Dünyanın En İyi Moda Şehirleri

Modanın başşehirlerinden Milano ile her sezon farklı bir güzelliğe sahne olan Londra'da neler oluyor? Bu iki şehrin sokaklarında kaybolup, keyifli mekanlar keşfetmeye hazır olun.

YAZAR: İlker TOPDEMİR
5 Kasım 2020 Perşembe 15:14 | Son Güncellenme:
9 dakika okunma süresi

Modanın en dikkat çeken şehirleri ve hikayeleri

Milano

BulgarI Hotel Milano

Milano deyince akla gelen ilk otel tabii ki Bulgari Hotel Milano. 58 süit odadan oluşan otel, verdiği hizmet, odalarındaki konfor ve merkezi konumu ile ilk sıraya oturuyor. Otelin bazı süitlerinde bulunan özel teras ve balkonlar, sabah uyandığınızda kahve içmek veya kahvaltı edebilmek için ideal. Bulgari Hotel Milano, çalışan herkesin evinizdeki rahatlığı vermeye çalıştığı bir otel. Benim gibi bir süre sonra burada yaşamak isteyeceğiniz kesin! Ayrıca üç Michelin yıldızlı şef Niko Romito’nun inanılmaz menüsünü de tatmadan dönmeyin.

Fifty House Milano

Rezidansların olduğu bölgede yer alan Fifty House Milano, 49 odası ile merkezden biraz dışarıda konumlanıyor. Bu butik otel, mimarisi ve tasarımı ile modern sanat eserlerine ev sahipliği yapıyor. Otelin içinde Milano’nun meşhur Asya restoranı ‘Kowa’, bahçe katında hizmet veriyor. Otelden Duomo Meydanı, 20 dakika yürüme mesafesinde.

LùBar

LùBar, kahvaltı, kahve veya öğle yemeği için ideal restoranlardan biri. Montanelli Park’a bakan LùBar’a öğle yemeği için gidecekseniz muhakkak rezervasyon yaptırın. Her gün dolu olan restoranda yer bulmak neredeyse imkansız.

Il SalumaIo dI Montenapoleone

Il Salumaio di Montenapoleone, 1957 yılından beri Milanolu zenginlerin öğle ve akşam yemekleri için gittiği bir restoran. Tipik Milano mutfağını deneyimleyeceğiniz bu mekan, ortamı ve menüsü ile çok başarılı. Özellikle makarnaları ve tatlılarını mutlaka deneyin.

Langosteria

Langosteria, şehrin en iyi deniz ürünlerini yiyebileceğiniz bir restoran. Ödüllü şeflerin çalıştığı ve sanatsal yemeklerin tabağınıza geldiği Langosteria, Pazar günleri hariç her akşam saat 19:00’dan gece yarısına kadar açık. Restoranın başka semtlerde ‘bistro cafe’ konseptli mekanları da var.

Dry

Dry için şehrin en trend pizza ve kokteyl restoranı diyebilirim. Pizzaları ve ortamı çok başarılı ama servisi biraz problemli... ‘Bar’ konseptine sahip olan bu restoranı Milanolular çok tercih ediyor. Klasik bir restoranın aksine, masadan ziyade bar tarzı paylaşımlı oturma yerleri var.

Da I GemellI

Da I Gemelli, Portofino’da meşhur olan Gemelli kardeşlere ait. Çok yeni olan bu restoran, Portofino’dan sonra Milano’da da yemekleriyle ün salıyor. Milano’nun en meşhur caddelerinden birinde olan Da I Gemelli, ayrıca öğle yemekleri için de ideal. Porsiyonların çok büyük olduğu bu restoranda birbirinden leziz yemekleri mutlaka deneyin.

CeresIo 7

Şehrin en popüler barı olan Ceresio 7, gece DJ eşliğinde süper bir parti mekanına dönüşüyor. Milano’yu çatıdan seyredeceğiniz ve keyifle sosyalleşebileceğiniz mekan, yaz aylarında havuz başında birbirinden şık insanları ağırlıyor.

FondazIone Prada

Milano’dan ayrılmadan önce yapmanız gereken önemli bir diğer şey de Prada’ya ait olan Prada Müzesi’ni ziyaret etmek. ‘Fondazione Prada’ diye geçen endüstriyel alan içerisinde en az iki saat geçirmeniz gerekebilir. Salı günleri kapalı olan mekan, her gün saat 10:00 ile 18:00 arası açık.

Londra

Dorchester 45 Park Lane

Londra’nın incisi Dorchester 45 Park Lane, Hyde Park manzaralı 45 süit odası ve konforu ile Londra’nın incisi diyebilirim. Her odanın özel olarak tasarlandığı otelin genel müdürü John Scanlon, tüm misafirleri ile tek tek ilgileniyor. Ayrıca pijama takımları ve sıcak su torbası bile emrinizde…

Belmond Cadogan Hotel

Belmond Cadogan Londra, kapılarını bir ay önce açtı. Sloane Street ve Harrods’a beş dakika mesafede bulunan butik otel, dört seneden fazla süren bir renovasyondan sonra misafirlerini ağırlamaya başladı. 54 odası bulunan otel, oldukça merkezi ve çok yakında şehrin ‘en’leri arasına gireceği kesin.

Cutter and SquIdge

Pasta, kahve ve çay üçlüsü söz konusu olduğunda ‘uğramadan olmaz’ denilebilecek bir mekandan bahsetmek istiyorum. Cutter and Squidge’a girdiğinizde yüksek sandalyeler ve birbirinden rengarenk pastalar, tatlılar ve kahve çeşitleri ile tam bir İngiliz stili sizi karşılıyor. Maksimum 20-25 kişiyi ağırlayabilen kafede ‘high tea’ye vakit ayırın derim.

SaInt Aymes

İki kız kardeşin açtığı Saint Aymes, kahve ve sağlıklı içecekler servis ediyor ve iç mekan tasarımı ile dikkat çekiyor. Daha mekana yaklaşırken dış cephesindeki renkli çiçekleri görebiliyorsunuz. Connaught Caddesi üzerinde, gözlerden uzak bir yerde konumlanan keyifli mekanın menüsü bile insanın içini açıyor.

SantInI Mayfair

Santini Mayfair, bölgedeki en kaliteli İtalyan restoranı. İtalyanlar tarafından işletilen mekan, hem iç hem dış oturma alanları ile Mayfair bölgesinin incisi. Menüde o kadar çok seçenek var ki, seçmekte bazen zorlanıyorsunuz. Trüflü makarnaları ve risotto’ları ile beni benden alan bir restoran…

Din TaI Fung

Din Tai Fung, Londra’nın en yeni restoranlarından. Özellikle ‘dumpling’ sevenler buraya bayılacak! Tayvanlı ustasıyla ‘dumpling’ servisini kuralına göre yapan mekan, şimdiden popüler oldu bile.

Kiss the HIppo Coffee

Richmond’da açılan yeni kafe Kiss the Hippo, dekorasyonu, kendi kahve markası ve leziz menüsü ile Londralıların yeni buluşma noktası. İki gencin bir araya gelmesi ile kurulan marka, çok yakında Londra’nın farklı lokasyonlarında da hizmet vermeye başlayacak.

Royal Exchange House

Şu sıra şehrin en çok konuşulan mekanlarına uğramadan dönmeyin. Eski bir borsa binası olan Royal Exchange House, bünyesinde birkaç İngiliz markasını barındırıyor. Meydanına yeni açılan kafe ve restoranına da uğramanızı tavsiye ederim.

Petersham NurserIes

Covent Garden’da açılan dekorasyon mağazası Petersham Nurseries, çeşitli kafe ve restoranlara ev sahipliği yapıyor. Sosyal medyada en çok konuşulan yerlerden biri olduğunu söyleyebilirim. 

Deniz Tatili Yapılacak En Güzel Plaj Şehirleri

Dünya'nın En Güzel Sonsuzluk Havuzları

Japonya'da Yaşam - Gezi Rehberi

EN ÇOK OKUNANLAR

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi
Mayıs Ayı Burç Yorumları

Mayıs Ayı Burç Yorumları

20 dakika okunma süresi
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi
Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü

Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Seyahat Rehberi: Rodos Adası

Seyahat Rehberi: Rodos Adası

Seyahat Rehberi: Sakız Adası

Seyahat Rehberi: Sakız Adası

Seyahat Rehberi: Simi Adası

Seyahat Rehberi: Simi Adası

Seyahat Rehberi: Leros Adası

Seyahat Rehberi: Leros Adası

Seyahat Rehberi: Patmos Adası

Seyahat Rehberi: Patmos Adası

Seyahat Rehberi: Kalimnos Adası

Seyahat Rehberi: Kalimnos Adası

Avrupa'nın En İyi Sağlıklı Yaşam Otelleri

Avrupa'nın En İyi Sağlıklı Yaşam Otelleri

Seyahat Rehberi: Dubai

Seyahat Rehberi: Dubai

Seyahat Rehberi: Kos Adası

Seyahat Rehberi: Kos Adası

Seyahat Rehberi: Balkanlar

Seyahat Rehberi: Balkanlar

AlUla Seyahat Rehberi

AlUla Seyahat Rehberi

Puglia Seyahat Rehberi

Puglia Seyahat Rehberi