Kieran Culkin'in En İyi Dizi ve Filmleri

Kieran Culkin, “Succession” dizisinde canlandırdığı Roman Roy karakteri ile 2024 yılının ödül törenlerinde En İyi Erkek Oyuncu ödüllerini topladı. Çocuk yaşta başladığı oyunculuk kariyerinde oldukça geniş bir filmografi biriktiren Kieran Culkin'in en iyi dizi ve filmlerini bir araya getirdik.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
18 Ocak 2024 Perşembe 14:37 | Son Güncellenme:
18 dakika okunma süresi
Kieran Culkin'in En İyi Dizi ve Filmleri

Kieran Culkin Kim?

"Succession" dizisinde canlandırdığı Roman Roy karakteri ile yıldızı parlayan Kieran Kyle Culkin, 30 Eylül 1982'de New York'ta doğdu. "Home Alone" filmleri ile tanıdığımız Macaulay Culkin'in erkek kardeşi olan Kieran Culkin'in ilk rolü de "Home Alone"(1990) filminde abisi Macaulay'nin canlandırdığı Kevin karakterinin kuzeni olan Fuller'dı.

Kieran Culkin, zaman içinde daha çok rol almaya başladı. "Father of the Bride"da (1991) Steve Martin'in küçük oğlunu oynadı, birkaç yıl sonra da "The Mighty" (1998) filminde özel bir rol teklifi aldı. Başarılı performanslarının ardından "The Cider House Rules" (1999) ve "Music of the Heart" (1999) gibi daha büyük filmlere geçti.

Kieran Culkin'in en büyük çıkışı ise "Succession" (2018-2023) dizisi ile oldu. Burada canlandırdığı, ailenin uçarı oğlu Roy Roman karakteri ile Altın Küre, Emmy ve Critics Choice gibi büyük ödül törenlerinde tekrar tekrar En İyi Erkek Oyuncu ve En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödüllerine layık görüldü.


Kieran Culkin Dizileri:

1. Scott Pilgrim Takes Off (2023) – IMDB Puanı 7.8

Seslendirme Kadrosu: Michael Cera, Mary Elizabeth Winstead, Satya Bhabha, Kieran Culkin, Chris Evans, Anna Kendrick, Brie Larson, Alison Pill, Aubrey Plaza, Brandon Routh, Jason Schwartzman, Johnny Simmon, Mae Whitman

Aksiyon ve macera türlerindeki animasyon dizi "Scott Pilgrim Takes Off"ta, Scott Pilgrim, rüyalarının kızı Ramona Flowers ile tanışır, ancak yedi kötü eski sevgilisinin aşklarına engel olduğunu öğrenir. Kieran Culkin, yapımda Wallace Wells karakterini seslendiriyor.


2. Succession (2018-2023) – IMDB Puanı 8.9

Yaratıcı: Jesse Armstrong

Oyuncular: Brian Cox, Kieran Culkin, Matthew Macfadyen, Nicholas Braun, Alan Ruck, Sarah Snook, Jeremy Strong

2020 ve 2022 yıllarında Emmy Ödülleri'nde En İyi Drama Dizisi seçilen "Succession", gerek çekim teknikleri gerek senaryosu gerekse de yarattığı trendlerle çığır açan bir yapım olmayı başardı. "Succession", özellikle son sezonuyla izlenme rekorları kıran ve hemen her bölümüyle sosyal medyada günlerce konuşulan bir dram dizisi. Roy Ailesi'nin yönettiği medya şirketi adeta bir imparatorluğa dönüşmüşken, babalarının şirket yönetimini bırakmaya karar vermesi üzerine aile içinde güç dengeleri sarsılarak, CEO koltuğu için dev bir rekabet başlar. "Succession" dizisi, Kieran Culkin'in en büyük çıkışı oldu. Burada canlandırdığı, ailenin uçarı oğlu Roy Roman karakteri ile Altın Küre, Emmy ve Critics Choice gibi büyük ödül törenlerinde tekrar tekrar En İyi Erkek Oyuncu ve En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödüllerine layık görüldü.


