HIZIN DİĞER TANIMI CRISTIANO RONALDO DOS SANTOS AVEIRO

Futbolda hız dendiği zaman ilk akla gelen isim Cristiano Ronaldo, hayatının her alanında göze çarpan hızıyla yaşayan efsaneler arasında öne çıkıyor.

ABONE OL
27 Nisan 2016 Çarşamba 10:55 | Son Güncellenme:
18 dakika okunma süresi
HIZIN DİĞER TANIMI CRISTIANO RONALDO DOS SANTOS AVEIRO

Onu tanıyıp etkilenememek zor, 31 yaşındaki Portekizli forvet bugün dünyanın en çok kazanan futbolcularından biri olmasının yanı sıra kendi kurduğu giyim markası, süper model kız arkadaşları, annesini sır olarak sakladığı oğlu, lüks araba koleksiyonu, nefes kesen villası, herkesi kıskandıran muhteşem fiziği ile hızına yetişilmesi imkansız bir profil çiziyor. Portekiz’den başlayan ve bir dünya starı olmasına giden hayat hikayesi ile merak uyandıran futbolcu hayattaki en önemli şeyin mutlu olmak olduğunu söylüyor.

 

EN HIZLI
Dünyadaki en hızlı koşan futbolculardan biri olan Cristiano Ronaldo hızını alamayıp dünyanın en hızlı arabalarından biri olan Bugatti Venyon ile de yarıştı.
Futbolcu olarak yeteneklerinin içinde koşuyu da barındıran Ronaldo rüzgar kadar hızlı. Bir insanın araba ile yarıştığı nerede görüldü. Cristiano Ronaldo kendine o kadar güveniyordu ki dünyanın en hızlı arabalarından biri olan Bugatti Venyon ile yarışma teklifi gelince reddetmedi. Merak edenler bu yarışın videosunu internetten bulabilirler. Belli bir mesafede gerçekleşen yarışta önce ileri daha sonra geriye doğru bir yarış gerçekleşiyor ve geriye doğru yarışta usta futbolcu arabayı geçerek bir başarıya daha adını yazdırıyor. Ronaldo 90 dakikalık bir maçta yaklaşık 10 km koşuyor. Ama bu koşunun çok az bir kısmı düz bir çizgi şeklinde. Futbolda bir oyuncunun aniden yön değiştirme becerisi çok önemli. Ronaldo 25 metreyi 6,35 saniyede koşuyor. Futbolda saliselerin bile çok önemli olduğu düşünülürse Ronaldo’nun neden evrendeki en iyi futbolculardan biri olduğu daha iyi anlaşılır. Ronaldo çok iyi koştuğu kadar çok hızlı bir şekilde yön değiştirebiliyor. Ani hızlanıp ani yavaşlayabiliyor.

 

 

ATTIĞI GOLLERDEN BELLİ
La Liga ekiplerinden Real Madrid’de 7 numaralı formayı giymekte olan futbolcu aynı zamanda Portekiz Millî Futbol Takımı kaptanı. Bir sezonda attığı 40 golle Ronaldo La Liga tarihinde en çok gol atan futbolcu oldu. Sahadaki en hızlı futbolculardan biri. Alt bedendeki (Bel altı) sahip olduğu güç, ona topa daha hızlı vurmanın yanında topun neresine vuracağı konusunda yardımcı oluyor. Çünkü futbolda her bir milimetre değerli. Kariyerinin başında henüz bir çocukken İlk çıktığı maçta Moreirense takımına 2 gol atmıştı.

 

 

MADRİD’TE MUHTEŞEM VİLLA
Yaklaşık 1 milyon 278 bin TL kazanan 31 yaşındaki futbolcu, İspanya’nın başkenti Madird’deki lüks malikanesi 8 bin 600 metrekarelik bir alana yayılan tek katlı bir malikane. Bu muhteşem malikaneyi ünlü futbolcu, çok düşkün olduğu oğlu Jr. Cristiano ile paylaşıyor. 2010 yılında doğan oğlu bugün 6 yaşında. Ünlü futbolcu evinin kapılarını İspanya’da bir televizyon kanalına açarak, evini merak edenlerle paylaştı. Esprili kişiliği ile tanınan futbolcu evin girişindeki holde duran biblo köpeği göstererek “En sevdiğim köpeğim bu çünkü çok sessiz.” diyor. 7 odaya ve 8 banyoya sahip malikanede ünlü yıldızın kupaları için de ayrıca özel bir oda bulunuyor. Ronaldo’nun; Jakuzi, mini futbol sahası ve bir de yüzme havuzu bulunan saray yavrusunu andıran malikanesinde dekorasyonunu basit tuttuğu gözlemleniyor. Yatak odasına da kameraları sokan oyuncu “Burası dinlendiğim yer, bir sporcunun iyi dinlenmesi çok önemlidir.” diye ekliyor. Muhteşem malikanesinde yemek yediği masayı göstererek çoğunlukla evde yemek yemeyi tercih ettiğini vurguluyor. Arkadaşları ile vakit geçirerek rahatladığı oturma odasından sonra bahçeye çıkıyor. Büyük bir havuzun yer aldığı bahçede oğlu ile futbol oynadığı minik bir kalenin yer aldığı alanı da keyifle anlatıyor. Ronaldo’nun bir diğer evi New York’ta 5. Cadde’de bulunan Trump Tower’da bulunan tam 18,5 milyon dolar değerinde satın aldığı daire. 

