FRANCESCO MACCAPANI MISSONI İLE YEMEK SOHBETİ

The Missoni Family Cookbook adlı kitabın yazarı Francesco Maccapani Missoni ile yemek sanatı üzerine konuştuk.

ABONE OL
11 Haziran 2020 Perşembe 16:15 | Son Güncellenme:
3 dakika okunma süresi
FRANCESCO MACCAPANI MISSONI İLE YEMEK SOHBETİ

Nasıl bir beslenme düzenine sahipsiniz?

Sabahları uyanınca içine limon suyu damlatılmış ılık su içerim. Asla kahvaltı etmem. Birkaç saat sonra kendime içinde ananas, salatalık, zencefil vs gibi malzemelerin yer aldığı bir juice hazırlıyorum. Öğle yemekleri bizim ailede çok önemlidir. Anneannem Rosita’nın evi Missoni fabrikasına çok yakın. Dolayısıyla tüm aile öğle yemeklerinde onun evinde bir araya geliyoruz. ‘Masada neler var?’ derseniz yok yok... Bir balık, et ya da tavuk. Bir zeytinyağlı, bir etli sebze, bir makarna ya da risotto ve mutlaka tatlı. Akşamları ise Milano’ya, kendi evime dönüyorum ve genellikle kız arkadaşımın pişirdiği yemekleri yiyorum. Kendisi Brezilyalı ve harika Brezilya yemekleri pişiriyor. Benim için günün en önemli yemeği, akşam yemeğidir. Çünkü akşamları gerçekten çok yemek yerim.

Tatlılarla aranız nasıl?

Tatlılara bayılırım. En çok da çikolatalı olanlara. Ah bir de dondurmalara! Özellikle sorbelere... Kız arkadaşımla yemeğe gittiğimizde hem kendime tatlı söylerim, hem de kız arkadaşımı ortaya da bir tatlı söylememiz gerektiği konusunda ikna ederim. Ve ortadaki tatlıyı da tek başıma yerim!

Yemek yaparken nasıl bir stiliniz vardır?

Deneyselimdir. Farklı malzemeleri ve yağları birbirine karıştırmayı ve yeni tatlar ortaya çıkartmayı çok severim.

İyi bir yemek pişirmenin sırrı nedir?

Mevsiminde toplanmış taze sebze ve meyveler. İtalyan mutfağının sırrı, iyi bir zeytinyağı, sarımsak, domates ve fesleğen bence.

Sizi en çok ne heyecanlandırır?

Güzel kurulmuş bir büfe. Kocaman bir tabak makarna beni heyecanlandırmaz ama azar azar bir sürü lezzetli yemek kalbimin çarpmasına neden olur.

Hayatınızı renklendiren en büyük lüksünüz nedir?

Köpeğim Johnny. Kendisi bir İngiliz bulldog’u. Benimle Amerika’ya bile geldi. Anneannem hayattaki en büyük lüksün, bahçende bulunan bir tavuk kümesi olduğunu söyler. Anneme göre ise en büyük lüks komşunun bahçesinde yer alan tavuk kümesidir! Bizim ailenin lüksü, bahçemizde yer alan tavuk kümesleri sanırım. Kendi bahçende, kendi sebze ve meyveni yetiştirmek kadar büyük bir lüks olabilir mi?

 

EN ÇOK OKUNANLAR

Sınırları Aşan Bir Vizyon: Almila Dönmez
Sınırları Aşan Bir Vizyon: Almila Dönmez

Sınırları Aşan Bir Vizyon: Almila Dönmez

15 dakika okunma süresi
Nazlı Koruyan Altıpat ile Güzellik Endüstrisinde Kadınların Yükselişi
Nazlı Koruyan Altıpat ile Güzellik Endüstrisinde Kadınların Yükselişi

Nazlı Koruyan Altıpat ile Güzellik Endüstrisinde Kadınların Yükselişi

22 dakika okunma süresi
Nilay Keçeci Arpacı'dan Sağlıklı Tarifler: Haşhaşlı Limonlu Pankek
Nilay Keçeci Arpacı'dan Sağlıklı Tarifler: Haşhaşlı Limonlu Pankek

Nilay Keçeci Arpacı'dan Sağlıklı Tarifler: Haşhaşlı Limonlu Pankek

2 dakika okunma süresi
2025 Oscar Töreni'nde Yandan Ayrılmış Saç Modası
2025 Oscar Töreni'nde Yandan Ayrılmış Saç Modası

2025 Oscar Töreni'nde Yandan Ayrılmış Saç Modası

7 dakika okunma süresi
Michelin Guide 2025 Yılın En Genç Şefi: Serhat Doğramacı
Michelin Guide 2025 Yılın En Genç Şefi: Serhat Doğramacı

Michelin Guide 2025 Yılın En Genç Şefi: Serhat Doğramacı

16 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı
Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild
Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği
“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

Mekan Önerisi: Canella Bakery
Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları
Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da
Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?
Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da
Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati
Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

2023 Yılı Gastronomi Trendleri
2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?
Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey