YARATICI ÇOCUKLAR DERNEĞİ YARARINA KÜÇÜK PRENS ÖZEL GÖSTERİMİ

Küçük Prens’in özel gösterimi IWC Schaffhausen sponsorluğunda 16 Eylül Çarşamba günü saat: 17.30’da Zorlu Center’da gerçekleştiriliyor. Yaratıcı Çocuklar Derneği yararına yapılan davete katılan konuklar, Küçük Prens’in barış dolu dünyasını çocuklarıyla birlikte görmenin mutluluğunu yaşayacaklar.

ABONE OL
16 Eylül 2015 Çarşamba 09:58 | Son Güncellenme:
14 dakika okunma süresi
YARATICI ÇOCUKLAR DERNEĞİ YARARINA KÜÇÜK PRENS  ÖZEL GÖSTERİMİ

Efsanevi Fransız yazar, pilot ve maceraperest Antoine de Saint-Exupéry’nin yazdığı, edebiyat tarihindeki en çok satan kitaplardan biri olan Küçük Prens kitabından uyarlanan ve tüm dünyada hem çocuklar hem büyükler tarafından büyük merakla beklenen animasyon türündeki film Oflaz Medya şirketlerinden Medyavizyon kanalıyla 23 Eylül’de sinemaseverlerle buluşacak. Yaratıcı Çocuklar Derneği yararına yapılan davete katılacak konuklar, Küçük Prens’in barış dolu dünyasını çocuklarıyla birlikte görmenin mutluluğunu yaşayacaklar. Oflaz Medya Grubu Başkan Yardımcısı Esra Oflaz Güvenkaya, Yaratıcı Çocuklar Derneği Başkanı Didem Çapa ve IWC Schaffhausen Türkiye İsrail Ülke Müdürü Aylin Aydın’ın ev sahipliğinde gerçekleşecek davet, uzun bir tatil sonrası cemiyet hayatının tanınan simalarını bir araya getiriyor.

 

250’nin üzerinde dile çevrilmiş, dünya çapında 145 milyon adet satmış tüm zamanların en sevilen hikayesi Küçük Prens’in kitabından uyarlanan ve tüm dünyada hem çocuklar hem büyükler tarafından büyük merakla beklenen animasyon türündeki filmin özel gösterimi IWC Schaffhausen sponsorluğunda, 16 Eylül Çarşamba günü Zorlu Center’da gerçekleştirilecek. Küçük Prens’in yazarı St. Exupery Vakfı’nın 10 yıldır destekçisi olan IWC, her yıl efsanevi yazarın anısına özel bir saat çıkarıyor. Özel gösterim öncesi Eataly’de gerçekleşek davet sırasında düzenlenecek müzayedede “Big Pilot Chronograph Le Petit Prince” satışa sunulacak ve elde edilen gelir Yaratıcı Çocuklar Derneği’nin projelerine bağışlanacak. Konuyla ilgili olarak Oflaz Medya Grubu Başkan Yardımcısı Esra Oflaz Güvenkaya, IWC Schaffhausen Türkiye İsrail Ülke Müdürü Aylin Aydın ve Yaratıcı Çocuklar Derneği Başkanı Didem Çapa ile konuştuk. 


Oflaz Medya Grubu Başkan Yardımcısı 
ESRA OFLAZ GÜVENKAYA

Saint Exupery’nin Küçük Prens kitabından uyarlanan ve tüm dünyada hem çocuklar hem büyükler tarafından büyük merakla beklenen animasyon türündeki film Oflaz Medya şirketlerimizden Medyavizyon kanalıyla 23 Eylül’de sinemaseverlerle buluşacak. Küçük Prens’in filmiyle çocuk gözünden yetişkinlerin dünyasına bakarken, insan ilişkilerinin önemine, dostluk kavramının varlığına ve barış ile ilgili mesajlarına tanıklık edeceğiz. “Küçük Prens” dünya literatüründe çok önemli bir yere sahip olan kült bir kitap. Dünya üzerinde büyük, küçük herkesin en sevdiği hikaye ve kutsal kitaplardan sonra belki de en çok satılmış kitap bugüne kadar… 250’nin üzerinde dile çevrilmiş, Dünya çapında 145 milyon adet satmış. Ben kendim defalarca okudum, kızıma defalarca okuttum, beraber üzerine değerlerini konuştuk .

 

Şüphesiz ki ; olağanüstü bir yazarın olağanüstü bir hikayesi. Ancak kendi kendime de düşündüm; Küçük Prens’i bunca yıldır bu kadar özel kılan şey neydi diye? Küçük Prens 2. Dünya savaşı ile beraber insanlığa, insan olmayı mercek altına alıyor ve bir çocuğun gözünden, hatta bir çocuğun düşlerinden bu hikayeyi anlatıyor. O günle bugün arasındaki önemli bir bağ var Küçük Prens hikayesinde; herkesin İnsanlığa, barışa olan özleminin günümüzde de devam ediyor olması. Belki bu özelliği, Küçük Prens ilgisinin sonsuzluğunu sağlıyor. 2. Dünya Savaşı sonrası hiç savaşlar olmasa, sadece barış insanlık baki kalsa, Küçük Prens bu kadar güçlü bir şekilde nesiller boyu yaşamaya devam etmezdi belki de. Küçük Prens’in simgelediği insanlık, dostluk, barış gibi değerlere olan özlem; hikayeyi günümüzde de ölümsüzleştiriyor sanki. Küçük Prens’ten simgeseleşmiş alıntılar var, mesela “Ama gözler gerçeği görmez ki, yüreğiyle aramalı insan” gibi. 2. Dünya Savaşı geçirmiş Küçük Prens dünyasından sonra, dünyamızın bugün geldiği noktada da bunca savaş ve ölüm varken; yüreği ile bakmalı, görmeli anlamalı insan ve bunlara bir son vermeli insan dedirtiyor hepimize.

 

Yaratıcı Çocuklar Derneği Başkanı 
DİDEM ÇAPA

YÇD / Yaratıcı Çocuklar Derneği’nin misyonu ve faaliyetleri hakkında bize bilgi verebilir misiniz?
Yaratıcı Çocuklar Derneği, kültür mirasımızı genç kuşaklara aktararak çocuklarımızdaki yaratıcılığı geliştirmek amacıyla 2003 yılında kuruldu. Bugüne kadar çeşitli kurum ve kuruluşların iş birliğinde, çocukların hayal güçlerini ve yeteneklerini geliştirmek üzere bilim, tasarım, karikatür, öykü ve fotoğraf alanlarında yarışmalar düzenleyen Yaratıcı Çocuklar Derneği, çalışmalarını kültür bilincine sahip, bilime ve sanata önem veren yaratıcı ve evrensel bir kuşak için sürdürüyoruz.


Yaratıcı Çocuklar Derneği olarak bugün Türkiye genelinde 900 okul ile birlikte karma sergiler, dinletiler, gösteriler, yarışmalar ve atölye çalışmaları gerçekleştiriyor. Gerçekleştirdiği atölye çalışmalarıyla çocuklarımıza farklı alanlardaki sanatçı ve tasarımcılarla birlikte çalışma olanağı sunuyor, onların bilgi, beceri ve yaratıcılıklarını geliştirerek meslek seçimlerine ufuk açıyoruz. Bu atölyelerin yanı sıra 2014 yılından itibaren Henkel’in “Keşif Dünyası” projesi kapsamında ilk 6 ayda 1.595 öğrenciyle kimya atölyeleri gerçekleştirdik.


Yaratıcı Çocuklar Derneği 2013 yılında başlattığı, Türkiye’nin UNESCO Dünya Miras Listesi’ndeki şehirlere odaklanan “Çocuklar ve Kentler” etkinliğini şimdiye kadar Gaziantep, Edirne ve İzmir’de gerçekleştirdi. Her yıl farklı kentlerde sürdürülen Çocuklar ve Kentler etkinliği kapsamında çocukların kaynaşması, birbirlerini ve değişik kentlerdeki kültürel değerleri, sanatsal becerilerini geliştirerek tanımalarının sağlanması, kentlerin etkileşiminde çocuklar aracılığıyla bir köprü kurulması ve kültürel miras algısına sahip bir nesil yetişmesini sağlayarak dünya barışına katkıda bulunulması hedefliyoruz.


YÇD / Söz konusu bağış ile neler yapmayı düşünüyorsunuz?
2011-2015 yılları arasında İstanbul, Gaziantep, İzmir, Samsun ve Edirne’de düzenlenen atölye çalışmalarına 75 uluslararası, 58 Türk sanatçı ve eğitmen katıldı. toplamda 19.820 öğrenciye ulaştık. Bu bağış ile atölye çalışmaları kapsamında Türkiye genelinde daha çok öğrenciye ulaşmayı hedefliyoruz.


IWC Schaffhausen Türkiye İsrail Ülke Müdürü
AYLİN AYDIN
Küçük Prens filmi ile sizi bir araya getiren nedir? IWC / Yaratıcı Çocuklar Derneği ile nasıl buluştunuz?

IWC çok yüksek bir sosyal sorumluluk bilinci ve duyarlılığına sahip. Tüm saat modellerimiz kendi ruhuna uygun bir sosyal sorumluluk projesiyle ilintili. Çevre, eğitim ve spor IWC’nin en çok önem verdiği konular arasında bulunuyor. Burada önemli olan sosyal sorumluluk bilincinin markanın ana değerlerinden biri haline gelmesi. Öyle olduğu zaman gerçekten hem bir toplumsal fayda yaratılıyor hem de markanın ilham aldığı eşsiz hikayeler çok daha farklı bir anlam kazanıyor. Küçük Prens’in yazarı Antoine de Saint-Exupéry’nin mirasçıları tarafından kurulan yardım kuruluşu Antoine de Saint- Exupéry Youth Foundation ile güç birliğimiz 10 yıl öncesine dayanıyor. IWC tasarımcılarına ilham veren Küçük Prens’in evrensel yolculuğu ve barışı düşleyen eşsiz dünyası, yepyeni IWC modellerine hayat verdi.

 

IWC bu modellerle efsanevi yazar, pilot ve maceraperest Antoine de Saint-Exupéry’nin yazdığı, edebiyat tarihindeki en çok satan kitaplardan birine vefa borcunu ödemek istedi. Big Pilot’s Watch Perpetual Calendar Edition “Le Petit Prince”in platin versiyonu, iki yıl önce Cenevre’deki Sotheby’s’de açık artırmaya çıkıp 173 bin CHF gibi rekor bir rakama satıldı. Buradan elde edilen gelirin tamamı vakfa bağışlandı ve Kamboçya’da kütüphanesi de olan bir okul binasının inşaatını finanse etti. Özel sınırlı edisyon “Le Petit Prince” serisi 2014’te Big Pilot’s Watch Edition “Le Petit Prince” ile devam etti. Yakın zamanda IWC marka elçisi Adriana Lima Curitiba, Brezilya’daki çocuk hastanesi Hospital Pequeno Príncipe’de yeni bir kütüphane hizmete soktu. Kütüphane IWC’nin büyük yazarın çıktığı son uçuş nedeniyle tasarladığı Pilot’s Watch Chronograph Edition “The Last Flight” platin versiyonun müzayede geliriyle inşa edilebildi.


Küçük Prens’e olan bu hayranlığımızı tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de göstermek için Küçük Prens’in özel gösterimine ev sahipliği yapmak istedik. Bizim için sosyal sorumluluk son derece önemli olduğu için Yaratıcı Çocuklar Derneği yararına bir de müzayede düzenliyoruz. Orada yine Küçük Prens için tasarlanan ‘IWC Pilot’s Watch Chronograph Edition Le Petit Prince’ açık artırmaya çıkacak. Oradan elde edilen gelir derneğe bağışlanacak. Çocukların hayallerine, onların temiz dünyasına en fazla ihtiyacımız olan bugünlerde, Yaratıcı Çocuklar Derneği’nin projelerine destek vermek ve Küçük Prens’in benzersiz dünyası ile onları tanıştıracak olmak bizim için büyük bir ayrıcalık.


