Ece Şirin ile Bee Goddess'ın Işıltılı Dünyası

Bee Goddess'ın kurucusu ve tasarımcısı Ece Şirin ile evinde bir araya geldik. Şirin'in, sembol ve tılsımların enerjisiyle yarattığı tasarımlarının hikayesine ortak olurken, stilini mercek altına alıyoruz.

YAZAR: Kübra Bıçak
ABONE OL
19 Temmuz 2023 Çarşamba 09:43 | Son Güncellenme:
14 dakika okunma süresi
Ece Şirin ile Bee Goddess'ın Işıltılı Dünyası

Stil kodunu "Zamansız, eforsuz, kolay ve rahat" olarak tanımlayan Bee Goddess'ın kurucusu Ece Şirin, Hollywood yıldızlarının da tercihi olan tasarımlarıyla "Kişiye estetik bir tasarımdan ziyade, özündeki güçle buluşma ilhamını sunduğunu" anlatıyor. Şirin ile sembollerin gizli bilgeliğini yansıtan tasarımlarından kendi stiline uzanan keyifli sohbete davetlisiniz.

Bee Goddess'ın farklı tasarımlarıyla dünyaca tanınan mücevher markalarından biri haline geldiniz. Bu başarının arka planında neler var?

İşim benim aşkım; ruhumu besleyen, zenginleştiren bir okyanus. Güçlü, yaratıcı, başarılı, çalışkan, dost, başkalarını düşünen, iyiliği hayatının merkezine yerleştirmiş, kendinden memnun kadınlar için tasarladığım mücevherlerle bir sevgi ve ışık kovanı yaratmak, yegane amacım. 20 seneyi aşkın süredir mistisizmden besleniyor, manevi bilgeliğin şifreleri niteliğindeki sembollerin gizli bilgeliğini araştırıyorum. Bu çalışmalar hayatımı çok zenginleştirdi. Başarımın diğer bir sırrı ise hep arkamda olan ailem ve iş arkadaşlarım, ekibim. Ne mutlu ki Bee Goddess ailemiz her geçen gün genişliyor. Dünyanın ilk tılsım mücevher markası Bee Goddess'ın DNA'sı evrensel kodlarla yazıldı. Kadim sembollerin enerjisiyle kişiye içsel bir yolculuğun anahtarını sunan tasarımlarımızla ilk günden itibaren global bir dil konuştuk. Ayrıca kadının eşsizliğini vurgulayan bir marka olarak, herkesi ve her şeyi benzer hale getiren "üniforma" konseptine başından beri mesafeli duruyor; bu yaklaşımımızı mücevherlerimizden sunumlarımıza, iletişim mesajlarımızdan butiklerimize, projelerimize kadar her alanda ortaya koyuyoruz. Kalitemiz, lider global markalarla rekabet edecek seviyede. Cate Blanchett, Kate Winslet, Madonna, Natalia Vodianova gibi dünya starları ile kurduğumuz organik bağ ve Harrods, Neiman Marcus, La Fayette, Lane Crawford, Maxfields gibi moda ve tasarım dünyasının zirvesi kabul edilen noktalardaki tek Türk markası olmamız ise, tüm dünya insanları tarafından benimsenmemizi gösteren önemli etmenler arasındadır. Amazon Prime ile iş birliği yapan tek Türk tasarımcı unvanıyla, 21'inci yüzyılın kadınlarına güç ve özgürlük mesajları veren yeni Cinderella filminin tüm mücevherlerini tasarlamam; Mercedes-Benz'in başarılı ve vizyoner kadınları bir araya getiren She's Mercedes platformunun ilham elçileri arasına seçilmem de, global arenada yakaladığımız başarıların imzası niteliğinde.

Sembol ve tılsımların enerjisiyle yarattığınız Bee Goddess dünyasında ne tür hikayeleri mücevher tutkunlarıyla paylaşıyorsunuz?

Bee Goddess, kuruluşundan beri benimsediği ve yolculuğunun her aşamasında özellikle vurguladığı "kişiyi güçlendiren ve ruhu besleyen" özelliğiyle, kendini diğer tüm markalardan farklılaştırıyor. Yıllardır kalbin dilini konuşan en özel "ezoterik" sembolleri araştırıyor, içlerindeki bilgelikleri sihirli mücevherlere dönüştürüyorum. Bu ışık sembollerine dünyada ilk kez mücevher kimliği kazandırarak kadını daha da güçlendirme, en yüce potansiyelini gerçekleştirmeye davet etme arzusuyla yola çıktım. Yaratım sürecinde; doğuran, bakan, ebediyen seven ve sevgisi ile bereketlendiren, güçlendiren, güzelleştiren "ana" enerjisini kılavuz kabul ediyor, onun ışığından besleniyorum. Tasarımların her biri anaerkil felsefenin kadim enerjilerini barındırıyor, sevgi ve iyiliğin gücüyle ışıldıyor. Bee Goddess ile farklı temaları yansıtan birer mücevherden öte, kendi hayat mitini yazan herkese ruhunun ışığına ulaşmasına rehberlik eden tılsım anahtarlar sunuyorum.

Tasarımları oluştururken nasıl bir Bee Goddess kadını kafanızda canlanıyor?

Anadolu'nun ulu anası Arı Tanrıça'dan aldığım ilhamla yarattığım Bee Goddess markası ile evrensel kadim sembolleri kişiyi güçlendiren, enerji yükselten, iyi hissettiren tılsım mücevherlere dönüştürdüm. Takan kadınlar gibi cesur, güçlü, özgüvenli, sade ama görkemli, karakterli, tarz sahibi, özgün, romantik, zarif, elegan, zamansız, süper dişi, alçak gönüllü ve sihirli... Bu tasarımlar bizi en yüce versiyonumuza bağlayan, özümüzdeki ışığı hayata aktarmaya, yaşam destanımızı yazmaya davet eden, en yüce potansiyelimize yeni kapılar açan tılsım anahtarlar. Yaratıcılık, cesaret, üretkenlik ve orijinallik, varoluştan bu yana tüm kadınların içinde barındırdığı, onları özel ve güçlü kılan eşsiz özellikler. Her kadın özündeki yaratıcılık, cesaret, üretkenlik ve orijinallik ışığıyla önce kendisini, sonra da etrafını aydınlatarak, dünyayı daha güzel bir hale getirme potansiyeline sahiptir. Tek yapmaları gereken, içsel keşif yolculuğunun ardından o manevi ışığı yakmaları.

Sizin için bir mücevher tasarlarken ilk sırada zamansızlık mı yoksa çarpıcılık mı geliyor?

Geçici moda akımlarının aksine kadim bilgeliğin zamansızlığı, gerçekliği ve kişisel olduğu kadar da evrensel bir boyut taşıması, bize farklılığın, özgünlüğün kapılarını aralıyor. 20 yılı aşkın süredir maneviyat ve mistisizmden besleniyorum. Manevi alemin sonsuzluğunda her bir sembol, kadim bir bilgeliğin anahtarı ve bu anahtarın ait olduğu her kapı, başka bir kapıya açılıyor. Ben de kadim sembollerin gizemli dünyasına yaptığım her yolculukta, benliğimin zenginliklerini keşfediyor ve bal yapan bir arı gibi, bu bilgeliği en saf haliyle bir mücevhere dönüştürüyorum.

Cemil Dinçmen de çekimlerimize eşlik etti. Tasarımlarınızı oluştururken ondan da fikir aldığınız oluyor mu?

Ruh eşim Cemil Dinçmen'in yaratıcı ve yapıcı yönlendirmeleri benim için her zaman çok önemlidir. Yeni bir tasarım veya proje söz konusu olduğunda, daima ilk önce onun yorumlarını alır, yola öyle devam ederim. Ayrıca hem işlerine hem de vizyonlarına çok güvendiğim çalışma arkadaşlarımın görüşlerine de en az kendi fikirlerim kadar önem verir, her zaman ekibimle görüş birliği içinde hareket etmeye özen gösteririm. Varlıklarına her gün şükrettiğim aileme ve dostlarıma da yeni koleksiyonların oluşum sürecinde mutlaka danışırım.

Aksesuar ve mücevher kullanımı adına hem şık hem de gösterişli olmak için sizce nelere dikkat edilmeli?

Ben aksesuar ve mücevheri birbiri ile konuşan, kişinin hikayesini anlatan bir palet gibi düşünüyorum. Özellikle şahmeranlar ve earcuff'ların da kişiyi hem şık hem de gösterişli yaptıklarına inanıyorum.

Sizin stilinizi belirleyen kodlar neler? Tarzınızı nasıl ifade edersiniz?

Stil kodumu zamansız, eforsuz, kolay ve rahat olarak tanımlayabilirim. Benim için önemli olan kişinin moda olanı değil, kendine yakışanı seçebilmesi. Bir diğer önemli nokta ise layering ve simetri; tekrarlayan ögelerde güçlü bir paletin vazgeçilmezleri. Kesinlikle stili bir üst noktaya taşıyor.

Stilinden ilham aldığınız, severek takip ettiğiniz isimler kimler?

Beni içimdeki güç ve mucizelerle tanıştıran annem, ilk ilham perim. Uzun yıllar hastalıkla savaşırken hep çok güçlü ve yaşama sevinciyle doluydu. Hayatta hep dik durmayı, güçlü olmayı ve aldığım her nefese şükretmeyi ondan öğrendim. İlk günden itibaren bana inandı, özel olduğumu hissettirdi. Ben de kendi markamla başka kadınları aynı şekilde cesaretlendirmeye, güçlendirmeye ve onların içindeki en iyiyi ortaya çıkarmaya niyet ettim. O zamandan bu yana, büyük hayaller kuran ve bu hayallere ulaşma yolunda cesaret ve sevgi ile ilerleyen her kadından ilham alıyorum.

Son dönemlerde en sık başvurduğunuz kombin hangisi?

Siyah blazer'lar ve deri pantolonlarım vazgeçilmezlerim arasında.

Son alışverişinizde hangi parçaları gardırobunuza eklediniz?

Yaz için Camilla kaftanlarımı aldım. Ayakkabıda ise rahat Golden Goose'larım ve SPRWMN eşofmanlarımı tercih ediyorum.

Yaz trendleri arasında favorileriniz neler? Yazın stilinizi tamamlayan en önemli parça hangisi oluyor?

Yazın, resort noktalarında birçok butiğimiz bulunuyor. Bodrum'da Mandarin Oriental Hotel, Edition Hotel, Yalıkavak Marina, Caresse Luxury Hotel, Hillside Fethiye gibi butikler arasında dolaşıyorum. Buralarda daha rahat şık kombinler tercih ediyorum. Kaftanlarım vazgeçilmezlerim arasında. Yazın kullanmayı en çok sevdiğim mücevherlerim arasında earcuff ve şahmeranlar var.

Uzak ya da yakın gelecek hayalleri içinde sizi en çok heyecanlandıran şeyler neler?

Önümüzdeki dönemlerde uluslararası platformlarda çokça adımızı duyacağınızın müjdesini verebilirim; global etki alanımızı genişletecek ve güçlendirecek yeni heyecan veren projelerimiz de var. Markamızın gücünü daha da büyütmek, ışığı ve tılsımların büyüsünü tüm dünyaya yaymak, daha fazla kadına ilham olmak istiyorum. Değerlendirme ve tasarım süreçleri haliyle zaman alıyor.

Yaz planlarınızda neler var?

Bu yazı çoğunlukla Bodrum'da geçirmeyi planlıyorum.


Bee Goddess'in Yeni Butiği Ege Sahilinde

Bee Goddess'ın "Emily In Paris" Koleksiyonu

Madonna'nın Tercihi: Bee Goddess

EN ÇOK OKUNANLAR

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi
Mayıs Ayı Burç Yorumları
Mayıs Ayı Burç Yorumları

Mayıs Ayı Burç Yorumları

20 dakika okunma süresi
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

1 dakika okunma süresi
Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü
Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü

Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Mandarin Oriental Bosphorus, Istanbul'dan “MO Talks Serisi”
Mandarin Oriental Bosphorus, Istanbul'dan “MO Talks Serisi”

Mandarin Oriental Bosphorus, Istanbul'dan “MO Talks Serisi”

Güneş Mutlu Mavituncalılar'ın 2024 Yılı Dilekleri
Güneş Mutlu Mavituncalılar'ın 2024 Yılı Dilekleri

Güneş Mutlu Mavituncalılar'ın 2024 Yılı Dilekleri

Mina Dilber'in 2024 Yılı Dilekleri
Mina Dilber'in 2024 Yılı Dilekleri

Mina Dilber'in 2024 Yılı Dilekleri

Yılbaşı Sofrası İlhamı: Talya Sever ve Ela Şener
Yılbaşı Sofrası İlhamı: Talya Sever ve Ela Şener

Yılbaşı Sofrası İlhamı: Talya Sever ve Ela Şener

Hilal Altınbilek ve Onur Tuna Hakkında Bilinmeyenler
Hilal Altınbilek ve Onur Tuna Hakkında Bilinmeyenler

Hilal Altınbilek ve Onur Tuna Hakkında Bilinmeyenler

Hikayesiyle İlham Veren Kadınlar
Hikayesiyle İlham Veren Kadınlar

Hikayesiyle İlham Veren Kadınlar

Pervin Ersoy ile Mardin Turu
Pervin Ersoy ile Mardin Turu

Pervin Ersoy ile Mardin Turu

Mine Kalpakçıoğlu'nun Antrenman Rutini
Mine Kalpakçıoğlu'nun Antrenman Rutini

Mine Kalpakçıoğlu'nun Antrenman Rutini

Olivier Reza ile Soru-Cevap
Olivier Reza ile Soru-Cevap

Olivier Reza ile Soru-Cevap

Seda Tutu ile Dubai Keşfi
Seda Tutu ile Dubai Keşfi

Seda Tutu ile Dubai Keşfi

Ebru Zeynep Altay x Alaluxa ile Yılbaşı Menüsü
Ebru Zeynep Altay x Alaluxa ile Yılbaşı Menüsü

Ebru Zeynep Altay x Alaluxa ile Yılbaşı Menüsü

Ünlü Erkeklere İlham Veren Kadınlar
Ünlü Erkeklere İlham Veren Kadınlar

Ünlü Erkeklere İlham Veren Kadınlar