Hollywood'un Son Dönemde Parlayan Oyuncuları

Hollywood'da yer edinmek bir yandan oldukça zorken bir yandan da tüm dünyanın tanıdığı bir isim haline gelmek, tek bir başarılı performansa bakıyor. Her geçen gün yeni yıldızların ortaya çıktığı dizi ve film sektöründe tutunmaya devam edebilmek de o kadar kolay değil. Ancak bunu başararak yükselmiş ve Hollywood'da son dönemde parlayan oyuncuları mercek altına aldık.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
17 Şubat 2022 Perşembe 16:33 | Son Güncellenme:
19 dakika okunma süresi
Hollywood'un Son Dönemde Parlayan Oyuncuları

Zendaya

Disney'de çocuk yıldız olarak kariyerine başlayan Zendaya uzun zamandır sinema sektörünün içinde olmasına karşın özellikle yeni "Spider-Man" serisindeki MJ rolü ve HBO yapımı "Euphoria" dizisinde başrolde yer almasıyla son yıllarda adından çok daha fazla söz ettirir oldu. 1996 doğumlu oyuncu, büyük yapımlardaki başarılı performanslarının yanı sıra stiliyle de ön plana çıkıyor.

Özellikle "Dune" ve "Spider-Man" filmlerinin kırmızı halı ve basın etkinliklerinde gördüğümüz "method dressing" olarak tanımlanan stiliyle oldukça övgü topluyor. Zendaya, her filmin atmosferine ve sanat ve kostüm yönetimine uyum sağlayacak şekilde tasarlanmış kıyafetler giyerek seyirciyi, daha filmi izlemeden hikaye evreninin içine sokuyor. Zendaya, "Euphoria" dizisi, "Dune: Part Two", "Challengers" ve "Megalopolis" gibi devam eden ve yeni projelerle Hollywood'un en büyük isimlerinden birine dönüşeceği kesin gibi görünüyor.


Timothée Chalamet

Şu sıralar hangi büyük filmi açsak başrolünde veya yardımcı rollerde, en kötü ihtimalle arkada figüran olarak Timothée Chalamet'yi görme şansımız var. Yapımcılar ve yönetmenler, Chalamet'yi kadrolarına dahil etmek için yarışıyor. Çok hızlı yükselip, her yerde görünmekten ve yüzünün eskimesinden korkan oyuncuların aksine Timothée'nin böyle bir endişesi yok gibi görünüyor çünkü büyük bir yönetmenin imzasını taşıdığı sürece çoğu projeye dahil oluyor. İlginçtir ki gerçekten ne kadar çok görürsek görelim Timothée Chalamet'den bıkmış gibi hissedemiyoruz ve bunun için kendisinin farklı karakterlere bürünebilme konusundaki başarılı oyunculuğunu takdir etmek gerek.

1995 doğumlu Timothée Chalamet, "Call Me By Your Name" filminde parladığından beri yılda birkaç büyük yapımda yer almaya başlayarak, "Lady Bird", "The King", "Little Women", "The French Dispatch", "Dune: Part One", "Don't Look Up" gibi büyük kadrolu filmlerde karşımıza çıktı. "Dune" serisi ile başrolde devam edecek olan Chalamet, "Charlie'nin Çikolata Fabrikası"ndan tanıdığımız Willy Wonka karakterine odaklanacak "Wonka" filminde de genç Willy Wonka'yı canlandıracak.


Anya Taylor-Joy

İzleyenleri satranç öğrenmeye iten mini dizi "The Queen's Gambit"in başrolünde yer alarak büyük bir patlama yaşayan Anya Taylor-Joy, bu kadar ünlü olmasa da aslında bir süredir Hollywood'da başarı basamaklarını emin adımlarla çıkıyordu. Bilim kurgu ve gerilim türündeki "Morgan" filminde başrolü alarak başlayan yükseliş, M. Night Shyamalan imzalı "Split" ve "Glass" filmlerindeki başarılı performansıyla devam etti.

"Marrowbone", "The New Mutants", "The Witch" ile gerilim ve korku filmlerinin aranan yüzü olsa da "Emma" ve "Last Night in Soho" gibi farklı tür filmlerde de yer alarak kendisini tek bir tarzla sınırlamaktan kaçındı. 1996 doğumlu Anya-Taylor Joy'un "The Northman", "The Menu" ve daha birçok yeni prodüksiyonda adı geçiyor.


