Bugün ne izlesem? Kaçırılmayacak 27 Film Önerisi

Radarınızdan kaçmış olabilecek aksiyon, dram, romantik ve komedi türlerindeki en ilginç filmler. İster son dönemin en popüler filmlerini keşfetmek isteyin, isterse klasiklere yeniden bir şans vermek isteyin, bu liste tam size göre.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
29 Temmuz 2022 Cuma 18:59 | Son Güncellenme:
26 dakika okunma süresi
Bugün ne izlesem? Kaçırılmayacak 27 Film Önerisi

Mutlaka İzlemeniz Gereken Yeni ve Klasik Filmler

"Bugün ne izlesem?" diye daha fazla düşünmeden rahatlıkla seçim yapabileceğiniz, modunuza göre en keyifli, en duygusal, en romantik ve en komik filmleri sizin için derledik. Son dönemin en popüler filmlerinden klasiklere kadar henüz keşfetmedikleriniz varsa buyurun Keşfedilmeyi Bekleyen Filmler listemize...

1.Buena Vista Social Club (1999) – IMDB Puanı 7.6

Yönetmen: Wim Wenders

Oyuncular: Compay Segundo, Ibrahim Ferrer, Ruben Gonzalez, Octavio Calderon

Küba'nın efsanevi müzik grubunun Ry Cooder tarafından bir araya getirilmesini konu alan, 1999 tarihli "Buena Vista Social Club" isimli belgeselde grubun albümleri, şarkıları ve konser görüntüleri de yer alıyor. İleri yaşlarına rağmen sahne üzerindeki enerjik performansları ve dinleyicilerle kurdukları sıcak bağ sayesinde Türkiye'de de pek çok defa kapalı gişe konserler veren grubu daha yakından tanımak isteyenler için ideal bir yapım.

2.Jeux d'Enfants, Cesaretin Var Mı Aşka? (2003) – IMDB Puanı 7.3

Yönetmen: Yann Samuell

Oyuncular: Marion Cotillard, Guillaume Canet

Fransız yönetmen ve senarist Yann Samuell'in imzasını taşıyan, 2003 yapımı "Jeux d'Enfants (Cesaretin Var Mı Aşka?)" filminin başrollerinde Marion Cotillard ve Guillaume Canet yer alıyor. Annesi kanser nedeniyle ölmek üzere olan Julien Janvier ve göçmenliğin zorlukları ile başa çıkmaya çalışan Sophie Kowalsky arasında özel bir bağ vardır ve bu bağ, oynadıkları cesaret oyunu ile güçlenmektedir. Oyun icabı her biri sırasıyla diğerine cesaret gerektiren zorlu görevler vermektedir. Zamanla hayatın zorlukları da bu oyunun bir parçası haline gelir. Bu oyun iki arkadaş arasında büyük bir aşkı alevlendirirken aynı şekilde birbirlerine kavuşmalarına da engel olur.

3.House of Gucci (2021) – IMDB Puanı 6.6

Yönetmen: Ridley Scott

Oyuncular: Adam Driver, Lady Gaga, Salma Hayek, Jared Leto, Al Pacino, Jeremy Irons

Akmerkez Üçgen Teras'ta her yıl düzenlenen Açık Hava Sineması, Yemeksepeti ana sponsorluğunda Ağustos ayı boyunca birçok yeni ve sevilen filmi yayınlıyor. Gösterimler yemek ikramları, canlı müzik ve yazlık sinema ambiyansı ile renkleniyor. Açık Hava Sineması'nın bu seneki açılışını ise "House of Gucci" filmi yapıyor. Yönetmenliğini "Blade Runner" ve "The Martian" filmleriyle sevdiğimiz Ridley Scott yaptığı "House of Gucci", ünlü modacı Maurizio Gucci'nin eski karısı Patrizia Reggiani'nin tuttuğu bir kiralık katil tarafından öldürülmesini anlatıyor. "House of Gucci"de güç, ihanet ve intikam dolu bir hikaye izliyoruz. Adam Driver'ın Maurizio Gucci'yi, Lady Gaga'nın ise Patrizia Reggiani'yi canlandırıyor.

