20'Lİ YAŞLARIN BAŞINDA İKİ GENÇ TASARIMCI KARDELEN & EZGİ GÜNEŞTEKİN

ALEM Dergisi moda çekimi için objektiflerimiz karşısına geçen Kardelen ve Ezgi Güneştekin ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

ABONE OL
29 Temmuz 2015 Çarşamba 12:43 | Son Güncellenme:
14 dakika okunma süresi
20'Lİ YAŞLARIN BAŞINDA İKİ GENÇ TASARIMCI KARDELEN & EZGİ GÜNEŞTEKİN

Kardelen ve Ezgi Güneştekin henüz 20’li yaşların başında, gözünü moda dünyasına dikmiş, iki genç tasarımcı. Zarif ve samimiler... Etraflarına duru bir enerji yayıyorlar. Bu yazın önemli parçası kimonoları kendi zevkleri doğrultusunda yorumlayarak bir koleksiyon hazırlamışlar. Üstüne üstlük bu parçaları “Moda Vitrini” ismini verdikleri blog’larında takipçileriyle paylaşıyorlar.  

Yanlarında getirdikleri bir valiz dolusu kimonoyla karşılıyoruz Kardelen ve Ezgi Güneştekin’i Four Seasons Otel’in lobisinde... Hemen anneleriyle birlikte masaya oturup kıyafetler hakkında fikir alışverişi yapıyorlar. Kesinlikle yapmacıklıktan uzak, yüzlerinden eksik etmedikleri gülümsemeleriyle uzun uzun yaptıkları kombinleri konuşuyorlar. Asla anne konforundan vazgeçmiyor, anneleri yanlarındayken kendilerini oldukça güvende hissettiklerini vurguluyorlar. 

Alem Dergisi moda çekimi için objektiflerimiz karşısına geçen Kardelen ve Ezgi Güneştekin ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. 
Moda sizin için ne ifade ediyor?

Ezgi Güneştekin: Moda insanın kendi benliğini yaratabilmesidir. Güncel modayı takip etmek önemli olduğu kadar, insanın bunu kendine nasıl uyarladığı ve kendi dokunuşları ile nasıl yorumladığı oldukça önemli. Moda olan bir kıyafeti giymek kolay ve risksiz gözükebilir. Ama asıl başarı o kıyafeti hangi aksesuarlarla tamamladığın ve o kıyafete neler katabildiğin.
Kardelen Güneştekin: Benim için moda o an ki “ruh halim”. Modaya göre değil moduma göre giyinirim. Aynaya baktığımda kombinim kafamda canlandırdığım gibi olmazsa o kombini düzeltebilmek için saatlerce uğraşırım. Çünkü içinde mutlu olmadığım hiçbir kıyafeti “moda” diye giymem.

Moda dünyası içine girme serüveniniz nasıl başladı? Modaya olan ilginiz çocukluk yıllarınıza mı dayanıyor? Büyürken hangi moda ikonları ya da hangi sanatçıların posterleri vardı odanızda? 
K.G.: Modayı küçük yaşlarda ilk önce annemiz aşıladı. Bize farklı giyinmeyi ve farklı giyinirken de bir uyum yakalamayı öğretti. Bu yüzden stilimizi çocukluk yıllarından itibaren kazandığımız için çok şanslıyız. 
E.G.: Modayı takip etmek ve modayı uygulamak farklı iki olay. Biz bu serüvene modayı takip ederken, kendi yorumumuzla uygulamayı da öğrenerek başladık. İkon olarak Rihanna’yı çok beğeniyoruz. Özellikle son yıllarda cesur ve iddialı tarzıyla moda dünyasında adından sıkça söz ettiriyor. 

Ahmet Güneştekin gibi başarılı bir sanatçının kızları olmanız moda anlayışınız etkiledi mi? 
K.G.: Kesinlikle. Onun sanatındaki sonsuz hayal gücünün bize genetik olarak aktarıldığını düşünüyoruz. 
E.G.: Babamız sürekli yenilediği bir sanata, biz de her geçen gün geliştirdiğimiz bir moda anlayışına sahibiz. Yenilenmeyi ve sürekli yeni şeyler yaratmayı ondan öğrendik.

