GÜRAL ŞİRKETLER GRUBU YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI HARİKA GÜRAL

Başarılarının amatör ruhla çalışan profesyonel bir ekip olmak olduğunu vurgulayan Harika Güral yönetici olarak işin her safhasında yer almayı seviyor. Dünyadaki trendleri takip eden yönetici mesai arkadaşlarını özenle seçiyor.

ABONE OL
21 Ekim 2015 Çarşamba 11:33 | Son Güncellenme:
20 dakika okunma süresi
GÜRAL ŞİRKETLER GRUBU  YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI HARİKA GÜRAL

Güral Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Harika Güral ile yeşilin içinde doğaya zarar vermeden oluşturdukları otellerini, World Luxury Award ödülünü alan spa’larını, ekolojik beslenmeye verdikleri önemi ve sundukları resort otel imkanlarını konuştuk.


Eğitiminizden ve işe ilk başlama sürecinizden bahseder misiniz?
Ben önce işletme, ardından  finans eğitimi aldıktan sonra aile şirketlerimizden birisi olan Güral Porselen’de çalışmaya başladım. Zaman içerisinde yetki ve sorumluluklarım arttı. Turizm grubumuz yeniden yapılanma sürecine girdiğinde Güral Premier Tekirova’nın 2 sene süren inşaatında bizzat bulunarak turizm gibi son derece dinamik ve gelişmeye açık olan bu güzel sektöre giriş yaptım. Eğitimimin dışına çıkmaya zorlayan, tamamen insan ilişkileri üzerine kurulu, sabrın ve hızlı karar verip, hızlı uygulamanın büyük önem taşıdığı, çalışma saatlerinin  son derece uzun, insanın sınırlarını oldukça zorlayan bu sektörü çok sevdim. 


Güral Premier Hotels bünyesinden bulunan otellerinizden bahseder misiniz? 
Güral Premier Hotel Tekirova ve Güral Premier Hotel Belek olmak üzere Antalya bölgesinde 2 otel ile hizmet veriyoruz.


Güral Premier Hotel Belek’te iki yıl süren bir yenilenme çalışması oldu neler yaptınız?
Biz Güral Premier Hotel Belek’i yenilemedik, baştan aşağı tekrar yarattık. Doğayla iç içe, ağaç boyunu geçmeyen, 2 ve 3 katlı Osmanlı-Selçuklu mimarisinin özelliklerini taşıyan konaklarda, yeşillikler içinde, denize sıfır konumuyla hizmet veriyor. 80 adet özel havuz alanları bulunan suit odalar ve standart odalarının yanında sessizliği tercih eden misafirlerimiz için denize sıfır veranda ve teras alanları bulunan pavilyonlarımız mevcut. Otelimizin plajında 17 adet lüks pavilyon bulunmaktadır. İki adet de içinde mutfağı, banyosu, sinema sistemi, barı, güneşlenme terası bulunan ultra lüks pavilyonumuz var. Biz konforlu, donanımlı ve her detayın düşünüldüğü bir tatil isteyenlerin ilk tercih ettiği tesislerden birisiyiz. Özellikle çocuklu ailelerin ilk tercihiyiz diyebiliriz. Aileler iki katlı Göl Evleri’nde kendine ait havuzuna girerken, çocuklar içeride uyuyabiliyor.


Çocuklar için hazırladığınız Happyland alanınızdan bahseder misiniz?
 ‘Happyland’ alanı çocuk misafirlerimiz için özel olarak tasarlandı. Happyland içinde, çocuklara özel bir oyun alanı, çocuk restoranı, bakım ve emzirme odaları, uyku odaları, teenager kulubü, DVD salonu, çocuk tuvaletleri, bebek plajı ve kum havuzu bulunuyor. Çocuk restoranımız, çocukların kendi boyutlarında sandalye ve masalardan oluşuyor, sağlıklı yemeklerle hizmet veriyor. Aileler çocuklarını profesyonel çocuk eğitmenlerine emanet edebiliyor. 09.00’dan 23.00’e dek çocuk bakım hizmeti sunuyoruz. Her yaş grubunun kendine ait bir oyun odası var. Ana restoranımızla eş zamanlı olarak yemek servisi sağladığımız Aquapark’ta, dev bir alana yayılmış olan su oyunları parkımızda hem büyükleri hem de çocukları düşündük.


Güral Premier Belek eğlence ve oyun ve spor alanında ne gibi imkanlar sunuyor? 
 ‘Aqupark’ımızda herkesin ayrı ayrı zevk alabileceği farklı aktivite havuzlarımız var. Beach bar’ların bulunduğu sahilde konumlanan, açılıp kapanabilen çatısı ile Party Lounge alanı ve 50’den fazla oyun makinesinin bulunduğu GameLand ile her yaş grubunu bu otelde memnun edebiliyoruz. Çocuk festivali, dünyaca ünlü show ve müzikallerin sahnelendiği dev sahnesi, animasyon aktiviteleri, profesyonel altyapıya sahip toprak tenis kortları, voleybol sahaları, step ve aerobik alanı, su sporları, açık/kapalı geniş havuz alanları ve son teknoloji ekipmanlar ile donatılmış Quu Fitness salonumuz ile her ayrıntının özenle düşünüldüğü bir tatil konsepti sağlıyoruz.

 


Güral Premier Hotels’te bulunan ödüllü Quu Spa’nızdan bahseder misiniz?
Dünyanın en prestijli spa ödülü ‘World Luxury Spa Awards’ı dördüncü kez alarak, 2015’te de hem Türkiye’de hem Avrupa’da ‘En Lüks Spa’ seçilen Quu Spa, dünyanın çeşitli ülkelerinden getirilen, alanlarında uzman terapistlerimiz ve organik ürünlerle bir spa’dan çok daha fazlası aslında. Quu Spa, Avrupa ve Uzak Doğu masajları, Türk hamamından, güzellik uygulamalarına kadar geniş bir skalada hizmet veriyor. Özel olarak seçilmiş, dünyanın çeşitli ülkelerinden getirilen, alanlarında uzman terapistlerle ve yüzde 100 organik bileşenlere sahip ürünleriyle hizmet veriyor. Quu Spa da toplam 23 tane masaj odası bulunuyor. 


Güral Premier Hotel Belek’te Osmanlı-Selçuklu mimarisinin özelliklerini taşıyan konaklar mevcut. Bu mimari tercih nasıl şekil aldı ve özellikleri neler?
Biz 12 ay hizmet veren bir otel olmak yerine, sezonun izin verdiği süre zarfında hizmet veren bir ‘Resort Otel’ olmayı  tercih ettik. Resepsiyon ile bağlantılı odalarımız yok. Bu bize büyük kütle bina yapısından uzaklaşıp birbirine mesafesi olan, bu sebeple mahremiyetin yüksek olduğu, 2-3 katlı, yeşillikler içinde bir anda beliriveren Osmanlı -Selçuklu tarzı konaklar ile misafirlerimize egzotik bir mekan yaratma şansı tanıdı. Güral Premier Belek’te doğal yeşillik son derece güçlü. Konakların yerleşimini kağıt üstünde yaptıktan sonra inşaat alanında keşife çıktıktan sonra belirlediğimiz bölgelerde yaşlı ağaçlar olduğunu gördük. Doğayı bize göre şekillendirmektense, kendimizi doğaya doğru şekillendirmeyi tercih ettik ve yeşil alan dışında kalan yerlere konaklarımızı konumlandırdık. Aynı durumu doğal çam ormanı içinde yer alan Güral Premier Tekirova’da tecrübe ettik. Bu sebeple her iki otelimizde de bazı konaklar birbirine daha yakın iken bazıları oldukça uzaktır. Biz Türküz ve bununla gurur duyuyoruz. Geleneksel değerlerimize sahip çıkıp onları doğru şekilde tanıtmanın görevimiz olduğuna inanıyoruz. Selçuklu-Osmanlı mimarisini kullanmamızın ana sebebi budur.  

 

Göl evleriniz için neler söylersiniz?
İki katlı ‘Göl Evleri’mizin  önünde kendi özel havuzları var. Bu konaklar özellikle çocuklu aileler tarafından çok talep ediliyor. Uyku saati gelen çocuklar odada uyurken ebeveynler odalarının hemen önünde bulunan sakin havuzlarda tatillerinin keyfini çıkarabiliyorlar. Yeşillikler içine yayılan 2-3 katlı konaklar şehir hayatından bunalan insanları tatilin bir parçası olup dertlerini geride bırakmaya davet ediyor. 


Güral Premier Hotel Belek ekolojik beslenme öncelikli bir otel. Bu ekolojik beslenmenin özellikleri nedir?
Ekolojik beslenmenin mimarı aslında Avukat olan annem Nesrin Güral’dır. Annem yıllarca sağlık konusuna çok büyük önem verdi. GDO’lu (Genetiği değiştirilmiş organizmalar) beslenmenin ne kadar büyük zararlara yol açtığının farkında olduğu için ailesini doğal, hormonsuz, GDO’suz yiyeceklerle besleyebilmek için ekolojik tarıma girdi. Doğal yapıya zarar vermeyen Salem keçileri ithal ettik. Beyaz hindiler besliyoruz. Beslenmesi son derece pahalı olduğu halde son derece az süt veren, ekonomik açıdan köylüyü zor durumda bıraktığı için artık tercih edilmeyen mandaları korumaya aldık. Köyde bizim adımıza manda besleniyor. Biz de onun değerli ve lezzetli olan sütünden gerçek manda kaymağı elde ediyoruz. Annemin son projesi kantalup adı verilen, daha çok İtalya’da görmeye alışkın olduğumuz kabuğu oldukça ince, içi turuncuya yakın bir renkte olup oldukça lezzetli olan bu kavun cinsini Ege’de yeniden yetiştirilir hale getirmek. Bu uğurda İtalya’dan genetiği ile oynanmamış tohumlar aldık. Biz annemin ailesine en iyisini sunmak için başlattığı ekolojik tarımı değerli müşterilerimize sunmaya karar verdik ve Güral’a yakın bir bölgede arazi aldık. Kendi tarlamızda ekolojik olarak yetiştirdiğimiz ürünlerimizi her gün değerli misafirlerimize sunuyoruz. 


Güral Otelleri olarak farkınızı nasıl tanımlıyorsunuz?
Antalya kıyı şeridinde birbirinden değerli işletmeler var. Hepsi Türk turizmine büyük katkıda bulunuyorlar. Onların arasından sıyrılmak için her gün amatör ruhla profesyonelce çalışıyoruz. Güral Premier Belek ve Güral Premier Tekirova otellerimizin birbirinden bağımsız ağaç boylarını geçmeyen 2-3 katlı binalar ile yatay yapılaşma ile inşa edilmiş konaklarımız sayesinde misafirlerimize doğa ve yeşil ile iç içe geçmiş ferah alanlar sunuyoruz. Güral Premier olarak turizm sektöründe lider bir marka olmanın yolunun kaliteli hizmet üretmekten geçtiğini inanıyoruz. Bu doğrultuda rakiplerimizin bir adım önüne geçebilmek için devasal büyüklükte Aqua parklar, muhteşem çocuk kulüpleri, zengin büfelerimizin sergilendiği restoranlar, profesyonel ekibimizle misafirlerimizin eğlenmeleri için çeşit çeşit eğlence mekanları inşaa ettik. Her yıl ‘World Luxury Awards’ Ödülü’nü kazanarak kırılması zor bir rekora imza atan Quu Spa’mız bizi rakiplerimizden ayıran en büyük özelliklerimizden birisidir diyebiliriz. Ayrıca müşteriyi mutlu etmek için mutlu çalışanlara sahip olmamız gerektiğini düşünüyoruz.


Çalışanlarınızın koşulları için neler söylersiniz?
Çalışanlarımız 2 kişilik odalarda, içinde yüzme havuzunun, kütüphanenin de olduğu 4 yıldızlı otel seviyesinde olan tesislerimizde konaklıyorlar. Çalışan sirkülasyonunun çok yüksek olduğu bir sektörde çalışanlarımıza verdiğimiz değer ile sirkülasyonu minimumda tutmayı başardık. 

 


Grubunuzun hedeflerinden bahseder misiniz? Yönetici olarak kendinizi nasıl tanımlıyorsunuz?
Biz yeni  nesil yöneticiler çok şanslıyız çünkü arkamızda bize destek olan, güçlü bir  bilgi birikimine sahip bir nesil var. Bize düşen bu günün imkanlarını geçmişin tecrübeleri ile harmanlayıp doğru stratejileri belirleyip çok çalışmak. Ben başarının kişisel değil, ekip çalışması ile yakalacağına ve sürdürülebileceğine inanıyorum. Bu sebeple mesai arkadaşlarımı özenle seçiyorum. Ben talepkar bir yöneticiyim. Ekibimden beklentilerim yüksek, karşılığında onların da benden beklentileri yüksek oluyor. Bu sebeple her konuda kendimi geliştirmeye gayret ediyorum. Teknolojiden maksimum seviyede faydalanmaya gayret ederim. Dünyadaki trendleri eş zamanlı olarak takip ederim. Gün içinde kısa toplantılar yapıp herkesi dinlerim, bilgi akışına önem veririm, işin cinsine göre sorumluluğu dağıtırım. Günün sonunda ya da hafta sonunda sonucu görmek isterim. Ben ‘hands on’ diye tabir edilen, her safhasında işin bizzat içinde olmayı seven bir yöneticiyim. 


Çalıştığınız kişileri hangi özelliklere göre seçersiniz?
Amatör ruhla, profesyonel çalışan insanlar ile bir arada olmaya gayret ederim. İnsan öğrenmeye aç, öğrendiklerini uygulamaya hevesli olmalı! Alternatifli düşünmeye açık olan insanlar rüzgar tersten esmeye başladığında dümeni nereye kıracaklarını daha iyi kestirirler. 


Türkiye’nin turizmini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Turizmin kendi içinde çeşitlendirilmesi, fiyat odaklı deniz, kum, güneşe endeksli yaz ayına has kitle turizminin dışına çıkıp turizmin ülke genelinde 12 aya yayılması için çalışmalar yapmalıyız. Antalya bölgesi artık büyük tesis kaldırmıyor. Buraya yapılmak istenen yatırımları Ege gibi nispeten bakir bölgelerimize yönlendirmek bundan sonraki dönemlerde beklentilerinizin karşılanmasına yardımcı olacaktır Turizm sektörü en hızlı gelişme göstere sosyo-ekonomik olgu olma özelliğini sürdüren bir sektör olma özelliğini korumaktadır. Zira turizmin geliştiği bir ekonomide, bunun etkileri hem ekonomik hem de sosyal alanlarda kendini hissettirmektedir. Önümüzdeki yıllarda da turizm sektörümüzün önemi artarak devam edecektir.  


Bir otelin ağırladığı misafiri tekrar ağırlamasının sırrı nedir?
“Repeat guest” yani “Sürekli misafir” bir otelin başarısının göstergesidir. Bir haftalık tatile nerdeyse bir aylık kazancını yatıran misafir, her sene aynı özeni ve güler yüzü değişen istek ve ihtiyaçlarına karşılık verebilecek şekilde düzenlenmiş bir mekanda, insanlar yaşları kaç olursa olsun, aile sıcaklığını hissettikleri, tanıdıkları yerde olmayı arzu ederler. Bizim otellerimizde pek çok otelin aksine mesai arkadaşlarımızın çalışma süresi oldukça uzundur. 6 yıldır bünyemizde çalışanlar “Ben henüz yeniyim, sadece 5 yıldır buradayım” der. Misafirlerimiz ayrılırken çalışanlarımızla seneye yeniden görüşmeye söz vererek ayrılıyorlar. Bunu görmek bizim için oldukça gurur verici. Uzun süre aynı personel ile çalışabilmek için biz Güral olarak insan kaynaklarına yatırım yapıyoruz. Müşteri memnuniyeti çalışan memnuniyetinden geçer. İş yerinde mutlu olan insan işini severek, güler yüzle yapar. 