3. Long Live the Royals (2015) – IMDB Puanı 6.8

Yaratıcı: Sean Szeles

Seslendirme Kadrosu: Kieran Culkin, Gillian Jacobs, Wendi McLendon-Covey

Komedi türündeki mini animasyon dizi "Long Live the Royals", Ortaçağ krallığındaki çağdaş bir dünyada geçiyor. Dizi, Kral Rufus ve Kraliçe Eleanor ile çocukları Peter, Rosalind ve Alex'in her yıl düzenlenen Yule Tavşanı Festivali'ni onurlandırmalarını konu alıyor. Aile, hem krallıklarını yönetmek hem de normal bir aile olmak için mücadele etmek zorunda. Bu arada festival, onu oluşturan partiler ve şölenlerle devam eder.


4. Fargo (2015) – IMDB Puanı 8.9

Yaratıcılar: Noah Hawley

Oyuncular: Billy Bob Thornton, Martin Freeman, Allison Tolman, Colin Hanks, Russell Harvard, Bokeem Woodbine, Brad Mann, Kirsten Dunst, Ewan McGregor, Chris Rock

Emmy Ödülleri'nde 2014 yılında En İyi Mini Dizi seçilen "Fargo", uzun soluklu bir yapım olmasına karşın her sezonunda yeni bir hikaye anlattığı için sezon bazlı mini dizi olarak kabul ediliyor. Dizi, her sezonuyla yeni bir cinayet ve suç konusunu işliyor. Ancak ne olursa olsun tüm hikayeler, bir şekilde Kuzey Dakota'daki Fargo'yla bağlantıya sahip. "Fargo" dizisinin her sezon değişen oyuncu kadrosunda pek çok ünlü ismi görüyoruz. Kieran Culkin de 2015 yılında iki bölüm için konuk oyuncu olarak Rye Gerhardt karakterini canlandırdı.


Kieran Culkin Filmleri:

1. A Real Pain (2024)

Yönetmen: Jesse Eisenberg

Oyuncular: Jesse Eisenberg, Kieran Culkin, Olha Bosova

Komedi ve dram türlerindeki "A Real Pain" filminde iki kuzen, büyükannelerinin ölümünden sonra geldikleri yeri görmek için Polonya'ya gider ve sonunda bir Holokost turuna katılırlar.


2. No Sudden Move (2021) – IMDB Puanı 6.4

Yönetmen: Steven Soderbergh

Oyuncular: Don Cheadle, Benicio Del Toro, David Harbour, Kieran Culkin

Suç, dram ve gizem türlerindeki "No Sudden Move" filminde, bir grup suçlu, gizemli koşullar altında bir araya getirilir ve basit işleri ters gittiğinde gerçekte neler olduğunu ortaya çıkarmak için birlikte çalışmak zorunda kalırlar.


3. Infinity Baby (2017) – IMDB Puanı 6.2

Yönetmen: Bob Byington

Oyuncular: Kieran Culkin, Nick Offerman, Stephen Root

Komedi türündeki "Infinity Baby" filminde, kök hücre araştırmalarını içeren genetik bir karışıklık sayesinde, yeni kurulan Infinity Baby şirketi, saplantılı ebeveynler için bir hizmet sunabiliyor; yaşlanmayan bebekler.


4. Wiener-Dog (2016) – IMDB Puanı 5.9

Yönetmen: Todd Solondz

Oyuncular: Greta Gerwig, Keaton Nigel Cooke, Tracy Letts, Kieran Culkin

Komedi ve dram türlerindeki "Wiener-Dog" filminde, Dachshund cinsi bir köpek, garip bir sahipten başka bir garip geçer ve bu kişilerin radikal bir şekilde işlevsiz hayatları bu köpek tarafından etkilenir.


5. Margaret (2011) – IMDB Puanı 6.5

Yönetmen: Kenneth Lonergan

Oyuncular: Anna Paquin, Matt Damon, Mark Ruffalo, J. Smith-Cameron, Jeannie Berlin, Jean Reno, Kieran Culkin

Dram türündeki "Margaret" filminde, genç bir kadın bir otobüs kazasına tanık olur ve kasıtlı olup olmadığı sorusunun birçok insanın hayatını etkilediği kazanın ardından yaşananların içinde bulur kendini.


6. Scott Pilgrim vs. the World (2010) – IMDB Puanı 7.6

Yönetmen: Edgar Wright

Oyuncular: Michael Cera, Mary Elizabeth Winstead, Kieran Culkin, Anna Kendrick, Alison Pill, Aubery Plaza, Jason Schwartzman, Johnny Simmons

Aksiyon, komedi ve fantastik türlerindeki "Scott Pilgrim vs. the World" filminde, Toronto'nun sihirli bir şekilde gerçekçi bir versiyonunda, genç bir adam yeni kız arkadaşının kalbini kazanmak için onun yedi kötü eski sevgilisini teker teker yenmek zorundadır.


7. Paper Man (2009) – IMDB Puanı 6.5

Yönetmenler: Kieran Mulroney, Michele Mulroney

Oyuncular: Jeff Daniels, Emma Stone, Ryan Reynolds, Kieran Culkin

Komedi ve dram türlerindeki "Paper Man" filminde, bitkin bir yazar, Long Island'lı bir gençle beklenmedik bir dostluk kurar.


8. Lymelife (2008) – IMDB Puanı 6.8

Yönetmen: Derick Martini

Oyuncular: Rory Culkin, Alec Baldwin, Jill Hennessy, Kieran Culkin

Komedi, dram ve romantik türlerindeki "Lymelife" filminde, bir aile, başarısız bir evliliğin baskısı altında ezilmeye başlar.


9. Igby Goes Down (2002) – IMDB Puanı 6.8

Yönetmen: Burr Steers

Oyuncular: Kieran Culkin, Susan Sarandon, Jeff Goldblum

Komedi ve dram türlerindeki "Igby Goes Down" filminde, genç bir adamın kendine özgü yetiştirilme tarzı, onu büyüme mücadelesiyle yetkin bir şekilde başa çıkamaz hale getirir.


10. The Dangerous Lives of Altar Boys (2002) – IMDB Puanı 6.9

Yönetmen: Peter Care

Oyuncular: Kieran Culkin, Jena Malone, Emile Hirsch

Komedi ve dram türlerindeki "The Dangerous Lives of Altar Boys" filminde, bir grup Katolik Okul arkadaşı, müstehcen bir çizgi roman çizerken yakalandıktan sonra, önceki şakalarını geride bırakacak ve onları yerel efsane yapacak bir soygun planlar.


11. The Cider House Rules (1999) – IMDB Puanı 7.4

Yönetmen: Lasse Hallström

Oyuncular: Tobey Maguire, Charlize Theron, Michael Caine, Kieran Culkin

Romantik dram türündeki "The Cider House Rules" filminde, bir yetimhanede büyüyen ve orada doktor olmak için eğitim alan şefkatli bir genç adam, dünyayı görmek için ayrılmaya karar verir.


12. Music of the Heart (1999) – IMDB Puanı 6.8

Yönetmen: Wes Craven

Oyuncular: Meryl Streep, Cloris Leachman, Henry Dinhofer, Kieran Culkin

Müzikal dram türündeki "Music of the Heart" filmi, bir öğretmenin Harlem'deki çocuklara keman öğretmek için verdiği mücadelenin öyküsünü anlatıyor.


13. She's All That (1999) – IMDB Puanı 5.9

Yönetmen: Robert Iscove

Oyuncular: Freddie Prinze Jr., Rachael Leigh Cook, Matthew Lillard, Kieran Culkin

Romantik komedi türündeki "She's All That" filminde, liseli bir sporcu, çekici olmayan bir kızı okulun balo kraliçesi yapabileceğine dair iddiaya girer.


14. The Mighty (1998) – IMDB Puanı 7.2

Yönetmen: Peter Chelsom

Oyuncular: Kieran Culkin, Elden Henson, Sharon Stone

Komedi ve dram türlerindeki "The Mighty" filminde, ikisi de küçük kasabalarında toplumdan dışlanmış olan iki genç çocuk, beklenmedik bir dostluk kurar.


15. Father of the Bride (1991) – IMDB Puanı 6.5

Yönetmen: Charles Shyer

Oyuncular: Steve Martin, Diane Keaton, Martin Short, Kieran Culkin

Romantik komedi türündeki bir aile filmi olan "Father of the Bride"da, en büyük kızının düğünü yaklaşırken bir baba, kızının evlenmesi konusunda ne kadar isteksiz olduğunu fark eder. Bu filmi severseniz, Kieran Culkin'in yeniden Matty Banks karakterini canlandırdığı devam filmleri olan "Father of the Bride 2"(1995) ve "Father of the Bride 3"(2020) yapımlarını da izleyebilirsiniz.


16. Home Alone (1990) – IMDB Puanı 7.7

Yönetmen: Chris Columbus

Oyuncular: Macaulay Culkin, Joe Pesci, Daniel Stern, John Heard, Catherin O'Hara, Roberts Blossom, Devin Ratray, Angela Goethals, Kieran Culkin

Komedi türündeki klasikleşmiş yılbaşı filmi "Home Alone"da, yanlışlıkla evde tek başına bırakılan sekiz yaşındaki bir baş belası, Noel arifesinde evini bir çift hırsıza karşı savunmak zorundadır. Kieran Culkin, bu ilk filminde abisi Macaulay'in canlandırdığı Kevin karakterinin kuzeni Fuller rolünde karşımıza çıkıyor ve "Home Alone 2" (1992) filminde de aynı karakter ile geri dönüyor.


Jacob Elordi'nin En İyi Dizi ve Filmleri

Kate Winslet'ın En İyi Dizi ve Filmleri

Paul Mescal'in En İyi Dizi ve Filmleri

EN ÇOK OKUNANLAR

Özge Gürel ile Dubai Keşfi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi
İlkbahar/Yaz 2024 Podyumlarından En Güzel Saç Aksesuarları
İlkbahar/Yaz 2024 Podyumlarından En Güzel Saç Aksesuarları

İlkbahar/Yaz 2024 Podyumlarından En Güzel Saç Aksesuarları

1 dakika okunma süresi
Mayıs Ayı Dizi Önerileri
Mayıs Ayı Dizi Önerileri

Mayıs Ayı Dizi Önerileri

11 dakika okunma süresi
Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü
Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü

Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü

1 dakika okunma süresi
Mayıs Ayı Burç Yorumları
Mayıs Ayı Burç Yorumları

Mayıs Ayı Burç Yorumları

20 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Challengers” Filmi İncelemesi
“Challengers” Filmi İncelemesi

“Challengers” Filmi İncelemesi

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler
“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler

“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler

77. Cannes Film Festivali Altın Palmiye Adayları
77. Cannes Film Festivali Altın Palmiye Adayları

77. Cannes Film Festivali Altın Palmiye Adayları

Nisan Ayı Dizi Önerileri
Nisan Ayı Dizi Önerileri

Nisan Ayı Dizi Önerileri

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

Mart Ayı Film Önerileri
Mart Ayı Film Önerileri

Mart Ayı Film Önerileri

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları
43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

Mart Ayı Dizi Önerileri
Mart Ayı Dizi Önerileri

Mart Ayı Dizi Önerileri

Mayıs Ayı Dizi Önerileri
Mayıs Ayı Dizi Önerileri

Mayıs Ayı Dizi Önerileri