Genel olarak giyim tarzınızdan bahseder misiniz? Bu giyim tarzının vermek istediği mesaj nedir?

E.G.: Tarzımızı tek bir başlık altında toplayamayız. Kimi zaman sofistike kimi zaman maskülen kimi zaman ise minimalist giyim tarzına sahip olabiliyoruz. Beğendiğimiz ve kendimize yakıştırdığımız her tarzı ve her kıyafeti uygulamayı severiz.
K.G.: Her zaman yeniliklere açık ve yeni şeyler denemekten korkmayan bireyleriz. Kısacası içinde mutlu olduğumuz hiçbir kıyafeti giyinmekten çekinmeyiz. 
Peki, iki kız kardeş olarak modaya yönelik anlaşamadığınız noktalar hangileri? Her zaman birbirinize uyumlu mu giyinirsiniz? Yoksa bağımsız şekilde hareket etmek daha mı hoşunuza gider? 
K.G.: Moda konusunda uyumlu olduğumuz noktalar çeliştiğimiz noktalardan daha fazla. Bir davete katılırken birbirimize danışmadan asla hareket etmeyiz. Ama tabii ki bizimde fikir ayrılığına düştüğümüz noktalar olabiliyor. 
E.G.: Ortak beğenilerimiz daha fazla olmasına rağmen bazen birimiz daha gösterişli, diğerimiz ise sade parçalar seçebiliyor. Bir davete birimiz daha feminen, bir diğerimiz ise daha maskülen bir stille katılabiliyor. Ama bu zıtlığa rağmen her zaman bir bütünlük yakalayabilmeyi başarıyoruz.
Babanız Ahmet Bey ile projeleriniz hakkında fikir alışverişi yapar mısınız? Onun giyim-kuşamına yardımcı oluyor musunuz?
Kardelen&Ezgi Güneştekin: Babamız ileride yapacağımız işlerde en büyük destekçilerimizden. Bunun yanı sıra o tarzında daha çok bağımsız hareket etmeyi seviyor. Ama bizden de fikir almayı ihmal etmez. Babama yardımcı olabildiğimiz birkaç dokunuş ise onu çokça mutlu eder.    

Gardırobunuzun vazgeçilmez parçaları, desenleri hangileri? 
E.G.: İki kız kardeşin sahip olduğu en büyük avantaj zengin bir gardıroba sahip olmak. Gardırobumuzda gösterişli parçalara yer verdiğimiz gibi günlük hayatımızda çokça kullandığımız basic tişörtler ve boyfriend jean’lerde vazgeçilmezlerimiz arasında...
K.G.: En büyük takıntım çanta ve ayakkabı. Aksesuar olarak ise ikimizde gözlük hastasıyız. Giyimimizde çarpıcı renklere ve desenlere sahip kıyafetlere bayılıyoruz. Monokram ve canlı renklere sahip desenler favorilerimiz arasında. 

Gözde markalarınız hangileri? Daha uygun, butik çalışan markaları sever, alışveriş yapar mısınız?
K.G.: Prada ve Chanel hiçbir sezon modası geçmeyen çantaları ile Dior ise ön plana çıkan gözlükleriyle favori markalarımız arasında. Bu sene renkli bir koleksiyona imza atan Moschino’yu da çok beğeniyorum. 
E.G.: Sophia Webster’in çarpıcı ve iddialı ayakkabılarına bayılıyorum. Çok gezmeyi ve keşfetmeyi sevdiğimiz için her yerden alışveriş yapıyoruz diyebiliriz. Günlük kıyafet tercihlerimizde ise Zara, Topshop ve H&M’i kullanıyoruz. 
Sıkı takipçisi olduğunuz tasarımcılar, modacılar kimler? Tarzını beğendiğiniz dünyaca ünlü isimler arasında kimler bulunuyor?
K.G.: Türkiye’den Zeynep Tosun’u ve Raisa&Vanessa’yı çok beğeniyorum. Dünyaca ünlü tasarımcılardan ise Christian Louboutin’in en rahatsız ama en aşık olunası ayakkabılarına bayılıyoruz.
E.G.: Balmain’in kreatif direktörü Oliver Rousteing’in koleksiyonlarını çok seviyorum. Tarzını çok beğendiğimiz dünyaca ünlü blogger’lar arasında ise Marta Lozano Pascual, Rachel Barnes ve Jennifer Grace var. 

