FRANCESCO MACCAPANI MISSONI İLE YEMEK SOHBETİ

The Missoni Family Cookbook adlı kitabın yazarı Francesco Maccapani Missoni ile yemek sanatı üzerine konuştuk.

ABONE OL
11 Haziran 2020 Perşembe 16:15 | Son Güncellenme:
3 dakika okunma süresi
FRANCESCO MACCAPANI MISSONI İLE YEMEK SOHBETİ

Nasıl bir beslenme düzenine sahipsiniz?

Sabahları uyanınca içine limon suyu damlatılmış ılık su içerim. Asla kahvaltı etmem. Birkaç saat sonra kendime içinde ananas, salatalık, zencefil vs gibi malzemelerin yer aldığı bir juice hazırlıyorum. Öğle yemekleri bizim ailede çok önemlidir. Anneannem Rosita’nın evi Missoni fabrikasına çok yakın. Dolayısıyla tüm aile öğle yemeklerinde onun evinde bir araya geliyoruz. ‘Masada neler var?’ derseniz yok yok... Bir balık, et ya da tavuk. Bir zeytinyağlı, bir etli sebze, bir makarna ya da risotto ve mutlaka tatlı. Akşamları ise Milano’ya, kendi evime dönüyorum ve genellikle kız arkadaşımın pişirdiği yemekleri yiyorum. Kendisi Brezilyalı ve harika Brezilya yemekleri pişiriyor. Benim için günün en önemli yemeği, akşam yemeğidir. Çünkü akşamları gerçekten çok yemek yerim.

Tatlılarla aranız nasıl?

Tatlılara bayılırım. En çok da çikolatalı olanlara. Ah bir de dondurmalara! Özellikle sorbelere... Kız arkadaşımla yemeğe gittiğimizde hem kendime tatlı söylerim, hem de kız arkadaşımı ortaya da bir tatlı söylememiz gerektiği konusunda ikna ederim. Ve ortadaki tatlıyı da tek başıma yerim!

Yemek yaparken nasıl bir stiliniz vardır?

Deneyselimdir. Farklı malzemeleri ve yağları birbirine karıştırmayı ve yeni tatlar ortaya çıkartmayı çok severim.

İyi bir yemek pişirmenin sırrı nedir?

Mevsiminde toplanmış taze sebze ve meyveler. İtalyan mutfağının sırrı, iyi bir zeytinyağı, sarımsak, domates ve fesleğen bence.

Sizi en çok ne heyecanlandırır?

Güzel kurulmuş bir büfe. Kocaman bir tabak makarna beni heyecanlandırmaz ama azar azar bir sürü lezzetli yemek kalbimin çarpmasına neden olur.

Hayatınızı renklendiren en büyük lüksünüz nedir?

Köpeğim Johnny. Kendisi bir İngiliz bulldog’u. Benimle Amerika’ya bile geldi. Anneannem hayattaki en büyük lüksün, bahçende bulunan bir tavuk kümesi olduğunu söyler. Anneme göre ise en büyük lüks komşunun bahçesinde yer alan tavuk kümesidir! Bizim ailenin lüksü, bahçemizde yer alan tavuk kümesleri sanırım. Kendi bahçende, kendi sebze ve meyveni yetiştirmek kadar büyük bir lüks olabilir mi?

 

EN ÇOK OKUNANLAR

Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

1 dakika okunma süresi
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

3 dakika okunma süresi
Anadolu'nun 500 Yılı Beymen'in "Golden Opulence" Belgeselinde
Anadolu'nun 500 Yılı Beymen'in "Golden Opulence" Belgeselinde

Anadolu'nun 500 Yılı Beymen'in "Golden Opulence" Belgeselinde

1 dakika okunma süresi
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı
Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?
Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul
İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati
Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri
Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey
Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi
Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Çırağan Palace Shop'tan Yeni Yıl Lezzetleri
Çırağan Palace Shop'tan Yeni Yıl Lezzetleri

Çırağan Palace Shop'tan Yeni Yıl Lezzetleri

Paris'in En Trend 5 Restoranı
Paris'in En Trend 5 Restoranı

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Pratik 5 Porridge Tarifi
Pratik 5 Porridge Tarifi

Pratik 5 Porridge Tarifi

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları
Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar
Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar