ÜNLÜ MÜCEVHER MARKASI LION DIAMOND’IN SAHİBİ ÖZNUR YAKIN

“Mücevher işi güven işidir aslında... Şahsınız, markanız ve ekibiniz bu bütünlüğü yansıtır”…

ABONE OL
9 Eylül 2015 Çarşamba 11:57 | Son Güncellenme:
14 dakika okunma süresi
ÜNLÜ MÜCEVHER MARKASI  LION DIAMOND’IN SAHİBİ ÖZNUR YAKIN

 

Lion Diamond markasının sahibi Öznur Yakın, özenle hazırlanan butik tasarımları konusunda, “Taş kalitemiz dünya standartlarındaki kalitelerde. Üretimdeki ustalarımız işinin ehli ve sevdalısı diyebilirim. Detaylar ince işçilikler, uzun süren atölye çalışmaları bizim markamızın vazgeçilmezi” diyor. Ünlü top model Ana Beatriz’in ALEM Dergisi’ne özel moda çekiminde Lion Diamond’ın mücevherlerini çekime dahil eden Öznur Yakın ile bu özel çekimde yaşananlardan, koleksiyonlarına ve özel yaşamına uzanan keyifli bir söyleşi yaptık. 


Öznur Hanım kısaca sizi tanıyabilir miyiz? İş hayatına nasıl başladınız?
Erken yaşta başlayan bir iş kadınlığı serüvenim var aslında... Tekstil  alanında dönemin adından söz ettiren markalarının tedarikçisi idim... Sağlam ve her biri başarılı kadrom ile üretimde ve sektörde güçlü ithalat payım söz konusu idi... Fakat malum dönemlerde  ekonomi piyasasındaki  süreçlerden kaynaklı aksamalar olduğunu gözlemledim ve çok iyi bir yerde ve kazançtayken atölyemi kapattım. Böyle bir karar vermişim çünkü; ardından tekstil piyasında iflaslar, mevcut kredi borçlarından patlamalar, arka arkaya geldi. O zamanlar bir çok iş arkadaşım ve çevrem kararımla ilgili başta bana tepki vermiş olsalar da... Yaşanan talihsizlikler sonucu ön görülerimde haklı çıkmam beni kendi adıma mutlu etse de kıymetli iş ortaklarım adına üzücü günler yaşamıştım. Bu arada hayatımda yeni bir heyecan söz konusu idi… Başlayan hamilelik dönemim  ve  kısa aralıklarla dünyaya gelen çocuklarımın sorumluluğu ile ara verdiğim tekstil işimdeki tüm ince zevk ve ayrıntıları şimdi mücevherlerimizin üretiminde kullandığım gibi... İş hayatına erken yaşta atılmış olmamın avantajlarını tecrübelerle sabitleşen deneyimlerimle şu anki sürecimi de daha profesyonel oluşturabiliyorum. Bu bulunmaz bir nimet! Her an şükrettiğim bir ayrıcalıktır benim için…


Lion Diamond’da neler var. Koleksiyonlarınızdan ve ürünlerinizin özelliklerinden bahseder misiniz?
Lion Diamond 2012 yılında kurduğumuz genç ve dinamik bir markadır. Aslında mütevazi olan hayat görüşümü maalesef burada sürdüremiyorum. Çünkü gerçekten çok başarılı mücevherlere ve projelere imza atan bir ekip ruhu yaşıyor bu markada... Tabii bu enerji ürettiğimiz her bir mücevhere yansıyor. Bu sadece üretimden vitrine gelene kadar olan kısımda değil. Onu vitrinden çıkarıp servisini yapıp sunumunu tamamlayana kadar devam eden bir heyecan... Heyecan diyorum çünkü işimi çok seviyorum; tasarım ekibimle hazırladığımız koleksiyonlar üretim safhasına gelmeden, çizimler halindeyken bu heyecan başlıyor içimde;  üretimdeki her aşamasını takip edip neticeleninceye kadar... Son derece özenle hazırlanan butik tasarımlar yapıyoruz. Taş kalitemiz dünya standartlarındaki kalitelerde. Üretimdeki ustalarımız işinin ehli ve sevdalısı diyebilirim. Detaylar ince işçilikler uzun süren atölye çalışmaları bizim markamızın vazgeçilmezi. Böyle olunca aslında ürünümüzü anlatmaya çok da gerek kalmıyor. Kendi kendini ifade edip sahibine gidiyor. Tabii en önemli ayrıntılardan bir tanesi de geniş bir koleksiyon yelpazesine sahip olabilmek. Butik mağazamıza gelen bin bir farklı özellik ve beklentideki misafirlerimiz arzu ettikleri mücevheri rahatlıkla bulabiliyor. İlham kaynağımız, muhteşem Osmanlı hazinelerinin mücevherlerinden, yeni doğmuş bebeğin ruhuna dokunabilecek kadar geniş bir yelpazede uzanıyor.


