CENNET KOYUNDA ZEYTİN AĞAÇLARIYLA ÇEVRİLİ MANDARİN ORIENTAL

Bodrum’da sağlıklı yaşam, güzellik ve masaj programlarımızla misafirlerimize eşsiz bir deneyim yaşatan Mandarin Oriental Cennet koyunun tüm güzelliklerini sunuyor.

ABONE OL
22 Temmuz 2015 Çarşamba 13:58 | Son Güncellenme:
12 dakika okunma süresi
CENNET KOYUNDA ZEYTİN AĞAÇLARIYLA ÇEVRİLİ  MANDARİN ORIENTAL

Mandarin Oriental Türkiye Bölge Genel Müdürü Nejat Sarp ile Cennet koyunda bulunan lüks ve huzur dolu Bodrum otellerini konuştuk. Grubun ilk resort özelliğinde olan oteli İtalyan tasarımcı Antonio Citterio’nun imzasını taşıyor. 
Tesisiniz Bodrum’un neresinde yer alıyor? Ulaşım imkanları nelerdir?
Mandarin Oriental Hotel Group’un Avrupa’daki ilk resort oteli olan Mandarin Oriental, Bodrum, Göltürkbükü Cennet Koyu’nda, 600 dönüm arazi üzerinde yer alıyor. Zeytin ağaçları ve çam ormanlarıyla çevrili, 2 km sahil şeridinde, 2 özel koya sahip otelimiz, Milas-Bodrum Havaalanı'na 45 dakika, Bodrum merkeze ise 30 dakika uzaklıkta. Limuzin, tekne veya helikopter ile havaalanı transferi de yapıyoruz. 

Konaklama anlamında müşterilerinizin seçenekleri nelerdir? Oda ve süitlerinizin özelliklerinden bahseder misiniz?
Otelimiz 72 metrekarelik Deniz Manzaralı Odaları ve 145 metrekarelik Akdeniz Süitleri ile Bodrum Yarımadası’nın en büyük metrekareli misafir odalarına sahip. Ege Denizi’nin güzelliğini gözler önüne seren güneşlenme alanları, teras ve balkonlara sahip, birçoğunda özel bahçe veya sonsuzluk havuzu bulunan 109 odamızla hizmet veriyoruz. 25 süit, 93 ile 426 metrekare arasında değişen 23 lüks daire ve 550 ile 640 metrekarelik iki presidential villanın da içinde yer aldığı tüm odalarımız, ödüllü İtalyan tasarımcı Antonio Citterio imzası taşıyor. Odalarımıza adım attığınız anda tik ağacı ve koyu renkli ahşapla çalışılmış yüzeyler, bölgedeki taş ocaklarından gelen natürel taşlar sayesinde doğallığı hissedebiliyorsunuz. Gerek süitlerimiz gerekse misafir odalarımız ile villalarımız samimi ve lüks bir yaklaşımla tasarlandı. Bahçe manzaralı ve deniz manzaralı 72 metrekarelik odalarımızda çift kişilik tek bir yatak veya tek kişilik iki yatak, rahat bir kanepe, büyük bir çalışma masası, geniş bir küvet, ikiz lavaboya ilave ayrı bir duşun yer aldığı geniş bir banyo bulunuyor. Aynı zamanda her odamızda, şezlonglar ve yemek alanına sahip teras veya balkonlar da mevcut.    