Mesleğinizle ilgili gercekleşmesini istediğiniz bir hayaliniz var mı? 
Yıllardır kıyı turizmi dışına çıkıp İstanbul’da şehir otelciliğine girme arzusundayız. Fizibilite çalışmalarımızı tamamlamış olmamıza karşın kapanacağı söylenen Atatürk Havalimanı’na yakın arazilerimizdeki yatırımlarımızı erteledik. Havalimanın olmadığı Basın Ekspres yolunda nasıl bir iş oteli olabileceğini kestirmek güç. Gönlümüz Avrupa Yakası’nda olmasına karşın, Anadolu Yakası’nda yatak eksiği hala çok fazla. Otel yatırımlarına başlamamız için sabit bir kur oranına sahip olmak bizim için avantaj sağlayacaktır. Ne yazık ki giderlerimizin büyük kısmı dolar ve euro üzerinden… Turizm biraz ekonomi, biraz moral, biraz güven işidir. Ülkemizin üzerinde dolaşan kara bulutların dağılacağına, yatırım için uygun zamanın oluşacağına inanıyorum. Güral markasını şehir otelciliğine taşımak hayalini kurmaktan zevk aldığım projelerimizden bir tanesi.

 

Röportaj: Petek KIRBOĞA

EN ÇOK OKUNANLAR

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

1 dakika okunma süresi
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

3 dakika okunma süresi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

DELFINA DELETTREZ FENDI İSTANBULDAYDI
DELFINA DELETTREZ FENDI İSTANBULDAYDI

DELFINA DELETTREZ FENDI İSTANBULDAYDI

GÜL AĞIŞIN LUG VON SIGA HİKAYESİ
GÜL AĞIŞIN LUG VON SIGA HİKAYESİ

GÜL AĞIŞIN LUG VON SIGA HİKAYESİ

MÜCEVHERİN DAHİ İSMİ SEVAN BIÇAKÇI
MÜCEVHERİN DAHİ İSMİ SEVAN BIÇAKÇI

MÜCEVHERİN DAHİ İSMİ SEVAN BIÇAKÇI

İLHAMINI RENKLERDEN ALIYOR
İLHAMINI RENKLERDEN ALIYOR

İLHAMINI RENKLERDEN ALIYOR

ŞAMPİYON BABALAR
ŞAMPİYON BABALAR

ŞAMPİYON BABALAR

GELİNLİK TASARIMCISI GALIA LAHAV: “SOPHIA LOREN’İ GİYDİRMEK İSTERDİM”
GELİNLİK TASARIMCISI GALIA LAHAV: “SOPHIA LOREN’İ GİYDİRMEK İSTERDİM”

GELİNLİK TASARIMCISI GALIA LAHAV: “SOPHIA LOREN’İ GİYDİRMEK İSTERDİM”

GALERİ SELVİN 30 YILI GERİDE BIRAKIYOR
GALERİ SELVİN 30 YILI GERİDE BIRAKIYOR

GALERİ SELVİN 30 YILI GERİDE BIRAKIYOR

FİKRET ORMAN KIZLARI ONUNLA GURUR DUYUYOR
FİKRET ORMAN KIZLARI ONUNLA GURUR DUYUYOR

FİKRET ORMAN KIZLARI ONUNLA GURUR DUYUYOR

YONCA EBUZZİYA İLE KAPALIÇARŞI'DA BİR GÜN
YONCA EBUZZİYA İLE KAPALIÇARŞI'DA BİR GÜN

YONCA EBUZZİYA İLE KAPALIÇARŞI'DA BİR GÜN

GIS PROJECT 2017 İLHAM VEREN ROL MODELLER
GIS PROJECT 2017 İLHAM VEREN ROL MODELLER

GIS PROJECT 2017 İLHAM VEREN ROL MODELLER

SERRA KASLOWSKİ "TUTKU DOLU BİR HAYAT"
SERRA KASLOWSKİ "TUTKU DOLU BİR HAYAT"

SERRA KASLOWSKİ "TUTKU DOLU BİR HAYAT"

EMMA SHAPPLIN İLE KAPADOKYADA
EMMA SHAPPLIN İLE KAPADOKYADA

EMMA SHAPPLIN İLE KAPADOKYADA