4.The Worst Person in the World, Dünyanın En Kötü İnsanı (2021) – IMDB Puanı 7.8

Yönetmen: Joachim Trier

Oyuncular: Renate Reinsve, Anders Danielsen Lie, Herbert Nordrum, Hans Olav Brenner

2022 Oscar'larında En İyi Yabancı Film ve En İyi Orijinal Senaryo dallarında aday olan "The Worst Person in the World (Dünyanın En Kötü İnsanı)", Joachim Trier ve Eskil Vogt'un kaleminden, Trier'in yönetmenliğiyle ortaya çıkıyor. Aşk hayatının sıkıntılı sularında gezinen ve kariyer yolunu bulmak için mücadele eden genç bir kadın olan Julie'nin, kim olduğuna gerçekçi bir şekilde bakmak zorunda kaldığı hayatındaki dört yılını izliyoruz.

5.Bullet Train (2022) – IMDB Puanı 7.3

Yönetmen: David Leitch

Oyuncular: Brad Pitt, Zazie Beetz, Aaron Taylor-Johnson, Sandra Bullock, Joey King, Karen Fukuhara, Michael Shannon, Logan Lerman, Hiroyuki Sanada, Brian Tyree Henry

Bir hızlı trendeki beş suikastçı, aynı görev için kiralanmışlardır. Kôtarô Isaka'nın çok satan romanından uyarlanan "Bullet Train", aynı görev için kiralanmış beş suikastçının bir hızlı trendeki bol aksiyonlu mücadelesini anlatıyor.

6.Memoria (2021) – IMDB Puanı 6.5

Yönetmen: Apichatpong Weerasethakul

Oyuncular: Tilda Swinton, Agnes Brekke, Daniel Gimenez Cacho

Uyku ile uyanıklık hali arasındaki gizemli alemi keşfeden filmleriyle tanıdığımız Apichatpong Weerasethakul, kendi ritminde akan, etrafındaki dünyayı anlamak için acele etmeyen bir sinema anlayışının en önemli temsilcilerinden biri. Taylandlı usta Weerasethakul'un 2021'de Cannes'da Jüri Ödülü kazanan filmi "Memoria", Tilda Swinton'ın olağanüstü kariyerinde apayrı bir yere sahip. Swinton, kız kardeşini görmek için İskoçya'dan Bogota'ya gelen ve burada kaynağı belirsiz bir sese saplantı geliştiren Jessica'yı canlandırıyor. Jessica, dünyanın derinliklerinden yankılandığını düşündüğü, bir gümbürtüyü andıran bu sesin peşinde arayışa çıkıyor. Nihayetinde, insanlığın kolektif hafızasına ait gibi duran bir sesler diyarının eşiğine geliyor.

6.Elvis (2022) – IMDB Puanı 7.3

Yönetmen: Baz Luhrmann

Oyuncular: Austin Butler, Olivia DeJonge, Tom Hanks, Dacre Montgomery, Luke Bracey, Kodi Smit-McPhee, David Wenham

"Elvis" filminin senaryosunu Baz Luhrmann ve Craig Pearce kaleme alırken, yönetmen koltuğunda da "Romeo + Juliet", "Moulin Rouge!" ve "The Great Gatsby" filmleriyle ünlü Baz Luhrmann oturuyor. Film, Rock'n Roll'un Kralı olarak efsaneleşmiş Elvis Presley'nin şöhretle dolu hayatını anlatıyor. Austin Butler, Elvis Presley'i canlandırırken Olivia DeJonge da Presley'nin eşi Priscilla rolüyle karşımıza çıkıyor.

7.Everything Everywhere All at Once, Her Şey Her Yerde Aynı Anda (2022) – IMDB Puanı 7.9

Yönetmen: Dan Kwan, Daniel Scheinert

Oyuncular: Michelle Yeoh, Stephanie Hsu, Jamie Lee Curtis, Ke Huy Quan, James Hong, Tallie Medel

2022 yılının en beğenilen yapımlarından "Everything Everywhere All at Once (Her Şey Her Yerde Aynı Anda)" filminin senarist ve yönetmenliğini Dan Kwan ve Daniel Scheinert ikilisi üstleniyor. Çinli göçmen olan Evelyn Wang, yaşayabileceği hayatlarla bağlantılı diğer evrenleri keşfederek, dünyayı tek başına kurtarabileceği çılgın bir maceraya sürüklenir. "Everything Everywhere All at Once (Her Şey Her Yerde Aynı Anda)", süper kahraman ve bilim kurgu filmlerinin yükselişte olduğu son yıllarda türünün en farklı ve dikkat çeken filmleri arasına girmeyi başardı.

8.Flee, Kaçış (2021) – IMDB Puanı 7.9

Yönetmen: Jonas Poher Rasmussen

Seslendirme Kadrosu: Daniel Karimyar, Fardin Mijdzadeh, Milad Eskandari

En İyi Uluslararası Film, En İyi Belgesel ve En İyi Animasyon olmak üzere üç dalda birden Oscar'a aday olan, henüz çocukken Afganistan'dan kaçıp mülteci olarak Danimarka'ya giden Amin'in hayat hikayesini konu ediniyor.

9.The Humans, İnsanlar (2021) – IMDB Puanı 6.2

Yönetmen: Stephen Karam

Oyuncular: Steven Yeun, Amy Schumer, Beanie Feldstein, Richard Jenkins

Yaratıcı projeleriyle Amerikan bağımsız sinemasına yön veren yapım şirketi A24'ün son dönemdeki en iddialı filmlerinden "The Humans (İnsanlar)" (2021), Manhattan'daki evlerinde Şükran Günü yemeği için bir araya gelen geniş bir ailenin sofrasından hem alabildiğine komik hem de tekinsiz bir anlatı çıkarıyor. Stephen Karam'ın, Pulitzer adayı tiyatro oyununu bizzat beyazperdeye uyarladığı bu alışılmadık öykü, tek bir mekanda insan ilişkilerinin en karanlık ve en sıcak yanlarını aynı anda ortaya çıkarabilme maharetine sahip. Steven Yeun, Amy Schumer, Beanie Feldstein ve Richard Jenkins gibi isimlerden oluşan usta bir oyuncu kadrosuna sahip film, en insani endişelerimizi ve bir arada olmaya dair sonsuz ihtiyacımızı, bir evin loş köşelerinde buluyor.

13.Day Shift (2022) – IMDB Puanı 6.1

Yönetmen: J.J. Perry

Oyuncular: Jamie Foxx, Dave Franco, Snoop Dogg, Karla Souza, Meagan Good, Natasha Liu Bordizzo, Oliver Masucci, Steve Howey

Los Angeles'ta yaşayan ve havuz temizlikçisi gibi davranan bir vampir avcısı, küçük kızının okul giderlerini ve diş tellerini karşılayacak parayı bir hafta içinde bulmak zorundadır.

14.Hytti Nro 6, 6 Numaralı Kompartıman (2021) – IMDB Puanı 7.2

Yönetmen: Juho Kuosmanen

Oyuncular: Seidi Haarla, Yuriy Borisov, Dinara Drukarova

Juho Kuosmanen'in 2021'de Cannes'da Jüri Büyük Ödülü'nü kazanan filmi, bir trende tanışan iki yabancının öyküsünü, klişelere hiç yüz vermeden, tüm hakikiliğiyle anlatıyor. Biten bir ilişkinin ardından, Kuzey Kutup Dairesi'ne giden bir trene atlayan Finlandiyalı arkeolog Laura ve ikinci sınıf kompartımanı paylaştığı Rus Ljoha'nın hiçbir ortak yanı yoktur. Tren ilerledikçe günün ışığı ve gecenin melankolisi içeri dolar, ne sınıfları ne dilleri ne de hayat tarzları birbirine benzeyen iki yabancı arasında adı konulmayan bir yakınlık belirir. Daha önce "The Happiest Day in the Life of Olli Maki"de şefkati hiç olmadık yerlerde bulan Juho Kuosmanen, yine yaşamın zarafetini yakalayan duru bir sinema dili kuruyor.

15.Gunpowder Milkshake, Barut Kokteyli (2021) – IMDB Puanı 6.0

Yönetmen: Navot Papushado

Oyuncular: Lena Headey, Karen Gillan, Carla Gugino, Michelle Yeoh, Joanna Bobin, Freya Allan, Ed Birch, Paul Giamatti

Navot Papushado imzalı, Lena Headey ve Karen Gillan'ın başrollerde oynadığı, bir suikastçı olmasının ardından küçük bir kızı korumak için zorlu bir mücadeleye girişen Sam'in hikayesini konu ediniyor.