Süitlerinizden bahseder misiniz?
Süitlerimizin özellikleri ise metrekaresine bağlı olarak farklılıklar gösterebiliyor. Örneğin 94 metrekarelik, içinde çift kişilik büyük bir yatak bulunan “Mandarin Junior Süit”lerimizde, sonsuzluk havuzları ve duşlar var. 115 metrekarelik deniz manzaralı suitlerimizde özel havuzun yanı sıra çift kişilik tek bir yatağa sahip bir ebeveyn yatak odası, küçük bir mutfak ve ayrı bir misafir tuvaleti yer alıyor. 45 metrekarelik “Mediterranean Süit”lerimizde ise geniş bir ebeveyn yatak odası, küçük bir mutfak, oturma odası, makyaj ve bakım odası ile bir banyo bulunuyor.
Otelinizde yemek yeme imkânları nelerdir?
Denizin hemen yanı başında veya manzaralı teraslarımızda konumlanan 10 adet restoran ve barımızda dünyaca ünlü şeflerimizle yaratıcı lezzetleri misafirlerimize sunuyoruz. Executive Chef’imiz Uwe Faust’un yönetimindeki mutfaklarda hazırlanan lezzetleri, hem otel misafirlerimizin hem de Bodrum'da ayrıcalıklı bir yemek deneyimi arayan misafirlerimizin beğenisine sunuyoruz. 

Müşterilerinize sunduğunuz sağlıklı yaşam olanaklarından bahseder misiniz?
Toplam 2.700 metrekarelik alana sahip spamız “The Spa at Mandarin Oriental, Bodrum’da sağlıklı yaşam, güzellik ve masaj programlarımızla misafirlerimize eşsiz bir deneyim yaşatıyoruz. Yaklaşık üç ay önce İngiltere’nin dünyaca ünlü yaşam dergisi Tatler’ın düzenlediği Tatler Spa Awards’te ‘Yılın En Kışkırtıcı Spa’ ödülünü aldık. Spa’mızda Aromatherapy Associates tarafından Mandarin Oriental için özel olarak geliştirilen ürünleri kullanıyoruz. Terapiye başlamadan önce misafirlerimiz, özel danışmanlık hizmeti alarak kendi ihtiyaçlarına ve beklentilerine uygun bir terapi seçebiliyorlar. Spa bakım ve terapilerinin özel fitness dersleri ile birleştirildiği kişiselleştirilmiş programlar da hazırlanıyor. Amacımız misafirlerimize ‘kişiye özel’ deneyim yaşatmak. Bu nedenle merkezimizde kişiye özel terapiler de sunuyoruz. Açıldığımız tarihten bugüne kadar ayurveda, iridoloji ve detoks konusunda dünyaca tanınmış guruları spa’mızda ağırlayarak özel programlar da düzenledik. 

