Ayşe Boyner ile 5 Soru 5 Cevap!

Ayşe Boyner ile ALEM'e özel beş soru beş cevap!

12 Ağustos 2020 Çarşamba 10:12 | Son Güncellenme:
5 dakika okunma süresi

Faraway’in her koleksiyonu hep bir parça nostaljik. Eski zamanlara mı öykünüyorsun Ayşe? Bu koleksiyonların yaratım aşamalarında beyninden, kalbinden neler geçiyor?

Bazıları için ‘eski ruh’ derler ya, ben biraz öyleyim sanırım. Eski zamanlar bana çok romantik gelir. Özellikle bunları düşünerek yapmıyorum aslında ama öyle çıkıyor. Genelde aklıma bir parça geliyor ya da spesifik bir şey beğeniyorum ve sonra onun etrafında koleksiyonu kuruyorum. Mesela bu sezon Meksika’nın Baja hoodie’lerinden başlayarak Meksika temasına karar verdim. Kış koleksiyonunu ise Kaliforniya’da bir restoranda karşıma çıkan, konusu büyülü çöl hikayeleri olan bir resim belirledi.

Bir de öyle bir koleksiyon yapmışsın ki, hani bir parçayı beğenen tüm koleksiyonu satın alabilir sanki. Hepsi birbiriyle ilintili tasarımlar.

Bunu duymak çok mutlu ediyor. Koleksiyonun içinde bir bütünlük olması için çok uğraşıyorum. Bazen çok beğendiğimiz bir parçayı, hikayemizi bozuyor diye çıkarıp ileriki sezonlar için kenara koyuyoruz. Faraway’in Bebek mağazasına girdiğinde de onun dünyasını, hikayesini yaşamanı, hissetmeni istiyorum.

Sonbahar için neler yapacaksın? Nasıl bir Faraway koleksiyonu bekliyor bizi?

Sonbaharda Amerika çöllerine gidiyoruz. Koleksiyonumun adı Desert Songs. Kaliforniya’da yaptığım ‘roadtrip’lerde gittiğim Joshua Tree’ye yakın, çölün ortasında La Copine diye bir restoranda tüm duvarı kaplayan bir resim vardı ve aşık olmuştum. Sanatçısı Kris Chau ile iletişime geçtim ve işlerini desen olarak kullandık. Silüetler ‘Western’ kokuyor; püsküllü deri ceketler, ‘Rodeo’ dikiş detayları, ‘Navajo’ desenli trikolar ve desenlerde çöl imajları var.

Bu yaz Çeşme’nin ünlü plajı Momo’dasınız. Yollarınız nasıl kesişti?

Momo’nun sahipleri arkadaşlarım. Hem birbirimizi hem de yaptığımız işleri çok seviyoruz. Biz de neden birlikte bir şey yapmayalım dedik ve bence çok güzel bir birliktelik oldu. Eylül’de sezon kapanana kadar bizi orada bulabilirsiniz.

Momo’daki butikte neler var?

Koleksiyonun büyük bir kısmı orada. Keten elbiseler ve tulumlar, çiçek desenli hafif ince elbiseler, cropped büstiyerler ve mini şortlar... Aynı zamanda hoodie’lerimizi de bırakamadık, çünkü plajda güneş batıp hava serinleyince giyilebilecek en rahat ve en sevdiğimiz kıyafetler arasındalar. Bir de Momo pop-up’ımıza karar verince hemen salgın döneminde askıya aldığımız mayo grubunu da ürettik. Pötikareler ve yine sarı, kırmızı ve yeşil renklerinde mayo ve bikinilerimizin hepsi orada. Bir de şile bezi kimono ve elbiselerin yanında birkaç parça çiçekli rengarenk ipek kimonolarımız var.

Röportaj: Lara MUTLU

Fotoğraflar: Tamer YILMAZ

Styling: Tuğçe ÖZAKDAĞ

Saç-makyaj: Gökhan YALÇINER

Fotoğraf asistanı: Doruk UĞURLUER

Video Editörü: Öznur ÖZTÜRK

Mekan için The Beach of Momo'ya teşekkür ederiz.

Büşra Develi ile 5 Soru 5 Cevap

Burcu Esmersoy ile 5 Soru 5 Cevap

Hafsanur Sancaktutan ile 5 Soru 5 Cevap

Buse İskenderoğlu ile 5 Soru 5 Cevap

EN ÇOK OKUNANLAR

Vücudun "Master Antioksidan"ı

Vücudun "Master Antioksidan"ı

7 dakika okunma süresi
ALEM Kitap Kulübü: Ekim Seçkisi

ALEM Kitap Kulübü: Ekim Seçkisi

20 dakika okunma süresi
Anti-Blush Trendi: Doğal Görünümlü Allık Nasıl Uygulanır?

Anti-Blush Trendi: Doğal Görünümlü Allık Nasıl Uygulanır?

8 dakika okunma süresi
Gerçek Lüksün Yeni Tanımında 6 İkon

Gerçek Lüksün Yeni Tanımında 6 İkon

17 dakika okunma süresi
Haftanın Mekânı: Kanti Yeniköy

Haftanın Mekânı: Kanti Yeniköy

4 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Berlin'de Tasarımın Görkemli Buluşması: iF Design Award 2026

Berlin'de Tasarımın Görkemli Buluşması: iF Design Award 2026

Kenan Doğulu'dan Senfonik Yorum

Kenan Doğulu'dan Senfonik Yorum

Lexus LM'de Bir Yıldız: Melis Sezen

Lexus LM'de Bir Yıldız: Melis Sezen

New York'tan Bodrum'a: Sera Verhoest Irvül'ün Katmanlı Stil Dünyası

New York'tan Bodrum'a: Sera Verhoest Irvül'ün Katmanlı Stil Dünyası

Bodrum'dan Yaz Manzaları

Bodrum'dan Yaz Manzaları

8 NİSAN 2026

8 NİSAN 2026

Cemiyet Dünyasında İstanbul Sezonu Başladı

Cemiyet Dünyasında İstanbul Sezonu Başladı

Plaj Giyimine Mitolojik Bir Dokunuş

Plaj Giyimine Mitolojik Bir Dokunuş

Değerli Anlara Dair

Değerli Anlara Dair

Sinem Güngör Işık ve Dicle İpek Öztaşkın ile İçten Bir Kutlama

Sinem Güngör Işık ve Dicle İpek Öztaşkın ile İçten Bir Kutlama

Deneyim Çağında Perakende Nasıl Dönüşüyor?

Deneyim Çağında Perakende Nasıl Dönüşüyor?

Naomi Campbell Bodrum'da

Naomi Campbell Bodrum'da