16.Love Actually, Aşk Her Yerde (2003) – IMDB Puanı 7.6

Yönetmen: Richard Curtis

Oyuncular: Hugh Grant, Colin Firth, Alan Rickman, Emma Thompson

Hugh Grant'ten Colin Firth'e, Alan Rickman'dan Emma Thompson'a büyük bir oyuncu kadrosuyla, iç içe geçmiş dokuz farklı aşk, komedi ve aile hikayesi anlatan "Love Actually" kendinden sonra gelen birçok benzer filmin de öncüsü oldu. Richard Curtis'in yazıp yönettiği, tüm zamanların en sevilen yılbaşı ve romantik filmlerinden biri kabul ediliyor.

18.Look Both Ways, Öyle veya Böyle (2022) – IMDB Puanı 6.3

Yönetmen: Wanuri Kahiu

Oyuncular: Lili Reinhart, Danny Ramirez, Luke Wilson, Andrea Savage, David Corenswet, Nia Long, Aisha Dee

April Prosser'ın yazdığı, Wanuri Kahiu tarafından yönetilen "Look Both Ways (Öyle veya Böyle)" filminde üniversiteden mezun olduğu gece hamilelik testi yaptıran Natalie'nin hayatı iki paralel gerçekliğe ayrılır. Birinde hamile kalır ve çocuğunu büyütmek için memleketinde kalır, diğerinde ise hayalindeki kariyere ulaşmak için Los Angeles'a taşınır.

19.Nope (2022) – IMDB Puanı 6.8

Yönetmen: Jordan Peele

Oyuncular: Daniel Kaluuya, Keke Palmer, Steven Yeun, Michael Wincott, Donna Mills

"Get Out" ve "Us" ile tanınan başarılı senarist ve yönetmen Jordan Peele'den yeni bir korku filmi geliyor. "Nope"un oyuncuları arasında Daniel Kaluuya, Keke Palmer, Steven Yeun, Michael Wincott ve Donna Mills'i görüyoruz. Kaliforniya'nın iç kesimlerinde ıssız bir vadide yaşayan bölge sakinleri, esrarengiz ve tüyler ürpertici bir keşfe tanıklık ediyor. Yönetmenin diğer işleri çok sevildiği için bu filmden de beklenti oldukça yüksek.

20.Fullmetal Alchemist The Revenge of Scar (2022) – IMDB Puanı 5.3

Yönetmen: Fumihiko Sori

Oyuncular: Ryosuke Yamada, Atom Mizuishi, Tsubasa Honda

Aynı adlı çok sevilen anime serisinin uyarlaması olan ve 2017 yapımı "Fullmetal Alchemist"in devamı olan filmde bir kez daha simyacı Elric kardeşleri takip ediyoruz. Edward ve Alphonse, simyacılarıları avlayan gizemli bir katille karşı karşıyadır ve bu seferki mücadeleleri oldukça zorlu olacaktır. İlk film gibi bu yapımın da yönetmen koltuğunda Fumihiko Sori otururken, başrollerde Ryosuke Yamada, Atom Mizuishi, Tsubasa Honda gibi isimler yer alıyor.

22.Habfürdő, Köpük Banyosu (1980) – IMDB Puanı 7.1

Yönetmen: György Kovásznai

Seslendirme Kadrosu: Albert Antalffy, Kati Bontovits, Katalin Dobos

"Habfürdő (Köpük Banyosu)", Macar animasyon sanatının öncülerinden György Kovásznai'nin farklı canlandırma tekniklerini bir araya getirdiği, 1979 yapımı karnavalesk görsel bir deneyim.

23.A Chiara (2021) – IMDB Puanı 6.8

Yönetmen: Jonas Carpignano

Oyuncular: Swamy Rotolo, Pio Amato, Leonardo Bevilacqua, Koudoud Seihon

Jonas Carpignano'nun "Calabria Üçlemesi"nin son halkası, 2021 yapımı "A Chiara", İtalyan sinemasının son yıllarda çıkardığı en güçlü öykülerden biri. Bu filmi çekebilmek için on yıl boyunca Gioia Tauro komününde yaşayan Carpignano, hem bölgenin hem de Avrupa'nın gerçekliğini yalın ve çarpıcı bir sinema diliyle resmeden bir büyüme öyküsüne imza atıyor, modern İtalya'nın bir mikrokozmosunu sunuyor. Çoğunluğu amatör oyunculardan oluşan filmde, 15 yaşındaki Chiara aracılığıyla bir mafya ailesinin iç yüzünü izlerken, aidiyet, bağlılık ve sınıf ilişkilerine dair olağanüstü bir kavrayış gücüne sahip, usta işi bir toplumsal portreyle karşı karşıya kalıyoruz.

25.Me Time, Boş Zaman (2022) – IMDB Puanı 5.1

Yönetmen: John Hamburgun

Oyuncular: Mark Wahlberg, Kevin Hart, Regina Hall Jimmy O. Yang

Fedakar bir ev erkeği, eşi ve çocukları seyahate gidince yıllardır ilk kez kendine vakit ayırır ve parti meraklısı eski bir arkadaşıyla çılgın bir maceraya atılır. John Hamburgun yazıp yönettiği filmde Mark Wahlberg, Kevin Hart, Regina Hall ve Jimmy O. Yang gibi isimler yer alıyor.

26.Wrong Place (2022) – IMDB Puanı 3.6

Yönetmen: Mike Burns

Oyuncular: Bruce Willis, Ashley Greene

Bruce Willis'li aksiyon filmlerini sevenler için Willis ve Ashley Greene'in başrolde olduğu "Wrong Place" geliyor. Bill Lawrence'ın senaryosunu yazıp, Mike Burns'ün yönettiği filmde bir uyuşturucu üreticisi, görgü tanığı olan küçük bir kasabanın eski Emniyet Müdürü'nün peşine düşer. Ancak kendisini beklediğinden daha fazlasıyla karşı karşıya bulur.

27.Halloween Kills, Cadılar Bayramı Öldürür (2021) – IMDB Puanı 5.5

Yönetmen: David Gordon Green

Oyuncular: Jamie Lee Curtis,, Judy Greer, Andi Matichak, James Jude Courtney

David Gordon Green'in yönetmen koltuğunda oturduğu, kızı Karen ve torunu Allyson ile birlikte ezeli düşmanı Michael Myers'ı tuzağa düşürüp ölüme terk eden Laurie'nin, ölümden yine kaçmayı başaran Michael Myers'ı alt etme çabası anlatılıyor.

En İyi Yolculuk Filmleri

Tüm Zamanların En İyi Yaz Filmleri

En Yakın Arkadaşınızla İzlemeniz Gereken Filmler

EN ÇOK OKUNANLAR

Podyumlardan İlhamla 10 Makyaj Trendi
Podyumlardan İlhamla 10 Makyaj Trendi

Podyumlardan İlhamla 10 Makyaj Trendi

1 dakika okunma süresi
2024 Erkek İlkbahar/Yaz Moda Trendleri
2024 Erkek İlkbahar/Yaz Moda Trendleri

2024 Erkek İlkbahar/Yaz Moda Trendleri

1 dakika okunma süresi
Kapıda Vize ile Ziyaret Edebileceğiniz Yunan Adaları
Kapıda Vize ile Ziyaret Edebileceğiniz Yunan Adaları

Kapıda Vize ile Ziyaret Edebileceğiniz Yunan Adaları

12 dakika okunma süresi
2024 İlkbahar/Yaz Çanta Trendleri
2024 İlkbahar/Yaz Çanta Trendleri

2024 İlkbahar/Yaz Çanta Trendleri

1 dakika okunma süresi
Boyner İstinyePark İstanbul Mağaza Daveti
Boyner İstinyePark İstanbul Mağaza Daveti

Boyner İstinyePark İstanbul Mağaza Daveti

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları
74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

Nisan Ayı Dizi Önerileri
Nisan Ayı Dizi Önerileri

Nisan Ayı Dizi Önerileri

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları
43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

“Kuvvetli Bir Alkış” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kuvvetli Bir Alkış” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kuvvetli Bir Alkış” Dizisi Hakkında Her Şey

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

Şubat Ayı Dizi Önerileri
Şubat Ayı Dizi Önerileri

Şubat Ayı Dizi Önerileri

Şubat Ayı Film Önerileri
Şubat Ayı Film Önerileri

Şubat Ayı Film Önerileri

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler
En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler
Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey
“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey