SAĞLIKLI BESLENMEK İSTEYENLERE, DOĞAL BESİNLER

İlyas Güngör’un kurduğu ve işlettiği Zks. kantin doğal mutfağı ile dikkat çekiyor. Çocuklu ailelerin özellikle tercih ettiği restoranda kinoadan mercimeğine bol tahıllı salatalar dikkat çekiyor.

24 Mart 2016 Perşembe 11:21 | Son Güncellenme:
8 dakika okunma süresi

Doğal yiyecekler artık herkes tarafından daha çok tercih ediliyor. Aileler hem kendileri hem de çocukları için doğal ürünlerin olduğu mutfaklara yöneliyor. Zks. Kantin doğal yiyeceklerin lezzetle buluştuğu restoranlardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Restoranın kurucusu ve işletmecisi İlyas Güngör ile bir araya gelerek sıcak atmosferi ile beğeni toplayan mekanı ile ilgili merak ettiklerimizi sorduk.

 

İlyas Bey, siz İstanbul yeme içme dünyasının yakından tanıdığı başarılı bir işletmecisiniz biliyoruz ama sizi biraz daha yakından tanımak istiyoruz. Kimdir İlyas Güngör?
1981 yılında İstanbul’da doğdum. Aslen Trabzon’luyum ama 3 kuşaktan Sarıyerliyim. Restoran işletmeciliği, baba hatta dede mesleği. Sarıyer’de 35 yıl bir balık restoranı işletmiş dedem ve babam. Bu işi meslek olarak seçmeye 1999 yılında liseden mezun bir gençken karar verdim.  Changa Restoran ilk profesyonel işim. Smyrna, White Mill, Uzunya, La Boom derken artık kendi işimi yapmak istedim. İlk denemem dekorasyonundan mönüsüne her ayrıntısına kadar hazırladığım “pesto” oldu. Ancak bu macera özel sebeplerden dolayı kısa sürdü. Şu an 2 buçuk aylık daha bebek olan mekanım ‘Zsk.kantin’deyim.


Peki ‘Zsk.kantin’in hikayesini dinleyebilir miyiz?
Burası Zekeriyaköy Spor Kulübü’nün 18 bin dönüm ormanlık arazisi içinde yer alan bir tesis. Hem kulüp üyeleri hem de Zekeriyaköylüler için bir sosyalleşme alanı. Tabii dışarıdan gelen misafirlere de açık. Bu mekân için Zekeriyaköy Spor Kulübü (ZSK) yöneticilerinden teklif geldi. Ben de hiç düşünmeden kabul ettim.

 


Çok sıcak bir mekân tasarlamışsınız, restoranınızın atmosferini yaratırken nelere dikkat ettiniz?
Binamız 18 dönümlük orman arazisi içinde, bulunduğu arazinin doğallığına uyumlu tek katlı ahşap bir bina. Mimarı Yasemin Yüksek… İç dekorasyonumuzu yaparken de kendisinden yardım aldık. Doğallığı özellikle ön planda tuttuk ve bu yüzden de ahşap tercih ettik. Mekânımızın tavanı oldukça yüksek. Dış cephenin camlarla kaplı olması, gün ışığıyla dolu ferah bir ortam sağlıyor. Kar yağdığı zaman misafirlerimiz kendilerini bir dağ evindeymiş gibi hissettiklerini söylüyor. Ayrıca gerçek bir şömine, kitaplık, minik objeler, ahşabın sıcaklığı, minimal tarzdaki mobilyalar, yani iç dekorasyonda kullandığımız her ayrıntı ve obje kendinizi evinizde hissetmenizi sağlıyor. Herkes tarafından beğenilen ve tercih edilen bir mekân oldu. 


Gelelim Kantin’in mutfağına, mutfağınızda neler ön plana çıkıyor?
Öncelikle şunu söylemeliyim ki; Kantin’in mutfağının olmazsa olmazı kalite ve tazelik… Kantin’de lezzet keyfi kahvaltı ve brunch’la başlıyor, öğle ve akşam yemeğiyle devam ediyor. Kantin’e özel üretilen katkı maddesiz sucuğu, menemen ve omlet çeşitleri, 110 yıllık fırından alınan sokak simidi, sahanda hellimiyle çok özel bir kahvaltı mönüsü sunuyoruz. Başlangıçlarda taze mozzarellalar, çıtır tavuklar, doyurucu salatalar; ana yemeklerde ızgara etler. İçecek konusunda da çok iddialıyız. Mevsim meyvelerinden taze sıkılmış meyve suları, kaliteli kahveler var. Kışın içinizi ısıtacak bitki çayları, salep, sıcak çikolata servis ediyoruz. Yazın içinizi ferahlatacak limontalar, frappeler, frozenlar hazırlıyoruz.


En beğenilen yemeğiniz hangisi?
Bol tahıllı salatamız ve et çeşitlerimiz çok beğeniliyor.  


