Romantik Komediden Aksiyona Mutlaka İzlemeniz Gereken Dizi ve Film Önerileri

Ağustos ayında izleme listenize eklemeniz gereken dizi ve film önerileri derledik.

YAZAR: Melda Yüzbaşıoğlu
ABONE OL
6 Ağustos 2021 Cuma 13:07 | Son Güncellenme:
15 dakika okunma süresi
Ağustos Ayı Dizi-Film Önerileri

BluTV'nin Ağustos Ayında Öne Çıkan Dizi ve Film Önerileri

"İlk ve Son"

Başrollerinde Özge Özpirinçci ve Salih Bademci'nin buluştuğu, senaryosunu Hakan Bonomo'nun kaleme aldığı ve Cem Karcı'nın yönetmenliğini üstlendiği BluTV'nin özel yapımı "İlk ve Son" 18 Ağustos'ta izleyicisiyle buluşmaya hazırlanıyor. Deniz ve Barış'ın 10 yıla yayılan ilişkilerinin tutku ve sancı dolu hikayesinin eş zamanlı anlatılacağı dizi, platformun Ağustos ayında öne çıkan içeriklerinin en başında yer alıyor.

"Mega Predator of Oz" ve "Fin"

Discovery+'ın öne çıkan içeriklerinden köpekbalıklarının yaşamlarını ve mücadelelerini odağına alan "Mega Predator of Oz" ve "Fin" belgeselleri, yeni ayda konunun meraklılarıyla buluşuyor.

Ağustos Ayında BluTV'de Dünya Sinemasından Öne Çıkan Filmler

Dünya sinemasından ödüllü filmler ağustos ayında BluTV'de sinemaseverlerle buluşmaya devam ediyor. Arjantin asıllı Fransız yönetmen Gaspar Noé'nin çok konuşulan iki filmi "Climax" ve "Love", sarsıcı hikayeleri ve yarattığı büyük tartışmalarla ağustos seçkisinin en çok dikkat çeken yapımları arasında yerini alıyor. Ayrıca Stefano Sollima'nın yönetmenliğini üstlendiği, Roma'daki mafya ilişkilerini odağına alan "Suburra" ile ünlü ressam Vincent Van Gogh'un oldukça ilgi çekici hayat hikayesini ressamın tablolarından esinlenerek anlatan "Loving Vincent" yapımları da BluTV'nin ağustos ayı film listesinde.

Kumiko adında Japonya'da yalnız yaşayan genç bir hazine avcısının hikayesinin anlatıldığı "Kumiko, The Treasure Hunter"; Bong Joon Ho'nun 2013 yılında çektiği ilk İngilizce filmi olan, dünyanın bir buz küresine dönmesinden yedi yıl sonra yeryüzünde yaşayan son insanların 1.001 vagonlu trendeki hiç bitmeyen yolculuğunun anlatıldığı "Snowpiercer" ve 2008 yılında, California Oakland'da yaşayan Oscar Grant'ın polis tarafından öldürülmesini konu alan film "Fruitvale Station" sinemaseverlerle buluşacak ödüllü filmler arasında yer alıyor.

Fatih Akın'a Cannes Film Festivali'nde En İyi Senaryo ödülünü kazandıran, Almanya-Türkiye ekseninde insanların birbirine teğet geçen hikayelerinin anlatıldığı "Yaşamın Kıyısında" ve Todd Haynes'in yazar Brian Selznick'in romanını beyazperdeye uyarladığı, başrollerinde Julianne Moore, Millicent Simmonds, Michelle Williams ve Oakes Fegley'nin yer aldığı film "Wonderstruck" yine Ağustos ayında BluTV'de sinemaseverlerin beğenisine sunulanlar arasında.

beIN CONNECT'in Ağustos Ayında Öne Çıkan Dizi ve Film Önerileri

"Aile Şirketi"

beIN CONNECT'in çok sevilen orijinal dizisi "Aile Şirketi" 3. sezonu ile sevenlerinin karşısına çıkıyor. Başrollerinde Emrah Kaman, Özlem Öçalmaz, Eslem Akar, Can Sipahi, Cihan Durmaz ve usta oyuncu Müfit Kayacan'ın yer aldığı, yapımcılığını 25 Film'in üstlendiği yeni nesil komedi dizisi 6 Ağustos'ta yayımlanacak üçüncü sezonunun ilk üç bölümünün ardından her cuma yepyeni iki bölümüyle beIN CONNECT'te.

"Kesişen Kültürler: Latin", "Sıra Dışı" ve "Kakaonun Yolculuğu"

Gastronomi yazarı Ebru Erke dünyadaki kakao ülkelerini gezip en iyi kakaoların ve onların etrafındaki en özel hikayelerin peşine düşüyor. Beraber Venezuela'dan Peru'ya, Meksika'dan Türkiye'ye uzanan sıra dışı bir gastronomi seyahatine çıktığımız "Kakao'nun Yolculuğu" 13 Ağustos'tan itibaren tüm bölümleriyle;

Farklı coğrafyaların tarihinden mimarisine, modadan yeme içme alışkanlıklarına çeşitli yaşam kültürlerini aktaran Aynaz Deedra'nın, Rio'dan Havana'ya, Cancun'dan Porto'ya Latin Kültürünü kendine has yorumu ile anlattığı Kesişen Kültürler'in yeni sezonu "Kesişen Kültürler: Latin" 20 Ağustos'tan itibaren ilk 5 bölümüyle;

Sanata yeni bir boyut kazandıran sanatçıların ve tasarımcıların hikayelerini ekrana getiren belgesel serisi "Sıra Dışı" 26 Ağustos'tan itibaren her Perşembe sadece beIN CONNECT'te.

"Brooklyn Nine-Nine"

Altın Küre ödüllü, çok sevilen polisiye komedi dizisi "Brooklyn Nine-Nine" kütüphanede yerini alan yedi sezonunun ardından final sezonuyla da 13 Ağustos'tan itibaren, ABD'den 24 saat sonra sadece beIN CONNECT'te.

Ağustos Ayında beIN CONNECT'te Dünya Sinemasından Öne Çıkan Filmler

Ünlü yönetmen Wong Kar-Wai'nin "Zamanın Külleri" (Ashes of Time Redux), "Chungking Ekspresi" (Chungking Express), "Düşkün Melekler" (Fallen Angels), "Mutlu Beraberlik" (Happy Together), "Aşk Zamanı" (In the Mood for Love) ve "2046" olmak üzere toplam altı filmi ağustos ayı içerisinde;

Yönetmenliğini ve başrolünü Naomi Watts'ın üstlendiği, kendisine yine başrollerde Andrew Lincoln ve Jacki Weaver'ın eşlik ettiği, yaşadığı kaza sonucu felç olan bir kadının tesadüfen bulduğu bir saksağan sayesinde yeniden hayata tutunma çabalarını anlatan "Umut Kuşu" (Penguin Bloom), Türkiye'de ilk kez 1 Ağustos Pazar;

Viggo Mortensen'in ilk yönetmenlik denemesi olan, kendi babasıyla yaşadıklarından yola çıkarak çektiği ve Lance Henriksen ile başrolünde oynadığı "Düşüş" (Falling), Türkiye'de ilk kez 1 Ağustos Pazar;

Dünya festivallerinden pek çok ödülle dönen, oğlunun bulunduğu hastaneye 200 metre mesafede olmasına karşın İsrail'in kontrol noktasını geçemeyen Filistinli bir babanın yaşadığı tehlikeli macerayı anlatan "200 Metre" (200 Meters) Türkiye'de ilk kez 24 Ağustos Salı;

Başrol oyuncusu Emily Beecham'a Cannes Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandıran, yeni bitki türleri üreten bir şirkette çalışan bir bilim kadınının yeni bitkilerden birini eve getirmesiyle birlikte kabusa dönüşen hayatını konu edinen "Küçük Joe" (Little Joe) sinemalardan sonra ilk kez 25 Ağustos Çarşamba beIN CONNECT'te.

GAİN'in Ağustos Ayında Öne Çıkan Yapımları

"Pazar Klasiği"

GAİN, 1 Ağustos'ta başlayacak yepyeni programı "Pazar Klasiği" ile televizyonda ailece klasik müzik dinlenen o eski pazar sabahlarının keyfini ve mutluluğunu günümüze taşıyor. "Pazar Klasiği"nde Bach, Çaykovski, Chopin, Liszt, Rachmaninoff ve Brahms gibi klasik müzik devlerinin, iyi hissettiren kült eserlerinden oluşan 15'er dakikalık efsane repertuvarlar sunulacak. Klasik müzik ruhuyla bütünleşen Saint Pierre Han, Mongeri Evi, Tophane-i Amire ve İstanbul Arkeoloji Müzesi gibi tarihi mekanlarda çekilecek program, görselliğiyle de izleyiciyi derinden etkilemeyi planlıyor. İlk bölümde ise neredeyse yaşı kadar ödülü olan 12 yaşındaki genç yetenek İlyun Bürkev ve Saint Pierre Han'ın büyüleyici atmosferi var.

Netflix'in Ağustos Ayında Öne Çıkan Dizi ve Film Önerileri


"Cooking With Paris"

Yapımcılığını Paris Hilton başta olmak üzere Eli Holzman, Aaron Saidman ve Rebecca Hertz'in üstlendiği Netflix'in yeni yapımı "Cooking With Paris", klasik bir yemek programı. Moda dünyasının sevilen isimlerinden Paris Hilton, bildiğimiz üzere profesyonel bir şef değil hatta olmaya da çalışmıyor. Klasik bir yemek programı olan "Cooking With Paris" de arkadaşlarının –Kim Kardashian, Demi Lovato, Lele Pons- da yardımıyla yeni malzemelerle egzotik tarifler deniyor. YouTube videosundan esinlenen Paris Hilton yemek dünyasına dair yeni beceriler geliştirirken, bir yandan kendi mutfağının şefi olmayı öğreniyor.


"Beckett"

Başrollerinde John David Washington, Boyd Holbrook, Vicky Krieps ve Alicia Vikander'in rol aldığı gerilim türündeki "Beckett" 4 Ağustos 2021'de 74. Locarno Film Festivali'ndeki dünya prömiyerinin ardından 13 Ağustos 2021'de Netflix'te vizyona giriyor. "Beckett"in hikayesi Amerikalı turist Beckett'in Yunanistan gezisinin ardından korkunç bir kaza sonrası insan avcılarının hedefi haline gelmesiyle başlıyor. Hayatta kalmak için çabalayan Amerikalı turist Beckett, insan avcılarının hedefinden kurtulmak ve ismini temizlemek için ülkenin bir ucuna gitmek isterken, kendini daha da karanlık olayların merkezinde buluyor.


"Sweet Girl"

Başrollerinde Isabela Moner, Jason Momoa, Adria Arjona ve Marisa Tomei'nin yer aldığı Netflix'in "Sweet Girl" yapımı bir Amerikan aksiyon gerilim filmi. Brian Andrew Mendoza tarafından yönetilen ve Philip Eisner, Gregg Hurwitz ve Will Staples tarafından yazılan "Sweet Girl" karısının ölümüyle perişan olan Ray Cooper adlı adamın ailesinden geriye kalan tek kızı için verdiği hayat mücadelesini anlatıyor. Karısını kanserden kaybeden Ray, adalet için eşi ölmeden önce tedavide kullanılan çok önemli bir ilacı piyasadan kaldıran ilaç şirketinin kapısını çalıyor.


"He's All That"

Başrollerinde Addison Rae, Tanner Buchanan, Madison Pettis, Leigh Cook ve Peyton Meye'in yer aldığı bir Amerikan genç romantik komedi filmi olan "He's All That", 1999 yapımı versiyonunu yeniden canlandırıyor. Sosyal medya fenomeni Padgett'ın kamera karşısındaki küçük düşürücü ayrılığının viral haline gelmesi, itibarını kurtarmak için riskli bir bahis oynamasına neden oluyor. Antisosyal Cameron'ı balo kralı malzemesine dönüştürebileceğine yemin eden Padgett, hayatının aşkıyla karşılaşacağını hesaba katamıyor.

Temmuz Ayı Dizi-Film Listeniz

Haziran Ayı Dizi-Film Listeniz

Mayıs Ayı Dizi-Film Listeniz

EN ÇOK OKUNANLAR

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

3 dakika okunma süresi
Lancome x Hazal Kaya Daveti
Lancome x Hazal Kaya Daveti

Lancome x Hazal Kaya Daveti

1 dakika okunma süresi
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

1 dakika okunma süresi
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi
Seyahat Rehberi: Sakız Adası
Seyahat Rehberi: Sakız Adası

Seyahat Rehberi: Sakız Adası

9 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Mart Ayı Dizi Önerileri
Mart Ayı Dizi Önerileri

Mart Ayı Dizi Önerileri

“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler
“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler

“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

Nisan Ayı Dizi Önerileri
Nisan Ayı Dizi Önerileri

Nisan Ayı Dizi Önerileri

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Kuvvetli Bir Alkış” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kuvvetli Bir Alkış” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kuvvetli Bir Alkış” Dizisi Hakkında Her Şey

Şubat Ayı Dizi Önerileri
Şubat Ayı Dizi Önerileri

Şubat Ayı Dizi Önerileri

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey
“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

Nisan Ayı Film Önerileri
Nisan Ayı Film Önerileri

Nisan Ayı Film Önerileri

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler
En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler