'SOKAK STİLİ'NİN BAŞARILI TEMSİLCİSİ, MODA BLOGGER'I MARTHA GRAEFF TASARLADI

İstanbul’da yaşadığı dönemde davetlerin aranan yüzlerinden biri olan Martha Graeff, tasarımcı yönüyle gündemde. Lidyana.com’a bir aksesuar koleksiyonu hazırlayan Martha Graeff ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

ABONE OL
1 Temmuz 2015 Çarşamba 10:20 | Son Güncellenme:
14 dakika okunma süresi
'SOKAK STİLİ'NİN BAŞARILI TEMSİLCİSİ, MODA BLOGGER'I MARTHA GRAEFF TASARLADI

Moda benim için keşif yapmak ve eğlenmek anlamına geliyor. Mağazalardaki ve dergilerdeki bütün seçeneklere bakmak ve istediğini seçebilmek, deney yapmak ve hiçbir trendi takip etmeden eğlenmek…

Martha Graeff, Türkiye’de yaşadığı dönemlerde davetlerin aranan yüzlerinden biriydi. “İkinci evim” dediği İstanbul ile bağını koparmayan Graeff, stiliyle tüm dünyadan çok sayıda moda tutkunu tarafından takip ediliyor şimdilerde. Seyahat ve moda tutkusunu birleştirdiği Around in Style adlı blog’uyla da adından söz ettiren Martha Graeff, tasarımcı yönüyle de gündemde. Ünlü bir Brezilya markası için fitness koleksiyonu hazırlayan Martha Graeff, şimdi de Lidyana.com için bir aksesuar koleksiyonuna imza attı. Özel bir moda çekimi için objektif karşısına geçen Martha Graeff ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

Zevkli giysi tercihlerinizle her zaman dikkat çekmeyi başarıyorsunuz. Moda sizin için ne ifade ediyor? 
Teşekkür ederim. Moda benim için keşif yapmak ve eğlenmek anlamına geliyor. Mağazalardaki ve dergilerdeki bütün seçeneklere bakmak ve istediğini seçebilmek, deney yapmak ve hiçbir trendi takip etmeden eğlenmek…
Modaya olan ilginiz çocukluk yıllarınızda mı başladı? Sizin bugünkü stilinizin oluşmasında rolü olan aile üyeleriniz oldu mu? 
Modaya olan ilgim küçük yaşta annem sayesinde başladı. Kostümlerle dolu kocaman bir kutusu vardı, onu açar ve saatlerce oynardım. Kostümlerin hepsini tek tek denerdim, farklı kombinler yapardım ve bütün aileyi benim moda şovumu seyretmeye davet ederdim. Daha sonraları kot pantolonlarımı kesmeye ve annemin aşırı büyük tişörtlerini giymeye başladım.

Kişisel tarzınızı nasıl tarif edersiniz? 
Tarzımı urban fun olarak tarif edebilirim. Son derece klasik ve ciddi bir elbise giyebilirim ve her zaman fark yaratacak bir parça eklerim. Bu bir saç aksesuarı, bir ayakkabı ya da çanta olabilir ama mutlaka kişiliği olan bir parça olmalı. Farklı tarzları denemeyi seviyorum, bazen vintage bazem bohem… Festivallere çok gidiyorum, o yüzden her zaman farklı ilhamlar alıyorum.
Dolabınızın vazgeçilmez parçaları neler? 
Hiçbir şeye aşırı bağlanmıyorum. Aslında bir tasarımdan sıkıldığım zaman, onu arkadaşlarıma veriyorum. Çantalardan elbiselere, sıkıldığım ne varsa elden çıkarıyorum. Böylece dolabımda yeni şeylere yer açılmış oluyor!

Gözde markalarınız hangileri? 
Givenchy, Proenza Schouler, Philip Lim, Alexander Wang, Elie Saab, Rick Owens, Iro ve farklı ülkelerdeki butiklerde bulduğum az bilinen birçok marka. Ünlü tasarımcıların çoğu bir sezon harika bir koleksiyona imza atarken, bir başka sezon tamamen farklı bir koleksiyon hazırlıyorlar. O yüzden kimseyi sadık bir şekilde takip etmemeye çalışıyorum. 
Günümüzde sokak stili büyük önem kazandı. Sokaklar kendi stil yıldızlarını yaratıyor. Bu durum hakkında siz neler düşünüyorsunuz? 
Sokak stilinin moda üzerindeki etkisini eleştiren çok sayıda insan var. Ama hiç kimse bu etkinin ne kadar büyük olduğunu inkar edemez. Blogger’ların kendi moda markaları var ve çoğu ünlü moda dergilerinin kapaklarını süslüyor. Model olmayı ve milyonlarca kişi tarafından takip edilmeyi hiç hayal etmemiş normal bir kızın başkalarına ilham verme şansına sahip olmasının harika olduğunu düşünüyorum. Sokak stili, birçok kişiye yaptıkları işi dünyaya göstermek için kapı açmış oldu.
Moda haftalarının yakın takipçilerinden biri olarak siz de sokak stilinin yıldızlarından biri olarak adlandırılıyorsunuz. Sizin tarzını beğendiğiniz isimler var mı? 
Dışarıda harika tarzı olan birçok kişi var. Benim favorilerimin başındaki isim Giovanna Battaglia, muhteşem bir tarzı ve kişiliği var. Rusların da sokak stili konusunda adından söz ettirmeye başladıklarını düşünüyorum.  Miroslava Duma ve çevresindeki bazı kızları gerçekten beğeniyorum.
Modanın farklı birçok alanında çalıştınız. Size en çok keyif veren hangisi oldu?
Modellik en az heyecan verendi, satın alma harikaydı ama çok uzun süre yapmadım. En çok heyecan veren ise tasarım! Şu anda benim tarzımı ve kişiliğimi yansıtan ürünler yaratmak için markalarla işbirliği yapıyorum. 
Around in Style adlı blog’unuzdan biraz bahsedebilir misiniz? 
Her şey benim seyahat merakımla başladı. Arkadaşlarım sürekli bana ziyaret ettiğim farklı yerlerde nereye gideceklerini, nerede yiyeceklerini ve ne giyeceklerini soruyorlardı. Ibiza, Milano, İstanbul, Paris, Atina ve Beyrut… Bütün bu yerler hakkında seyahat rehberi hazırlamaya başladım. Daha sonra kendi kombinlerimi paylaşmaya başladım ve insanlar çok sevdi. En çok sevdiğim iki şeyi, seyahat ve stili buluşturdum ve Aroundinstyle.com’u yarattım.

Modadan sonraki bir diğer tutkunuz da seyahat. Gözde tatil rotalarınızı öğrenebilir miyiz? 
Yaz tatilleri için İtalya’yı çok seviyorum, bütün kıyı muhteşem ve Capri benim bugüne kadar bulunduğum en büyüleyici yer. Yaklaşık sekiz yıldır her yaz Ibiza ve Formentera’ya da gidiyorum. Birçok kişi Ibiza’nın sadece bir parti yeri olduğunu düşünüyor, ama bu adanın sunacağı daha çok şey var. Her yaz Mikonos’a da gidiyorum, oradan bir tekneye binip adaları geziyorum. İstanbul’u saymıyorum, bir tatil yeri değil ikinci bir ev gibi benim için.
Miami’de mi yaşıyorsunuz? 
Bu soruya ne cevap vereceğimi her zaman şaşırıyorum. Yılın beş-altı ayını Miami’de geçiriyorum ve geri kalan zamanda New York’a, Brezilya’ya ve moda haftaları zamanında da Avrupa ülkelerine seyahat ediyorum.
Brezilyalı bir marka için fitness koleksiyonu hazırladınız. Koleksiyondan bahsedebilir misiniz? 
Brezilya’da büyüdüğüm yerde en iyi fitness giysileri yapılıyor ve farklı ülkelere ihraç ediliyor. Brasil Sul ilk gençlik günlerinden beri sevdiğim bir marka ve bana bir işbirliği teklifiyle geldikleri zaman gerçekten onur duydum. Moda tutkunları için gym kıyafetleri hazırlamak istedim. Spora giderken, çocukları okuldan alırken ve öğle yemeğinde giyebilecekleri giysiler… Bu yüzden şeffaf detaylı parçalar yarattım, kusursuz kesimli tişörtler ve inanılmaz baskılara sahip bodysuit’ler tasarladım. İlk Brasil Sul by Martha Graeff koleksiyonu çok başarılı oldu ve ikinci koleksiyon çok yakında çıkacak.
Lidyana.com için de bir aksesuar koleksiyonuna imza attınız. Bu işbirliği hakkında neler söylemek istersiniz? 
En başından beri Lidyana’yı hayranlıkla takip ediyorum ve Türkiye’deki farklı insanlarla yaptığı ortak çalışmaları çok beğeniyorum. Geçen yıl iş için İstanbul’a geldiğimde Lidyana ekibi bana bir işbirliği teklifinde bulundu ve gerçekten çok mutlu oldum. Konseptini ve sattıkları markaları çok seviyorum. Benim her gün kullanacağım tarzda parçalardan oluşan bir aksesuar koleksiyonu yapmayı önerdim. Hiçbir yerde bulamadığım ama şimdi kendi tasarlayabileceğim aksesuarlar. Ekip o kadar harika ki, birlikte bir rüyayı gerçeğe dönüştürdük.
İlerleyen dönemde kendi markanızı yaratmayı düşünüyor musunuz? 
Yaratmayı çok seviyorum ve hiçbir projem yoksa gerçekten çok sıkılıyorum. O yüzden sürekli kafamda yeni bir şeyler oluyor. 

İstanbul ile özel bir bağınız var. İstanbul’u sizin gözünüzde özel kılan özellikler neler? 
Yaklaşık altı yıl İstanbul’da yaşadım. Uçaktan indiğim ilk anda aşık oldum. İlk olarak İstanbul benim bugüne kadar gördüğüm en sihirli yer. Boğaziçi, eski şehir merkezi, mimari inanılmaz. İkincisi kültürüne ve bana göre Brezilyalılara çok benzeyen yardımsever ve nazik insanlarına aşık oldum. Buradaki hayata adapte oldum, Türkçe öğrendim ve yarı Türk gibi hissettim. Bu anlatılamayacak türde bir bağ…
Sizi tanıdığımız günden beri aynısınız. Formunuzu nasıl koruyorsunuz. Güzellik sırlarınız var mı?
Teşekkür ederim. Egzersiz yapmak benim için bir zorunluluk değil bir yaşam biçimi. Eğer uzun süre egzersiz yapmazsam kendimi iyi hissetmiyorum. O yüzden gittiğim her yere koşu ayakkabılarımı da götürüyorum ve hiçbir bahanem kalmıyor. Bu vücuduna özen göstermekten öte bir şey, aynı zamanda zihnini dinlendirmek. Brezilyalı hocamla Muai Thai yapmak da hoşuma gidiyor ve Miami’deyken tenis, boks ve pilates gibi farklı sporlarla ilgileniyorum. Diyet yapmıyorum ve hatta Türkiye’de yaşadığım dönemde neredeyse her gün simit, menemen ve sucuk yiyordum. Ama zamanla daha hafif, sağlıklı beslenmeyi öğrendim ve cildimde, vücudumda ve enerjimde büyük bir fark gördüm. Her sabah yeşil meyve sebze suları içiyorum ve akşamları hafif yemeye çalışıyorum.
Blog’unuz ve hazırladığınız özel koleksiyonlar dışında neler yapıyorsunuz? 
İşim vaktimin çoğunu alıyor. Sürekli yazıyorum, araştırma yapıyorum, sözleşmeler okuyorum ve moda haftaları için valiz hazırlıyorum. Çok yoğunum ve çok seyahat etmem gerekiyor. O yüzden çalışmadığım zamanlar nişanlımla eğleniyorum. Birlikte seyahat ediyoruz ya da Miami’de kalıyoruz. Brezilya’da yardım çalışmaları yapıyorum. Denge çok önemli; o yüzden iş, aile ve kendime gereken özeni göstermek için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum.

