Alina Boz Hakkında Merak Edilen Her Şey

Gençliğin verdiği enerjisi, duru güzelliği ve pozitif duruşu ile son yılların yıldızı parlayan isimlerinden Alina Boz'un, Kıbrıs'ta gerçekleştirdiğimiz çekiminden özel karelerle sizi baş başa bırakıyoruz.

21 Ağustos 2019 Çarşamba 11:14 | Son Güncellenme:
5 dakika okunma süresi

Röportaj: Dilara TAŞKIN

Fotoğraf: Deniz ÖZGÜN
Styling: Hakan ÖZTÜRK
Saç: Yıldırım BOZUYUK / ART+IST
Makyaj: Zeynep DOMBAYCIOĞLU
Video: Onur ATICI
Fotoğraf asistanı: Batuhan KUMANTAŞ
Styling asistanı: Pınar AKAR

Mekan için Elexus Hotel’e teşekkür ederiz.

Oyunculuğa çok genç yaşta adım atan Alina Boz’un sanata merakı küçükken Rusya’da izlediği tiyatro oyunları ile başlıyor. Türkiye’ye yerleştikten sonra, kendini dizi setlerinde bulan Alina’nın genç bir kızdan güzel bir kadına dönüşmesine ekranlarda tanık olduk desek abartılı olmaz. “Hayatta en büyük hedefim mutlu olmak” diyen Alina, Kıbrıs’ta gerçekleştirdiğimiz keyifli çekimde tüm samimiyetini ortaya koyuyor. Her yanıtında mütevazılığına ayrı bir hayran olduğumuz güzel oyuncunun dünyasını daha yakından tanımaya ne dersiniz?


Oyuncu olmaya nasıl karar verdin? Hep senin çocukluk hayalin miydi bu?
Aslında bir tesadüf sonucu gelişti. Dokuz yaşımdayken ajansa yazıldım. Reklam ve dergi çekimlerine gittim o dönem. Açıkçası bunun oyunculuğa evrileceğini, günün birinde dizilerde rol alacağımı düşünmemiştim. 2013 yılında bir gün bir dizinin seçmelerine girdim ve kabul edildim. Ama çocukken de tiyatroya merakım vardı hep. Rusya’da yaşarken dedemle tiyatroya giderdik. Tiyatro oyunu seyretmekten büyük keyif alırdım. Türkiye’ye taşındığımızda da tiyatro kursuna yazıldım. Derken yol bir şekilde beni kamera önünde oyunculuğa ve de bugüne getirdi.

‘Paramparça’dan önce bir dizide oynamana rağmen asıl yıldızın bu projeyle parladı. O günden şimdiki zamana nasıl bir süreçten geçtin?
Dizi setlerinde daha profesyonel olmayı öğrendim. O zaman hem daha çocuktum hem de okula gidip geliyordum, insanlarla ilişkilerim daha farklıydı. Zaten dizi setine girdikten sonra ister istemez olgunlaşıyorsun. Çünkü hep senden yaşça ve deneyim açısından daha büyük insanlarla çevrili oluyorsun. Dizi sektörünün disiplinini ve profesyonelliğini öğrenmeye başlıyorsun. Bence böyle bir değişim yaşamışımdır hayatımda. Hem çalışma koşullarına hem de insanlarla iletişim şeklime daha farklı ve olgun bir gözle bakabiliyorum.

Özel hayatında neler değişti başka?
Aslında hiçbir şeyin değişmediğini söyleyebilirim. Tabii ki çalışmak beni, herkesi olduğu gibi finansal anlamda daha özgürleştirdi. Onun dışında hala her şey aynı. Eski arkadaşlarımla çevriliyim yine. Onlar hep hayatımdalar. Hayatıma yeni insanlar da girdi tabii ki; bunun bir değişiklik olduğunu söyleyebilirim.
Yaşın çok genç olmasına rağmen aslında uzun süredir bu sektördesin ve güzel işler yaptın. Bugüne kadar oynadığın roller arasında en zorlayıcı olan hangisiydi?
Aslında her projenin bir zorluğu vardır. ‘Paramparça’ her şeyi daha yeni öğrenme aşamasında olduğum bir projeydi zorlandığım çok nokta olmuştur. ’Bölük’ adında bir sinema projesinde çello çalmayı öğrenmem gerekti o da zorlayıcı bir süreçti çünkü çok kısıtlı bir zaman vardı. Duygusal olarak ise ‘Elimi Bırakma’da canlandırdığım Azra karakteri oldu. Çünkü hiç yaşamadığım duyguları canlandırdım. Hikayede kardeşini ve babasını kaybeden bir karakter Azra. Ama yine de sonucunda çıkan işten çok mutlu oldum hep.

RÖPORTAJIN TAMAMI ALEM'DE!

ALİNA BOZ'U YAKINDAN TANIYALIM

ALİNA BOZ & KUBİLAY AKA İLE AŞK 101

EN ÇOK OKUNANLAR

Eylül'de Venedik: Görmeniz Gereken 8 Etkinlik ve Kültür Durağı

Eylül'de Venedik: Görmeniz Gereken 8 Etkinlik ve Kültür Durağı

8 dakika okunma süresi
“Bir Erkek 10 Günde Nasıl Kaybedilir” 23 Yıl Sonra Geri Dönüyor

“Bir Erkek 10 Günde Nasıl Kaybedilir” 23 Yıl Sonra Geri Dönüyor

6 dakika okunma süresi
Haftanın İlham Rehberi: 24 - 30 Ağustos

Haftanın İlham Rehberi: 24 - 30 Ağustos

9 dakika okunma süresi
Boran Kuzum İlk Kez Yönetmen Koltuğunda

Boran Kuzum İlk Kez Yönetmen Koltuğunda

6 dakika okunma süresi
Dakota Fanning'den Manhattan Sokaklarında Zahmetsiz Yaz Stili

Dakota Fanning'den Manhattan Sokaklarında Zahmetsiz Yaz Stili

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Sinem Güngör Işık ve Dicle İpek Öztaşkın ile İçten Bir Kutlama

Sinem Güngör Işık ve Dicle İpek Öztaşkın ile İçten Bir Kutlama

Değerli Anlara Dair

Değerli Anlara Dair

Kenan Doğulu'dan Senfonik Yorum

Kenan Doğulu'dan Senfonik Yorum

Stalantis'ten Önemli Ziyaret

Stalantis'ten Önemli Ziyaret

Ege'de İçsel Yolculuk

Ege'de İçsel Yolculuk

Antonis Remos ile Yunan Esintisi

Antonis Remos ile Yunan Esintisi

Plaj Giyimine Mitolojik Bir Dokunuş

Plaj Giyimine Mitolojik Bir Dokunuş

8 NİSAN 2026

8 NİSAN 2026

Boğaz'da İçsese Davet

Boğaz'da İçsese Davet

Bodrum'dan Yaz Manzaları

Bodrum'dan Yaz Manzaları

Lexus LM'de Bir Yıldız: Melis Sezen

Lexus LM'de Bir Yıldız: Melis Sezen

New York'tan Bodrum'a: Sera Verhoest Irvül'ün Katmanlı Stil Dünyası

New York'tan Bodrum'a: Sera Verhoest Irvül'ün Katmanlı Stil Dünyası