Sizce bu yılın öne çıkan moda trend’leri ve stilleri hangileri?
E.G.: Bu sene omzu açık bluzlar, floral desenli elbiseler ve birkaç sezondur crop top bluzlar ön plana çıkıyor. Bu yazın en önemli parçası ise şüphesiz kimonolar. 
K.G.: Spor parçalarla gösterişli parçaları bir arada kullanmak bu sene öne çıkan stiller arasında ve ben de bu trendi uygulamayı çok seviyorum. Ayrıca kontrast desenlere sahip parçalar da favorilerden.
Dijital medya, sosyal ağlar her geçen gün modayı daha demokratik hale getiriyor. Sizde sosyal platformları aktif bir şekilde kullanıyorsunuz. Moda’nın içine girdiği bu dijital rüzgar adına neler söylemek istersiniz?
K.G.: Sosyal platformlar insanların fikirlerini ve beğenilerini diğer insanlara aktarabilmesi için en kolay ve en güzel yol. Çünkü biz de bu şekilde kendi ilgi alanımızda ilerlemeyi ve moda blog’umuzu bu şekilde tanıtmayı başarabildik. 
E.G.: Bu dijital rüzgar sayesinde özelikle yabancı blogger’ların çoğu kendilerini dünyaya tanıtabilmeyi başardı. Biz de dijital medya sayesinde ilgi duyduğumuz modadan daha çok beslendik ve bunu diğer insanlara aktarmak için sosyal ağların bütün imkanlarından yararlanmaya çalıştık. 

Kendi moda blog’unuz Moda Vitrini’nden bahsedebilir misiniz? Bu blog’da ne tür bir içerik var? 
K.G.: İki kız kardeş olarak bugüne kadar hep stilimize güvendik ve bir süre sonra bunu çevremizdeki insanlara da aktarmaya çalıştık. Bu sayfa sayesinde amacımız insanlara ilham verebilmek, kendi zevklerimizi paylaşabilmek ve güncel modayı takip etmelerini sağlayabilmek. 
E.G.: Bu blog’da insanlara güncel modayı aktarırken kendi beğendiğimiz noktaların üzerinde yoğunlaştık. Kendi kombinlerimizi de zaman zaman paylaşıp bir fikir verebilmeyi sağladık.

2015 yaz döneme yönelik bir koleksiyon hazırladınız? Bu koleksiyonu hazırlarken Kardelen&Ezgi Güneştekin nelerden etkilendi? Hangi parçalar ön plana çıkıyor?
E.G.: Bu koleksiyonumuzda yazın en önemli parçası kimonoyu seçtik. Bizim kimonolarımızın farkı sadece plaj kıyafeti olarak değil günlük ve gece şıklığında da kullanabilecek parçalar olması.
K.G.: Kontrast renkleri bir arada kullanarak hem plajlarda şıklık yaratmayı hem de insanların istedikleri tarzda kullanabilecekleri yıldız bir parça yapmayı amaçladık.  

İlerleyen günlerde kendi markanızı yaratmak istiyor musunuz?
E.G.: Şimdilik küçük bir koleksiyon hazırlayarak markamız adına bir adım attık. Devamı için üzerinde çalışıyor, kendi markamızı iyi yerlere getirmeyi amaçlıyoruz. 
K.G.: Markamız için sürekli araştırıyor ve keşfediyoruz. Bu işe “Biz olsaydık giyer miydik?” sorusunu sorarak başladık. Parçalarımızı bu doğrultuda seçiyoruz.

Son günlerdeki uğraşlarınız işler neler, gelecek planlarınız arasında neler var? 
K.G.: Son zamanlarda en büyük uğraşımız kimono koleksiyonu ile başlayan tasarım hayatımızı daha da ileriye götürebilmek. Bu yüzden kışa yönelik parçalar üzerinde şimdiden çalışmaya başladık.
E.G.: İlk hedefim kendi okulumu bitirebilmek ve bu sırada modayla ilgili çalışmalarıma devam etmek. Ayrıca modaya olan ilgimizi yurtdışında daha kapsamlı bir şekilde eğitim alarak geliştirmeyi hedefliyoruz.

Röportaj Beyza ÖZEL
Fotoğraflar Uğur Utku SEZER
Mekan Four Seasons Bosphorus Hotel Istanbul

EN ÇOK OKUNANLAR

Podyumlardan İlhamla 10 Makyaj Trendi
Podyumlardan İlhamla 10 Makyaj Trendi

Podyumlardan İlhamla 10 Makyaj Trendi

1 dakika okunma süresi
2024 İlkbahar/Yaz Çanta Trendleri
2024 İlkbahar/Yaz Çanta Trendleri

2024 İlkbahar/Yaz Çanta Trendleri

1 dakika okunma süresi
En İyi Polo Kazak Stilleri
En İyi Polo Kazak Stilleri

En İyi Polo Kazak Stilleri

1 dakika okunma süresi
Kapıda Vize ile Ziyaret Edebileceğiniz Yunan Adaları
Kapıda Vize ile Ziyaret Edebileceğiniz Yunan Adaları

Kapıda Vize ile Ziyaret Edebileceğiniz Yunan Adaları

12 dakika okunma süresi
Boyner İstinyePark İstanbul Mağaza Daveti
Boyner İstinyePark İstanbul Mağaza Daveti

Boyner İstinyePark İstanbul Mağaza Daveti

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Dries Van Noten Moda Dünyasına Veda Ediyor
Dries Van Noten Moda Dünyasına Veda Ediyor

Dries Van Noten Moda Dünyasına Veda Ediyor

Mutlaka Ziyaret Etmeniz Gereken Moda Sergileri
Mutlaka Ziyaret Etmeniz Gereken Moda Sergileri

Mutlaka Ziyaret Etmeniz Gereken Moda Sergileri

Paris Haute Couture İlkbahar/Yaz 2024 Koleksiyonları
Paris Haute Couture İlkbahar/Yaz 2024 Koleksiyonları

Paris Haute Couture İlkbahar/Yaz 2024 Koleksiyonları

Pelin Kaya ve Ayşe Brav'ın Yeni Markası: BETTERDAYS
Pelin Kaya ve Ayşe Brav'ın Yeni Markası: BETTERDAYS

Pelin Kaya ve Ayşe Brav'ın Yeni Markası: BETTERDAYS

Trust The Team'in Tasarım Hikayesi
Trust The Team'in Tasarım Hikayesi

Trust The Team'in Tasarım Hikayesi

2024 MET Gala Hakkında Bilmeniz Gerekenler
2024 MET Gala Hakkında Bilmeniz Gerekenler

2024 MET Gala Hakkında Bilmeniz Gerekenler

2024 Defile Lokasyonları
2024 Defile Lokasyonları

2024 Defile Lokasyonları

“Mob Wife” Trendi Nedir?
“Mob Wife” Trendi Nedir?

“Mob Wife” Trendi Nedir?

Alessandro Michele, Valentino'nun Yeni Kreatif Direktörü Oldu
Alessandro Michele, Valentino'nun Yeni Kreatif Direktörü Oldu

Alessandro Michele, Valentino'nun Yeni Kreatif Direktörü Oldu

Pierpaolo Piccioli'den Valentino'ya Veda
Pierpaolo Piccioli'den Valentino'ya Veda

Pierpaolo Piccioli'den Valentino'ya Veda

Jacquemus İlkbahar/Yaz 2024 Koleksiyonu
Jacquemus İlkbahar/Yaz 2024 Koleksiyonu

Jacquemus İlkbahar/Yaz 2024 Koleksiyonu

2024 Moda Haftaları: Sonbahar/Kış Koleksiyonları
2024 Moda Haftaları: Sonbahar/Kış Koleksiyonları

2024 Moda Haftaları: Sonbahar/Kış Koleksiyonları