Röportaj: Ayça Barut TANMAN
Fotoğraflar: Özge ÖZTÜRK
Fotoğraf Asistanı: Metin ÇETİN
Kıyafetler: Raisa VANESSA
Styling: Opia İletişim
Mekan: Veranda Pera
Saç & Makyaj: Göktuğ Gökhan YÜKSEL

EN ÇOK OKUNANLAR

En İyi Polo Kazak Stilleri
En İyi Polo Kazak Stilleri

En İyi Polo Kazak Stilleri

1 dakika okunma süresi
2024 İlkbahar/Yaz Çanta Trendleri
2024 İlkbahar/Yaz Çanta Trendleri

2024 İlkbahar/Yaz Çanta Trendleri

1 dakika okunma süresi
Boyner İstinyePark İstanbul Mağaza Daveti
Boyner İstinyePark İstanbul Mağaza Daveti

Boyner İstinyePark İstanbul Mağaza Daveti

1 dakika okunma süresi
Podyumlardan İlhamla 10 Makyaj Trendi
Podyumlardan İlhamla 10 Makyaj Trendi

Podyumlardan İlhamla 10 Makyaj Trendi

1 dakika okunma süresi
Kapıda Vize ile Ziyaret Edebileceğiniz Yunan Adaları
Kapıda Vize ile Ziyaret Edebileceğiniz Yunan Adaları

Kapıda Vize ile Ziyaret Edebileceğiniz Yunan Adaları

12 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

EN ROMANTİK GÜNÜN MİMARI VİOLA CHAN
EN ROMANTİK GÜNÜN MİMARI VİOLA CHAN

EN ROMANTİK GÜNÜN MİMARI VİOLA CHAN

SERRA KASLOWSKİ "TUTKU DOLU BİR HAYAT"
SERRA KASLOWSKİ "TUTKU DOLU BİR HAYAT"

SERRA KASLOWSKİ "TUTKU DOLU BİR HAYAT"

FİKRET ORMAN KIZLARI ONUNLA GURUR DUYUYOR
FİKRET ORMAN KIZLARI ONUNLA GURUR DUYUYOR

FİKRET ORMAN KIZLARI ONUNLA GURUR DUYUYOR

BERRİN OKÇU İLE GEÇMİŞE YOLCULUK
BERRİN OKÇU İLE GEÇMİŞE YOLCULUK

BERRİN OKÇU İLE GEÇMİŞE YOLCULUK

İDİL FIRAT ALEM ÖZEL RÖPORTAJI
İDİL FIRAT ALEM ÖZEL RÖPORTAJI

İDİL FIRAT ALEM ÖZEL RÖPORTAJI

DELFINA DELETTREZ FENDI İSTANBULDAYDI
DELFINA DELETTREZ FENDI İSTANBULDAYDI

DELFINA DELETTREZ FENDI İSTANBULDAYDI

GALERİ SELVİN 30 YILI GERİDE BIRAKIYOR
GALERİ SELVİN 30 YILI GERİDE BIRAKIYOR

GALERİ SELVİN 30 YILI GERİDE BIRAKIYOR

GIS PROJECT 2017 İLHAM VEREN ROL MODELLER
GIS PROJECT 2017 İLHAM VEREN ROL MODELLER

GIS PROJECT 2017 İLHAM VEREN ROL MODELLER

GÜL AĞIŞIN LUG VON SIGA HİKAYESİ
GÜL AĞIŞIN LUG VON SIGA HİKAYESİ

GÜL AĞIŞIN LUG VON SIGA HİKAYESİ

BU YAZ KİM, NE OKUYOR?
BU YAZ KİM, NE OKUYOR?

BU YAZ KİM, NE OKUYOR?

MÜCEVHERİN DAHİ İSMİ SEVAN BIÇAKÇI
MÜCEVHERİN DAHİ İSMİ SEVAN BIÇAKÇI

MÜCEVHERİN DAHİ İSMİ SEVAN BIÇAKÇI

YONCA EBUZZİYA İLE KAPALIÇARŞI'DA BİR GÜN
YONCA EBUZZİYA İLE KAPALIÇARŞI'DA BİR GÜN

YONCA EBUZZİYA İLE KAPALIÇARŞI'DA BİR GÜN