 

 

ARABA KOLEKSİYONU
Dünyaca ünlü futbolcunun araba merakı herkes tarafından biliniyor. Gösterişli spor arabalar onun tutkusu. Ferrari, Rolls Royce, Lamborghini Aventador, Bentley, Porche, Mercedes, Range Rower, Audi gibi dünyanın en iyi markalarının yer aldığı muhteşem koleksiyon nefes kesiyor. Büyük başarılara imza atan futbolcunun milyon dolarlık arabaları hak etmesi çok doğal. Bu araçları için 3 milyon Euro’luk özel bir garaj inşa ettirdiği daha önce de basına yansımıştı. Cristiano Ronaldo lüks otomobillerinin sigortası için ise sadece kasko şirketine yılda 100 bin Euro para ödüyor.

 

 

HIZLA YÜKSELEN KARİYER
Ronaldo Lizbon’da bir kulüple anlaştığında 10 yaşındaydı. Pekçok kişi o yaşlarda ne yapacağını bilemezken o futbola karşı büyük bir tutku besliyordu. Ronaldo 1995 yılında C.D. Nacional kulübüyle anlaştı ve bir unvan yarışmasında başarılı olduktan sonra 3 günlük deneme için Sporting Lizbon’a gitti. Orada yeteneği ile çok kısa sürede parladı. Sporting Lizbon’un Manchester United’ı 3-1 mağlup ettiği maçta Manchester United teknik direktörü Alex Ferguson’un dikkatini çekti. 2003 yılında Ronaldo, Manchester United’ın ilk Portekizli oyuncusu oldu. “Manchester United’a geldiğimde teknik direktör hangi numaralı formayı giymemi istediğimi sordu. 28 numara dedim. Ama Ferguson ”Hayır, 7 numarayı giyeceksin, çünkü bu ünlü forma ekstra bir motivasyon kaynağı, diyince, böyle bir şerefe erişmiş mecbur oldum.” dedi. 7 numaralı forma efsanevi futbolcuların giydiği forma olarak ün yapan formaydı, Ronaldo 7 numaralı formayı giydi o ve ona hakkını verdi. Efsane futbolcular arasına ismini yazdırması çok uzun süremeyecekti. 2006’da İngiltere'de Yılın Futbolcusu Ödülü ve İngiltere'de Yılın Genç Futbolcusu Ödülü ödüllerini kazandı. Andy Gray ile birlikte bu şerefe erişen tek futbolcu oldu. Nisan ayında İngiltere’de Taraftarların Oyuncusu ödülünü de kazanarak ödüllerini üçlemiş oldu. Ayrıca Ronaldo 2006-2007 sezonunda Premier Lig Yılın Takımında yer alan 7 Manchester United futbolcusundan biriydi. 2009’da İspanya'nın Real Madrid takımına geçti ve 94 milyon € bonservis bedeli ile dünyanın en pahalı ikinci sporcusu oldu. 395 birinci lig maçı, 55 Kupa, 12 Lig Kupası, 7 Süper Kupa, 112 Avrupa Kupası, 2 FIFA Dünya Kulüpler Kupası, 1 UEFA Süper Kupa ve 116 Millî takım maçı olmak üzere toplamda 700. maçına çıkan C.Ronaldo bu maçlarda 448 gol atarak tarihe geçti.

 

 

GÖZ ALAN KIZ ARKADAŞLAR
Hem başarılı hem de yakışıklı olunca dünyaca ünlü futbolcu sevgili seçme açısından da hızlı çıktı. Dünyaca ünlü modellerden, oyunculara kadar pek çok isimle anıldı. Bu isimler arasında Irına Shayk ile yaşadığı beş yıllık ilişki dünya basını tarafından yakından takip edildi. Bu uzun ilişkinin ardından İspanyol televizyon sunucusu Lucia Villalon ile Dünyada Yılın Futbolcusu ödül töreni sonrası fotoğrafını paylaşması basında geniş yer aldı. Gençlik yıllarında birlikte olduğu ilişkileri de her zaman basında yer alarak ilgi gördü. Ünlü yıldızın geçmişteki ilişkileri arasında dünyaca ünlü tenişçi Maria Sharapova, İtalyan model ve oyuncu Alessia Tedeschi de yer alıyor. Merak edenler için geçmişte başarılı futbolcunun kalbini çalan güzeller arasında Neredida Gallordo, Lucia Garcia, Karina Bacchi de yer alıyor. En son bir dergi çekiminde bir arada olduğu Victoria’s Secret meleği Alessandro Ambrosio ile de aralarında bir dedikodu çıkması gecikmedi ama bu ilişkiye dair her hangi bir görüntü ortaya çıkmadı.

 

 

RONALDO TAKSİM’DE
Ronaldo Taksim’de bulunan Demirören Alışveriş Merkezi’nin açılışı için İstanbul’a gelmişti. Alışveriş merkezine Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören ile gelerek kendisini görmek isteyen hayranlarıı selamlamıştı. Ronaldo İstanbul’a geleceğini daha önceden duyurarak büyük bir heyecan yaratmıştı. “Kısa bir süre sonra Türkiye’ye geleceğim. Önemli bir organizasyon için orada olacağım.” demiş, ısrarlı sorulara rağmen organizasyonun detayları ile ilgili bilgi vermemişti.

 

 

MODAYA DA EL ATTI
Yeşil sahalarda fırtınalar estiren Cristiano Ronaldo gerek saha içinde gerekse saha dışında tarzıyla da dikkat çekiyor. Hem moda akımını takip eden hem de rahat ve sportif görünmeyi vadeden Cristiano Ronaldo’nun kendi ismiyle üretilen iç çamaşırları bütün dünyada beğeni topladı. Türkiye’nin önde gelen iç giyim markalarından biri ürünlerin Türkiye’de üretildiğini açıklamıştı. Futbol dünyasındaki başarısını moda sektörüne de taşıyan Cristiano Ronaldo’nun dünyaca ünlü markaların tasarımcısı Richard Chai ile birlikte tasarladığı ürünlerine CR7 adını verdi. Göz alıcı fiziği ile iç çamaşırlarına kendi modellik yapmayı tercih etti.

 

 

JR CRISTIANO
Genç yaşta baba olmak isteyen dünyaca ünlü futbolcu erken yaşta büyük başarılara imza atmiş olmanın da rahatlığı ile 25 yaşında baba oldu. O sırada dünyaca ünlü Rus model İrina Shayk ile birlikteydi. Oğlunun annesinin o olduğunu düşünmeyin. Çocuğunun annesinin kim olduğunu sadece ileride oğluna açıklayacağını söyleyen futbolcu  baba olmak için planlı hareket etmiş görünüyor. Oğlu onun dünyasının merkezinde yer alıyor. Instagram hesabından sık sık oğlu ile geçirdiği keyifli zamanları takipçileri ile paylaşıyor. Oğlunun annesini ısrarla soranlara ise “Bunu kendime saklıyorum.” Cevabını vermekle yetiniyor. Dünya üzerindeki bazı çocukların hem anne hem de babalarını tanıma şansına erişemediğini söyleyen Ronaldo vaktinin çoğunu oğlu ile geçiriyor.

 

 

