MİSTİK YÖNÜ KUVVETLİ BAŞARILI İŞ KADINI

“Bana araba çarptı o hızla yukarıya doğru kalkıp sonra kaldırıma çarptığım için öbür tarafa gidip geldiğim anı daha sonra hatırladım.”

ABONE OL
30 Nisan 2015 Perşembe 16:01 | Son Güncellenme:
14 dakika okunma süresi
MİSTİK YÖNÜ KUVVETLİ BAŞARILI İŞ KADINI

Sizi sizden dinleyebilir miyiz?
Ben kendimi birkaç kelime ile özetlemek istersem Almila’nın doğumundan sonra öncelikle anne sonra eş daha sonra iş kadınlığı geliyor. İş kadınlığı hayatım boyunca üstümde taşıdığım bir yelek oldu. Kendimi ruhani yanımdan dolayı mistik ve tevekküllü bir insan olarak tanımlarım herade.

Ofisinizde buluştuğumuz için söyleşimize işle başlayalım, sizi medya patronu olmaya iten neydi?
Çok uzun bir süreçti öncelikle kısa bir yolculuk değildi. Babam vesile oldu demek çok doğru olur. Kendisi yıllar önce Türkiye’de medyanın patlayacağını, sadece TRT’nin var olduğu bir dönemde özel kanalların geleceğini öngören biri olarak bu alana yatırım yapmamız için bizleri yönlendirdi. Şirketin ilk kuruluşuna kendisi vesile oldu. Abim ve ben bu işe girmiş olduk onun sayesinde. Ablam da çok kısa süre de olsa bizimle çalıştı.

Hangi görevle başladınız?
Program alımı ile başladım. Özel kanallara dizi, film, çizgi film alarak, fuarlara giderek seçim yapardım. Mütevazı başlayan işimizde hak satın alırdık, o zaman Türkiye’de lisans hakları ne demek hep birlikte öğreniyorduk, her şey çok yeniydi. Lisans haklarında uzmanlaşınca kendi temsilcilik işlerim başladı. O süreçte çeşitli tematik kanalları Türkiye’ye getirmeye başladık. Kimisi kısa sürede kimisi 10 yıllık hayallerin sonunda oldu. Çocuk, spor, teknoloji, sinema derken pek çok tematik kanalda ilerledik. Temsilcilik ve reklam işleri yetmemeye başladı kendi kendime dedim ki biz artık lisans haklarını satın alarak Türkiye versiyonlarını açmalıyız. Bu şekilde devam edince benim çocuk, müzik, teknoloji, spor kanallarım abimin kişisel olarak emek harcayıp getirdiği sinema kanalları eklenince Oflaz Yayın Grubu’nun 11 kanalı oldu.

İş hayatınızdaki en güçlü yanınızı ne olarak görüyorsunuz?
İş geliştirme. Olaylara tepeden ve objektif bakabilirim. Hani eskiler der ya burnum iyi koku alır, ben de öyleyim. Objektifimdir. Türkiye’de ne eksik diye sorarım. Eksik olan noktadan yola çıkarak bir hayalle projeyi geliştirmeye başlarım sonra onu delege etmeyi severim günlük detaylarda boğulmaktan pek hoşlanmam.

İş hayatında kurallarınız var mıdır?
Kurallarım var, evet. Bir kere ruhani yanım olduğu için, her şeyin de bir döngüsü olduğuna inandığım için hakkaniyetli, dürüst ve transparan olmayı severim. Bu etik kurallar benim için önemlidir.

Sizin mükemmelliyetçi ve kontrollü bir yanınız olduğunu söylüyorlar, doğru mu?
Hala söylüyorlar mı? Hala söylüyorlarsa kötü, ben bunun üzerine bayağı bir çalıştım çünkü. Daha az mükemmelliyetçi ve daha az kontrollü olmak için çalıştım. Daha önceleri her şeyi kontrol etmek isterdim, her şey mükemmel olsun isterdim sonraki yıllarımda daha olgunlaştım çok daha tevekküllü oldum.

Dünyanın önemli markalarını Türkiye’ye taşıyorsunuz, bundan sonraki projelerde bizi nelerle şaşırtacaksınız?
Şu anda üzerinde geliştirmeye çalıştığım projelerim var şimdi söylemek istemiyorum ama yine medya sektöründe olacak.

Medya ve eğlence dünyasına ayak uydurmak için neler yapıyorsunuz?
Çok televizyon seyrettiğimi söyleyemem. Okuyorum, dünyadaki kanalları reytinglerine göre takip ediyorum. Ne yükselişte, dijitalde ne oluyor, eğlence nereye gidiyor, gençlik ne yapıyor, nerelerden televizyon izliyorlar bunlara çok dikkat ediyorum. Biz lisans hakkını ilk öğrenirken de her bir hakkın ayrı temsil edildiğini öğrendik. Bugün ben bir programın hakkını satın alırken de ayrı ayrı pek çok hakkını satın alıyorum. İzle öde hakkı, uydu hakkı, kablo hakkı, son dönem oraya çıkan ıpad hakkı. Her şey gelişiyor ve içeriği satan şirketler bize diyor ki “Size şu anda olmayan hiçbir hakkı vermiyorum.” diyor böyle olunca biz enteresan bir şekilde görünmeyen bir rekabetle yaşıyoruz medyada. Çok zor bir şey o yüzden de ‘alört’ derler ya çok farkında olmak gerekiyor, elimden geleni yapıyorum.

Herkesin bir çocukluk hayali vardır, sizin çocukluk hayaliniz şu an yaptığınız işe yansıyor mu?
Benim çocukluk hayalim annemin tüylerini alıp Emel Sayın gibi şarkı söylemekti, o zamanlar inanılmaz bir şekilde sanatçı olmayı hayal ederdim. Sesim hiçbir zaman güzel olmadı. İkizler burcunun zekası vardır, benden şarkıcı olamayacağını hemen anladım. Üniversitede okurken tiyatro yaptım hatta rahmetli Nejat Uygur ile başrol bile oynadım. Çok güzel bir zamandı bazı projelerde yer aldım ama sonra kendi sinema kanallarımız olmasına ve sizde oynayın denmesine rağmen üniversiteden sonra bir daha oyunculuk yapmayı düşünmedim. Medyanın içinde olmak beni çok mutlu etti, özellikle kanallar.

Sizin için ‘yıldız dokunuşlu kadın’ diyorlar?
Bu sözü ilk defa bana yurt dışında söylediler. Kendimi ifade etme biçimime çok şaşırırlardı, belki biraz giyim tarzımdan renkleri sevişime istinaden böyle bir isim taktılar sonra bunu çok kullanan arkadaşlarım oldu.

Gerçekleştirmeyi düşündüğünüz neler var hayatınızda?
Kendi kişisel gelişimim içinde gelmek istediğim noktalar var. Belki daha hikmetli olmak eskilerin terimi ile. Kalp, zihin, beden dengesini biraz daha iyi kurmak. Çok daha fazla yardım işlerinin içinde olmak istiyorum. Daha fazla insanın hayatına dokunmak istiyorum. Daha fazla insana ilham vermek istiyorum.

Kendinizi böyle daha mı iyi hissediyorsunuz?
Evet, öyle. Hak katından bana verilen bir misyon olarak da görüyorum. Bu bağlamda geçen sene bir kitap yazmaya başladım, onu neticelendirmeye çalışıyorum umarım kısa zamanda bitecek.

İşi ve ruhani boyutu senkronize etmek son derece önemli dersek doğru bir tespit yapmış olur muyuz?
Çok doğru bir tespit iş hayatında aslında çok kolay olmayan bir durum çünkü iş hayatı çok vahşi ve artık çok zorlaştı.

Nasıl kuruyorsunuz bu dengeyi?
Günlük çaba ve farkındalık gerekli, çok kolay olmuyor. Sizi bundan ayırabilecek çok etken var etrafta. Onların arasından seke seke bir şekilde yolumu bulmaya çalışıyorum.

Mistik bir yönünüz var, genç yaşta geçirdiğiniz bir trafik kazası var eğer değinmek isteseniz bu trafik kazası mı sizi bu hayatın mistik yolculuğuna taşıdı?
Mistik yönüm aslında çocukluğumdan beri var, büyük bir olasılıkla böyle doğmuşum fakat 18 yaşımda geçirdiğim trafik kazasında ölüme yakın bir tecrübe geçirdim. Yani kalbin durduğu, ölü diyerek kenara bıraktıkları bir andı. Yaya olarak kaldırımda dururken 100 km hızla gelen 17 yaşında genç bir çocuğun kullandığı bir araba çarptı bana. Çarpmış desem daha doğru olur tabii çünkü hatırlamıyorum. Beden paramparça olmuş. O çarpma hızıyla yukarıya doğru kalkıp sonra kaldırıma çarptığım için o şokla, ruh bir anda yükselmiş, bu durumu astral seyahat diye tanımlıyoruz. Ben o tecrübeyi, gidip gelmeyi hatırladım ve evet bu beni çok farklı bir insan yaptı. Zaten çok uzun bir yatakta yatış ve hayata dönüş sürecim oldu. O gidip geldiğim dönemi de hatırladığım için o, benim hayatımda her şeyi değiştirdi. Özellikle de hep kendimizi hayatın başrol oyuncusu hissederiz, etrafımızda en sevdiklerimiz dahil herkese bir şey olur ama bize olmaz ya, filmlerdeki gibi başrol oyuncusu hep iyi olur ya ben o duyguyu kaybettim. Her an ölebileceğime göre yaşama duygusu geldi bana ve o duyguyu hiç kaybetmedim.

Eşinize ve kızınıza aktarıyor musunuz mistik değerleri?
Evet, eşim benimle evlenmeden önce ruhani değilken çok değişti. Kızıma da doğduğu günden bu yana eğitim veriyorum. Bir konuda dilekte bulunmadan önce şükretmesi gerektiğini söylüyorum. Doğru nefes alıp vermeyi öğrendi. Birlikte yoga yapıyoruz. Almila da benim olgun dönemime denk geldi. İsmini Almila koymamın nedeni Bektaşilikte ‘kutsal amaç’ anlamına gelmesi.

Darma felsefesini açıklar mısınız?
Darma ruhun karmada, tekamülünde ilerlerken ulaşması gereken misyon noktası diyebilirim. Bir insanın darması muhteşem bir çocuk yetiştirmek ya da bir insanın hayatını kurtarmak da olabilir.

Şifa vermeyi deniyor musunuz?
Ellerimde şifa çakraları vardır, Amerika’da dokunuşla iyileştirme eğitimi aldım iki sene. İçgüdüsel olarak da yatkınım. Arkadaşlarımın bedeninde de çıkıkları yerleştirdiğim oluyor.
Ruh beden ve zihin dengesini kurmak hayalleri gerçekleştirmek de etkili mi?
Kesinlikle etkili.

Ruhanilik ve mistiklik demek aynı zamanda organiklik, saf bir düşünüş mü demek?
Hepimizin içinde muazzam bir buda var. Çocuklukta yaşadığımız anlarla ki ben de çok var bu o Buda’nın üstü bir çamurla kaplanıyor. Buradaki Buda aslında ruhu temsil ediyor. Biz ruhumuzun kendini ifade etmesine izin verebirsek, bütün öfke ve acılardan kurtarabilirsek bu hayatta fiziksel olarak hayal ettiğimiz her şeye sahip olabiliriz. Bu iş de olabilir, kariyer de, eş de olabilir.

 

EN ÇOK OKUNANLAR

Nisan Ayı Burç Yorumları
Nisan Ayı Burç Yorumları

Nisan Ayı Burç Yorumları

34 dakika okunma süresi
Podyumlardan İlhamla 10 Makyaj Trendi
Podyumlardan İlhamla 10 Makyaj Trendi

Podyumlardan İlhamla 10 Makyaj Trendi

1 dakika okunma süresi
En İyi Polo Kazak Stilleri
En İyi Polo Kazak Stilleri

En İyi Polo Kazak Stilleri

1 dakika okunma süresi
Kapıda Vize ile Ziyaret Edebileceğiniz Yunan Adaları
Kapıda Vize ile Ziyaret Edebileceğiniz Yunan Adaları

Kapıda Vize ile Ziyaret Edebileceğiniz Yunan Adaları

12 dakika okunma süresi
2024 İlkbahar/Yaz Çanta Trendleri
2024 İlkbahar/Yaz Çanta Trendleri

2024 İlkbahar/Yaz Çanta Trendleri

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

BU YAZ KİM, NE OKUYOR?
BU YAZ KİM, NE OKUYOR?

BU YAZ KİM, NE OKUYOR?

GALERİ SELVİN 30 YILI GERİDE BIRAKIYOR
GALERİ SELVİN 30 YILI GERİDE BIRAKIYOR

GALERİ SELVİN 30 YILI GERİDE BIRAKIYOR

İLHAMINI RENKLERDEN ALIYOR
İLHAMINI RENKLERDEN ALIYOR

İLHAMINI RENKLERDEN ALIYOR

ASLI PEHLİVANLARIN LÜKSLERİ
ASLI PEHLİVANLARIN LÜKSLERİ

ASLI PEHLİVANLARIN LÜKSLERİ

DELFINA DELETTREZ FENDI İSTANBULDAYDI
DELFINA DELETTREZ FENDI İSTANBULDAYDI

DELFINA DELETTREZ FENDI İSTANBULDAYDI

GÜL AĞIŞIN LUG VON SIGA HİKAYESİ
GÜL AĞIŞIN LUG VON SIGA HİKAYESİ

GÜL AĞIŞIN LUG VON SIGA HİKAYESİ

MÜZİĞİNİN ZİRVESİNDE NİLÜFER
MÜZİĞİNİN ZİRVESİNDE NİLÜFER

MÜZİĞİNİN ZİRVESİNDE NİLÜFER

AURELIE BIDERMANN’IN LÜKSLERİ
AURELIE BIDERMANN’IN LÜKSLERİ

AURELIE BIDERMANN’IN LÜKSLERİ

MÜCEVHERİN DAHİ İSMİ SEVAN BIÇAKÇI
MÜCEVHERİN DAHİ İSMİ SEVAN BIÇAKÇI

MÜCEVHERİN DAHİ İSMİ SEVAN BIÇAKÇI

FİKRET ORMAN KIZLARI ONUNLA GURUR DUYUYOR
FİKRET ORMAN KIZLARI ONUNLA GURUR DUYUYOR

FİKRET ORMAN KIZLARI ONUNLA GURUR DUYUYOR

GIS PROJECT 2017 İLHAM VEREN ROL MODELLER
GIS PROJECT 2017 İLHAM VEREN ROL MODELLER

GIS PROJECT 2017 İLHAM VEREN ROL MODELLER

BERRİN OKÇU İLE GEÇMİŞE YOLCULUK
BERRİN OKÇU İLE GEÇMİŞE YOLCULUK

BERRİN OKÇU İLE GEÇMİŞE YOLCULUK