Tom Holland

Marvel evrenine zirveden girerek "Spider-Man" rolünü alan 1996 doğumlu Tom Holland hem bu filmlerin başarısı hem de kendi oyunculuğu ve bu ünlü karaktere getirdiği yeni yaklaşımla oldukça övgü topladı. Hatta Sony ile Marvel arasındaki anlaşmazlık nedeniyle "Spider-Man" filmlerine devam edilmeyeceğine dair haber çıktığında hayranları dilekçe imzalayarak filmlerin ve oyuncunun bu rolle devam etmesini talep ettiler. Haliyle "Spider-Man"i ve Tom Holland'ı solo filmlerle ve diğer Marvel filmlerinde görmeye devam ettik ve uzun bir süre de devam edeceğiz gibi görünüyor.

Marvel filmlerindeki başarısıyla birçok kapının açıldığı Tom Holland, "The Lost City of Z", "The Current War", "Dolittle", "The Devil All the Time", "Chaos Walking" ve "Uncharted" gibi aksiyon ağırlıklı filmlerle kariyerinde ilerlemeye devam ediyor. Gelecek ne gösterir belli olmaz ama Tom Holland, Hollywood'un büyük isimlerinden biri olma yolunda ilerliyor gibi görünüyor.


Florence Pugh

Asla aynı tür film veya karakterde rol almıyor gibi görünen Florence Pugh, muhtemelen listedeki en çeşitli portfolyoya sahip oyunculardan biri. 1996 doğumlu Pugh, sinema sektörüne "The Falling" isimli gizem ve korku filmiyle giriş yaptı. Ardından "Outlaw King" isimli tarihi filmde, "Fighting with My Family" isimli komedi filminde yer aldı. Ari Aster'in "Midsommar" filminde başrolü alarak sektörde adından çokça söz ettirmeye başladı.

Tabii ki bu başarısının ardından drama türündeki "Little Women", aksiyon türündeki "Black Widow" ve "Hawkeye" dizisi gibi büyük yapımlarda görünmeye başladı. Olivia Wilde'ın yönettiği "Don't Worry Darling" filminde de yer alan oyuncunun, hangi film ve dizilerde yer alacağını, bu sefer ne tür bir yapım ve karakterle bizi şaşırtacağını heyecanla bekliyoruz.


Victoria Pedretti

1995 doğumlu Victoria Pedretti, Hollywood'da sessizce ama çok emin adımlarla ilerleyen oyunculardan. Şimdiye kadar dahil olup da hem projeyle hem de performansıyla övgü toplamadığı bir dizi veya film yok gibi. Mike Flanagan'ın yaratıcılığını üstlendiği ve hem izleyicilerden hem de eleştirmenlerden tam not alan korku dizisi "The Haunting of Hill House"ta çıkış yaptığında kendisini belli etmeyi başardı.

Mike Flanagan'ın devam projesi "The Haunting of Bly Manor" ve Quentin Tarantino'nun "Once Upon a Time in... Hollywood" filminden, Netflix'in sevilen dizisi "You"daki Love Quinn karakterine kadar, Victoria Pedretti başarıdan başarıya koşuyor. Oyuncunun gelecek projelerinin ne olduğu henüz belli olmasa da yakın bir zamanda büyük festivallerde adaylık ve ödül almasını sağlayacak bir iş olacağı kesin gibi görünüyor.


Letitia Wright

"Black Panther" filminde çok sevilen Shuri karakterini canlandırmasıyla tanınan 1993 doğumlu Letitia Wright, aslında kariyer basamaklarını çıkmaya çok önceden başlamıştı. "Urban Hymn" filmi, "Humans" dizisi, "Black Mirror", "The Commuter" gibi yapımlarda yer aldıktan sonra Marvel evrenine "Black Panther" ile giriş yaptı. Ardından Steven Spielberg'ün "Ready Player One" filminde, Rihanna ve Donald Glover'ın başrollerini paylaştığı "Guava Island"da, animasyon filmi "Sing 2"da ve "Death on the Nile" filminde yer aldı.

2018 yılında "Black Mirror" dizisindeki rolüyle Emmy Ödülleri'nde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında, 2021 yılında ise BAFTA Ödülleri'nde televizyon kategorisinde "Small Axe"teki rolüyle En İyi Kadın Oyuncu dalında aday oldu. Böylece de büyük ödüllere yakın olduğunu göstermiş oldu. Letitia Wright'ın ilerleyen projeleri arasında "Surrounded" isimli bir western yapımı, "Silent Twins", "Aisha" ve şu an çekim aşamasında olan "Black Panther: Wakanda Forever" yer alıyor.


Phoebe Dynevor

Daphne Bridgerton olarak hayatımıza giren 1995 doğumlu oyuncu Phoebe Dynevor, "Bridgerton" dizisinin şöhreti sayesinde ve çok sevilen Daphne karakterini canlandırışıyla oldukça ünlendi. Oyuncu Sally Dynevor ve senarist Tim Dynevor'un kızı olan Phoebe'nin bu sektörde kendine bir yer bulacağı kesin gibiydi. Ancak tabii ki elindeki şansı doğru şekilde değerlendirebilmek de en az şanslı doğmak kadar önemli.

Şimdiye kadar kariyerine "Snatch" ve "Younger" gibi dizi projeleriyle devam eden ve "Bridgerton"ın ikinci sezonunda da izleyeceğimiz başarılı oyuncu, "Exciting Times" isimli bir diğer dizi ve "I Heart Murder" filmi ile göz önünde olmaya devam edecek gibi duruyor.


John Boyega

1992 doğumlu John Boyega, "Star Wars: Episode VII – The Force Awakens" filmindeki yeni "Star Wars" üçlemesinde Finn isimli bir stormtrooper karakterini canlandırarak herkesin ilgisini üstüne çekti. "The Circle" filminde Emma Watson ve Tom Hanks'in yanı sıra yer aldı.

Anthony Mackie ile birlikte "Detroit"te başrolü paylaştı, büyük bütçeli aksiyon filmlerinden biri olan "Pacific Rim: Uprising"de başrolde yer alarak görünürlüğünü daha da arttırdı. John Boyega'nın filmografisi hızla büyürken, başarılı oyuncuyu uzun süre önemli rollerle görmeye devam edeceğiz gibi görünüyor.


Sydney Sweeney

1997 doğumlu oyuncu Sydney Sweeney, "Euphoria" dizisindeki Cassie rolüyle bir anda isminden sıkça söz ettirmeye başlamış gibi görünse de aslında genç yaşına rağmen birçok dizi ve filmde rol aldı.

"Criminal Mind", "Grey's Anatomy", "The Handmaid's Tale" ve "Sharp Objects" gibi çok sevilen ünlü dizilerde küçük roller aldı. "One Upon a Time in... Hollywood", "Nocturne", "Downfalls High", "The Voyeurs" ve "Night Teeth" filmlerinin ardından "Euphoria"da karşımıza çıktı.


Millie Bobby Brown

Sinema-dizi sektöründeki konumuyla olduğu kadar magazinsel olarak da adından sıklıkla söz ettiren Millie Bobby Brown, şimdiye kadar oyunculukta ilerledi, bir makyaj markası kurdu, gençleri temsil ettiği uluslararası konferanslarda konuşmalar yaptı. 2004 doğumlu olmasına rağmen kariyerini farklı alanlarda çok büyük noktalara taşıyan Millie, "Stanger Things" dizisindeki Eleven rolüyle karşımıza çıktığında küçük, sevimli bir çocuktu ve muhtemelen bu kadar hızlı yükseleceğini çok fazla kişi tahmin etmemişti.

Dizinin ilk sezonu 2016'da yayına girdiği andan itibaren dünyanın dört bir yanında Millie Bobby Brown tanınır hale geldi. Sigma ve Birdy'nin "Find Me" şarkısının klibinde, ardından da Maroon 5 ve Cardi B'nin "Girls Like You" müzik klibinde yer alarak ünlüler arasında adından söz ettirir oldu. "Godzilla: King of the Monsters", "Enola Holmes" ve "Godzilla vs. Kong" gibi çok büyük bütçeli Hollywood filmlerinde başrollerde yer aldı. Millie Bobby Brown'un dizi ve film projeleri devam ederken, tek bir sektörde sınırlı kalmayacağı kesin gibi görünüyor.