KUSURSUZ BİR BEDEN
Cristiano Ronaldo, günlük antrenmanlarının yanı sıra uyguladığı program ve beslenme alışkanlığıyla da gerçek bir profesyonel gibi yaşıyor. Ronaldo, müthiş yeteneklerinden çok büyük bir disiplin ve tutkuyla bağlı olduğu antrenman rutiniyle biliniyor. Haftanın 5 gününü Real Madrid’in antrenman tesislerinde geçiren Cristiano Ronaldo, 3-4 saatlik bir çalışma yaparken, uyguladığı diyetten de vazgeçmiyor. Ronaldo uyku düzenini de hiç aksatmıyor. Portekizli yıldızın oynadıkları maçlardan sonra otobüse binip eve gitmek, ailesiyle vakit geçirmek ya da yemek yerine egzersizler yapıyor. Maç bitiminde karbonhidrat açısından zengin yiyecekler tüketen Ronaldo’nun ilk tercihi bir büyük dilim pizza oluyor. Gerekli sıvıyı genellikle meyvelerden alan Ronaldo, özellikle iç saha maçlarından sonra duş seanslarıyla formunu koruyor. Duş terapisi ile tazeleniyor;
Yaklaşık 38 - 44 derece arasında sıcak banyoya giren ve burada 5 dakika kalan Ronaldo, hemen ardından soğuk banyoda 3 dakika kalarak kan dolaşımını hızlandırıyor. Süreci dönüşümlü olarak 30 dakika sürdüren Ronaldo, maç sırasında oluşan yaralanma ve morlukları bu yöntemle kısa sürede tedavi ediyor. Duşun hemen ardından 20 dakika havuzda çalışan Ronaldo, futbolun dışında da hemen her gün 20 dakika yüzerek zihnini boşaltmayı tercih ediyor. Son olarak Türk hamamı ve buhar odasıyla ritüellerini tamamlayan Ronaldo, hem kendini tazeliyor hem de bir sonraki maç için kafa olarak hazır hale geliyor. Ronaldo’nun kendini yenileme yöntemlerinden biri de Kriyoterapi (buz tedavisi) adı verilen bir uygulama... Evine yaptırdığı -200 derecelik buz odasına haftada bir kez giren Ronaldo, burada 2-3 dakika kalarak hem formunu koruyor hem de kan dolaşımının hızlanmasını sağlıyor. Eksi 200 derecede hücrelerin öldüğü, hastalıklı dokuların yok olduğu belirtilirken; Kriyoterapi sayesinde Ronaldo’nun enerjisini artırdığı vurgulanıyor.

 

EN ÇOK OKUNANLAR

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

1 dakika okunma süresi
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

1 dakika okunma süresi
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

3 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

GAME OF THRONES EKİBİ YENİ EV ALMAK İSTİYOR
GAME OF THRONES EKİBİ YENİ EV ALMAK İSTİYOR

GAME OF THRONES EKİBİ YENİ EV ALMAK İSTİYOR

JENNIFER ANISTON EKRANA GERİ DÖNÜYOR
JENNIFER ANISTON EKRANA GERİ DÖNÜYOR

JENNIFER ANISTON EKRANA GERİ DÖNÜYOR

HARRY POTTER’IN YAZARINDAN YEPYENİ BİR DİZİ!
HARRY POTTER’IN YAZARINDAN YEPYENİ BİR DİZİ!

HARRY POTTER’IN YAZARINDAN YEPYENİ BİR DİZİ!

ÇOCUKLAR BABALARIYLA TATİLDE
ÇOCUKLAR BABALARIYLA TATİLDE

ÇOCUKLAR BABALARIYLA TATİLDE

IAN SOMERHALDER BABA OLDU
IAN SOMERHALDER BABA OLDU

IAN SOMERHALDER BABA OLDU

VİZYONDAKİ FİLMLER
VİZYONDAKİ FİLMLER

VİZYONDAKİ FİLMLER

AŞIKLAR ŞEHRİ YENİDEN PARLIYOR
AŞIKLAR ŞEHRİ YENİDEN PARLIYOR

AŞIKLAR ŞEHRİ YENİDEN PARLIYOR

SERDAR BİLGİLİ BODRUMDA OĞLUYLA
SERDAR BİLGİLİ BODRUMDA OĞLUYLA

SERDAR BİLGİLİ BODRUMDA OĞLUYLA

JENNIFER LAWRENCE SEVGİLİSİNİN FİLMİNDE
JENNIFER LAWRENCE SEVGİLİSİNİN FİLMİNDE

JENNIFER LAWRENCE SEVGİLİSİNİN FİLMİNDE

2017 TEEN CHOİCE ÖDÜLLERİ KAZANANLARI
2017 TEEN CHOİCE ÖDÜLLERİ KAZANANLARI

2017 TEEN CHOİCE ÖDÜLLERİ KAZANANLARI

INSTAGRAM STORIES 1. YILINI KUTLUYOR
INSTAGRAM STORIES 1. YILINI KUTLUYOR

INSTAGRAM STORIES 1. YILINI KUTLUYOR

JOHN LENNON'IN ROLLS ROYCE'U SERGİLENİYOR
JOHN LENNON'IN ROLLS ROYCE'U SERGİLENİYOR

JOHN LENNON'IN ROLLS ROYCE'U SERGİLENİYOR