Tatlı konusunda da iddialısınız değil mi?
Kesinlikle, tatlı çeşitlerimizin hepsi Kantin’in mutfağında günlük olarak üretiliyor.  Fashion fruit, özel soslu cheesecake, mozaik pasta, muz kulesi, meyveli kup, cevizli, limonlu, tarçınlı kek… Hepsi birbirinden lezzetli…


Neden Kantin? 
Bu isime Zekeriyaköy Spor Kulübü’nün yöneticileriyle birlikte karar verdik.


Mönüyü hazırlarken sağlık konusuna dikkat ettiniz mi. Ne de olsa burası bir spor kulübü?
Kesinlikle… Bir spor kulübünün içinde yer alınca ‘sağlıklı’ bir mönü de kaçınılmaz oluyor. Bu yüzden salataların ve içeceklerin yeri ayrı… Kinoasından mercimeğine bol tahıllı ya da etli her çeşit salata, sebzeler, tahıllar, zeytinyağlılar, günün çorbaları, balık, protein ağırlıklı etler ve taze sıkılmış mevsim meyveleri bu sağlıklı mönünün bir parçası…


Çocuklu aileler her mekânda rahat edemez. Kantin onlar için nasıl bir mekân?
Bunun altını özellikle çizmek istiyorum; Kantin ‘çocuksever’ bir mekân… Çoğu mekân çocuklu aileden rahatsız olur. Biz öyle değiliz. İnsanlar çocuklarıyla gelip rahat edebilirler. Çocuklu aileler için çok güzel bir ortam var burada. Otoparkından itibaren dört tarafı kapalı, güvenli… Çimlerin ağaçların içinde… Çocuklar için oyun parkımız, mini bar ve yaz okulu hizmetimiz mevcut. Mönüde de onları düşündük. Doğal, el yapımı mini burger, katkı maddesiz sucuk, meyve suları, smokiler… Hepsi onlar için…


Son olarak başarınızın sırrını sorsak…
Güleryüz, lezzet ve kalite benim için çok önemli. Bir de ben yaptığım işin her aşamasına hakimim. İşletme kısmını da bilirim, mutfağı da servisi de… Yemek de yaparım, servis de. İyi bir baristayım. Bu da başarıyı getiriyor sanırım. 


En iyi yaptığınız yemek hangisi?
Dünya mutfağına çok meraklıyım ama en iyi yaptığım yemek yine Türk mutfağından; Tandır…

 

Röportaj: PETEK KIRBOĞA

EN ÇOK OKUNANLAR

“Challengers” Filmi İncelemesi

“Challengers” Filmi İncelemesi

14 dakika okunma süresi
Mayıs Ayı Burç Yorumları

Mayıs Ayı Burç Yorumları

20 dakika okunma süresi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi
Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü

Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü

1 dakika okunma süresi
İlkbahar/Yaz 2024 Podyumlarından En Güzel Saç Aksesuarları

İlkbahar/Yaz 2024 Podyumlarından En Güzel Saç Aksesuarları

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

İDİL FIRAT ALEM ÖZEL RÖPORTAJI

İDİL FIRAT ALEM ÖZEL RÖPORTAJI

GÜL AĞIŞIN LUG VON SIGA HİKAYESİ

GÜL AĞIŞIN LUG VON SIGA HİKAYESİ

YONCA EBUZZİYA İLE KAPALIÇARŞI'DA BİR GÜN

YONCA EBUZZİYA İLE KAPALIÇARŞI'DA BİR GÜN

MÜZİĞİNİN ZİRVESİNDE NİLÜFER

MÜZİĞİNİN ZİRVESİNDE NİLÜFER

DELFINA DELETTREZ FENDI İSTANBULDAYDI

DELFINA DELETTREZ FENDI İSTANBULDAYDI

AURELIE BIDERMANN’IN LÜKSLERİ

AURELIE BIDERMANN’IN LÜKSLERİ

GALERİ SELVİN 30 YILI GERİDE BIRAKIYOR

GALERİ SELVİN 30 YILI GERİDE BIRAKIYOR

FİKRET ORMAN KIZLARI ONUNLA GURUR DUYUYOR

FİKRET ORMAN KIZLARI ONUNLA GURUR DUYUYOR

GIS PROJECT 2017 İLHAM VEREN ROL MODELLER

GIS PROJECT 2017 İLHAM VEREN ROL MODELLER

BERRİN OKÇU İLE GEÇMİŞE YOLCULUK

BERRİN OKÇU İLE GEÇMİŞE YOLCULUK

GELİNLİK TASARIMCISI GALIA LAHAV: “SOPHIA LOREN’İ GİYDİRMEK İSTERDİM”

GELİNLİK TASARIMCISI GALIA LAHAV: “SOPHIA LOREN’İ GİYDİRMEK İSTERDİM”

MÜCEVHERİN DAHİ İSMİ SEVAN BIÇAKÇI

MÜCEVHERİN DAHİ İSMİ SEVAN BIÇAKÇI