YÇD & IWC / Açık arttırma için bir öngörünüz var mı?
Küçük Prens için tasarlanan bu kadar özel bir modele filmin özel gösteriminde açık artırma ile sahip olmak eminim birçok kişinin isteyeceği bir şey olacaktır. Çünkü hem çok özel bir saate, hem de hafızalardan silinmeyecek bir anıya sahip olacaklar. Üstelik bütün gelir Yaratıcı Çocuklar Derneği gibi, çocukları mutlu etmek için çalışan bir vakfa aktarılacak. Büyük bir ilgi olacağına ve saatimizin yeni sahibine mutluluk getireceğine inanıyorum.

EN ÇOK OKUNANLAR

Boyner İstinyePark İstanbul Mağaza Daveti
Boyner İstinyePark İstanbul Mağaza Daveti

Boyner İstinyePark İstanbul Mağaza Daveti

1 dakika okunma süresi
En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler
En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

18 dakika okunma süresi
En İyi Polo Kazak Stilleri
En İyi Polo Kazak Stilleri

En İyi Polo Kazak Stilleri

1 dakika okunma süresi
Kapıda Vize ile Ziyaret Edebileceğiniz Yunan Adaları
Kapıda Vize ile Ziyaret Edebileceğiniz Yunan Adaları

Kapıda Vize ile Ziyaret Edebileceğiniz Yunan Adaları

12 dakika okunma süresi
2024 İlkbahar/Yaz Çanta Trendleri
2024 İlkbahar/Yaz Çanta Trendleri

2024 İlkbahar/Yaz Çanta Trendleri

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

GIS PROJECT 2017 İLHAM VEREN ROL MODELLER
GIS PROJECT 2017 İLHAM VEREN ROL MODELLER

GIS PROJECT 2017 İLHAM VEREN ROL MODELLER

BERRİN OKÇU İLE GEÇMİŞE YOLCULUK
BERRİN OKÇU İLE GEÇMİŞE YOLCULUK

BERRİN OKÇU İLE GEÇMİŞE YOLCULUK

İLHAMINI RENKLERDEN ALIYOR
İLHAMINI RENKLERDEN ALIYOR

İLHAMINI RENKLERDEN ALIYOR

DELFINA DELETTREZ FENDI İSTANBULDAYDI
DELFINA DELETTREZ FENDI İSTANBULDAYDI

DELFINA DELETTREZ FENDI İSTANBULDAYDI

ŞAMPİYON BABALAR
ŞAMPİYON BABALAR

ŞAMPİYON BABALAR

SERRA KASLOWSKİ "TUTKU DOLU BİR HAYAT"
SERRA KASLOWSKİ "TUTKU DOLU BİR HAYAT"

SERRA KASLOWSKİ "TUTKU DOLU BİR HAYAT"

GÜL AĞIŞIN LUG VON SIGA HİKAYESİ
GÜL AĞIŞIN LUG VON SIGA HİKAYESİ

GÜL AĞIŞIN LUG VON SIGA HİKAYESİ

MÜZİĞİNİN ZİRVESİNDE NİLÜFER
MÜZİĞİNİN ZİRVESİNDE NİLÜFER

MÜZİĞİNİN ZİRVESİNDE NİLÜFER

FİKRET ORMAN KIZLARI ONUNLA GURUR DUYUYOR
FİKRET ORMAN KIZLARI ONUNLA GURUR DUYUYOR

FİKRET ORMAN KIZLARI ONUNLA GURUR DUYUYOR

ASLI PEHLİVANLARIN LÜKSLERİ
ASLI PEHLİVANLARIN LÜKSLERİ

ASLI PEHLİVANLARIN LÜKSLERİ

GALERİ SELVİN 30 YILI GERİDE BIRAKIYOR
GALERİ SELVİN 30 YILI GERİDE BIRAKIYOR

GALERİ SELVİN 30 YILI GERİDE BIRAKIYOR

GELİNLİK TASARIMCISI GALIA LAHAV: “SOPHIA LOREN’İ GİYDİRMEK İSTERDİM”
GELİNLİK TASARIMCISI GALIA LAHAV: “SOPHIA LOREN’İ GİYDİRMEK İSTERDİM”

GELİNLİK TASARIMCISI GALIA LAHAV: “SOPHIA LOREN’İ GİYDİRMEK İSTERDİM”