2024 Cannes Film Festivali Altın Palmiye Adayları

Ana yarışma jürisinde Ebru Ceylan'ın da bulunduğu, jüri başkanlığını ise Greta Gerwig'in üstlendiği 2024 Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye için yarışan filmler bir arada.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
3 Mayıs 2024 Cuma 11:54 | Son Güncellenme:
16 dakika okunma süresi
77. Cannes Film Festivali Altın Palmiye Adayları

2024 Cannes Film Festivali Hakkında Merak Edilenler:

77. Cannes Film Festivali, 14-25 Mayıs 2024 tarihleri arasında düzenleniyor. Yönetmen ve oyuncu Greta Gerwig'in ana yarışma için jüri başkanı olarak görev yaptığı Cannes Film Festivali'nin 2024 yılı jürisinde ülkemizden senarist ve oyuncu Ebru Ceylan da yer alıyor. Oyuncu Camille Cottin'in açılış ve kapanış törenlerinin sunuculuğunu üstlendiği festival jürisindeki diğer isimler arasında J.A. Bayona, Pierfrancesco Favino, Lily Gladstone, Eva Green, Hirokazu Kore-eda, Nadine Labaki, Omar Sy yer alıyor. 2024 yılı Cannes Film Festivali'nde büyük ödül Altın Palmiye için 22 film yarışıyor.


2024 Cannes Film Festivali Altın Palmiye Adayı Filmler:

1. All We Imagine as Light (2024)

Yönetmen: Payal Kapadia

Oyuncular: Kani Kusruti, Divya Prabha, Chhaya Kadam

Dram türündeki "All We Imagine as Light" filminde, Mumbai'de yaşayan Hemşire Prabha'nın rutini, ayrı yaşadığı kocasından beklenmedik bir hediye almasıyla bozuluyor. Genç ev arkadaşı Anu ise erkek arkadaşıyla yakınlaşmak için şehirde boşuna bir yer bulmaya çalışıyor.


2. Anora (2024)

Yönetmen: Sean Baker

Oyuncular: Mikey Madison, Yura Borisov, Ivy Wolk

Sean Baker'ın yazıp yönettiği ve New York ve Las Vegas'ta çekilen "Anora" filmi, bir seks işçisi hakkında bir dram-komedi.


3. Bird (2024)

Yönetmen: Andrea Arnold

Oyuncular: Barry Keoghan, Franz Rogowski, James Nelson-Joyce

Dram türündeki "Bird" filminde Bailey, kardeşi Hunter ve onları kuzey Kent'teki bir gecekonduda tek başına büyüten babası Bug ile birlikte yaşamaktadır. Bug'ın onlara ayıracak fazla zamanı yoktur. Bailey ise ilgi ve macerayı başka yerlerde arar.


4. Diamant Brut, Wild Diamond (2024)

Yönetmen: Agathe Riedinger

Oyuncular: Malou Khebizi, Idir Azougli, Andréa Bescond

Dram türündeki "Diamant Brut (Wild Diamond)" filminde, 19 yaşındaki Liane, annesi ve kız kardeşiyle birlikte Fransa'nın güneyindeki Fréjus'de yaşamaktadır. Güzellik ve yıldız olma hevesiyle yanıp tutuşan Liane, "Mucize Adası" adlı bir reality şovun seçmelerine katılır.


5. Emilia Pérez (2024)

Yönetmen: Jacques Audiard

Oyuncular: Zoe Saldana, Selena Gomez, Edgar Ramirez

Komedi, suç ve müzikal türlerindeki "Emilia Pérez" filmi, bugünün Meksikasında geçiyor. Avukat Rita, beklenmedik bir teklif alır. Korkulan bir kartel patronunun işinden emekli olmasına ve her zaman hayalini kurduğu kadın olarak sonsuza dek ortadan kaybolmasına yardım etmelidir.


6. Feng Liu Yi Dai, Caught by the Tides (2024)

Yönetmen: Jia Zhang-Ke

Oyuncular: Tao Zhao, You Zhou, Xu Changchu

Dram türündeki "Feng Liu Yi Dai (Caught by the Tides)" filminde, Çinli bir kadın sessizlik içinde kendi kendine yaşamaktadır, şarkılar ve danslarla refah içindeki Belle Epoque'u kutlar.


7. Grand Tour (2024)

Yönetmen: Miguel Gomes

Oyuncular: Jani Zhao, Lang Kha Tran, Gonçalo Waddington

Dram türündeki tarihi film "Grand Tour"da, bir devlet memuru olan Edward, 1917'de Rangoon'daki düğün günlerinde nişanlısı Molly'den kaçar. Bunun üzerine Edward'ın seyahatleri paniğin yerini melankoliye bırakır. Evlenmeye kararlı Molly ise onun kaçışıyla eğlenerek Asya'da peşine takılır.


8. Kinds of Kindness (2024)

Yönetmen: Yorgos Lanthimos

Oyuncular: Emma Stone, Jesse Plemons, Willem Dafoe, Margaret Qualley, Hong Chau, Joe Alwyn, Mamoudou Athie, Hunter Schafer

Komedi ve dram türlerindeki "Kinds of Kindness" filminde, bir adam önceden belirlenmiş yolundan kurtulmaya çalışır; bir polis, karısının boğulma tehlikesinden döndükten sonraki davranışlarını sorgular ve bir kadın, ünlü bir ruhani rehber olacağı kehanetinde bulunulan olağanüstü bir kişiyi arar.


9. L'Amour Ouf, Beating Hearts (2024)

Yönetmen: Gilles Lellouche

Oyuncular: Adèle Exarchopoulos, François Civil, Raphaël Quenard

Komedi, dram ve müzikal türlerindeki "L'Amour Ouf (Beating Hearts)" filmi, iki insan arasındaki imkansız bir ilişkiyi takip ediyor. Üst-orta sınıf bir aileden gelen bir kız ve mütevazı bir geçmişe sahip bir erkek, aşık olurlar ama ayrı düşerler; erkek sonunda bir suçlu olur ve 12 yılını hapiste geçirir.


10. La Plus Précieuse Des Marchandises, The Most Precious of Cargoes (2024)

Yönetmen: Michel Hazanavicius

Seslendirme Kadrosu: Jean-Louis Trintignant, Grégory Gadebois, Denis Podalydès

Dram ve animasyon türlerindeki "La Plus Précieuse Des Marchandises (The Most Precious of Cargoes)" filminde, savaşın yıktığı zamanlarda, fakir bir oduncu ve karısı büyük bir ormanda yaşamaktadır. Bir gün kadın, bir kız çocuğu bulur ve onu kurtarır. Bu durum, çiftin ve çocuğun yolunun kesişeceği kişilerin hayatında geri dönülmez bir değişim yaratır.


11. Limonov: The Ballad (2024)

Yönetmen: Kirill Serebrennikov

Oyuncular: Ben Whishaw, Masha Mashkova, Tomas Arana

Biyografi ve dram türlerindeki "Limonov: The Ballad" filmi, New York'ta bir serseri, Fransa'da bir sansasyon ve Rusya'da siyasi bir anti-kahraman haline gelen radikal Sovyet şairi Eduard Limonov'un hikayesini konu alıyor.


12. Marcello Mio (2024)

Yönetmen: Christophe Honoré

Oyuncular: Benjamin Biolay, Wilfried Capet, Catherine Deneuve

Komedi türündeki "Marcello Mio" filminde, bir oyuncu ve Marcello Mastroianni ile Catherine Deneuve'ün kızı olan Chiara'yı takip ediyoruz. Bir yaz Chiara, babası gibi yaşamaya karar verir. Onun gibi giyinir, konuşur ve nefes alır, öyle ki diğerleri ona "Marcello" demeye başlar.


13. Megalopolis (2024)

Yönetmen: Francis Ford Coppola

Oyuncular: Giancarlo Esposito, Nathalie Emmanuel, Aubrey Plaza, Shia LaBeouf, Adam Driver, Dustin Hoffman

Bilim kurgu ve dram türlerindeki "Megalopolis" filminde, bir mimar, yıkıcı bir felaketin ardından New York'u bir ütopya olarak yeniden inşa etmek ister.


14. Motel Destino (2024)

Yönetmen: Karim Ainouz

Oyuncular: Fabio Assunçao, Nataly Rocha, Iago Xavier

Gerilim türündeki "Motel Destino" filminde, kendisinin ölmesini isteyen bir sisteme karşı yaşayan genç bir adam ile ataerkilliğin kendi hayatına yönelik saldırılarına direnen bir kadın arasındaki aşkı izliyoruz.


15. Oh, Canada (2024)

Yönetmen: Paul Schrader

Oyuncular: Uma Thurman, Jacob Elordi, Richard Gere

Dram türündeki "Oh, Canada" filminde, Vietnam'da askerlik yapmamak için Kanada'ya kaçan 60 bin asker kaçağı ve firariden biri olan Leonard Fife, mitleştirilen hayatını mitolojiden arındırmak için tüm sırlarını paylaşıyor.


16. Parthenope (2024)

Yönetmen: Paolo Sorrentino

Oyuncular: Gary Oldman, Stefania Sandrelli, Luisa Ranieri

Dram ve fantastik türlerindeki "Parthenope" filminin ana karakteri Partenope, şehrinin adını taşıyan bir kadındır. Acaba kendisi bir siren mi yoksa bir efsane mi?


17. Pigen Med Nalen, The Girl with the Needle (2024)

Yönetmen: Magnus von Horn

Oyuncular: Vic Carmen Sonne, Trine Dyrholm, Besir Zeciri

Dram türündeki "Pigen Med Nalen (The Girl with the Needle)" filmi, 1919 yılında Kopenhag'da geçiyor. Genç bir işçi kendini işsiz ve hamile bulur. Bunun üstüne bir yeraltı evlat edinme ajansı işleten Dagmar'la tanışır. Aralarında güçlü bir bağ oluşur ancak yaptığı işin ardındaki şok edici gerçeği öğrendiğinde dünyası paramparça olur.


18. The Apprentice (2024)

Yönetmen: Ali Abbasi

Oyuncular: Sebastian Stan, Jeremy Strong, Maria Bakalova

Biyografi ve dram türlerindeki tarihi bir film olan "The Apprentice", genç Donald Trump'ın 1970'li ve 80'li yılların New York'unda ünlü avukat Roy Cohn'un yardımıyla emlak işine nasıl başladığının hikayesini anlatıyor.


19. The Seed of the Sacred Fig (2024)

Yönetmen: Mohammed Rasoulof

"The Seed of the Sacred Fig" filmi, Mohammad Rasoulof'un 10. yönetmenlik çalışması. Rasoulof, geçmişte filmleriyle İran sansür yönetmeliklerini defalarca ihlal etmiş ve üç hapis cezasının yanı sıra çalışma ve ülke dışına çıkma yasağı almıştı. Yine sınırları aşan bir film olacağı düşünülen "The Seed of the Sacred Fig"in konusu ve oyuncuları ise henüz açıklanmadı.


20. The Shrouds (2024)

Yönetmen: David Cronenberg

Oyuncular: Vincent Cassel, Diane Kruger, Guy Pearce, Sandrine Holt

Korku ve gerilim türlerindeki "The Shrouds" filminde, yenilikçi bir iş adamı ve kederli bir dul olan Karsh, bir kefenin içinde ölülerle bağlantı kuran bir cihaz inşa eder.


21. The Substance (2024)

Yönetmen: Coralie Fargeat

Oyuncular: Demi Moore, Margaret Qualley, Dennis Quaid

Korku ve dram türlerindeki "The Substance", Coralie Fargeat tarafından yazılıp yönetilen bir 'body horror'. Türü nedeniyle bolca grotesk sahne göreceğimizi tahmin ettiğimiz "The Substance" filminin konusu henüz açıklanmadı.


22. Trei Kilometri Pana La Capatul Lumii, Three Kilometres of the Ends of the World (2024)

Yönetmen: Emanuel Parvu

Oyuncular: Laura Vasiliu, Bogdan Dumitrache, Adrian Titieni

Muhafazakar bir Tuna deltası topluluğunda geçen dram ve gerilim türlerindeki "Trei Kilometri Pana La Capatul Lumii (Three Kilometres of the Ends of the World)" filminde, eşcinsel bir gencin kendini keşfetme yolculuğu, ailesinin ve komşularının savunduğu geleneksel değerlerle çatışıyor.


Mayıs Ayı Film Önerileri

Mayıs Ayı Dizi Önerileri

Mayıs Ayı Sergi Ajandası

EN ÇOK OKUNANLAR

Tüm Zamanların En İkonik Fransız Filmleri
Tüm Zamanların En İkonik Fransız Filmleri

Tüm Zamanların En İkonik Fransız Filmleri

19 dakika okunma süresi
2024 MET Gala En İyi Kırmızı Halı Görünümleri
2024 MET Gala En İyi Kırmızı Halı Görünümleri

2024 MET Gala En İyi Kırmızı Halı Görünümleri

1 dakika okunma süresi
2024 MET Gala'nın En İyi Saç ve Makyaj Görünümleri
2024 MET Gala'nın En İyi Saç ve Makyaj Görünümleri

2024 MET Gala'nın En İyi Saç ve Makyaj Görünümleri

1 dakika okunma süresi
Elie Saab Bosphorus Daveti
Elie Saab Bosphorus Daveti

Elie Saab Bosphorus Daveti

1 dakika okunma süresi
77'inci Cannes Film Festivali'nin En İyi Kırmızı Halı Stilleri
77'inci Cannes Film Festivali'nin En İyi Kırmızı Halı Stilleri

77'inci Cannes Film Festivali'nin En İyi Kırmızı Halı Stilleri

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Mayıs Ayı Dizi Önerileri
Mayıs Ayı Dizi Önerileri

Mayıs Ayı Dizi Önerileri

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler
“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

Tüm Zamanların En İkonik Fransız Filmleri
Tüm Zamanların En İkonik Fransız Filmleri

Tüm Zamanların En İkonik Fransız Filmleri

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Challengers” Filmi İncelemesi
“Challengers” Filmi İncelemesi

“Challengers” Filmi İncelemesi

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“The Veil” Dizisi Hakkında Merak Edilenler
“The Veil” Dizisi Hakkında Merak Edilenler

“The Veil” Dizisi Hakkında Merak Edilenler

“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler
“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler

“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler

77. Cannes Film Festivali'nde Prömiyer Yapan Filmler
77. Cannes Film Festivali'nde Prömiyer Yapan Filmler

77. Cannes Film Festivali'nde Prömiyer Yapan Filmler

Robert Pattinson ve Bong Joon Ho'nun Yeni Filmi “Mickey 17”
Robert Pattinson ve Bong Joon Ho'nun Yeni Filmi “Mickey 17”

Robert Pattinson ve Bong Joon Ho'nun Yeni Filmi “Mickey 17”

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları
43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları