. İlişkilerinizde sessiz ve derinden gitmeyi yeğliyorsunuz. Bu dönem, olayları irdelemekten vazgeçmelisiniz. Yapacağınız planlarda gözden kaçırdığınız birçok noktayı gündeme getirmeli ve küçük ayrıntıları bir kez daha gözden geçirmelisiniz. Geçmişinize gizli bir küskünlüğünüz var. Bilinçaltınız gereksiz anlarda size gerginlik yaratıyor. Gizli kıskançlıklarınız yakanızı bir türlü bırakmıyor. Hatalarınızın siz de farkındasınız. Genelde sakin olan yapınızı negatif etkileyecek dış etkenlere karşı kendinizi kapalı tutun. Satürn ve Mars burcunuzda ilerliyor. 20 Nisan’da Güneş aile ve yuva evinizde Uranüs ile birlikte etkileşime girecek. Ailede istenmeyen tartışmalar olabileceği gibi taşınma ve tadilat söz konusu olacaktır. 

 

BALIK

20 Nisan’a kadar para evinizdeki Güneş’ten olumlu bir destek alacaksınız. Bazı dostlarınızın desteğini üzerinizde hissedecek ve onlarla ilişkilerinizi olumlu tutmayı başaracaksınız. Atılımlarınız ve sosyal çalışmalarınız için yeni başlangıçlar yapabilirsiniz. Finans evinizdeki Güneş gezegeninizin size vereceği kozmik destekle para konularında akıllıca davranacaksınız. Yatırımlarınız size kazanç olarak geri gelecektir. İçsel sezgileriniz sayesinde birçok engeli çok kolay aşacaksınız. 11 Nisan’a kadar Merkür kişisel evinizde Neptün ile birlikte ilerliyor. Gereken atılımlar için yeterli cesarete sahip olmanıza rağmen hamle yapmakta zorlanabilirsiniz. Güven duygusuna ihtiyaç duyuyorsunuz ve birlikte çalıştığınız kişilerin desteğini istiyorsunuz. Yaşamınızı kaliteli yaşamaktan yanasınız ve önünüze sunulan aşk fırsatlarını değerlendirirken dikkatli olmalısınız. Birilerine acıyarak bir yerlere gelemezsiniz. Özellikle, size uygun olmayan kişilerin duygusal dünyalarına girmemeli ve sadece size karşı hisleri yoğun diye onları dinlememelisiniz.

 

 

EN ÇOK OKUNANLAR

Seyahat Rehberi: Sakız Adası
Seyahat Rehberi: Sakız Adası

Seyahat Rehberi: Sakız Adası

9 dakika okunma süresi
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi
2024 Nisan Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?
2024 Nisan Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?

2024 Nisan Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?

1 dakika okunma süresi
Taylor Swift Hakkında Merak Edilenler
Taylor Swift Hakkında Merak Edilenler

Taylor Swift Hakkında Merak Edilenler

22 dakika okunma süresi
Geçmişten Günümüze: Winona Ryder
Geçmişten Günümüze: Winona Ryder

Geçmişten Günümüze: Winona Ryder

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Günlük Burç Yorumları (10 Nisan 2024) ‘Denge Kurmaya Çalışın'
Günlük Burç Yorumları (10 Nisan 2024) ‘Denge Kurmaya Çalışın'

Günlük Burç Yorumları (10 Nisan 2024) ‘Denge Kurmaya Çalışın'

Günlük Burç Yorumları (11 Nisan 2024) ‘Planlarınızı Gizli Tutun'
Günlük Burç Yorumları (11 Nisan 2024) ‘Planlarınızı Gizli Tutun'

Günlük Burç Yorumları (11 Nisan 2024) ‘Planlarınızı Gizli Tutun'

Günlük Burç Yorumları (20 Nisan 2024) ‘Maddi Konulara Dikkat'
Günlük Burç Yorumları (20 Nisan 2024) ‘Maddi Konulara Dikkat'

Günlük Burç Yorumları (20 Nisan 2024) ‘Maddi Konulara Dikkat'

Günlük Burç Yorumları (1 Nisan 2024) ‘Yeteneklerinizi Değerlendirin'
Günlük Burç Yorumları (1 Nisan 2024) ‘Yeteneklerinizi Değerlendirin'

Günlük Burç Yorumları (1 Nisan 2024) ‘Yeteneklerinizi Değerlendirin'

Günlük Burç Yorumları (12 Nisan 2024) ‘Kendinize Güvenin'
Günlük Burç Yorumları (12 Nisan 2024) ‘Kendinize Güvenin'

Günlük Burç Yorumları (12 Nisan 2024) ‘Kendinize Güvenin'

Günlük Burç Yorumları (18 Nisan 2024) ‘İletişim Aksayabilir'
Günlük Burç Yorumları (18 Nisan 2024) ‘İletişim Aksayabilir'

Günlük Burç Yorumları (18 Nisan 2024) ‘İletişim Aksayabilir'

Günlük Burç Yorumları (7 Nisan 2024) ‘Küçük Kazalar Olabilir'
Günlük Burç Yorumları (7 Nisan 2024) ‘Küçük Kazalar Olabilir'

Günlük Burç Yorumları (7 Nisan 2024) ‘Küçük Kazalar Olabilir'

Günlük Burç Yorumları (8 Nisan 2024) ‘Özel Durumlar Söz Konusu'
Günlük Burç Yorumları (8 Nisan 2024) ‘Özel Durumlar Söz Konusu'

Günlük Burç Yorumları (8 Nisan 2024) ‘Özel Durumlar Söz Konusu'

Günlük Burç Yorumları (4 Nisan 2024) ‘Temkinli Olmalısınız'
Günlük Burç Yorumları (4 Nisan 2024) ‘Temkinli Olmalısınız'

Günlük Burç Yorumları (4 Nisan 2024) ‘Temkinli Olmalısınız'

Günlük Burç Yorumları (14 Nisan 2024) ‘Huzursuz Olabilirsiniz'
Günlük Burç Yorumları (14 Nisan 2024) ‘Huzursuz Olabilirsiniz'

Günlük Burç Yorumları (14 Nisan 2024) ‘Huzursuz Olabilirsiniz'

Günlük Burç Yorumları (3 Nisan 2024) ‘Olumlu Gelişmeler Bekleyin'
Günlük Burç Yorumları (3 Nisan 2024) ‘Olumlu Gelişmeler Bekleyin'

Günlük Burç Yorumları (3 Nisan 2024) ‘Olumlu Gelişmeler Bekleyin'

Günlük Burç Yorumları (9 Nisan 2024) ‘Ani Hareketlerden Uzak Durun'
Günlük Burç Yorumları (9 Nisan 2024) ‘Ani Hareketlerden Uzak Durun'

Günlük Burç Yorumları (9 Nisan 2024) ‘Ani Hareketlerden Uzak Durun'