Pırlanta veya değerli taş alırken nelere dikkat edilmeli? En kaliteli taş hangisi?
Mücevher işi güven işidir aslında... Şahsınız, markanız ve ekibiniz bu bütünlüğü yansıtır. En kaliteli taş Diamond’ın D’sinden başlar ve aşağıya doğru “E F G H...”  devam eder diye ayırt  edersek aslında bu işin ruhunu kaybetmiş oluruz. Çünkü az önce söylediğim gibi kalite ve özenle yapılan her iş kendi kendini anlatır. Bir dili vardır yani... Canlıdır mesela çünkü doğadan bize gelen ve yerin katmanlarca altından çıkarılan canlı taşlardır. Böyle olunca vitrine gelmiş olan her bir mücevherin ruhu olur. Siz onu görürsünüz, takarsınız ve sahip olmak istersiniz. Dikkat edilmesi gereken tek ayrıntı budur. Bu sebeple ki her bir takı farklı kadınlarda farklı bir enerji yayar çevresine. Önemli bir ayrıntıdır.


Sizin kendi güncel yaşamınızda en çok takmayı sevdiğiniz ürünleriniz hangileri?
Her bir ürünümü ayrı ayrı sevmekle beraber sosyal yaşamda günlük iş yoğunluğuma ayak uydurabilmesi adına trendy takılar tercih ederim. Genelde tek parça elbise giydiğim için vazgeçilmezlerim vardır. Mesela; halhalım, pembe ve beyaz möntürlerden oluşan çoklu bilekliklerim, tektaşım, renkli safir ve pırlanta taşlardan oluşan uzun küpelerim... Ancak katılacağım davete veya akşam programlarıma göre elbette mücevherlerimi değiştirerek takmaktan keyif alırım.

 


Sizin ürünlerinizin diğer markalardan farklı kılan özellikler neler?
İddialı olduğumuz ve çıkış noktamız! Aslında bizi aynı çıtada olduğumuz diğer markalardan ayırıyor... O da üretimden tüketiciye aracı olmadan mücevheri sunuyor olmak.. Biz bunun avantajını hem fiyatlarımıza hem anlatımlarımıza yansıtıyoruz. Son derece titiz ince işçilik, kusursuz taş mıhlama sanatı, kişiye özel üretim ve yüksek kalite taş kullanımı vazgeçilmezlerimiz…


Ünlü top model Ana Beatriz’in ALEM Dergisi’ne özel moda çekiminde Lion Diamond’ın hangi  mücevherlerini verdiniz?
Ana Beatriz’in ALEM’e özel moda çekiminde Hazine-i Hassa koleksiyonumuzdan elmas yüzük, küpe ve bileklik kombinlerini verdik. Ayrıca Renklerin Gücü koleksiyonumuzdan safir, yakut ve zümrüt küpe, yüzük kombinlerini çekime dahil ettik. Trendy koleksiyonumuzdan iri gösterişli yüzükler, hacimli küpeler, çoklu takılan kalın bileklikler, üst üste takılan uzun kolyeleri kullandık. 


Ana Beatriz Lion Diamond ürünlerini nasıl buldu? Size neler söyledi?
Ana Beatriz’e biz kıyafetlere uygun takılar verdik ancak bir o kadar da takılamayan yanımızda olan mücevherlerimiz vardı...  Beatriz her biri ile tek tek ilgilendi desem yeridir. Kendisi özellikle renkli taşlı modern küpeler, markiz kesim yüzük ve farklı kesim elmas taşlardan oluşan bilekliğimiz ile ilgilendi… Çok beğendiğini ve artık yeni koleksiyon ve projelerimizin takipçisi olacağını söyledi. 