Hailee Steinfeld

1996 doğumlu Hailee Steinfeld son yıllarda adından daha çok söz ettirmeye başlasa da aslında kariyerinde büyük işler başararak, sinema sektöründe uzun zamandır tanınan bir isimdi. Taylor Swift ile yakın arkadaş oluşuyla da bilinen Hailee Steinfeld'in, özellikle "True Grit", "Begin Again" ve "Hateship Loveship" filmlerindeki performanslarıyla çok büyük yerlere geleceği öngörülmeye başlanmıştı. Ardından çok hızlı bir şekilde "Ender's Game", "3 Days to Kill", "The Homesman", "The Keeping Room", "10.000 Saints", "Pitch Perfect 2", "Barely Lethal" gibi birçok filmde yer almaya başladı.

Bir yandan da şarkıcılıkta ilerleyen Hailee Steinfeld, birçok ünlü müzisyenle düete imza attı. 2011 yılında Miu Miu markasının yüzü oldu. Bir yandan müzik kariyerine devam eden Hailee Steinfeld, bir yandan da "Bumblee" ve "Charlie's Angels" filmleri, "Dickinson" dizisi, bolca övgü ve ödülle karşılanan "Spider-Man" animasyon film serisi, "Hawkeye" dizisi ve çok sevilen "Arcane: League of Legends" dizisindeki rolleriyle oyunculuk kariyerinde de emin adımlarla ilerliyor.


Zendaya ve Timothée Chalamet "Dune" Turunda

Şubat Ayı Dizi Önerileri

Şubat Ayı Film Önerileri

EN ÇOK OKUNANLAR

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

3 dakika okunma süresi
Seyahat Rehberi: Sakız Adası
Seyahat Rehberi: Sakız Adası

Seyahat Rehberi: Sakız Adası

9 dakika okunma süresi
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

1 dakika okunma süresi
Lancome x Hazal Kaya Daveti
Lancome x Hazal Kaya Daveti

Lancome x Hazal Kaya Daveti

1 dakika okunma süresi
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Kraliyet Ailesi'nden Kate Middleton Söylentilerine Cevap
Kraliyet Ailesi'nden Kate Middleton Söylentilerine Cevap

Kraliyet Ailesi'nden Kate Middleton Söylentilerine Cevap

Kral Charles'ın Hayatı
Kral Charles'ın Hayatı

Kral Charles'ın Hayatı

Ariana Grande Yeni Albüm Çıkarıyor
Ariana Grande Yeni Albüm Çıkarıyor

Ariana Grande Yeni Albüm Çıkarıyor

Bella Hadid Marka Çıkarıyor
Bella Hadid Marka Çıkarıyor

Bella Hadid Marka Çıkarıyor

66. Grammy Ödülleri: Kazananlar ve Kırmızı Halı
66. Grammy Ödülleri: Kazananlar ve Kırmızı Halı

66. Grammy Ödülleri: Kazananlar ve Kırmızı Halı

Emily Blunt'tan “The Devil Wears Prada” İtirafı
Emily Blunt'tan “The Devil Wears Prada” İtirafı

Emily Blunt'tan “The Devil Wears Prada” İtirafı

Taylor Swift Hakkında Merak Edilenler
Taylor Swift Hakkında Merak Edilenler

Taylor Swift Hakkında Merak Edilenler

Leonardo DiCaprio Lily Gladstone'a Ne Dedi?
Leonardo DiCaprio Lily Gladstone'a Ne Dedi?

Leonardo DiCaprio Lily Gladstone'a Ne Dedi?

“Dune: Part 2” Filminin Tanıtım Prömiyerleri Başladı
“Dune: Part 2” Filminin Tanıtım Prömiyerleri Başladı

“Dune: Part 2” Filminin Tanıtım Prömiyerleri Başladı

Ben Affleck'ten Jennifer Lopez Yorumu
Ben Affleck'ten Jennifer Lopez Yorumu

Ben Affleck'ten Jennifer Lopez Yorumu

Jennifer Lopez ve Ben Affleck'ten Super Bowl Başarısı
Jennifer Lopez ve Ben Affleck'ten Super Bowl Başarısı

Jennifer Lopez ve Ben Affleck'ten Super Bowl Başarısı

Meghan Markle ve Prens Harry “Invictus Games”e Hazırlanıyor
Meghan Markle ve Prens Harry “Invictus Games”e Hazırlanıyor

Meghan Markle ve Prens Harry “Invictus Games”e Hazırlanıyor