Nişantaşı'nın En İyi Restoran ve Kafeleri

Kahvaltıdan öğle ve akşam yemeğine dek her daim uğrayabileceğiniz Nişantaşı'ndaki restoranlar, tarihi apartmanlar arasındaki modern atmosferleri ile dikkat çekiyor. İster kahve ister kokteyl içmek, ister pizza ister suşi yemek için olsun her arayışınıza karşılık bulabileceğiniz Nişantaşı'ndaki en iyi mekanları keşfettik.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
17 Ağustos 2023 Perşembe 16:41 | Son Güncellenme:
16 dakika okunma süresi
Nişantaşı'nın En İyi Mekanları

Nişantaşı'nda, tarihi yapıların arasında gezerken deneyebileceğiniz, lezzetleri ile sizi içeri çekecek ve aklınıza kazınacak pek çok mekan bulunuyor. Canınız bir kruvasan ve kahve çektiğinde ya da akşam yemeğinde farklı bir lezzet deneyimlemek istediğinizde keşfedebileceğiniz mekanları derledik.

Nişantaşı'nın En İyi Kahvaltıcıları:

Grandma Bakery Cafe

Nişantaşı dışında Galataport, Suadiye ve İzmir'de de mekanları bulunan Grandma Bakery Cafe, kahvaltıda leziz pastane ürünleri arayanların tercih edebileceği bir kafe. Kişler, kurabiyeler, kruvasanlar ve sandviçlerin yanı sıra bowl'lar ve salatalar gibi sağlıklı lezzetler de bulabilirsiniz.

Adres: Teşvikiye, Ahmet Fetgari Sk No:38 Nişantaşı, Şişli, İstanbul

Telefon: 0212 234 74 20

Instagram: @grandmabakerycafe


Kruvasan İstanbul

Kahvaltıda tatlı yemeyi sevenlerin bir numaralı adreslerinden olan Kruvasan İstanbul, tabii ki poğaça, omlet, kruvasan sandviç gibi tuzlu seçeneklere de sahip. Ancak restorana uğradığınızda iştahınızı açacak pastalardan tartlara, profiterollerden keklere dek geniş tatlı yelpazesini de denemeyi unutmayın.

Adres: Teşvikiye, Av. Süreyya Ağaoğlu Sk. No:10 Nişantaşı, Şişli, İstanbul

Telefon: 0212 296 86 56

Instagram: @kruvasanistanbul


Bröd

Bröd, ismini, İsveççe 'ekmek' kelimesinden alıyor. Suadiye'de de bulunan Bröd'ün Nişantaşı'ndaki şubesi 15 kişilik minik bir mekan ama sunduğu lezzetler hiç de minik değil. Ekşi mayalı ekmekleriyle ünlü olan Bröd, bu ekmeklerle leziz tost ve sandviçler hazırlıyor. Tatlı ve tuzlu seçeneklerinin de bulunduğu büfesi ve ev yapımı granolasıyla da beğeniliyor.

Adres: Hacı Emin Efendi, No:75 Nişantaşı, Şişli, İstanbul

Instagram: @brodistanbul


Nişantaşı'nın En İyi Kafeleri:

Federal Nişantaşı

Federal Coffee Company, üçüncü nesil kahveciliğin Türkiye'deki öncülerinden biri. Tamamen Arabica çekirdekleri kullanan Federal, yetiştiği iklim koşulları, toprak özellikleri, toplama, kurutma ve yıkama aşamalarındaki en iyi yeşil çekirdekleri kullanmaya özen gösteriyor. Ayrıca Federal Nişantaşı, kokteyl ve yemekleri ile akşam da sizi mutlu edecek bir mekan.

Adres: Teşvikiye Yol Sokak No:34 Nişantaşı, Şişli, İstanbul

Telefon: 0212 241 48 75

Instagram: @federalnisantasi


Spada Coffee & Roastery

Spada Coffee & Roastery'nin, Nişantaşı'nın yanı sıra Teşvikiye, Fişekhane, Suadiye ve Bakırköy'de de mekanları bulunuyor. Etiyopya'dan Kolombiya'ya, Honduras'tan Guatemala'ya, Ruanda'dan Kosta Rika'ya dek geniş bir kahve çekirdeği yelpazesine sahip.

Adres: Teşvikiye, Av. Süreyya Ağaoğlu Sk. No:8/E Nişantaşı, Şişli, İstanbul

Instagram: @spadacoffee


People of Coffee

Öğle yemeği ve kahvaltı için tercih edebileceğiniz People of Coffee, sürdürülebilir ve etik kahve üreticiliğinin peşinde bir mekan. Soğuk ve sıcak kahve çeşitlerinin yanı sıra sandviç, kruvasan, poğaça ve tart gibi lezzetleri ile de seviliyor.

Adres: Harbiye Mah. Vali Konağı Cad. No:8A D:1 Nişantaşı, Şişli, İstanbul

Telefon: 0212 247 07 41

Instagram: @peopleofcoffeeroastery


Mösyö Coffee

Evcil hayvan dostlarınızla birlikte keyifli bir kahve sohbetine dahil olabileceğiniz Mösyö Coffee'nin, Nişantaşı dışında Gayrettepe'de bir mekanı ve Harbiye Dekk'te de küçük bir alanı bulunuyor. Kahvelerinin yanı sıra leziz soğuk çayları ile de tercih edebileceğiniz bir kafe.

Adres: Teşvikiye, Av. Süreyya Ağaoğlu Sk. No:31/B Nişantaşı, Şişli, İstanbul

Instagram: @mosyocoffee


Petra Topağacı

Tam bir mahalle kahvecisi olan Petra Topağacı, Nişantaşı'nın tarihi bir mahallesinde, 1930'lardan esinlenilmiş bir konsepte sahip. Petra'nın Gayrettepe, Kanyon, Maslak ve Bebek gibi pek çok bölgede de mekanı bulunuyor.

Adres: Teşvikiye, Prf. Dr. Orhan Ersek Sk. 18/7 Nişantaşı, Şişli, İstanbul

Instagram: @petracoffee


Nişantaşı'nın En İyi Restoranları:

Cipriani İstanbul

Venedik'ten İbiza'ya, Monte Carlo'dan New York'a, Las Vegas'tan Abu Dhabi'ye dünyanın pek çok yerinde mekanı bulunan İtalyan restoranı Cipriani, İstanbul'da ise Park Hyatt Istanbul Maçka Palas'ta yer alıyor. Mekan tasarımından menüsüne dek İtalyan kültürü, Cipriani'nin her noktasında hissedilebiliyor.

Adres: Harbiye, Maçka Palas, Maçka Cd. No:33/C Nişantaşı, Şişli, İstanbul

Telefon: 0212 296 99 50

Instagram: @cipriani_istanbul


Lokanta Kru

Taze ve günlük lezzetleriyle Lokanta Kru, bir kez gitmekle yetinemeyeceğiniz bir restoran. Özgün mezeleri ile zihninize kazınacak mekanın imza tatlılarını da mutlaka denemenizi öneririz.

Adres: Teşvikiye, Avukat, Av. Süreyya Ağaoğlu Sk. No:13 Nişantaşı, Şişli, İstanbul

Telefon: 0212 230 25 00

Instagram: @lokantakru


Tatbak

1960 yılından günümüze ulaşan Tatbak, kebaplarıyla İstanbulluları olduğu kadar yerli ve yabancı turistleri de mest etmeye devam ediyor. Tam da bu nedenle Michelin Rehberi'ne de giren restoran, leziz yemeklerinin yanı sıra retro ruhuyla da misafirlerinin gönlünü kazanıyor.

Adres: Teşvikiye, Akkavak Sk. 38/B Nişantaşı, Şişli, İstanbul

Telefon: 0212 246 13 06

Instagram: @tatbak_


Spago

Michelin Yıldızlı ünlü şef Wolfgang Puck'ın İstanbul'da açtığı restoranı Spago, Nişantaşı'daki The St. Regis Otel'in çatısında bulunuyor. Amerikan, Asya ve İtalyan mutfaklarından esinlenerek yaratılan eklektik lezzetler sunuyor.

Adres: Harbiye, Mim Kemal Öke Cad. No:35, Nişantaşı, Şişli, İstanbul

Telefon: 0212 368 08 08

Instagram: @spagoistanbul


Develi 1912

Anadolu mutfağının iz bırakan lezzetlerini misafirlerine sunan Develi 1912, özellikle kebap ve baklavası ile oldukça popüler. Restoran, nezih iç dekorasyonu ile de içeri adım attığınız anda sizi etkisi altına alıyor.

Adres: Harbiye, Abdi İpekçi Cd. No:61A Nişantaşı, Şişli, İstanbul

Telefon: 0212 514 83 83

Instagram: @develi1912


Alta Nişantaşı

Alta Restoran'ın mevsimsel menüsüne deneysel barı eşlik ediyor. Leziz mezelerini mutlaka denemenizi önerdiğimiz restoranda deniz ürünleriyle hazırlanan imza yemekleri de tavsiye ederiz.

Adres: Halaskargazi, Süleyman Nazif Sk. No:5/2 Nişantaşı, Şişli, İstanbul

Telefon: 0212 234 00 84

Instagram: @altanisantasi


MUST Nişantaşı

Yazın bahçe terası, kışın ise şık iç mekanını tercih edebileceğiniz MUST Nişantaşı, özgün lezzetleri ile gastronomik bir deneyim sunuyor. Somon sashimi, Hindistan cevizli kek ve zihninizde canlanandan çok daha beklenmedik görünen tavuklu sezar salatayı deneyebilirsiniz.

Adres: Harbiye, Mim Kemal Öke Cd. 11/A Nişantaşı, Şişli, İstanbul

Telefon: 0212 296 92 86

Instagram: @mustnisantasi


Delicatessen

Delicatessen, nostaljik ve sıcak dekorasyonu ile kendinizi evinizde ve biraz da geçmişte hissedebileceğiniz bir restoran. Nişantaşı ve Etiler'de şubeleri bulunan Delicatessen, şarküteriden peynirlere, pastane ürünlerinden ekmek çeşitlerine, mevsimsel lezzetlerinden şarap seçkisine dek hemen her arayışa karşılık veriyor.

Adres: Harbiye, Mim Kemal Öke Cd. No:19 Nişantaşı, Şişli, İstanbul

Telefon: 0212 225 06 04

Instagram: @delicatessenist


400 Derece

Açık mutfak konseptiyle çalışan bir pizzacı olan 400 Derece, Teşvikiye'de yer alıyor. Taze malzemeleri, İtalyan stili pizza ile bir araya getiren mekanın imza tatlıları da bulunuyor. Geniş menüsü, vegan pizza seçeneğiyle farklı beslenme tercihlerini de kapsıyor.

Adres: Teşvikiye, Av. Süreyya Ağaoğlu Sk. 13/A, Şişli, İstanbul

Telefon: 0212 511 21 09

Instagram: @400derece


St. Regis Brasserie

2022 yılında Michelin Guide Listesi'ne giren St. Regis Brasserie, şık ve nezih atmosferi ile huzur verici bir mekan. Şef Şevket Cihan'ın yönetimindeki restoran, Türk ve dünya mutfağından mevsimsel lezzetler sunuyor.

Adres: Mim Kemal Öke Caddesi No:35 Nişantaşı, Şişli, İstanbul

Telefon: 0212 368 08 36

Instagram: @stregisbrasserie


Naomi Sushi Bar

Nişantaşı ve Bebek'te şubeleri bulunan Naomi Sushi Bar, suşi tutkunlarının uğrak duraklarından. Peru soslarıyla oldukça deneysel lezzetler tadabileceğiniz restoranda Japon kültürünü doyasıya deneyimleyebilirsiniz. Sashimi, nigiri ve maki roll'ların oldukça geniş bir seçkiyle sunulduğu menüsüyle gözümüzü dolduran Naomi Sushi Bar, öğle yemeği için de tercih ediliyor.

Adres: Harbiye, Mim Kemal Öke Cd. 1 C, Şişli, İstanbul

Telefon: 0212 234 34 44

Instagram: @naomisushibar


Gizia Brasserie

Nişantaşı'ndaki Abdi İpekçi Meydanı'nda konumlanan Gizia Brasserie, uzman diyetisyen Selahattin Dönmez danışmanlığında hazırlanan vejetaryen, vegan, fit menüsü ve keyifli atmosferiyle misafirlerine samimi bir ortam sunuyor. Kahvaltı ile güne başlayan Gizia, öğlen ve akşam yemekleri ile kahve arası buluşmaları için de uygun.

Adres: Harbiye, Abdi İpekçi Cd. No:20/2 Nişantaşı, Şişli, İstanbul

Telefon: 0212 219 22 92

Instagram: @giziabrasserieofficial


Nişantaşı'nın En İyi Kokteyl Mekanları:

Kozmonot Pub

Şık ve sıcak bir stille dekore edilen Kozmonot Pub, imza kokteylleri ile gönlünüzü kazanacak bir mekan. Tabii ki klasik kokteylleri de seveceğiniz tanıdıklıkta. Ayrıca yemek ve tatlı menüsü ile de sizi mutlu edebilir.

Adres: Teşvikiye, Poyracik Sk. No:9-A Nişantaşı, Şişli, İstanbul

Telefon: 0212 234 73 55

Instagram: @kozmonotpub


Socrates Bistro

Socrates Bistro, çok sevilen kokteylleri ile birlikte lezzetli bir yemek ve tatlı menüsüne de sahip. Gurme lezzetler de bulabileceğiniz mekanda kahvaltıdan öğle ve akşam yemeğine dek hizmet veriliyor.

Adres: Teşvikiye, Teşvikiye Fırın Sk. 6/A Nişantaşı, Şişli, İstanbul

Telefon: 0212 260 12 60

Instagram: @socratesbistro


Arnavutköy'ün En İyi Mekanları

İstanbul'da Farklı Dünya Mutfaklarından Restoranlar

İstanbul'un En İyi Burgercileri

EN ÇOK OKUNANLAR

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

3 dakika okunma süresi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi
Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü
Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü

Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Hong Kong'un En İyi Restoranları
Hong Kong'un En İyi Restoranları

Hong Kong'un En İyi Restoranları

İstanbul'da Mekan Önerisi: İsokyo
İstanbul'da Mekan Önerisi: İsokyo

İstanbul'da Mekan Önerisi: İsokyo

Kadıköy'de Uğramanız Gereken 6 Kahve Mekanı
Kadıköy'de Uğramanız Gereken 6 Kahve Mekanı

Kadıköy'de Uğramanız Gereken 6 Kahve Mekanı

İstanbul'un En İyi Japon Restoranları
İstanbul'un En İyi Japon Restoranları

İstanbul'un En İyi Japon Restoranları

İstanbul'un En İyi Fine Dining Restoranları
İstanbul'un En İyi Fine Dining Restoranları

İstanbul'un En İyi Fine Dining Restoranları

Amsterdam'ın En İyi 10 Restoranı
Amsterdam'ın En İyi 10 Restoranı

Amsterdam'ın En İyi 10 Restoranı

İstanbul'da Mekan Önerisi: Zihni Nişantaşı
İstanbul'da Mekan Önerisi: Zihni Nişantaşı

İstanbul'da Mekan Önerisi: Zihni Nişantaşı

Çırağan Palace Kempinski, Saray Lezzetleri İle Adresinizde
Çırağan Palace Kempinski, Saray Lezzetleri İle Adresinizde

Çırağan Palace Kempinski, Saray Lezzetleri İle Adresinizde

İstanbul'un En İyi Füzyon Restoranları
İstanbul'un En İyi Füzyon Restoranları

İstanbul'un En İyi Füzyon Restoranları

Sevgililer Günü İçin Restoran Önerileri
Sevgililer Günü İçin Restoran Önerileri

Sevgililer Günü İçin Restoran Önerileri

İstanbul'un En İyi Meyhaneleri
İstanbul'un En İyi Meyhaneleri

İstanbul'un En İyi Meyhaneleri

Türkiye'nin Michelin Yeşil Yıldız'lı Restoranları
Türkiye'nin Michelin Yeşil Yıldız'lı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yeşil Yıldız'lı Restoranları