Tesisinizde müşterilerinizin boş zamanlarını geçirmek için ne gibi seçenekleri var?
Otelimizde misafirlerimizin boş zamanlarını geçirmek için çok sayıda seçeneği olduğunu söyleyebilirim. Su sporları merkezimizde scubadiving ve şnorkelle dalmadan, yelken ve balık tutmaya kadar konuklarımızı birçok aktivite ile buluşturuyoruz. İki tenis kortu ve bir basketbol sahası, Cennet Koyu'nu çevreleyen bir koşu parkuru ve yemyeşil yamaçlara kurulu yüzme havuzları da misafirlerimize sunduğumuz spor olanakları arasında. Aynı zamanda özel programlar geliştiren “Panda Kids Club” ile “Çocuk Oyun Alanı”nda minik misafirlerimizin eğlenceli saatler geçirmesini sağlıyoruz. 
Otelinizde ne gibi sosyal aktiviteler düzenliyorsunuz?
Geçtiğimiz yıldan itibaren Babylon’un işletmesini üstlendiği Juju Bar, misafirlerimize Buddha-Bar, Hotel Costes gibi mekânların ünlü DJ’leri ile tadına doyulmaz bir müzik ziyafeti yaşatıyor. Yine resort binamızda yer alan Mandarin Bar, rafine ve rahat atmosferiyle akşam yemeği öncesinde ve sonrasında sosyalleşmek için ideal bir alternatif yaratıyor.
Müşterilerinizden aldığınız geri dönüşler nasıl?
Mandarin Oriental Hotel Group olarak felsefemiz misafirlerimize ‘kişiye özel’ deneyim yaşatmak. Cennet Koyu’ndaki benzersiz konumumuz, ödüllü spamız, farklı restoranlarımızda sunduğumuz yiyecek ve içecek seçeneklerimiz, Bodrum Yarımadası’nın en büyük metrekaresine sahip misafir odalarımız ve deneyimli ekibimiz ile kusursuz bir hizmet anlayışıyla hizmet veriyoruz. Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında konuklarımızı ağırlamaya başladık, bu bir sene içinde misafirlerimizden aldığımız yorumlar bizi çok mutlu ediyor. 
Oteliniz için yapmayı planladığınız yenilikler var mı?
Bu yaz mevcut olan yeme içme mekânlarımız arasına bir yenisini daha ekledik ve Bodrum Balıkçısı’nı açtık. Muhteşem bir restoran oldu. Aynı zamanda geleneksel Türk mezeleri, kömür ateşinde pişmiş lezzetler ve Türk tatlılarını sunacağımız yeni bir restoranı, Veranda’yı hizmete açtık. 
Otel konukları yeme içme anlamında ne gibi seçeneklere sahip?
Mandarin Oriental, Bodrum’da İtalyan mutfağından, geleneksel Türk mutfağına, çağdaş Japon restoranından, balık lokantasına dek yeme-içme alanında birçok seçeneğe sahibiz. Bu yaz açtığımız Bodrum Balıkçısı Türk mutfağına özgü mezeleri, balık ve deniz mahsulleriyle balık tutkunlarının şimdiden vazgeçilmez mekânları arasına girdi.  Bölgedeki en iyi Türk kahvaltısını sunan restoranımız Sofra’nın büfesinde fırından yeni çıkmış ekmekler ve hamur işleri, organik tavukların sipariş üzerine istendiği gibi pişirilen yumurtaları, bölgede üretilen organik bal ve reçeller, butik yerli üreticilerden seçtiğimiz zeytin ve peynirler, ev yapımı yoğurt ve tereyağı yer alıyor. Assagio, öğle ve akşam yemeklerinde İtalyan mutfağının en güzel örneklerini eşsiz manzarası eşliğinde servis ediyor. Mandarin Oriental, Bodrum’un maviyi yeşille buluşturan iki plajından birinde konumlanan JuJu Bistro, zeytin ağaçları altında, açık havada yemek zevkini yeniden tanımlıyor. İşletmesini Babylon’un üstlendiği, 2014 yazına damgasını vuran popüler JuJu Beach’de konumlanan ve öğle yemeklerinde servis veren restoran, leziz Türk mutfağından örnekler sunuyor. Kurochan’da, çağdaş Japon mutfağının birbirinden lezzetli örnekleri servis ediliyor. Juju By Babylon’un, denizin hemen üzerinde, geniş bir iskele üzerine konumlanan alanı Juju Bar, stil sahibi tentesinin gölgesinde öğle yemeği ve sonrası için rahat bir ortam sağlarken misafirlere gün batımıyla birlikte tadına doyulmaz bir müzik ziyafeti yaşatıyor. Ana plajımızdaki Blue Beach Bar & Club, servis ettiği salatalar, tempuralar, sandviç çeşitleri, leziz tatlılar, ev yapımı dondurma ve sorbeleri ile beğeni kazanıyor. Akşam yemeği servisini Veranda Restoran olarak veren mekânda geleneksel Türk mezeleri, kömür ateşinde pişirilmiş özel lezzetler, geleneksel Türk tatlıları bulunuyor.
Otelinizin benimsediği belli bir mutfak var mı?
Otelimizde geleneksel Türk mutfağından, İtalyan ve çağdaş Japon mutfağına dek değişik mutfakları misafirlerimizle buluşturuyoruz. Belirli bir mutfağın benimsenmesinden ziyade farklı restoranlarımızla farklı kültürleri yansıtıyoruz. 

Röportaj: Petek KIRBOĞA

EN ÇOK OKUNANLAR

Kapıda Vize ile Ziyaret Edebileceğiniz Yunan Adaları
Kapıda Vize ile Ziyaret Edebileceğiniz Yunan Adaları

Kapıda Vize ile Ziyaret Edebileceğiniz Yunan Adaları

12 dakika okunma süresi
Podyumlardan İlhamla 10 Makyaj Trendi
Podyumlardan İlhamla 10 Makyaj Trendi

Podyumlardan İlhamla 10 Makyaj Trendi

1 dakika okunma süresi
Nisan Ayı Burç Yorumları
Nisan Ayı Burç Yorumları

Nisan Ayı Burç Yorumları

34 dakika okunma süresi
En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler
En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

18 dakika okunma süresi
Boyner İstinyePark İstanbul Mağaza Daveti
Boyner İstinyePark İstanbul Mağaza Daveti

Boyner İstinyePark İstanbul Mağaza Daveti

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

MÜZİĞİNİN ZİRVESİNDE NİLÜFER
MÜZİĞİNİN ZİRVESİNDE NİLÜFER

MÜZİĞİNİN ZİRVESİNDE NİLÜFER

BERRİN OKÇU İLE GEÇMİŞE YOLCULUK
BERRİN OKÇU İLE GEÇMİŞE YOLCULUK

BERRİN OKÇU İLE GEÇMİŞE YOLCULUK

GÜL AĞIŞIN LUG VON SIGA HİKAYESİ
GÜL AĞIŞIN LUG VON SIGA HİKAYESİ

GÜL AĞIŞIN LUG VON SIGA HİKAYESİ

MÜCEVHERİN DAHİ İSMİ SEVAN BIÇAKÇI
MÜCEVHERİN DAHİ İSMİ SEVAN BIÇAKÇI

MÜCEVHERİN DAHİ İSMİ SEVAN BIÇAKÇI

BU YAZ KİM, NE OKUYOR?
BU YAZ KİM, NE OKUYOR?

BU YAZ KİM, NE OKUYOR?

GELİNLİK TASARIMCISI GALIA LAHAV: “SOPHIA LOREN’İ GİYDİRMEK İSTERDİM”
GELİNLİK TASARIMCISI GALIA LAHAV: “SOPHIA LOREN’İ GİYDİRMEK İSTERDİM”

GELİNLİK TASARIMCISI GALIA LAHAV: “SOPHIA LOREN’İ GİYDİRMEK İSTERDİM”

SERRA KASLOWSKİ "TUTKU DOLU BİR HAYAT"
SERRA KASLOWSKİ "TUTKU DOLU BİR HAYAT"

SERRA KASLOWSKİ "TUTKU DOLU BİR HAYAT"

YONCA EBUZZİYA İLE KAPALIÇARŞI'DA BİR GÜN
YONCA EBUZZİYA İLE KAPALIÇARŞI'DA BİR GÜN

YONCA EBUZZİYA İLE KAPALIÇARŞI'DA BİR GÜN

FİKRET ORMAN KIZLARI ONUNLA GURUR DUYUYOR
FİKRET ORMAN KIZLARI ONUNLA GURUR DUYUYOR

FİKRET ORMAN KIZLARI ONUNLA GURUR DUYUYOR

EMMA SHAPPLIN İLE KAPADOKYADA
EMMA SHAPPLIN İLE KAPADOKYADA

EMMA SHAPPLIN İLE KAPADOKYADA

AURELIE BIDERMANN’IN LÜKSLERİ
AURELIE BIDERMANN’IN LÜKSLERİ

AURELIE BIDERMANN’IN LÜKSLERİ

DELFINA DELETTREZ FENDI İSTANBULDAYDI
DELFINA DELETTREZ FENDI İSTANBULDAYDI

DELFINA DELETTREZ FENDI İSTANBULDAYDI