Çekim sonunda Ana Beatriz’e bir hediyeniz oldu? Hediyeniz Lion Diamond’dan hangi parça, özellikleri nedir? Ana Beatriz hediyenizi alınca neler söyledi size?
Trendy koleksiyonundan İtalyan işçilikle üretilmiş olan bir bileklik hediye ettim. Çift renkten oluşan bronz ve pembe rodajlı özel üretimdir. Çok beğendi; hiç çıkartmayacağını ve ona şans getireceğine inandığını söyledi. 


Yeni projeleriniz var mı? Lion Diamond olarak hedefiniz nedir?
Elbette yeni projelerimiz var...  Hem sosyal sorumluluk anlamında hem kurumsal olarak markamıza yapacağımız yatırımlarla ilgili programlarımız var, ancak bunların her birini gerçekleştirdikçe sevenlerimizle paylaşmayı tercih ediyorum... Bizi takip etmeye devam edin. 


Lion Diamond olarak müşterileri profilinizden bahseder misiniz? Modern, klasik hangi ürünleriniz daha çok tercih ediliyor?
Aslında bu ayırımdan çok da hoşlanmıyorum.Mücevherlerimiz tercih edilen, kulaktan kulağa anlatılan, güven telkin eden ve her zevke hitap eden özellikte.  Böyle olunca sahiplerini de gruplandıramıyorum...  
Hem modern hem klasik koleksiyonlarımız tercih ediliyor, çünkü bunun yaşanılan sosyal çevre ve yaşla çok ilgisi var. Lion Diamond çok özel şahıslara ulaştı çok kısa sürede çok geniş bir aile olduk. Aile diyorum çünkü misafirlerimizle ticari çıkarlar doğrultusunda bir hukuk oluşturmuyoruz. Daimi olan arkası gelen iletişimler kuruyoruz. Bu bir süre sonra farklı bir bağa yol açıyor ve bizim için tek bir kelimeyle “profil”  ifade edilemiyor…


Başarılı bir iş kadını olarak aynı zamanda annesiniz? Çocuklarınıza nasıl vakit ayırıyorsunuz? Birlikte neler yaparsınız?
Her şeyden önce 4 çocuk annesiyim ikinci kızımdan sonra ikizlerim oldu, böylece aile nüfusumuz güzel bir sayıya ulaştı. Programlı ve prensipleri olan biriyimdir... Hal böyle olunca olması gereken her şey zamanında yerini alıveriyor... Ailemle yaşadığım her ayrıntı benim için çok önemli ve özel…


Moda anlayışınız nasıldır? Giyim tarzınız ve sevdiğiniz renkler hangileri?
Moda bana yakışan herşeydir benim için... Elbette güncel olan her şeyi takip ediyorum. Ancak kendime ait bir tarzımın olması beni mutlu ediyor. İş yaşantısında tercihim tek parça elbiselerdir. Topuklu ayakkabılarım vazgeçilmezim. Her rengi sever ve giyerim. Cıvıl cıvıl tonları tercih ederim. Hafta sonları ise rahatlıktan yanayım. 


Seyahat etmeyi sevdiğiniz yurt dışındaki ülke ve şehirler hangileri? Neden?
İtalya benim için çok anlam ifade ediyor, ayrı bir yeri var bende. Bu ülkeye birçok kez seyahat ettik ve birçok şehrini gezme görme fırsatımız oldu. Milano, Floransa, Venedik, Roma, Napoli, Pompei, Toskana Bölgesi, Capri Adası, İtalyan Rivierası ismini başta verebileceklerim arasında... Bana Türkiye haricinde nerede yaşayabilirsin diye sorsalar kesinlikle İtalya derdim. Çünkü bu ülkede her şey var. Güzel yemek, iyi alışveriş, köklü ve etkileyici tarih, sıcak güleryüzlü insanlar, macera, moda, güzel sahiller ve tabii ki sanat... Diğer Avrupa ülkelerinin aksine Italya’ya yazın gitmek bu anlamda çok daha güzel oluyor.

