Four Seasons Hotel Sultanahmet x Museum Hotel Lezzet Buluşması

Four Seasons Hotel Sultanahmet ve Museum Hotel, Kapadokya lezzetleri için buluşuyor.

11 Eylül 2023 Pazartesi 12:27 | Son Güncellenme:
4 dakika okunma süresi

Four Seasons Sultanahmet, misafirlerini zengin bir gastronomi programı ile buluşturmaya devam ediyor. Bu içeriklerin üçüncüsünde Museum Hotel'in Executive Chef'i Saygın Sesli ve ekibinin katkılarıyla hazırlanan özel öğle ve akşam yemeği, menüsünde yer alan Kapadokya'nın benzersiz yöresel tatlarıyla misafirleri unutulmaz bir lezzet yolculuğuna çıkarıyor. Tarihi yarımadanın mücevheri niteliğindeki bahçesi ile sevilen restoranı AVLU'da, 20-23 Eylül günlerinde gerçekleşecek bu lezzet festivalinde, Kapadokya'nın geleneksel tatları, modern yorumlarla bir arada sunuluyor. 'Yaşayan Müze' konseptiyle dünyanın dört bir yanından misafir ağırlayan Museum Hotel'in yetenekli şefi Saygın Sesli ve Four Seasons Hotel'in Executive Chef'i Özgür Üstün'ün birlikte hazırladığı öğle yemeği menüsünde; Aşk Vadisinden Narince ve Emir bağlarının körpe yapraklarıyla hazırlanıp domates sos ve sarmısaklı yoğurt ile sunulan yaprak sarma, fesleğen ve sumak ekşili sos ile hazırlanan Soğan Dolma, otelin bahçesinde yetişen ve taze baharatlar, köy tereyağı, topaç sarımsağı ile buluşan Kapadokya patatesi damaklarda iz bırakıyor. Unutulmaya yüz tutmuş, Kapadokya'ya has bir mantı olan çömlek peyniri dolgulu perevü, reyhanlı domates sosu ve rende keçe peyniri eşliğinde servis ediliyor. Bu muazzam lezzetleri pişmaniye yatağında krema ve karamel sos ile hazırlanan armut tatlısı finalize ediyor.

Akşam yemeği menüsü ise etli bamya çorbası ve Kayseri mutfağının en özel lezzetlerinden yedi kat sebit zırh kıyma ve yoğurt sos ile hazırlanan Kayseri yağlaması ile başlıyor. Kapadokya patatesi, Kayseri pastırması, yaban mersini, çam ve Antep fıstıkları eşliğindeki pastırmalı humus ve kadim bir tören yemeği olan, 8 saat ağır odun ateşinde pişen tandır kaburga menünün en iddialı lezzetleri arasında yer alıyor. Sadrazam Damat İbrahim Paşa döneminde Saray mutfağında çalışan aşçıların yöre halkına aktardığı en geleneksel şekliyle kuru meyveler ile doldurulan ve köy pekmezinde ağır ateşte pişirilen kayısı, erik, incir ve hurma kurusuyla hazırlanan tatlı yahni ise günlük manda kaymağı ile birlikte mutlu bir final yaratıyor.

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Paskalya Lezzetleri Four Seasons Istanbul'da

Four Seasons Hotel Sultanahmet Dünyanın En İyi Oteli Seçildi

EN ÇOK OKUNANLAR

Haftanın İlham Rehberi 24-30 Kasım

Haftanın İlham Rehberi 24-30 Kasım

15 dakika okunma süresi
İstanbul'un En Yeni Mekanları

İstanbul'un En Yeni Mekanları

48 dakika okunma süresi
Antik Dünyanın Gölgesinde Doğan Yeni Bir Çağdaş Miras

Antik Dünyanın Gölgesinde Doğan Yeni Bir Çağdaş Miras

9 dakika okunma süresi
Haftanın Mekânı: Arbor İstanbul

Haftanın Mekânı: Arbor İstanbul

4 dakika okunma süresi
“Goodbye June”: Bir Noel Vedası

“Goodbye June”: Bir Noel Vedası

3 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Dünya Türk Kahvesi Günü: 500 Yıllık Gelenek

Dünya Türk Kahvesi Günü: 500 Yıllık Gelenek

Teknoloji ve Konfor Arasında

Teknoloji ve Konfor Arasında

İstanbul'da İki Gecelik Lezzet Aşkı: Emre Şen Robatayaki Mutfağına Dokunuyor

İstanbul'da İki Gecelik Lezzet Aşkı: Emre Şen Robatayaki Mutfağına Dokunuyor

Apple M5 Çipi Ne Sunuyor? İşte Yenilikler

Apple M5 Çipi Ne Sunuyor? İşte Yenilikler

Apple'ın En Yeni Ürünleri: iPhone 17, Apple Watch 11, AirPods ve Daha Fazlası

Apple'ın En Yeni Ürünleri: iPhone 17, Apple Watch 11, AirPods ve Daha Fazlası

Sınırları Aşan Tutku

Sınırları Aşan Tutku

Ekim Ayında Pembe Işıklar Farkındalık İçin Parlıyor

Ekim Ayında Pembe Işıklar Farkındalık İçin Parlıyor

Evde Kahve Keyfi

Evde Kahve Keyfi

Karadağ'da Lüksün Yeni Tanımı

Karadağ'da Lüksün Yeni Tanımı

Güzellikte Yeni Bir Sayfa

Güzellikte Yeni Bir Sayfa

Ekim Ayında Çocuklarla Sanat Dolu Keşifler

Ekim Ayında Çocuklarla Sanat Dolu Keşifler

Kışın Şehre Eklenen Yeni Bir Hikaye

Kışın Şehre Eklenen Yeni Bir Hikaye