 

Röportaj: Fatih ŞAHİN
Fotoğraflar: Ferhat Kaan ŞAHİN

EN ÇOK OKUNANLAR

En İyi Polo Kazak Stilleri
En İyi Polo Kazak Stilleri

En İyi Polo Kazak Stilleri

1 dakika okunma süresi
Nisan Ayı Burç Yorumları
Nisan Ayı Burç Yorumları

Nisan Ayı Burç Yorumları

34 dakika okunma süresi
2024 İlkbahar/Yaz Çanta Trendleri
2024 İlkbahar/Yaz Çanta Trendleri

2024 İlkbahar/Yaz Çanta Trendleri

1 dakika okunma süresi
Kapıda Vize ile Ziyaret Edebileceğiniz Yunan Adaları
Kapıda Vize ile Ziyaret Edebileceğiniz Yunan Adaları

Kapıda Vize ile Ziyaret Edebileceğiniz Yunan Adaları

12 dakika okunma süresi
Boyner İstinyePark İstanbul Mağaza Daveti
Boyner İstinyePark İstanbul Mağaza Daveti

Boyner İstinyePark İstanbul Mağaza Daveti

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

FİKRET ORMAN KIZLARI ONUNLA GURUR DUYUYOR
FİKRET ORMAN KIZLARI ONUNLA GURUR DUYUYOR

FİKRET ORMAN KIZLARI ONUNLA GURUR DUYUYOR

GIS PROJECT 2017 İLHAM VEREN ROL MODELLER
GIS PROJECT 2017 İLHAM VEREN ROL MODELLER

GIS PROJECT 2017 İLHAM VEREN ROL MODELLER

MÜZİĞİNİN ZİRVESİNDE NİLÜFER
MÜZİĞİNİN ZİRVESİNDE NİLÜFER

MÜZİĞİNİN ZİRVESİNDE NİLÜFER

ŞAMPİYON BABALAR
ŞAMPİYON BABALAR

ŞAMPİYON BABALAR

YONCA EBUZZİYA İLE KAPALIÇARŞI'DA BİR GÜN
YONCA EBUZZİYA İLE KAPALIÇARŞI'DA BİR GÜN

YONCA EBUZZİYA İLE KAPALIÇARŞI'DA BİR GÜN

GELİNLİK TASARIMCISI GALIA LAHAV: “SOPHIA LOREN’İ GİYDİRMEK İSTERDİM”
GELİNLİK TASARIMCISI GALIA LAHAV: “SOPHIA LOREN’İ GİYDİRMEK İSTERDİM”

GELİNLİK TASARIMCISI GALIA LAHAV: “SOPHIA LOREN’İ GİYDİRMEK İSTERDİM”

BERRİN OKÇU İLE GEÇMİŞE YOLCULUK
BERRİN OKÇU İLE GEÇMİŞE YOLCULUK

BERRİN OKÇU İLE GEÇMİŞE YOLCULUK

SERRA KASLOWSKİ "TUTKU DOLU BİR HAYAT"
SERRA KASLOWSKİ "TUTKU DOLU BİR HAYAT"

SERRA KASLOWSKİ "TUTKU DOLU BİR HAYAT"

GÜL AĞIŞIN LUG VON SIGA HİKAYESİ
GÜL AĞIŞIN LUG VON SIGA HİKAYESİ

GÜL AĞIŞIN LUG VON SIGA HİKAYESİ

İDİL FIRAT ALEM ÖZEL RÖPORTAJI
İDİL FIRAT ALEM ÖZEL RÖPORTAJI

İDİL FIRAT ALEM ÖZEL RÖPORTAJI

ASLI PEHLİVANLARIN LÜKSLERİ
ASLI PEHLİVANLARIN LÜKSLERİ

ASLI PEHLİVANLARIN LÜKSLERİ

MÜCEVHERİN DAHİ İSMİ SEVAN BIÇAKÇI
MÜCEVHERİN DAHİ İSMİ SEVAN BIÇAKÇI

MÜCEVHERİN DAHİ İSMİ SEVAN BIÇAKÇI